Destin și festin. Cronica unui debut perfect pentru Simona Halep: demonstrație despre cum să îți anihilezi adversara cu 12 game-uri câștigate la rând. Corespondență din Roma
În revista oficială a celei de-a 75-a ediții BNL Internazionale d’Italia, organizatorii amintesc faptul că prima sclipire pe scena mare acoperită cu praf roșu a Simonei Halep s-a consumat la Roma. În 2018, românca a avut nevoie de 18 minute pentru a tura motoarele pe arena Nicolo Pietrangeli – cea pe care este un adevărat fief italian. Roberta Vinci a fost trimisă aici să își ia adio de la tifossi, la ultimul meci al carierei, iar Sara Errani a luptat eroic, marți, într-un meci întrerupt de ploaie.
- Simona Halep a trecut în viteză de primul tur de la Roma, scor 6-1, 6-0, în doar 59 de minute, pe arena de suflet a italienilor, învingând-o pe Naomi Osaka.
- Simona Halep a preluat, astfel, conducerea în meciurile directe pe 2018 împotriva japonezei Naomi Osaka, răspunzând după ce ocupanta locului 21 WTA îi administrase un 6-3, 6-0 la Indian Wells.
- Constănțeanca trebuie să ajungă cel puțin până în sferturile de finală pentru a spera la apărarea numărului unu mondial.
Destinul Simonei a pornit de la Roma, iar Naomi Osaka, adolescenta de 20 de ani care o spulberase cu doar 48 de ore înainte pe Victoria Azarenka nu a reușit să reziste decât până la primul schimb de terenuri în fața numărului unu mondial. A servit fără emoții în primul game și a profitat apoi de faptul că Halep a început ezitant și a depășit-o cu atacuri pe dreapta. Fanii români grupați în trei insulițe colorate și multicolore pe trei dintre laturile terenului au aplaudat fiecare punct câștigat și au încercat să țipe mai tare atunci când nipona a întors de la 40-0 pentru Simona, a împins-o în defensivă și și-a oferit trei mingi de break.
Foto: Cezara Paraschiv / Foro Italico
Darren Cahill nu s-a clintit, nu a gesticulat. Stană de piatră, un monument de calm, precum statuile ce înconjoară arena Pietrangeli. Halep a servit inteligent în punctele cheie, a ieșit din strâmtoare, a strâns pumnul și nu a mai privit înapoi. A mai pierdut doar șase puncte în primul set. A dezlănțuit reverul său puternic și sigur și nu a mai doborât mingi în plasă. A făcut ravagii pe serviciul japonezei, câștigându-i două break-uri la zero.
Iar tonusul niponei a scăzut. Șase game-uri la rând, care totuși nu s-au pus ca bagel (set la zero). Doar pe tabelă – pentru că felul tot mai ezitant în care nipona a evoluat în setul doi, fără vlagă, fără încredere că există o șansă cât de mică în față a arătat că, de fapt, primise deja KO tehnic. A rămas KO tehnic până la final: Simona a închis meciul cu 12 game-uri câștigate la rând. 15 lovituri câștigătoare pentru Simona și aproape de două ori mai multe puncte câștigate în meci decât adversara sa (59-30).
Osaka a închis meciul cu 29 de erori neforțate în statistică.
Însă în spatele lor, a stat neîncrederea săpată de o dominatoare Simona, care le-a oferit fanilor un adevărat festin.