CORESPONDENȚĂ DE LA WIMBLEDON | Sorana Cîrstea și soția prințului moștenitor, împreună în sala de fitness: „Distincție, rafinament și feminitate!”
Sorana Cîrstea a vorbit pentru ProSport despre un moment mai puțin obișnuit trăit la Wimbledon.
CORESPONDENȚĂ DE LA WIMBLEDON | Sorana Cîrstea și soția Prințului moștenitor, împreună în sala de fitness: „Distincție, rafinament și feminitate!”
“Eleganța este unică aici la Wimbledon!” este mistuită în admirație Sorana Cîrstea de frumusețea rarisimă a acestui loc. „De fiecare dată când vin aici, în afară de istoria turneului (n.r. prima ediție la Wimbledon a fost organizată în 1877, anul când România își cucerea Independența ca stat), din start simți o anumită etichetă, grație manierată, o anume strălucire”.
“Chiar în ziua în care mi-a fost amânat meciul din primul tur eram în sala de fitness și a trecut pe lângă mine Kate, ducesa de Cambridge. M-au surprins distincția, rafinamentul combinate cu feminitatea”, nu și-a ascuns Sorana cât de vrăjită a fost când ducesa de Cambridge a apărut ca din senin, fără gardă de corp, printre tenismanii care încercau să compenseze întreruperea, decalarea, suspendarea sau chiar amânarea partidelor cauzate de ploaie.
“Totul aici la Wimbledon induce tradiție, finețe, bun-gust, șarm, noblețe, somptuozitate. Îi privesc pe spectatori, atenți îmbrăcați, majoritatea în costum, alții cu o simbolistică manierată conexată la eticheta impusă. Drăguți, amabili, respectuoși, fair-play desăvârșit la meciuri” – Sorana Cîrstea
Avocatul care a zburat la Londra din California pentru a vedea meciurile Soranei Cîrstea!
“Te gândești că sunt aceiași oameni care stau cu orele în ploaie, alții petrec zile și nopți la coadă pentru un bilet de o zi nu neapărat pe Central sau terenul 1. Sunt cu zâmbetul pe buze. Un turneu unic, incomparabil, care emană o civilizație intangibilă, desăvârșită” nu uită Sorana că un avocat român, Valentin Rada, a zburat la Londra din California numai ca să vadă meciurile ei la Wimbledon.
“Sunt șef adjunct al galeriei românilor de la Indian Wells !” povestește avocatul care, împreună cu ceilalți zeci de români din California au brevetat celebrul îndemn “Rupe-i fâșul !” special pentru Sorana la turneul de la Indian Wells.
“Pentru primul meci al Soranei m-am trezit la 3 și jumătate noapte ca să ajung la coada biletelor cu care ai acces numai pe terenurile anexe, secundare de la Wimbledon” ,dezvăluie Rada care, la 5.30 era a numărul 1.300 la celebrul «The Queue», rândul la care pasionații de tenis vin cu corturile și campează pentru a prinde un ticket care într-o zi din prima săptămână costa 27 de lire sterline (157 RON).
“Pentru al doilea meci al Soranei nu am găsit taxi sau Uber, dar până la urma am luat bilet cu toate că am avut numărul de ordine 2.400 ! Nevasta nu a vrut să vină cu mine dar am sunat-o după ce am luat bilet”, nu își ascunde entuziasmul Rada când savurează clipele unice petrecute chiar lângă tatăl Soranei și staff-ul acesteia la victoria contra Tatjanei Maria pe terenul 8.
“Este un lucru pe care nu l-am înțeles niciodată ca în România să fie interzis să calci pe iarbă” este consternată Cîrstea după odată ce tenisul se joacă la Wimbledon exact din anul în care România își cucerea independența ca stat (1877). “Nu sunt eu cea care ia deciziile dar le respectăm. Poate părea ciudat dar aici jucăm pe gazon, pot să merg în parc, să mă așez pe iarbă, să fac o alergare”. justifică Sorana care nu pricepe că în Romania încă mai sunt pacarte pe care scrie “Nu călcați iarba!”.
“Mănânc căpșuni!” confirmă Cîrstea cănu rezistă tentației de a savura deliciosul desert patentat la Wimbledon fără a preciza însă dacă îl servește cu frișcă.
- 2,50 lire sterline (14,46 RON) costă una din cele 190.000 de porții de căpșuni cu frișcă consumate anual la Wimbledon, Mare Șlem care a brevetat și Pimm’s, băutură pe bază de gin care conține un amestec secret de ierburi și lichioruri, creată inițial în 1823 ca digestiv de fiul unui fermier din Kent, James Pimm proprietar al unui bar,
Se afirmă ca regele Henric al VIII-lea a popularizat respectivul desert
La o ediție a Grand Slam-ului londonez se servesc în medie peste 300.000 de cupe de Pimm’s din lichiorul de plante pe bază de gin de culoarea chihlimbarului, o băutură rece, picant-citrică preparată cu castravete, portocale, 6 frunze de mentă ce poate fi cumpărată cu 9,70 lire sterline (n.r. 56,1 RON) chiar de pe Murray Hill, dealul din spatele Terenului numărul 1.
Pimm’s este băutura oficială și la cursele de cai de la Ascot, Chelsea Flower Show, regata Henley Royal sau Glyndebourne Festival Opera.