Jean-Claude Alvarez, directorul laboratorului de toxicologie CHU de Garches, face scandal cu o lună înainte de procesul Simonei Halep de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS)!
Expertul angajat de Simona Halep, pentru a analiza eșantioanele prelevate româncei, lansează acuzații grave la adresa Agenției Internaționale pentru Integritatea Tenisului (ITIA).
Jean-Claude Alvarez a luat atitudine după ce o altă jucătoare de tenis, Tara Moore (Marea Britanie), a fost declarată nevinovată în procesul de dopaj, britanica dovedind că a consumat carne contaminată. Alvarez susține că la fel s-a întâmplat și în cazul Simona Halep, însă constănțeanca nu ar fi fost judecată cu aceeași măsură.
Jean-Claude Alvarez, profesorul la care Simona Halep a apelat pentru a-și construi apărarea în cazul de dopaj, susține că ITIA trebuie să plătească despăgubiri atât în cazul Tara Moore, cât și în cel al Simonei Halep: „19 luni în viața unui sportiv de top sunt scandaloase… Același lucru care i s-a întâmplat și Simonei Halep… ITIA ar trebui să plătească despăgubiri pentru asta!
În cazul Simonei, contaminarea în suplimentele alimentare a fost recunoscută de instanță, chiar dacă laboratoarele WADA nu au găsit-o… Contaminarea nu înseamnă dopaj!
Să sperăm cu adevărat că de data aceasta TAS va ține cont de rezultatele științifice mai degrabă decât de ideologia anti-doping pe care o susțin unii, fără să încerce măcar să înțeleagă ce s-a întâmplat”, a afirmat Jean-Claude Alvarez pe Twitter.
La tribunalul Sport Resolutions, care a dictat o suspendare de patru ani pentru Simona Halep, profesorul Jean-Claude Alvarez nu a putut dovedi că testul pozitiv de la US Open a fost cauzat exclusiv de contaminarea suplimentelor alimentare. Dr. Eichner, unul dintre experții ITIA, a adus contraargumente frapante privind concentrația de Roxadustat din corpul româncei și din suplimentul pe care îl lua. Eichner nu a admis niciun moment că suplimentul KETO MCT ar fi putut fi contaminat cu Roxadustat.
Totuși, Dr.Eichner a acceptat ipotetic acest lucru și a prezentat două scenarii pe baza analizelor făcute de Dr. Alvarez: în primul dintre ele, Simona ar fi trebuit să consume 900 de doze de KETO MCT (de câte 10 grame, atât cât susține că a luat în fiecare din cele 5 zile), pentru ca în corpul său să ajungă concentrația de Roxadustat reieșită la testul anti-doping, iar în cel de-al doilea scenariu ar fi trebuit să consume nu mai puțin de 5000 de doze.
La testul A, efectuat pe 29 august 2022, româncei i s-a găsit o cantitate de Roxadustat de 0,289 nanograme / miligram, iar la testul B valoarea a crescut la 0,529 ng/ml. S-au făcut apoi efectuat analize și asupra suplimentului pe care îl lua Simona și experții care au pledat pentru cauza Simonei (Dr. Alvarez și Dr. Kintz) au susținut că acesta poate produce o cantitate de 0,07 până la 0,1 ng/ml de Roxadustat.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER