Sorana Cîrstea nu ezită să se răsfețe atunci când programul îi permite. Semifinalista de la Miami Open 2023 este înnebunită după înghețata cu vanilie, cocos și fistic, produsă chiar în fabrica familiei.
Sportiva din România simte momentul bun și speră să producă marea surpriză în duelul cu Petra Kvitova (Cehia, 12 WTA).
Cu o săptămână înainte să împlinească 33 de ani, Sorana Cîrstea socotește că vârsta este doar un număr.
„Sunt într-o formă fizică mai bună decât acum un deceniu. Ma simt destul de bine fizic. Sunt mai pregătită fizic decât am fost acum zece ani. Mă simt foarte în formă. Simt că mă mișc mai bine”, este entuziastă Soranan Cîrstea când realizează ca a trecut un deceniu de la prima și ultima ei semifinală WTA 1000 jucată la Montreal și câștigată cu Na Li, chinezoaica ce ocupa în august 2013, locul 5 mondial.
„Am pedalat, am discutat cu Thomas (n.r. Johansson, antrenorul ei suedez), apoi stretching (mobilitate și flexibilitate), am intrat la kineto, am făcut o baie de gheață”, nu ascunde Cîrstea secretul unei rutine la care nu renunță după fiecare meci. Metoda Wim Hoff, supranumit Omul Gheață combină tehnicile de respirație cu frigul extrem: cu temperaturi cuprinse între 8 și 15 grade, baia de gheață activează o cantitate mare de dopamină iar tehnicile de respirație reglează raspunsul sistemului nervos la senzația de rece.
Practic, sângele oxigenat este îndreptat spre ficat, intestine, inimă, creier. Îmbunătățește metabolismul și sistemul imunitar. Răcirea mușchilor după un meci de tenis poate reduce răspunsul inflamator prin vasoconsticție. În plus scad efectele căldurii și umidității, adică exact adversarii din aer ai tenismanilor la Miami.
Pentru Sorana, înghețata a fost întotdeauna un răsfăț, oferit chiar de părinții ei care au creat un sortiment de înghețată denumit „Sory”, marca înregistrată la OSIM la 17 martie 2011.
„Este desertul meu preferat, desigur. Am crescut cu înghețată vara, iarna. Întotdeauna am avut acasă, mama și tata au o mică fabrică de înghețată. Deci sunt oameni harnici și, bineînțeles, când eram copil, mi-a plăcut foarte mult afacerea lor”, vorbește Sorana Cîrstea în premieră despre fabrica familiei din Târgoviște unde se produc și alte sortimente ca „Voinicuț” sau „Piticuț”.
„Vanilie – cocos – fistic. Acesta este trio-ul pentru mine”, dezvăluie Sorana Cîrstea combinația aromelor preferate.
Privilegiul rar după o primă victorie contra unui număr 2 mondial la aproape zece ani de la finala jucată cu Serena Williams la Rogers Cup unde le-a învins pe Wozniacki, Jankovic, Kvitova sau Na Li. „Ținând de ce a ramas pe hârtie în acești aproape zece ani, simt că am avut și rezultate grozave și perioade în care am jucat foarte, foarte bine. Din păcate, nu am reușit să țin acest nivel tot anul. Lucrăm la asta, ca la un puzzle” nu uită Sorana că la doi ani și cinci luni după finala pierdută cu Serena la Montreal a căzut pe locul 244 WTA.
„Nu știu multe despre cifre și rezultate, nu țin evidența. Ca jucătoare încerci să te concentrezi mai mult pe muncă decât pe ierarhiile matematice și tot ce este pe hârtie. Cred că am fost întotdeauna o jucătoare bună. Am fost întotdeauna periculoasă. Mereu am avut un meciuri mari, dar uneori mi-a lipsit un pic de consecvență. Așa că aș avea, să spunem, trei, patru luni când jucam foarte bine, apoi nivelul scădea pentru a reveni iar”, mai spune Cîrstea, „debanșată” de la grijile locului în clasament, premii, taxe sau impozite.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER