EXCLUSIV | „Pretențiile proprietarului sunt destul de consistente”. George Cosac a dat ultimele informații despre ediția 2019 a turneului WTA de la București
Turneul WTA de la București a fost confirmat și pentru sezonul 2019, conform calendarului publicat la jumătatea lunii octombrie pe site-ul oficial al Asociației Jucătoarelor Profesioniste de Tenis. Cu toate acestea, președintele FRT, George Cosac, prezent la Gala Tenisului Românesc, a explicat pentru ProSport care este situația la zi în tratativele pentru păstrarea celei mai importante competiții WTA din țara liderului mondial, Simona Halep.
„Încă suntem în pole-position (n.r. – pentru organizarea turneului), dar nu este nimic sigur, de aceea nici nu am anunțat nimic. Ne dorim să îl facem, pretențiile proprietarului sunt destul de consistente. Dar, cred că valoarea sportivelor din România, performanțele obținute de ele ne îndreptățesc și ne dau energia necesară să putem să ținem turneul mai departe. Sigur, este o problemă financiară. Din păcate, am avut un 2018… probabil suntem singura Federație care nu a beneficiat de suportul principalului partener – Ministerul Tineretului și Sportului. Sper ca aceste probleme să se rezolve și să intrăm într-o normalitate și noi„, a declarat George Cosac, pentru ProSport.
În iulie 2014, România a preluat organizarea unui turneu WTA de categorie International, în baza unei licențe deținute de Jeno Marky, în condițiile în care terenurile pe care se desfășura Budapest Grand Prix fuseseră inundate. În 2017 însă, România a cedat către Ungaria turneul de categorie ATP 250, competiție cu 23 de ani de istorie în spate.
Proprietarul turneului WTA de la București. Jeny Marko, și-a exprimat în repetate rânduri nemulțumirea din cauza faptului că, în condițiile în care terenul principal din complexul Parcul cu Platani nu poate fi utilizat, din cauza neconformității cu standardele de siguranță. turneul din capitala României s-a jucat pe un teren amenajat doar pentru cele 9 zile de concurs, semi-permanent, cu o capacitate mult redusă a tribunelor, de maxim 2000 de locuri, fapt care a și generat, în consecință, încasări mai mici din vânzarea de bilete.