Cifre neaşteptate în victoria Simonei Halep cu Harriet Dart. Capitolul la care nimeni nu s-ar fi aşteptat ca românca să domine

Simona Halep of Romania in action during her second round match at the 2020 Australian Open Grand Slam tennis tournament Australian Open Tennis, Day Four, Melbourne Park, Australia - 23 Jan 2020, Image: 494368878, License: Rights-managed, Restrictions: Editorial Use Only, Model Release: no, Credit line: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep a obţinut calificare în turul 3 la Australian Open după ce a trecut de Harriet Dart, scor 6-2, 6-4. A fost un meci despre care chiar se poate spune că a fost dominat de româncă la toate capitolele. Inclusiv la cel la care Halep are mari probleme de obicei: serviciul.

Simona Halep a avut o medie a serviciilor mai bună decât a adversarei ei, atât pe primul cât şi pe al doilea. În plus, românca a fost cea care a dat singurul as al partidei şi a avut zero la capitolul duble greşeli, faţă de trei comise de adversara sa.

Simona Halep a reuşit cel mai rapid serviciu al partidei: 166 de kilometri pe oră!

166 de kilometri pe oră a fost cel mai rapid serviciu al partidei, reuşit de Halep. În vreme ce Dart s-a oprit la 154 km / h, adică exact la care a stat românca din punct de vedere al mediei primului serviciu. Iar media pe care a avut-o britanica a fost de doar 142 de kilometri pe oră.

Pe serviciul doi media Simonei a fost 129 de kilometri pe oră, cu 143 km / h la cel mai bun serviciu secund. În vreme ce Dart a stat foarte rău la acest capitol. Doar 118 km pe oră ca medie şi 125 km / h în ceea ce priveşte cel mai rapid serviciu doi reuşit.

Astfel, şi procentajele au fost mult în favoarea româncei. 67% la puncte câştigate pe primul serviciu a avut Simona Halep, faţă de doar 56% pentru adversara sa. Diferenţa este şi mai mare cu doiul. Simona a avut 52%, în vreme ce Dart a avut doar 29%. Interesant este că deşi a câştigat în minimum de seturi, Simona Halep a produs mai puţine mingi direct câştigătoare decât adversara sa. 14 a avut românca, în vreme ce britanica a reuşit să adune cu două mai multe, majoritatea cu backhand-ul.

Publicat: 23 01. 2020, 13:41
Actualizat: 23 01. 2020, 14:15