Directorul tehnic al FRT explică de ce nu se ridică celelalte jucătoare din România la nivelul Simonei Halep: „Au nevoie de 30 de secunde să îşi revină!”
Daniel Dobre, directorul tehnic al Federaţiei Române de Tenis, omul care a antrenat jucătoare precum Simona Halep sau Alexandra Dulgheru, a explicat de ce campioana de la Wimbledon este o sportivă unică.
Simona Halep (29 de ani) este cea mai titrată jucătoare de tenis din România, iar Daniel Dobre (51 de ani) explică de ce constănţeanca nu poate fi egalată de nicio altă jucătoare din România.
Antrenorul care i-a fost alături Simonei în drumul către titlul de la Wimbledon 2019 a identificat mai multe capitole la care Halep le este superioară colegelor sale din tenisul românesc.
Daniel Dobre, directorul tehnic al FRT, a explicat ce are în plus Simona Halep faţă de celelalte jucătoare din România
Simona Halep face parte dintre-o generaţie extraordinară, alături de jucătoare precum Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu sau Alexandra Dulgheru, dar niciuna dintre celelelate românce nu a atins performanţele elevei lui Darren Cahill. Simona a încheiat în fotoliul de lider mondial anii 2017 şi 2018, cucerind şi două titluri de Grand Slam la Roland Garros 2018 şi Wimbledon 2019.
Daniel Dobre, antrenorul Simonei de anul trecut, a scos în evidenţă calităţile prin care Halep se diferenţiază de celelalte românce: „Diferenţele sunt mici, de ordin fizic, mental, emoţional, din punct de vedere al exploziei în lovitură. Din punct de vedere al refacerii la efort, de exemplu. N-am făcut din punct de vedere fiziologic o analiză foarte clară, dar dacă ai face nişte teste, de la pulsul de repaus, până la acidul lactic, clar Simona are nişte avantaje foarte mari”, a spus Dobre la Look Sport Live.
„Alte fete, după un schimb lung de mingi, au nevoie de 30 de secunde să îşi revină”
Antrenorul a ramarcat o discrepanţă mare între rezistenţa la efort a Simonei şi condiţia fizică a altor sportive: „Eu ştiu cum poate duce antrenamentul. Alte fete, după un schimb lung de mingi, au nevoie de 30 de secunde să îşi revină, iar Simona îşi revine după 5 secunde.
Plus că există diferenţe în ceea ce priveşte înţelegerea jocului, anticipaţia… Nu sunt diferenţe uriaşe, dar sunt foarte multe, iar fiecare creează o diferenţă şi în clasament”, a fost analiza făcută de Daniel Dobre, director tehnic al FRT şi antrenor şcolit la academia celebrului Gunther Bosch.