Echipa de specialiști de la Roland Garros divulgă ce trebuie făcut pentru a depăși un atac de panică + Cum combat Simona Halep sau Irina Begu o astfel de afecțiune | EXCLUSIV
Simona Halep a avut un atac de panică la Roland Garros, iar specialiștii au explicat ce înseamnă de fapt o astfel de afecțiune.
Experții special angajați de Federația Franceză de Tenis la Roland Garros sunt supervizați de doctorul Bernard Montalvan și de medicul Jacques Parier. Sunt și alți opt specialiști în medicină sportivă (patologie osteoarticulară, imagistică, IRM, scanner, etc).
Recomandarea lor: „Ceea ce trebuie să știm în momentul apariției unui atac de panică este că pericolul de care suntem atenționați nu există și că noi, de fapt, suntem în siguranță. Este foarte important să reușim să-i comunicăm corpului că îi mulțumim pentru atenționare, dar situația este sub control”.
Echipa de specialiști de la Roland Garros divulgă ce trebuie făcut pentru a depăși un atac de panică
La 24 de ore după ce Simona Halep a suferit un atac de panică, Irina Begu nu cunoștea amănunte din cauza terifiantei zile în care a trăit experiența lovirii, neintenționată, cu racheta a unui copil de șase ani.
Și Irina Begu a avut atacuri de panică și a vorbit despre ce a pățit Simona Halep la Roland Garros.
Interesant e că la acest turneu sportivii beneficiază de un pavilion de 850 de metri pătrați, special amenajat ca parte a impresionantei arene centrale Philippe Chatrier. Aici există o zonă aparte cu 11 paturi la care sunt atașate căști care reduc zgomotul ambiental. În vecinătate există o sală de yoga cu ateliere zilnice de meditație și respirație, o sală de ceai, un salon de îngrijit și tratat unghiile și linii telefonice pentru a apela direct, cu confidețialitate, psihologi sau psihiatri.
Cum combat Simona Halep sau Irina Begu o astfel de afecțiune
WTA a deplasat la Paris un expert în sănătate mintală și wellness. „Văd zilnic jucătoare care apelează la serviciile ei. Doamna respectivă lucrează foarte mult!” dezvăluie un angajat al cărui birou este în imediata apropiere a acestui cabinet.
„Este o creștere semnificativă a unor astfel de consultații solicitate zilnic, din ce în ce mai frecvent. Dacă o jucătoare vrea să apeleze la specialist o poate face fie pentru zece minute, fie pentru o oră și jumătate având ca motivație: Sunt foarte frustrată de modul în care a mers antrenamentul de astăzi și trebuie doar să mă eliberez!” spune Becky Ahlgren Bedics, vicepreședinte responsabil WTA Mental Health & Wellness (licențiată în Sport and Exercise Psychology la West Virginia University).
Bedics a estimat că statistic este o creștere cu 30 la sută a sesiunilor de consiliere pentru jucătoarele WTA în primele luni ale anului 2022, comparativ cu primul trimestru din 2021. „Într-adevăr, depinde de jucătoare cât de mult vrea să împărtășească și ce anume vrea să realizeze în timpul petrecut cu noi” punctează Bedics.