Alexandru Coman, cap de serie 5, s-a calificat în turul doi al probei de simplu juniori de la Australian Open. Românul l-a învins pe Lorenzo Carboni (Italia), venit din calificări, scor 7-6 (8/6), 4-6, 6-4. Meciul a durat două ore şi 23 de minute.
În turul doi, Coman va evolua contra polonezului Tomasz Berkieta.
„Am început meciul foarte bine. Când mi-am pierdut serviciul în primul set au intervenit un pic emoțiile. Mă gândeam mai mult la victorie decât la planul de joc stabilit cu Andrei Pavel” a analizat pentru Prosport Alex Coman, care, egalat de Lorenzo Carboni atât în set cât și în tie-break după ce a condus cu 4-1, a luat manșa de început și a strâns de trei ori mai multe lovituri câștigătoare, serviciul său fiind de 201 kilometri la oră.
„Italianul se agăța de fiecare punct. Foarte muncitor, excelent în deplasarea din teren, un autentic perete care întoarcea orice minge. Față-spate-lateral se mișca foarte bine” a explicat Alex momentul în care Carboni a făcut dublu/break ca să se despindă la 5-2 în setul secund.
„Mi-am pierdut atenția din cauza emoțiilor create de startul ratat din setul secund” a identificat Coman ruptura creată de italian. Cu patru duble greșeli, Alex era preocupat că a făcut un singur punct la „primire”. „Nu este vorba de retur ci de cât de mult vrei și poți să lupți” i-a strigat Pavel din tribună, după ce olteanul a fost egalat la seturi.
„Carboni nu mă incomoda cu serviciul dar nu am făcut ce trebuia la primire, să râmână, așa, între noi!” a cerut indulgență Coman care a ținut să puncteze: „Italianul a jucat foarte isteț. A insistat să plaseze mingi pe reverul meu ca să creeze criza de timp în care, uneori, mă băga pentru că eu căutam să lovesc dreapta – inversă” a nuanțat românul care a încercat să varieze loviturile cu backhand-ul și să inducă senzația de soliditate pe rever.
„Gândeam schimbul cât să mă pregătesc să închid punctul cu forehand-ul, dar fără grabă” nu și-a schimbat startegia Alex nici într-un „decisiv” în care Carboni „s-a ținut scai” până la 4-4: „Setul 3 a fost tare strâns! La 2-2 a avut două mingi de break dar am servit bine și am dictat, apoi, cu dreapta” are Coman retrospectiva momentelor „cheie”.
La 4 egal a fost o minge, la 40-40, un vole executat nu atât de bine de mine. Carboni a avut mingea în rachetă, putea să facă punct lejer dar a dat afară. Acolo am zis, Gata, e al meu – Alexandru Coman
Alex nu a izbutit niciun “„retur” câștigător și a contabilizat 53 de erori neforțate comparativ cu cele 30 ale italianului: „Pe ghemul de la primire am tot încercat să iau controlul, să mă bag cu dreapta ca să joc plasat departe de corpul lui Carboni cu minge razantă, agresivă…Am simțit că italianului îi este frică pe finalul strâns de meci…Nu știu ce s-a întâmplat. Cam multe greșeli de picior într-un singur meci. Chiar foarte multe, cred că am bătut recordul! Până mâine, însă, rectific! Trei degete distanță de linia de fund, cât striga Andrei (n.r. Pavel, antrenorul lui Alex)! O să fac bine acum. De mâine, știu măsura”.
Olteanul poreclit “Djokovic din Bănie face ravagii cu „dreapta” la fel ca Nadal: „Dreapta a rămas tot de nota 12. Așa cum a zis domnul Ion Țiriac…Părinții nu au scăpat o secundă din meci. I-am sunat înaintea partidei, i-am întrebat dacă merg la culcare și au râs de mine: Cum să putem dormi când tu joci? Suntem cu ochii cât cepele pe tine”.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER