Cauzele ar fi reprezentate de faptul că turneul se desfășoară imediat după Wimbledon, în perioada 7-13 iulie, dar și de valoarea scăzută pe care o are. Un alt considerent ar fi faptul că Halep și-a pierdut din consistență după ediția din 2014, meciurile de la Arenele BNR supraîncărcându-i programul.
Chiar dacă turneul de la București pune la dispoziție doar 250.000 de dolari, iar poziția cronologică nu este una ideală, Simona Halep are două motive importante să joace acasă:
1. Publicul a venit în număr mare la Arenele BNR din capitală în 2014, iar tribunele au fost arhipline atunci când a jucat Simona. Asistența maximă de la București a fost impresionantă pentru mulți utilizatori ai forumurilor de specialitate din alte țări. Fanii tenisului remarcau faptul că Bucharest Open a fost unul dintre cele mai spectaculoase turnee din categoria International Events, în ceea ce privește numărul de spectatori.
Totodată, Simona și-a exprimat bucuria de a evolua în fața a 5.000 de români: „De prima dată mi-a făcut plăcere și mi-am dorit să joc aici. Va fi frumos să joc în fața publicului românesc, îmi doresc foarte mult să câștig. Faptul că s-a făcut un turneu în România înseamnă foarte mult. Este un început foarte important pentru tenisul nostru. Mă bucur că iau parte la acest turneu și că sunt principala favorită”.
2. Legea nescrisă pe care marii jucători o respectă. Cei mai importanți jucători ai planetei nu au ținut cont de-a lungul timpului de rangul turneelor din propria țară. Lideri mondiali și câștigători de Grand Slam au ales să le mulțumească fanilor prin prezența lor la turneele de casă.
Exemple
Novak Djokovic (Serbia), lider mondial și câștigător a șapte turnee de Grand Slam, a participat la Serbia Open, turneu ATP 250. Nole a jucat la Belgrad în anii 2009, 2010, 2011, singurele ediții ale competiției. Turneul Serbia Open făcea parte din seria ATP 250, echivalentul celei feminine în care se află și Bucharest Open
Na Li (China), dublă campioană de Grand Slam, a participat la Shenzhen Open, turneu din categoria International Event, aceeași din care face parte și Bucharest Open. Li a jucat la Shenzhen în 2013 și 2014, singurele ediții ale turneului organizate până acum.
Agnieszka Radwanska (Polonia), finalistă de Grand Slam și ocupantă a locului 2 WTA în trecut, a participat în 2014 la Katowice Open, turneu din categoria International Event, aceeași din care face parte și Bucharest Open.
Marin Cilic (Croația) a participat în 2011, 2012 și 2014 la Umag, iar în 2013 a jucat la Zagreb, ambele competiții croate făcând parte din categoria ATP 250. Lui Marin i-au prins bine jocurile de acasă, ținând cont că în septembrie 2014 a cucerit primul trofeu de Grand Slam al carierei, la US Open (6-3, 6-3, 6-3).
Prima ediție a BRD Bucharest Open a avut loc în perioada 7-13 iulie 2014, la Arenele BNR din București, și a fost câștigată de Simona Halep, la simplu, și de perechea Alexandra Cadanțu/Elena Bogdan (România), la dublu. Turneul de categorie internațională, dotat cu 280 de puncte WTA, i-a luat locul defunctului Hungarian Grand Prix, la care Halep triumfase și în 2013.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER