Corespondență din Bangkok | ProSport vă prezintă cum trăiește în afara terenului echipa României de Cupa Davis! Unde mănâncă românii și ce preferințe au

România va juca în perioada 3-4 februarie, în Thailanda pentru accederea în Grupa Mondială I din Cupa Davis. Până la 10 ore de antrenament zilnic face echipa României pe terenurile unui centru de tenis național thailandez construit la Nonthaburi. Ședințe de pregătire cu jocuri-test, recuperare coordonată de kinetoterapeutul Dragoș Rusu, pregătire fizică configurată secvențial individualizat de Dan Cristea, analize tactice cu antrenorul căpitan-nejucător Andrei Mlendea.

ProSport vă prezintă cum trăiește în afara terenului echipa României de Cupa Davis! Unde mănâncă românii și ce preferințe au

Ca o autentică echipă cu relaționare de grup, toată trupa servește masa într-un restaurant cu specific thailandez aflat într-un complex comercial de lux situat în vecinătatea hotelului unde și selecționata Thailandei este cazată.

  • ProSport a trimis special un reporter în Bangkok pentru a vă aduce toate noutățile de la duelul din Cupa Davis dintre Thailanda și România.

Marius Copil, preparatorul fizic Dan Cristea și kinetoterapeutul Dragoș Rusu au ocupat mesele restaurantului unde toate poftele legate de sashimi-ul (n.r. felii de pește crud) înseamnă o experiență culinară aparte pentru un altfel de minge făcută din orez și acoperită cu pește tăiat delicat.

Bătaia comenzilor a fost “nigiri sushi”, bula de orez acoperită cu macrou, somon, ton dar și caracatiță “patentată” în anii 1800 de un bucătar japonez din Edo.

Acizi grași omega-3, sursă de proteine la care tenismanii naționalei au adăugat “Makizushi”, un alt gen de sushi făcut prin impachetarea orezului, fie bob scurt, fie mediu, în alge nori. Nu au fost omise nici Nigiri-zushi, făcut manual cu o felie subțire de topping înfășurată într-o bucată de wasabi.

Preferatele românilor din bucătăria thailandeză!

Cornea, Jianu, Crețu și antrenorul Mlendea au commandant chirashizushi, un tip de sushi cu ingrediente negătite așezate ornamental exact cum este servit la festivalul Hinamatsuri, când japonezii sărbătoresc noul an.

Căutate de cei mai tari tenismani români au fost și “Futomaki”, rulou sushi cu ingredinete proaspete și uscate asortate cu pește gătit precum unagi, mai gros decât hosomaki.

“Donuts” a fost următorul obiectiv al lui Ionel, Jianu, Cornea și Crețu numai că donuteriile din mall erau deja închise iar deliciul desertului cu Kiddo, Noccio, Instalove sau Coconut Kiss odată ratat numai Victor a compensat cu “Frappuncino”.

Seara în care jucătorii au creionat schema bonusurilor prezentată antrenorului federal Mlendea s-a încheiat târziu în miezul nopții când nominalizările pentru titularizare au fost negociate, argumentate și justificate direct sau telefonic cu căpitanul-nejucător Trifu, izolat post-Covid dar încă cu test persistent “pozitiv” la Bradenton, în Florida.

Publicat: 02 02. 2023, 11:47