Calvarul trăit de Mihaela Buzărnescu: „Nu mai scap de asta!” Românca nu a jucat niciun meci în 2023 și se teme pentru viitorul ei: „Nu aveți idee cât de frustrant este!” FOTO
Mihaela Buzărnescu (34 de ani) continuă să fie chinuită de accidentări, neștiind când va putea reveni pe terenul de tenis. „Miki” și-a spus oful cu o lună și jumătate înainte de Roland Garros (28 mai – 11 iunie).
Mihaela Buzărnescu s-a confruntat aproape toată cariera cu probleme de sănătate, iar atunci când a fost sănătoasă o perioadă mai lungă a reușit să ajungă pe locul 20 mondial. Ascensiunea i-a fost întreruptă de accidentarea gravă suferită în 2018, la meciul cu Elina Svitolina de la Rogers Cup, problemele revenind în 2023.
Calvarul trăit de Mihaela Buzărnescu: „Nu mai scap de asta!” Românca nu a jucat niciun meci în 2023 și se teme pentru viitorul ei: „Nu aveți idee cât de frustrant este!”
Mihaela Buzărnescu merge zilnic la o clinică de recuperare, cu speranța ca se va vindeca și va putea reveni în circuitul WTA. Sportiva aproape că nu mai suportă durerile la gleznă și tratamentele medicale:
„Nu mai scap și eu de durerea gleznei mai repede să pot pleca la turnee! Nu aveți idee cât de frustrant este să faci zilnic, de două-trei ori pe zi, recuperare, plus injecții, plus durere! Și încă să nu fii aptă să pleci! Deci nu aveți habar!”, a spus Mihaela, cu revoltă în glas, pe Instastory, în timpul unei sesiuni de recuperare.
Mihaela Buzărnescu nu a putut juca niciun meci în sezonul 2023, coborând pe locul 418 WTA. Pe 16 octombrie 2017, Buzărnescu scria istorie în WTA, devenind, la 29 de ani, cea mai vârstnică sportivă care pătrunde în Top 100.
Mihaela Buzărnescu a răbufnit la adresa criticilor
Anul trecut, Mihaela Buzărnescu a răbufnit la adresa celor care o critică, spunând că nu merită un asemenea tratament după ce s-a confruntat cu a 5-a accidentare majoră a carierei:
„Noi, sportivii de performanță, adică cei care își sacrifica viață și corpul pentru un sport, suntem puși la multe încercări de-a lungul anilor. Majoritatea dificile, câteva și plăcute sau cum le numim noi, recompense. Din acest motiv, suportul celor din jurul nostru este vital pentru a avea puterea de a merge mai departe la fiecare hop.
Job-ul nostru nu este de la 9:00 la 18:00, ca apoi să ieșim seara cu prietenii sau să ne permitem luxul de a sta la cină cu cei dragi, nu – job-ul nostru este un iceberg al cărui vârf se vede foarte puțin. Jobul nostru înseamnă sărbători sacrificate, nopți prin aeroporturi, deplasări săptămânale, antrenamente intense și, din păcate, multe accidentări, multă durere. Corpul poate duce doar cât este creat să ducă, iar de la om la om variază norocul genetic”, a afirmat Buzărnescu.