CORESPONDENȚĂ SPECIALĂ DE LA INDIAN WELLS | Ce a făcut Sorana Cîrstea imediat după calificarea în optimile de finală
This browser does not support the video element.
Contra croatei naturalizată de americani, Sorana Cîrstea a gândit startul de meci cu schimburi scurte și execuții la limita out-ului știind că Bernarda Pera câștigase primele două tururi de la Indian Wells după meciuri cu set decisiv. Cu numai două puncte cedate pe serviciu, Sori a făcut break în al treilea ghem ca să se desprindă la 5-1 într-un prim set în care a profitat de cele 4 duble greșeli ale numărului 43 mondial.
Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la Indian Wells
De două ori mai eficace cu primul serviciu, Sorana Cîrstea a luat jumătate din punctele jucate la retur și, în ciuda ghemului pierdut exact când putea să închidă manșa de debut, s-a impus cu 6-3.
Mingea de break pe care a speculat-o chiar în primul joc al setului secund a facilitat un procentaj bun la serviciu ca să conducă cu set și 2-0 după trei ghemuri legate. Bazată pe un randament de 89 la sută jucat cu primul serviciu, fără să-i ofere americancei vreo șansă de break și cu de 5 ori mai multe puncte adjudecate la primire, Sorana Cîrstea s-a calificat în optimile de finală de la Indian Wells. Cu cel mai tare rezultat din ultimul an reușit în California, Sorana își conservă punctele cumulate la ediția trecută a BNP PariBas Open când a fost eliminată de Simona Halep.
Dacă la începutul turneului ieșise din Top 100 WTA în clasamentul “Live”, după calificarea în “optimi”, Cîrstea a revenit în elita mondială unde, momentan ocupă locul 86. Imediat după meci, cu o bluză cu mâneci trasă peste tricoul de joc pentru a se proteja de soarele arzător din valea Coachella, Sorana și-a rezervat terenul 2 de antrenament. Timp de o jumătate de oră, Cîrstea a servit avaându-l la retur pe antrenorul ei, Thomas Johansson. Preocupată de a obține o mai mare varietate a plasamentului primei mingi la serviciu, Soarana a alternat execuțiile plate, kick sau slice.
Atentă la propulsion picioarelor și lansarea mingii ca înalțime pentru a utiliza transferul greutății corpului, Cârstea a insistat pe forța primului serviciu fără a pierde eficința direcționării. Al doilea serviciu poate fi cel mai periculos dușman al tău !“ a lăsat să se înțeleagă Johansson, suedezul care a cucerit Australian Open-ul exact cu o asemenea strategie împotriva lui Marat Safin. „Citește jocul mai mult decât oricine altcineva cunoscut mie”, spune Sorana care a fost atentă la puterea mingii a doua a serviciului știind că „you’re only as good as your second service”.