Jannik Sinner a fost iertat de ITIA, dar un expert german susține că se impune acordarea unei pedepse retroactive. Asta pentru că liderul ATP rămâne, în opinia sa, principalul vinovat, chiar dacă a invocat o contaminare accidentală din cauza unui spray utilizat de un membru al staff-ului.
De altfel, cazul e încă departe de a se fi terminat. WADA a contestat decizia ITIA printr-un apel la TAS, solicitând o suspendare de până la doi ani, iar verdictul va veni, cel mai probabil, în prima parte a anului 2025.
Fritz Soergel, şeful unui institut de cercetare biomedicală şi farmaceutică din Nurnberg, a militat pentru sancționarea lui Sinner, criticând ITIA, dar și ATP pentru că au ales să facă public totul cu o întârziere de cinci luni. Totodată, s-a pronunțat cu privire la cazul polonezei Iga Swiatek.
„Sinner va trebui sancţionat fiindcă este responsabil pentru ceea ce intră în corpul său. Nu ajută cu nimic dacă fizioterapeutul avea ceva pe mâini. Nu poţi pasa responsabilitatea. Trebuie să aibă grijă de anturajul său. (n.r. despre întârzierea de cinci luni) Este scandaloasă și inacceptabilă. Aş vrea să văd toate documentele (n.r. cazul Swiatek), fiindcă sunt sigur că în Polonia ei fac tot ce pot pentru a o proteja pe super sportiva lor”, a declarat specialistul german.
„Sinner va trebui sancţionat fiindcă este responsabil pentru ceea ce intră în corpul său. Nu ajută cu nimic dacă fizioterapeutul avea ceva pe mâini. Nu poţi pasa responsabilitatea. Trebuie să aibă grijă de anturajul său. (n.r. despre întârzierea de cinci luni) Este scandaloasă și inacceptabilă.
Aş vrea să văd toate documentele (n.r. cazul Swiatek), fiindcă sunt sigur că în Polonia ei fac tot ce pot pentru a o proteja pe super sportiva lor”, a declarat specialistul german.
De departe cea mai dură reacție în legătură cu cazurile de dopaj în care sunt implicați Jannik Sinner și Iga Swiatek, i-a aparținut, însă, fostului lider ATP, Yevgeny Kafelnikov. Acesta a afirmat răspicat că suspendarea pe viață este singura soluție atât pentru ei, cât și pentru ceilalți sportivi aflați în aceeași situație, astfel încât să existe un exemplu pozitiv pentru noua generație.
„Uneori mă întreb… de ce naiba nu am folosit steroizi în toată cariera mea? Poate aș fi jucat mai mult decât 170 de meciuri pe an, poate 300? Ar trebui să primească interdicție pe viață orice jucător care este prins cu substanțe interzise! Fără scuze și fără toleranță, indiferent cine ar fi. Partea tristă este că tinerii și viitorii jucători (12-16 ani) se uită la idolii lor și cred că poate fi normal să folosească steroizi în viitor și să scape de acest lucru! Jucătorii actuali dau un exemplu prost noii generații”, a fost mesajul său, publicat prin intermediul rețelelor de socializare.
„Uneori mă întreb… de ce naiba nu am folosit steroizi în toată cariera mea? Poate aș fi jucat mai mult decât 170 de meciuri pe an, poate 300? Ar trebui să primească interdicție pe viață orice jucător care este prins cu substanțe interzise! Fără scuze și fără toleranță, indiferent cine ar fi.
Partea tristă este că tinerii și viitorii jucători (12-16 ani) se uită la idolii lor și cred că poate fi normal să folosească steroizi în viitor și să scape de acest lucru! Jucătorii actuali dau un exemplu prost noii generații”, a fost mesajul său, publicat prin intermediul rețelelor de socializare.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER