Cum a „furat-o” managera suedeză pe Simona Halep de la Virginia Ruzici! Legăturile neștiute pe care Nina Wennerstrom le are cu România | SPECIAL

Meciul de tenis feminin dintre Simona Halep si Anett Kontaveit, contand pentru Transylvania Open - Final, desfasurat fara spectatori in Sala Polivalenta din Cluj Napoca, duminica 31 octombrie 2021. © FOTO:Flaviu Buboi/SPORT PICTURES

Parte din seria deciziilor radicale luate de Simona Halep imediat după căsatoria din septembrie 2021, rezilierea contractului cu Virginia Ruzici este hotărârea care a fost evitată acum exact 6 ani când românca, sfătuită de Ion Țiriac, a semnat cu Lagardere Sports, una dintre cele mai mari agenții de marketing și management sportiv din lume.

În 2016, Halep nu a renunțat total la Ruzici ci a negociat cu Julien Cassaigne, șeful diviziei tenis a Lagardere Sports, ca managerul ei să fie angajat de compania franceză.

În ultimii 6 ani, Halep a semnat contracte cu Banca Transilvania, Nike, Rexona, Hublot, dar inițierea negocierilor, tratativele financiare, clauzele impuse și sistemul relațional a fost al lui Ion Țiriac.

De altfel, românul nu numai că a amprentat cariera de jucătoare a Virginei Ruzici, dar a și menținut-o, fie și numai prim intermedierea decisivă a angajamentelor Simonei, ca manager al lui Halep.

Adidas n-a vrut să-i dubleze contractul lui Halep!

Implicarea totală a lui Țiriac a făcut ca Halep să semneze cele mai tari contracte din carieră știut fiind că românul a trimis avionul personal pentru ca americanii de la Nike să fie aduși la negocieri la București în condițiile în care Adidas a refuzat dublarea contractului de un milion de euro cu Simona la începutul lui 2018.

„Voi lucra cu Nina Wennerstrom și agenția We Sport!”, a anunțat Halep debutul colaborării cu suedeza de 43 de ani care a câștigat primii bani și puncte din tenis ca jucătoare la un turneu de 10.000 de dolari organizat la București: în 1994, Wennerstrom a încasat 36 de dolari și a primit 3 puncte ITF după sfertul de finală jucat la dublu în echipă cu Annica Lindstedt, nimeni alta decât sora lui Robert Lindstedt, suedezul cu care Horia Tecău a pierdut trei finale la Wimbledon.

Wennerstrom a organizat lansarea academiei lui Patrick Mouratoglou în 2016, când Serena Williams și Novak Djokovic au participat la inaugurarea centrului de perfromanță patronat pe Coasta de Azur, la Biot, de antrenorul francez al lui Halep.

Legăturile Ninei Wennerstrom cu România!

În 1997, Wennerstrom a jucat în România un concurs ITF similar la care a pierdut în „optimi”.

Wennerstrom a fost adversară inclusiv a Alinei Tecșor, soția lui Theo Cercel învingând-o, alături de Oana Golimbioschi, pe suedeză la același concurs din Bulgaria, dar în proba de dublu.

În 1996 a fost invinsa de Alice Pîrșu, fiica fostului mare baschetbalist de la Steaua, în sferturile de finală ale unui turneu de 10.000 de dolari disputat pe zgură, la Varna, în Bulgaria. A fost cel mai tare rezultat din carieră al suedezei, asemenea celui de la Elvas, Portugalia într-un sezon 2001 în care Wennerstrom a prins o finală la New Delhi, dar la o competiție cotată cu numai 5.000 de dolari.

Cu un an înainte, tot la Varna, Wennerstrom a făcut echipă la dublu cu Mădălina Niculăiță în 1995 la același turneu de la Varna unde cele două au pierdut în turul de început al concursului de 10.000 de dolari.

Ultima ei evoluție în tenis datează din 2003 când, în Franța, la Perigueux, a pierdut în primul tur al calificărilor unui turneu de 25.000 de dolari organizat pe zgură.

Suedeza, fondatoare a companiei de management sportiv We Sport Agency, este fostă jucătoare de tenis în vârsta de 43 de ani care, niciodată, nu a fost mai bine clasată de poziția 634 WTA în 2001.

Prima femeie agent din hockey (reprezintă 10 jucători suedezi) a schimbat legea anticoncurențială din Suedia care impunea ca un jucător să nu fie contactat de o altă agenție de management atât timp cât este sub contract.

Halep, contactată în perioada în care era manageriată de Virgina Ruzici

Asta a făcut și cu Halep, chiar dacă Simona avea în derulare înțelegerea cu Virginia Ruzici.

„Avantajul concurenței libere este că agenții trebuie să se uite la afacerile lor și să le dezvolte cât mai mult posibil pentru a face cea mai bună treabă posibilă pentru clienții lor” pretinde acum Wennerstrom care susține:

„Competiția mă inspiră ! Dacă un alt agent este bun, eu vreau să fiu și mai tare. Pentru mine concurența este cel mai bun lucru de pe lume”

Halep, în aceeași companie cu Bjorn Borg!

Halep este acum consiliată de WESport, compania care are un portofoliu în care Bjorn Borg este “diamantul coroanei”: agenția suedeză cu care a semnat Simona îl reprezintă pe legendarul Borg într-un proiect cu piese de artă la care fostul număr 1 mondial a pus la licitație ca “Non-Fungible Token” (NFT) trofeul cucerit la Wimbledon, în 1980, dupa istorica finală câștigată cu John Mc Enroe.

Fiul lui Borg, Leo, și viitorul star în devenire pe care pariază Patrick Mouratoglou, danezul Holger Rune, sunt manageriați de Wennerstrom.
Suedeza l-a convins pe Grigor Dimitrov să renunțe la contractul cu compania lui Roger Federer, Teams8 și să semneze cu WeSport, agenție care îi are sub contract pe Alekasadra Sasnovich, Sorribes Tormo, Alex Molcan (Wesport a negociat contractul cu Marjan Vajda, fostul antrenor al lui Djokovic), Johanna Larsson, Rudolf Molleker, Wang Qiang, Yulia Putintseva, Pedro Martinez, Carlos Taberner, Lukas Neumayer, Rebecca Peterson, Ann Li, Kamilla Rakhimova, Maria Osorio Serrano, Alejandro Arcila (ultimo junior caâștigător la Orange Bowl) și juniorul ceh, Jakub Mensik.

Firma suedeză a lucrat cu Kiki Bertens și cu Robin Soderling (dublu finalist la Roland Garros) și organizează Stockholm Open turneu de sală ATP, iar Nina Wennerstrom, licențiată la Stockholm School of Economics, a fost directorul turneului feminin de la Bastad timp de 8 ani după ce lucrase ca director Octagon, una dintre cele mai puternice agenții de impresariat din lume.

Publicat: 29 05. 2022, 17:41