Corespondență din Bangkok | ProSport vă prezintă prin ce trece naționala României de Cupa Davis în Thailanda: tricolorul, înlocuit de un drapel neidentificat + o sfoară în loc de clanță | VIDEO
This browser does not support the video element.
Un drapel neidentificat în locul tricolorului au găsit Copil, Nicholas, Jianu, Cornea și Crețu în vestiarul 12 destinat naționalei României la Centrul Național de Tenis al Thailandei, construit la 19 kilometri de capitala Bangkok.
ProSport vă prezintă prin ce trece naționala României de Cupa Davis în Thailanda
De o sfoară în loc de clanță sau mâner trăgător au apucat tenismanii români ca să intre în ultimul vestiar de pe culoarul unei arene centrale unde părțile laterale ale terenului oficial de joc erau spate sau crăpate.
- ProSport a trimis special un reporter în Bangkok pentru a vă aduce toate noutățile de la duelul din Cupa Davis dintre Thailanda și România.
Într-un vestiar de 38 de metri pătrați unde preparatorul fizic Dan Cristea a aranjat cu grijă toate suplimentele nutritive (vitamine, minerale, compuși glucidici, amino-acizi și concentrate proteice) și medicația de efort necesare aportului de carhidrați condiționați sub formă de geluri, tenismanii români au inclusiv o ladă cu gheață pe care o pot folosi ca mod de recuperare accelerat după efort. Filip Jianu a izbutit să reziste cel mai mult ședinței de crioterapie care, de regulă, nu depășește 2 minute: „Când trebuie să tragi tare la antrenamente o baie cu apă rece pentru recuperare poate reduce durerea și inflamațiile” spun jucătorii români despre baia cu gheață brevetată în tenis de Andy Murray după modelul Paulei Radcliffe, campioană europeană la 10.000 de metri în 2002.
Există și riscul hipotermiei sau a unei stări de șoc în loc de reducerea leziunilor musculare, a disconfortului sau ameliorarea febrei musculare.
Detalii inedite despre fiecare jucător român!
Fiecare jucătoar are zona lui de confort unde își aranjează pantofii de antrenament și de joc, geanta cu echipament, termobag-ul cu rachete.
Dacă Victor Cornea folosește o pereche de pantofi de tenis Asics modelul “Novak Djokovic”, Marius Copil utilizează același model de rachetă Tecnifibre ca Daniil Medvedev, dar care este personalizată pentru tenismanul român atât cu logul personal al arădeanului cât și cu drapelul României pe mâner.
Marius își vopșește cu migală pe racordaj inițialele producătorul francez cu ajutorul unui nelipsit șablon din carton dur pentru ca apoi să își monteze gripul pe mânerul special configurat ca amprentă a mâinii de joc a românului.
„Eu joc cu aceleși rachete de la la 14 ani!” dezvăluie Nicholas Ionel pentru care japonezii de Yonex fabrică special acest model, de negăsit acum pe piața internațională, dar pentru care asiaticii au păstrat patentul așa cum au făcut și austriecii de la Head pentru Victor Hănescu în trecut.
„Singurul lucru pe care-l schimb la rachetă este gripul pe care eu îl vreau din piele naturală!” descrie numărul 1 desemnat în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul din Thailanda.
Din vestiar nu lipsește masa de masaj unde kinetoterapeutul Kintetic Sport Medicine, Dragoș Rusu, licențiat în fizioterapia manuală a apratului locomotor execută ședințe programate cu exactitate pentru fiecare jucător român după fiecare antrenament: în funcție de intensitatea pregătirii unii dintre tenismani solicitată anumite proceduri specifice pentru grupe musculare solicitate mai mult sau cu leziuni superficiale.
Interesant ca Rusu, manager al celei mai cunoscute clinci de kinetoterapie din România care colaborează inclusiv cu Simona Halep, lucrează cu echipa de Cupa Davis de un deceniu unde a implementat proceduri speciale pentru bimecanica memmrului inferior, terapie manuală integrată, Trigger Point Therapy, Stretching, Deep tissue sau acupunctură.
România va juca în perioada 3-4 februarie, în Thailanda pentru accederea în Grupa Mondială I din Cupa Davis. Pentru acest meci, căpitanul nejucător Gabriel Trifu și antrenorul Andrei Mlendea au convocat jucătorii Marius Copil (foto), Victor Vlad Cornea, Nicholas David Ionel, Filip Jianu și Cezar Crețu.