Celebrul Patrik Mouratoglou (49 de ani), antrenor al Serenei Williams din 2012, are trăsături de caracter rafinate, scoase în evidență, la ProSport LIVE, de Victor Hănescu. Altruism și generozitate sunt doar două dintre caracteristicile lui Mouratoglou, expert al postului Eurosport și unul dintre oamenii cu cele mai puternice voci din sportul alb.
Fost nr.26 ATP și sfert-finalist la Paris, Hănescu a povestit momentul în care l-a întâlnit pe francezul cu o influență imensă asupra carierei americancei care a dominat tenisul mondial. Victor e ultimul român care a avut privilegiul să fie acceptat și chiar invitat de specialistul care a scris două cărți – „The Coach” și „Educate to Win” – să se antreneze pe terenurile academiei lui de lângă Paris. Mouratoglou i-a pus la dispoziție antrenor pe care Victor îl plătea cât timp acesta mergea cu el la turnee.
„Eu l-am cunoscut într-o perioadă în care nu mai voiam să mai fiu în România, pentru că nu a veam condițiile necesare”, a spus „Uriașul”, la ProSport LIVE. „L-am abordat în Australia, l-am întrebat dacă mă pot antrena la el în academie. Mi-a zis: „Ești invitatul meu, poți veni oricând, îți pun la dispoziție tot ce ai nevoie”. M-a surprins, pentru că nu mă așteptam să reacționeze așa. Nu a jucat tenis de mare performanță, dar s-a pregătit foarte bine pe pregătirea mentală, care contează cel mai mult în top 10″, a mai deschis un geam spre trecut Hănescu, fost tenismen care în prezent se ocupă cu creșterea micilor tenismeni la academia ce-i poartă numele.
Într-un interviu pentru ProSport acordat anul trecut, Sever Dron, om care-l cunoaște pe Mouratoglou explica momentul în care actualul antrenor al Serenei Williams a prins aripi.
„Eu cred că Patrick Mouratoglou are ego-ul mai mare. Eu l-am antrenat pe acest băiat în Franța. A fost la mine la antrenament. Nu a fost mare jucător de tenis. E un băiat deștept, care a ajuns printr-un artificiu financiar să creeze o Academie. Tatăl lui era armator în Grecia, a vândut niște vapoare și a făcut niște bani acolo. El a spus un lucru foarte simplu: dați-mi copiii mie, îl antrenez, îi dau tot ce pot, dacă o să câștige, o să îmi dea banii înapoi. A avut o șansă enormă cu Baghdatis, care a venit la el, s-a antrenat doi-trei ani și a ajuns în finală la Australian Open. I-a dat cu vârf și îndesat banii înapoi. După aia, nu a mai reușit nimeni cu metoda lui”, a dat timpul înapoi fostul antrenor al echipei tricolore de Fed Cup.
Dron, stabilit la Paris, i-a mai antrenat pe Virginia Ruzici și pe Henri Leconte. „Acum, costă foarte mult să te duci la Mouratoglou. Știu că e un băiat deștept, a reușit să intre în anturajul Serenei Williams, dar Serena nu l-a așteptat pe el ca să fie numărul 1 mondial. Ea era #1 mondial când a venit și el să o ajute, într-o situație în care Serena se descurca mai greu. Pentru că, până la urmă, coaches în tenis suntem cei care dăm o mână de ajutor pentru un anumit timp. Nu putem fi perfecți, ani de zile. Nu cunosc în lume decât trei exemple care au fost coach tot timpul: Bergelin – al lui Borg, Țiriac – cu Vilas și Rodriguez – cu Justine Henin. Ei au fost singurii care au rezistat în timp. Valsul coach-ilor”, spunea Dron, în interviul pentru ProSport.
„Să mă antrenez în Franța era mai puțin costisitor decât în România”
Victor Hănescu, fost nr.26 ATP
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER