FANTASTIC: Halep a câștigat finala de la BRD Bucharest Open fără să piardă vreun game! Simona le-a dedicat fanilor titlul cu numărul 13

  • Simona Halep (România, 5 WTA) a învins-o duminică pe Anastasija Sevastova (Letonia, 66 WTA), în finala turneului BRD Bucharest Open, scor 6-0, 6-0.
  • Halep a câștigat al 13-lea trofeu al carierei, după o demonstrație de forță încheiată în 47 de minute.

17:20 Campioana-fulger Simona a vorbit la microfon, imediat după ce a ridicat trofeul deasupra capului: „Vă mulțumesc pentru că ați venit în număr atât de mare. Au fost tribunele pline în fiecare zi, iar eu am jucat cu o bucurie în suflet. Nu cred că pot simți o bucurie mai mare decât să câștig un trofeu în fața oamenilor din propria țară. O felicit pe Sevastova, pentru că a ajuns în finală și pentru că este o jucătoare foarte bună. Le mulțumesc tuturor oamenilor implicați în acest turneu, dar și apropiaților mei. Îi muțumesc și lui Darren Cahiil (n.r. – antrenorul australian al Simonei), știu că m-a urmărit din fața televizorului. În încheiere, vreau să vă dedic acest titlu, pentru că datorită vouă am jucat și am câștigat aici”, a fost discursul prin care Simona și-a cucerit încă o dată fanii.


17:15 Anastasija Sevastova, finalistă demolată de Simona Halep, a găsit puterea să zâmbească la ceremonia de decernare a trofeului: „Simona ne-a demonstrat astăzi că este una dintre cele mai bune jucătoare din lume. Sper însă că ne vom întâlni în curând și voi reuși să îmi iau revanșa”. Sevastova și-a încheiat discursul cu o glumă: „Îi mulțumesc și antrenorului meu pentru că m-a învățat cum să pierd cu 6-0, 6-0”.


Simona Halep e campioană la BRD Bucharest Open, după un meci IREAL: 6-0, 6-0 cu Anastasija Sevastova! Simona a măturat pe jos cu letona și a învins-o în 47 de minute, constănțeanca reușind duminică o premieră: a triumfat în sfârșit de două ori la același turneu (2014 și 2016)! După a 21-a finală jucată în circuitul WTA, campioana în vârstă de 24 de ani își trece în palmares al 13-lea titlu al carierei și al doilea al sezonului, alături de trofeul obținut la Madrid 2016.

După ce a oferit un adevărat thriller sâmbătă, în semifinale, a 5-a jucătoare a lumii a decis că e timpul ca spectatorii de la Arenele BNR să vadă și un „film” de acțiune. Anastasija Sevastova nu a fost însă „greu de ucis”, iar românca a declanșat o rafală de lovituri prin care a pus-o la pâmânt pe letonă încă din primele game-uri. Simona a control în permanență schimburile din spatele terenului, dar și mingile de la fileu, datorită determinării și concentrării menținute pe toată durata partidei.

A fost cea mai dezechilibrată finală disputată de Halep în carieră, iar faptul că meciul s-a jucat chiar în fața pătimașilor fani români nu este o coincidență. Nici statistica nu este întâmplătoare, cifrele Simonei reflectând în tocmai jocul din teren: 2 mingi de break salvate de Halep din tot atâtea șanse, doar 3 mingi de break salvate de Sevastova din 9 ocazii / 70% și 71% mingi câștigate pe primul și pe al doilea serviciu de Simona, doar 37% și 18% puncte adjudecate pe primul și pe al doilea serviciu de Simona.


16:55 Simona nu o iartă pe Sevastova pentru cele trei meciuri în care letona a învins-o, așa că adversara româncei rămâne fără game câștigat astăzi. Sevastova servește pentru a rămâne în finală la 0-6, 0-5.


16:50 Continuă demonstrația de forță a Simonei: 6-0, 4-0! Halep lovește superb din orice poziție, în timp ce Sevastova nu are forță în execuții. Letona e copleșită de tenisul de clasă mondială jucat de Halep.


16:45 Halep face un joc excepțional și în setul secund: 3-0! Dacă a 5-a jucătoare a lumii menține ritmul, vom avea parte de o finală încheiată în mai puțin de o oră. În orice caz, rar se întâmplă ca într-o finală de turneu WTA una dintre sportive să fie condusă cu 6-0 și 3-0! Probabil că și spectatorii regretă că vor vedea mai puțin tenis decât se așteptau, dar calitatea e mai importantă decât lungimea partidei.


16:35 SEET Simona Halep!!! Sportiva noastră o umilește pe Anastasija Sevastova, scor 6-0! Simona îi administrează adversarei un „bagel” în 21 de minute, convertind mingea de set după un rever marcă înregistrată expediat în lungul liniei. Despre jocul din teren nu se pot spune prea multe, pentru că Halep nu are deocamdată adversară, însă aflăm lucruri interesante de la Dumitru Hărădău. Acesta ne informează că „Tătărușanu” a jucat în calificări la BRD Bucharest Open. Nu vă speriați, nu este vorba despre portarul Fiorentinei, ci despre Gabriela Tătăruș, jucătoare „botezată” chiar de directorul turneului.


16:27 Halep joacă fantastic și o domină într-un mod brutal pe Sevastova, scor 5-0!!! Favorita principală nu vrea dramatism astăzi și preia inițiativa în fiecare punct, creează loviturile câștigătoare, iar game-uri curg pe bandă rulantă. Taniei Halep nu îi pare rău că a abandonat bunicile de duminică pentru a veni la finală.


16:15 Halep este extrem de concentrată în startul meciului, joacă rapid și o pune în dificultate pe Sevastova. Simona și-a câștigat serviciul la 0, apoi a făcut break după o revenire de la 0-30 și un forehand în fileu al adversarei.


16:10 Halep se află la încălzire, așa că mai rămân câteva minute până vom vedea primul punct al meciului. Din nou, Simona schimbă costumația și revine la un echipament complet alb, de data această purtând și o șepcuță roșie.


16:00 Nu se poate așa ceva! Omul cu ghinion despre care vă vorbeam mai devreme, Dumitru Hărădău, comentează meciul Halep – Sevastova pe Digisport. Sper totuși că Simona va juca atât de bine încăt ghinionul nu va conta.


15:45 Simona e susținută astăzi de unul dintre grupurile fanilor ei de pe Facebook printr-un banner pe care este scris mesajul: „Ignoră zgomotul”. Oare la ce fac referire suporterii Simonei? Din câte știu, Sevastova nu țipă atunci când lovește mingea, așa că vizați ar putea fi haterii sportivei care s-au infiltrat printre spectatorii de la Arenele BNR.


15:30 Cititorul cu nickname-ul „Tema USA” este superstițios și ne prezintă mai multe cifre care i-ar putea aduce ghinion Simonei: „Halep, al 13-lea trofeu, Sevastova, locul 66… E clară treaba: bate letona”. Eu aș completa șirul cifrelor bizare cu faptul că directorul turneului, Dumitru Hărădau, împlinește 66 de ani în acest an. Probabil că și „peformanța” lui Hărădău de a nu aduce nicio jucătoare din Top 20 WTA la BRD Bucharest Open, cu excepția Simonei, a fost pusă tot pe seama ghinionului.


15:15 Salutare, prieteni ai tenisului! Ne pregătim pentru a 21-a finală pe care Simona o va juca în circuitul WTA, finală ce capătă un farmec aparte prin prisma faptului că a 5-a tenismenă a lumii evoluează în fața propriilor fani. Adversara Simonei va juca pentru a treia oară contra unei românce la Arenele BNR, după ce le-a învins pe Elena Ruse și Patricia Țig în primele două tururi. De asemenea, Sevastova a produs o surpriză mare în sferturile de finală, eliminând-o pe Sara Errani, a doua favorită a competiției, cu scorul de 7-6(4), 6-3. Eu sunt Alex Tăcină și o voi susține pe Halep împreună cu voi.


Halep joacă a 21-a finală a carierei

Simona Halep revine pe centralul de la Arenele BNR, la mai puțin de 24 de ore de la thrillerul din semifinale (6-7, 6-4, 6-3 cu Vania King), abordând ultimul act din postura de jucătoare neînvinsă în istoria turneului BRD Bucharest Open. În același timp, campioana din 2014 se află în fața unei premiere: dacă o învinge pe Anastasija Sevastova în finală, constănțeanca își va trece în palmares două trofee ale aceluiași turneu pentru prima dată în carieră. Simona este mult mai titrată decât adversara ei de duminică, Anastasija disputând abia a treia finală în circuitul WTA (una câștigată până acum), în timp ce românca a ajuns la finala cu numărul 21 (12 trofee obținute din 20 de finale până acum).

Istoria meciurilor directe este de partea letonei

Halep a mai evoluat într-o singură finală în acest an, la Madrid, atunci când și-a adjudecat un titlu extrem de valoros. Suprinzător este faptul că Sevastova o conduce pe Halep cu 3-1 în meciurile directe, însă respectivele confruntări s-au jucat cu mult timp în urmă. Letona s-a impus cu 6-2, 7-6 la un turneu ITF din La Palma 2009 (hard), 5-7, 6-1, 5-0 (abandon) la Bad Gastein 2010 (zgură) și 6-2, 6-2 la Luxemburg 2011 (hard), în timp ce Simona a câștigat la Copenhaga 2011 (hard), scor 6-7, 7-6, 6-0. A 5-a partidă dintre Simona și Anastasija, transmisă în direct de Digisport, este însă cea mai importantă, cele două jucătoare luptându-se pentru 280 de puncte WTA, dar și pentru un premiu de 43.000 de dolari.

Publicat: 17 07. 2016, 17:09
Actualizat: 17 07. 2016, 18:49