Primul lider mondial din istoria tenisului, Ilie Năstase, a comentat situația în care se află Simona Halep, care a aflat în urmă cu scurt timp că suferă de hernie de disc. Năstase spune că cel mai important pentru Simona ar fi să nu forțeze revenirea la Turneul Campioanelor și să se refacă pentru sezonul următor.
„Am vorbit cu ea puțin, eu și domnul Țiriac. Mi s-a întâmplat și mie, am făcut ruptură de ligamente. M-am dus la doctor și mi-a spus să stau șase luni. Nu am stat, am revenit și după am mai stat șase luni. Dacă tragi de tine, se întâmplă și treaba asta. S-a forțat puțin în acest sezon. Dacă aș fi fost în echipa ei, aș fi renunțat la Cincinnati. E cea mai grea perioadă să joci. De asta vedem atâtea abandonuri în fiecare an.
Trebuia să se pregătească doar pentru US Open. Ea a fost numărul 1, a luat Grand Șlem, nu cred că e atât de mare graba să revină. Important pentru ea e să înceapă bine anul viitor. Dacă nu te refaci complet, stai mai mult pe bară. Ea nu are probleme doar la spate, are și la glezne din câte înțeleg. Poate le e frică să-i spună (n.r întrebat de ce Simona nu a fost oprită de echipă). Numai ea știe când poate să joace și când nu mai poate”, a spus Ilie Năstase, în cadrul emisiunii ProSport LIVE.
Constănțeancă și-a anunțat fanii printr-un tweet cruntul diagnostic aflat, fiind în pericol să rateze Turneul Campioanelor din Singapore: „Salutare, tuturor! Am vrut să vă ofer rapid noutăți în privința stării mele. Am făcut azi un RMN la spate și am aflat că am hernie de disc. Voi discuta cu doctorii în zilele următoare și sper că voi reveni cât mai repede cu detalii. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere!”, a fost mesajul campioanei din Constanța.
Hernia de disc se caracterizează prin ruperea inelului fibros de la marginea discului vertebral, permițând hernierea materialului nucleului pulpos, care va interesa rădăcinile nervoase.
După modul de severitate al conflictului disc-rădăcină nervoasă se descriu trei stadii de hernie de disc lombară:
– stadiul 1 – cu iritatrea rădăcinii (durere pe traiect radicular); – stadiul 2 – compresia rădăcinii (durere și parestezii pe traiect radicular cu modificări ale reflexelor osteotendinoase); – stadiul 3 – paralizia rădăcinii ( duereri, parestezii, pareză/paralizie pe membrul inferior).
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER