Cifrele meciului din turul secund, ce a consemnat sfârșitul suitei de 36 de turnee de Grand Slam în care Federer a atins cel puțin faza sferturilor de finală, vorbesc despre tactica inspirată a ucraineanului.
Stakhovsky l-a năucit pe fostul lider mondial cu un joc de atac aproape de perfecțiune: a urcat de 96 de ori la fileu, de unde a executat 41 de lovituri câștigătoare. „Știam că va face asta. Sunt impresionat”, a spus elvețianul, care nu îmbrățișează însă părerile cum că moda servici-vole ar reveni în sportul alb. Jocul Federer – Stakhovsky (6-7, 7-6, 5-7, 6-7) a fost unul dintre cele mai curate văzute vreodată, Roger luându-și la revedere de la Wimbledon, chit că a comis, în tot meciul, numai 13 erori neforțate!
La finalul dramei de pe Centre Court, publicul britanic și-a împărțit sentimentele între satisfacție față de culoarul prins de Andy Murray spre trofeu și tristețea pierderii eroului cu șapte coroane la Londra.
Iarba alunecoasă e de vină?
Accidentările pe bandă rulantă de la Londra i-au împins pe mulți specialiști să caute explicații în calitatea suprafeței de joc, care ar fi mai alunecoasă ca în alți ani. „Nu avem motive să credem asta. Jucătorii chiar ne-au felicitat. Pregătirea terenurilor s-a efectuat la fel de meticulos. Condițiile sunt identice cu cele din anii precedenți”, a replicat Richard Lewis, directorul executiv al All England Club. Chiar dacă a suferit una dintre cele mai dureroase înfrângeri din carieră, Roger Federer nu a căutat scuze în calitatea firului de iarbă: „Eu n-am alunecat niciodată”! La polul opus, Maria Sharapova a pus și pe seama calității terenului prestația dezamăgitoare cu portugheza De Brito (3-6, 4-6).
Corespondență din Londra (Marea Britanie) Valentin LUPU (text și foto)
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER