Simona Halep a filmat în Dubai un documentar pentru unul dintre sponsorii personali. Mesajul central al producției este „Simona Halep nu este o întâmplare, este un rezultat”. Fanii au văzut deocamdată două episoade scurte, foarte captivante, dar întreaga poveste va fi difuzată curând. Filmările și montajul au fost coordonate de Radu Muntean. Regizorul a dezvăluit câteva amănunte de culise: cum s-a schimbat, „din mers” ideea documentarului, unde au avut loc filmările și cât de mult a contribuit Simona Halep la reușita acestui proiect.
Simona Halep are numeroase contracte de publicitate. Jurnaliștii de la ziare. com au calculat că în fiecare an, din aceste parteneriate, îi intră în cont aproape 3 milioane de euro. Pe lista firmelor cărora le face reclamă se află Nike, Wilson, Dedeman, Dorna, Mercedes, Rexona, Hublot, dar și Banca Transilvania, compania care și-a dorit foarte tare acest documentar cu jucătoarea de tenis.
„Cum este ca actor? Nu este actor… și de asta ne place de ea. Este un om simplu, direct, care nu încearcă niciodată să fie alt personaj. Este «asumată» și asta îmi place mult la ea. Este un om căruia dacă i se explică, dacă înțelege, procesează și dacă acceptă este total intrată în povestea respectivă. Așa cum este la tenis… la fiecare minge”, a declarat regizorul documentarului la podcast-ul „BT Talks”.
Radu Muntean a regizat 5 filme, peste 400 de spoturi publicitare și a obținut mai bine de 40 de premii naționale și internaționale la festivaluri de publicitate. Se consideră privilegiat că a fost ales pentru acest documentar și spune că la realizarea lui a participat foarte mult și Simona Halep.
„Cei de la Banca Transilvania au vrut un documentar cu Simona, ca să completeze seria de spoturi. Ei au vrut prima oară unul clasic: interviuri… cu antrenori, cu cei din familie, oameni cunoscuți. În mod fericit, sincron, atât eu, cât și ea nu am fost încântați de această idee… Eram încântați că vom face un documentar, dar nu de formulă. Atunci am propus un documentar ca un testimonial în care partea video să fie «observațională». Eu trebuia să mă duc să o filmez la antrenament fără să controlez nimic din ce se întâmpla acolo. Un fel de martor aparent «neinplicat». Pentru partea de audio… i-am pus niște întrebări și am încercat să o fac să fie pe cât posibil de deschisă. Să fie ea!”, a afirmat Radu Muntean.
Filmările au avut înainte de „Australian Open”, turneu unde jucătoarea din România a ajuns în semifinalele competiției. Zi de zi antrenamentele conduse de Darren Cahill au fost înregistrate în întregime. Tot atunci au avut loc și interviurile.
Radu povestește că a avut un avantaj. A lucrat cu Simona și la alte proiecte, iar jucătoarea a avut încredere în el.
„De multe ori în interviuri, dacă nu ești obișnuit și ești o persoană emotivă… iar ea este o persoană emotivă… În acel moment «nu mai vorbești cu vocea ta». M-am străduit să ne împrietenim și să o fac «să vorbească cu vocea ei». A fost o experiență foarte interesantă”, a mai povestit Radu.
Regizorul a povestit că filmările de la antrenamente au fost o aventură. Nu a fost nimic regizat și i-a fost tare greu să nu o piardă „din cadru” pe jucătoarea aflată pe locul doi în clasamentul WTA.
„A fost complicat să țin „focus” pe Simona, știm cu toții ce viteză are. Cum zicea Darren că este… «diavolul tasmanian». În orice fotogramă (n.r o secundă= 25 de fotograme), în care am văzut-o cu Simona, ea se «mufează» pe minge. Linia ochilor este pe mingea aceea. Cască ochii și domină mingea. Acesta este unul dintre motivele pentru care a ajuns atât de sus. Ea nu vede povestea asta ca pe un sacrificiu”, a mai spus cel care s-a ocupat de această producție.
Radu a fost foarte sincer și a spus în toată această poveste a fost mânat și de o curiozitate personală. A vrut să știe care este secretul performanței
„I-am explicat Simonei că tipul ăsta de documentar are la bază curiozitatea de tipul… pe care Werner Herzog (n.r. regizor de film, producător de film, scenarist, actor, editor de film din Germania) o avea când se ducea în Antarctica să filmeze pingunii…
Eu nu înțeleg care sunt resorturile și mecanismele interioare care duc un sportiv spre performanță. Sunt foarte curios și mă interesează foarte tare! Ideea de performanță nu este legată doar de sport.
În orice domeniu, dacă vrei performanță, trebuie să nu faci compromis. Mi s-au confirmat și legăturile între mecanismul unui sportiv cu acela unui actor: faptul că ei sunt obligați să trăiască în prezent… orice gând «parazit» îți afectează performanța. Se vede pe fața unui actor că nu a dat bine replica, că nu este în secunda aceea personajul care ar trebui să fie. La fel se întâmplă și la sport.
Documentarul și discuțiile cu ea mi-au confirmat asta: dacă se gândește la mingea pe care a ratat-o sau la o oportunitate pe care o are de a câștiga, totul se taie”, a mai declarat Radu Muntean.
« »
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER