CARTE | RECOMANDAREA PRO SPORT „În culisele tenisului”. Aflăm povești inedite despre jucătorii de top, iar autorul Neil Harman explică de ce Ion Țiriac are „cea mai ageră minte” din tenis: „Cine e capabil să vândă mașini Mercedes chiar nemților…”
Cartea „În culisele tenisului” nu trebuie ratată de niciun fan al sportului alb, pentru că Neil Harman dezvăluie secretele pe care le-a aflat de-a lungul carierei sale de jurnalist al celebrei publicații „The Times”. Prin prisma relațiilor apropiate avute cu reprezentanții de marcă ai tenisului, dar și a activității sale pasionate, britanicul îi prezintă citiorului adevărata față a unui sport care a devenit extrem de popular în ultimii ani.
Harman abordează momentele importante ale tenisului actual, presărând întâmplări neștiute și intrigante! Jurnalistul povestește din perspectiva omului din interior, iar fiecare capitol reprezintă o incursiune în dedesubturile sportului alb, acolo unde găsim lucruri fascinante, dar și evenimente scandaloase. Interviurile exclusive și analizele tranșante ale lui Neil Harman dau un plus de valoare cărții, în prim-plan apărând giganți precum Roger Federer, Andy Murray, Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams sau Viktoria Azarenka.
Din poveștile inedite ale autorului nu lipsește nici românul Ion Țiriac, omul de afaceri născut la Brașov fiind descris ca „cea mai ageră minte din tenis!”. Fostului tenismen îi sunt recunoscute abilitățile de manager, promotor și de antreprenor: „Cine e capabil să vândă mașini Mercedes chiar nemților nu poate fi subestimat sub nicio formă! Bogăția cunoștințelor și a relațiilor sale cu unele dintre cele mai importante personalități sunt de neegalat”.
De asemenea, „În culisele tenisului” mai cuprinde episoade interesante cu Țiriac, spunându-se despre miliardarul român că plătește 50.000 de euro pe an pentru o lojă la Roland Garros. Apar și întâmplări din anii ’90, Ion Țiriac impresionându-i pe oficialii străini încă de pe atunci: „Îmi amintesc cum a organizat partidele de Cupa Davis de la București, în 1990, în săptămânile febrile ce au urmat morții lui Ceaușescu. Ne-a invitat pe toți la o cină regală, cu cel mai fin caviar din Marea Neagră, fiind ofensat teribil când echipa britanică i-a comunicat că avea să rămână la hotel și să mănânce fasolea pe care și-o adusese de la Londra”.