„Dacă aţi fi antrenorul Simonei Halep, ce i-aţi spune să facă?” Răspunsul lui CTP: „Ştiţi cum e la Simona?”
Cristian Tudor Popescu (64 de ani) i-a făcut o nouă analiză Simonei Halep (29 de ani), scoţând în evidenţă atât atuurile, cât şi minusurile constănţencei! Jurnalistul consideră că Simona excelează din spatele liniei de fund, dar are lovituri nesigure atunci când urcă la fileu.
Cristian Tudor Popescu a caracterizat jocul Simonei Halep, după ce a fost întrebat ce i-ar transmite numărului 3 mondial dacă ar avea şansa să o antreneze.
CTP a explicat de ce Simona are lovituri modeste atunci când urcă la fileu. Totodată, gazetarul a opinat că Halep a procedat corect alegând să nu lucreze mai mult la acest capitol.
Cristian Tudor Popescu, întrebat ce i-ar spune Simonei Halep dacă ar fi antrenorul ei: „Valoarea Simonei ca jucătoare scade pe măsură ce se apropie de fileu”
Cristian Tudor Popescu a fost întrebat de Ovidiu Ioaniţoaia ce sfat i-ar da Simonei Halep: „Dacă aţi fi antrenorul Simonei Halep, ce i-aţi spune să facă?”. Jurnalistul a replicat că Simona nu excelează atunci când urcă la fileu, dar că procedează bine antrenându-şi arma principală – jocul de pe fundul terenului: „Ştiţi cum e la Simona? E aşa: câtă vreme e pe fundul terenului, ea este jucătoare de Top 10, Top 5, Top 3 şi numărul 1 mondial! Pe măsură ce se apropie de fileu, valoarea ei ca jucătoare scade considerabil.
Când este în apropierea fileului, când trebuie să execute, de pildă, un vole clasic, nu drive… Ea şi-a construit jocul, să ştiţi că şi l-a construit logic. Bjorn Borg a fost întrebat de ce nu şi-a perfecţionat reverul, iar el spunea: ‘Dacă eu am o lovitură foarte bună, iar celelalte lovituri sunt mai slabe, nu voi lucra să îmi îmbunătăţesc celelalte lovituri.
Simona Halep i-a luat exemplul lui Bjorn Borg
Lucrez să îmi aduc lovitura aceea de la forte bună la extraordinară’. Borg ştia ce spune… Halep a procedat logic, pentru că forţa ei este de pe fundul terenului, stânga – dreapta, picioare foarte bune. N-ar putea să facă mai multe la fielu, aşa a fost construcţia ei ca jucătoare. Nu s-a insistat pe vole, rever sau slice cu o singur mână.
Asta nu înseamnă că Simona nu ştie să facă vole la antrenament, dar una este antrenamentul şi alta este minge de meci în tie-break, când pulsul e la 130! E, acolo îţi tremură mâna dacă nu ai exerciţiul acestui tip de joc. Şi ea nu îl are, dar a procedat logic accentuând ce avea bun: jocul de pe fundul terenului, cu care a ajuns numărul 1 mondial”, a fost analiza lui Cristian Tudor Popescu, în emisiunea Prietenii lui Ovidiu.