Florin Caramavrov, despre primul meci al Simonei Halep la Roland Garros: ce nu merge în jocul ei și ce ar trebui să evite în turul următor

Simona Halep a avut parte de un antrenament reușit la debutul ei în ediția din acest an a Roland Garros. Australianca Alja Tomljanovic i-a pus probleme în setul doi atât cât să-și dea seama unde stă rău, ce lovituri să evite în viitor sau cum să schimbe tactica atunci când adversarului îi intră toate loviturile în teren, lung și lângă linie.

Deținătoarea trofeului părea să aibă un meci ușor, ținând cont de ce am văzut în primul set. Un joc exact al Simonei, bine conturat în defensivă, cu schimbări de direcție și ieșiri câștigătoare în lung de linie, un serviciu 1 ok și cu un procentaj bun de reușită.

Atunci când Tomljanovic a schimbat registrul și a început să joace la risc, Simona a părut surprinsă și n-a găsit antidotul. A încercat să se ia la trântă cu aceasta și a pierdut cam de fiecare dată.

Ce faci când oponenta e în vrie, cum se spune, plutește și vânează orice minge cu precizie de lunetist? Așa cum era Ostapenko în finala din 2017? Încerci să schimbi tactica, iar Simona a avut câteva tentative de scurte, toate nereușite. E un procedeu pe care nu-l stăpânește, așa că ar trebui să-l folosească mai rar.

Mai degrabă ar fi bine să rupă ritmul cu o lovitură mai înaltă, cu care, aproape sigur, ar fi pus-o în dificultate pe trăgătoarea cu origini croate.

Un alt aspect al jocului la care Simona Halep stă rău îl reprezintă ieșirile la fileu. Aproape de fiecare dată, voleurile sale din apropierea plasei sunt moi și scoase cu ușurință de adversare, iar smach-ul nu are nici forță, și nici precizie.

Și încă o dată reacția aceea de aplauze la adresa staff-ului, reacție care nu cred că îi face bine, nici din punct de vedere al imaginii, și nici din punct de vedere al concentrării la joc.

Setul 3 a fost fantastic. Simona ne-a impresionat din nou prin înverșunarea și prin puterea ei de a o lua de la capăt. Atunci când vrea și atunci când își pune mintea la contribuție, dărâmă pe oricine îi stă în cale.

Ideea e că poate întoarce orice joc, orice adversară, dacă reușește să se concentreze la maxim și dacă își poate da seama rapid ce face rău și ce trebuie să schimbe.

A fost, așadar, un antrenament reușit, care i-a pus la încercare și capacitățile fizice, și capacitățile mentale. La cum am văzut-o în decisivul cu Tomljanovic, are șanse să câștige din nou trofeul!

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicat: 28 05. 2019, 22:50
Actualizat: 29 05. 2019, 16:38