Cine e bărbatul care a urmărit-o pe ascuns pe Sorana Cîrstea la Wimbledon, aflat în aceeași tribună cu fiul lui Ion Țiriac! EXCLUSIV

Singurul antrenor din viața Soranei Cîrstea care a determinat-o pe româncă să afirme că „m-a învățat să joc tenis cu cap” a stat mai bine de două ore în picioare ca să vadă meciul în care fosta elevă a pierdut la Wimbledon o partidă în care nu avea voie să fie învinsă.

Rezemat de tribuna uneia dintre intrările pe terenul 15, Thomas Johansson urmărit primul tur pierdut la „Wimbledon” de Cîrstea cu britanica Sonay Kartal ca un autentic sfinx: fără reacții, deloc exteriorizat, lipsit de o gestică anume, concentrat la tot ceea ce făcea Sorana Cîrstea împotriva unei adversare fără istoric în circuitul WTA și cu atât mai puțin în Marele Șlem.

Cine e bărbatul care a urmărit-o pe ascuns pe Sorana Cîrstea la Wimbledon, aflat în aceeași tribună cu fiul lui Ion Țiriac! EXCLUSIV

Mascat de una din tribunele terenului 15 de la All England Lawn Tennis, Johansson nu s-a ferit însă să fie în aria vizuală a lui Alexandru Țiriac, așezat lângă olandezul Peter Wessels, antrenorul cu care Cîrstea pregătește, la Dubai, începutul fiecărui sezon în condiții de joc și climatice similare “Open-ului” austral.

Dacă Johansson a stat la 30 de metri distanță de Alexandru Țiriac și Peter Wessels, Teodora, partenera de viață a lui Ion Țiriac a luat loc chiar lângă fiul cel mare al miliardarului român.

La jumătatea meciului în tribuna terenului 15 de la Wimbledon a apărut și Nicholas, nepotul lui Ion Țiriac, fiul mai mic al lui Alexandru Țiriac cu Ileana Lazariuc.

La nici 30 de metri distanță, exact in partea opusă a lateralei terenului 15, Johansson nu a mișcat din loc decât în momentul în care doi români, tată și fiu, l-au recunoscut și i-au cerut să facă o fotografie.

„Loviturile mele câștigătoare au fost mereu pe teren dar, uneori, nu am putut vedea detalii care îmi schimbau jocul în rău” dezvăluia Sorana pentru ProSport metamorfozarea indusă de Johansson cât timp au avut colaborare în sezonul 2023, an în care a izbutit sferturi consecutive la „Double Sunshine”, Indian Wells și Miami ceea ce nu a reușit niciodată în carieră la cele mai tari turnee WTA din lume.

„Sunt atât de dezamăgită pentru nu mă așteptam să pierd acest meci din turul 1 la Wimbledon încât îmi este greu să mă gândesc ce voi face săptămâna viitoare. Vom vedea, exact, dacă trebuie să mă regrupez să iau o pauză sau să mă antrenez și mai mult. De văzut care este planul cel mai bun. Voi vedea cu ce antrenor voi continua” nu a exclus Sorana angajarea unui nou antrenor după cele mai slabe rezultate din carieră în sezonul de iarbă 2024.

„Am nevoie de câteva zile să îmi dau seama ce se întâmplă în meciuri pentru că la antrenamente joc bine dar nu izbutesc să îmi aduc nivelul evoluțiilor în partide și de obicei la mine era invers: la antrenamente jucam mai prost dar în concurs îmi ridicam nivelul. Dintr-o dată, de două luni, acest ritm s-a schimbat și trebuie să îmi dau un restart !” are dubii Cîrstea că angajarea part-sezon particularizată la suprafața de joc este o soluție care să îi pună în valoare experiența celor 20 de ani de circuit care o mențin în Top 30 WTA.

Ce îi lipsește Soranei pentru a „da lovitura în Grand Slam”

După concedierea lui Johansson, Sorana a partajat echipa de antrenori cu canadianul Denis Shapovalov la Indian Wells și Miami pentru ca apoi să-l angajeze pe spaniolul Albert Costa pentru turneele europene pe zgură, Madrid, Roma și Roland Garros.
La Eastbourne și Wimbledon a ales a preferat să apeleze la consilierea lui Peter Wessels, olandez pe care “l-a rupt” din Emiratele Unite unde are contract cu școli și academii de tenis din Dubai, Repton School, respectiv Abu Dhabi, Zayed Sports City.

„Toata lumea știe cât este de bună Sorana la tenis” spunea Johansson despre Cîrstea cu care a lucrat “mai mult la latura mentală pentru implementarea tacticii în teren la meci oficial. O lume întreagă a văzut în 2023 cât de înalt este nivelul de joc al Soranei, dar, de asemenea se știe (n.r. de către adversarele ei) că, imediat ce începe să vorbească, să se plângă sau sa fie suparată pe teren, ele au o șansă în plus” diagnosticase ultimul sudeze câștigător în Marele Șlem problema esențială a Soranei.

„Adversarele trebuie să o bată pe Sorana la tenis, nu la altceva. Aceasta este cheia” a încercat Johansson să extirpe din atitudinea și comportamentul pe teren al lui Cîrstea exact ceea ce a izbutit cu Goffin, Coric sau Sakkari înainte de a semna contract cu cea mai bine clasată româncă din tenisul mondial.

„Thomas m-a învățat că greșelile le găsesc în cărți !” se amuza Sorana care nu a ascuns noua realitate cu care Johansson a făcut-o “…să văd tenisul cu alți ochi, să fiu mai inteligentă pe teren. I-am spus să mă învețe puțin din mentalitatea bărbaților, felul în care bărbații se descurcă în anume situații” recunoștea Cîrstea ce simțea că îi lipsește pentru a „da lovitura în Grand Slam”.

Publicat: 03 07. 2024, 19:30