Monica Niculescu a prins un parcurs de vis în China, la Guangzhou, cu mai puțin de o săptămână înainte de împlini 27 de ani (pe 25 septembrie). „Moni” a strălucit din nou în China, devenind, la capătul finalei încheiate cu scorul d 6-4, 6-0 împotriva franțuzoaicei Alize Cornet – călăul Serenei Williams în două rânduri în 2014, cea mai titrată româncă a acestui sezon.
Vremea, mai apropiată de ceea ce te aștepți să primești în mijlocul lunii lui Cuptor decât pe finalul primei luni de toamnă, o formă sportivă excelentă dar și constanța loviturlor au fost principalele piese ale puzzle-ului câștigător pentru jucătoarea din Slatina, devenită doar a șasea româncă care își trece în palmares cel puțin două titluri la Simplu în tenisul profesionst feminin. „Sunt foarte fericită, a fost important să închid așa, rapid, pentru că a fost foarte, foarte cald și sunt foarte obosită„, a spus la finalul partidei, pentru site-ul oficial WTA, Monica Niculescu, care la capătul ultimului punct nu și-a putut controla lacrimile.
Oboseala și epuizarea nu au împiedicat-o nici un moment în turul de forță de 10 game-uri consecutive adjudecate de Monica pentru primul trofeu din 2014, la Simplu. „La începutul turneului, am avut un sentiment bun legat de această competiție. a fost increibil să termin atât de puternic.Sunt fericită și încrezătoare„, a completat Monica, cu entuziasmul care nu a părăsit-o niciodată de-a lungul carierei.
3 trofee a câștigat Monica Niculescu în 2014: sportiva de 26 de ani a început sezonul cu două victorii la dublu, alături de Klara Koukalova, la Shenzen, în China și apoi la Hobart (Australia). La Guangzou, Monica a câștigat al doilea turneu WTA de simplu. Monica o depășește astfel pe Simona Halep ca număr total de trofee obținute în acest an, a doua jucătoare a lumii impunându-se la Doha și la București.
Monica a dominat-o clar din punct de vedere fizic pe Alize Cornet, a 22-a jucătoare a lumii, cea care a pornit bine, cu break și patru game-uri câștigate dintre primele șase șase disputate, dar s-a sufocat pe parcurs. Românca a făcut ravagii la retur, franțuzoaica cotată cu a doua șansă la trofeu câștigându-și doar patru dintre punctele începute cu serviciul în setul secund. „Este greu să joci împotriva mea, în asemenea condiții, pentru că trimit foarte multe mingi înapoi, alerg mult și lupt pentru fiecare minge„, a explicat Monica.
6 românce s-au impus în cel puțin două turnee WTA: Virginia Ruzici, Irina Spîrlea, Ruxandra Dragomir, Alexandra Dulgheru, Simona Halep și Monica Niculescu
China îi priește Monicăi – în 2011 o bătea pe Na Li și intra la scurt timp între primele 30 de jucătoare ale lumii
În 2011, Monica obținea una dintre cele mai importante victorii ale carierei la Beijing, împotriva lui Na Li, cu un scor identic cu cel reușit în finala de la Guangzou, 6-4, 6-0. „Chinezii m-au iubit. M-au rugat să particip la Kid’s Day,, m-am simțit extraordinar„, declara atunci Monica. În toamna lui 2011, Monica s-a oprit în semifinale, dar se afla în plină ascensiune în clasamentul general mondial, către Top 30.
Personaj central în presa americană, în timpul ultimului turneu de Mare Șlem
În 2014, Monica Niculescu, a fost, fără voia ei, protagonista turneului de la Wimbledon, atunci când coechipiera sa, Klara Koukalova a lovit-o cu serviciul în ceafă, un incident pe care sportiva din Slatina nu a reușit să îl înțeleagă, nici la săptămâni bune după incident.
În plus, într-un circuit al sportului alb în care jucătocătorii și jucătoarele cresc urmând un șablon bine stabilt, cu lovituri care seamănă din ce în ce mai mult, Monica este o prezență aparte cu forehand-ul său lovit aproape exclusiv tăiat, cu slice, în loc de obișnuita lovitură de dreapta în forță ,cu cât mai mult top spin. Astfel, Monica a fost personajul principal al unui articol amplu în edițÃa online a publicațÃei New York Times, în timpul US Open-ului. Ben Rothenberg lăuda, chiar după înfrângerea Monicăi din turul secund al turneului de la Flushing Meadows, curajul româncei, care rupe tiparele, într-un material la fel de consistent precum cel rezervat Simonei Halep, pe care acum, l-a reluat. „Refuză să renunțe la mingea tăiată, cu care se simte comfortabil pentru lovitura care, i-au promis toți antrenorii, că ar putea să o ducă în Top 10„, scria Rothenberg, unul dintre cei mai activi jurnaliști specializați în tenis.
28 este cea mai bună clasare a Monicăi Niculescu la Simplu – poziție atinsă pe 27 februarie 2012
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER