Notre drame: Franța – România, 3-2. Ratăm finala Fed Cup, după un meci de dublu nebun. Halep și Niculescu au cedat cu 4-6 în decisiv

Notre drame: Franța - România, 3-2. Ratăm finala Fed Cup, după un meci de dublu nebun. Halep și Niculescu au cedat cu 4-6 în decisiv
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Franța câștigă semifinala Fed Cup, 3-2 în fața României! Simona Halep a fost nevoită să își facă o neplanificată apariție la dublu, după accidentarea Irinei Begu din finalul partidei cu Parmentier. În startul zilei, Halep a dus o luptă de două ore și 57 de minute în meciul rachetelor numărul unu, împotriva Carolinei Garcia, fiind la rândul său ușor accidentată, după ce a alunecat pe zgură la scorul de 6-6 în tiebreak-ul primului set.
  • Caroline Garcia / Kristina Mladenovic – Simona Halep / Monica Niculescu, 5-7, 6-3, 6-4, a decis finalista
  • România a condus 1-0 după victoria Simonei Halep 6-3, 6-1 în fața lui Mladenovic, 2-1 după succesul aceleiași Simona Halep în duelul cu Garcia. Punctele Franței au fost câștigate de Garcia – dublu 6-3 cu Buzărnescu, Parmentier – 6-3-, 2-6, 6-2 cu Begu și de dublul campion la Roland Garros 2016, Garcia / Mladenovic.
  • Australia – Franța este finala ediției 2019 în Fed Cup (detalii AICI despre echipa care ar urma să găzduiască finala).

 

â–º FRANȚA MERGE ÎN FINALĂ‚, după 5-7, 6-3, 6-4 în partida decisivă, de dublu.

Niculescu ne face să credem în rebreak, cu o diagonală printre Garcia și Mladnovic, de 15-30. Tot ea încearcă lobul în punctul următor, dar se face 30-30, dar Garcia are nervii tari și zădărnicește efortul supraomenesc depus de Simona Halep, dar și de Monica Niculescu.

â–º BREAK, Franța. Un nou asediu pe lansarea Simonei. Garcia face 15-30 cu o lovitură de trecere perfectă, însă ratează în fileu în punctul următor. Este rândul lui Mladenovic să puncteze cu retur decisiv, cu un retur brutal, după care Kiki face semne tribunei, pentru susținere. Simona comite dublă greșeală pe minge de break și duce Franța la un game de finală, la 5-4 în setul decisiv!

â–º Halep a mers aproape de buza tribunei pentru a recupera un forehand invers trimis amețitor de Mladenovic, creând un culoar favorabil la 15-30 pe serva lui Mladenovic. Serviciul lui Kiki a funcționat însă și echilibrul continuă. 4-4

â–º Halep este o jucătoare în misiune pe serviciul lui Caroline Garcia, dar break-ul nu vine. Monica Niculescu are o super-intervenție pentru a duce scorul la 0-30. Vine un nou duel de pus în ramă, pe diagonală, de această dată între Halep și Garcia, dar de data asta se implică decisiv Mladenovic. Garcia egalează la 30, trimițând între Simona și Monica, tricolorele fiind aproape de a se ciocni în tentativa de a lovi mingea. Garcia face o dată în plus furori la fileu, apoi Simona greșește cu dreapta, trimițând prea larg. 3-3

â–º Simona salvează un game uriaș pe lansare. De la 0-40, a găsit trei servicii imense, apoi, a purtat un duel fabulos pe diagonală cu Mladenovic, de pe linia de fund a terenului. Chiar și fără primul serviciu, cu ajutor la fileu de la Monica, inepuizabila Halep a rămas în picioare. 3-2 pentru România.

â–º Niculescu își face din nou numărul cu un lob în finalul turei pe lansare, pentru un 2-1 important în setul decisiv. Franța stă însă cu frecvența primului serviciu de la începutul setului doi la 87%.

â–º Decisivul începe bine pentru tricolore, pe lansarea Simonei. Pe serviciul Carolinei Garcia, Mladenovic salvează o minge de break cu intervenție la fileu, oferă o nouă șansă cu un voleu în fileu. Stere Halep a devenit între timp șef de galerie, fiind căutat insistent e camerele tv.

Monica reușește un nou retur tăiat genial, anulând prima minge de game avută de Caroline, după ce în punctul anterior pusese racheta prea ferm la o minge venită spre ea, trimițând în out. Mladenovic intervine însă de două ori decisiv la fileu și, după trei mingi de break salvate, Franța respiră la 1-1 în decisiv.

â–º SET, FRANȚA. Ecartul perechii Garcia / Mladenovic se micșorează. după ce Niculescu trece fain de tura pe lansare. Pe lansarea indestructibilei Garcia, au încercat din nou, Simona a mușcat cu retur câștigător. Caroline a fost însă la post și a trimis în decisiv decisivul., după o oră și 40 de minute de la startul partidei.

â–º Halep își cedează o tură pe serviciu, dar vine cu mai multă înverșunare în game-ul de retur. Este un meci în care nu renunță. În loc de 6-1 pentru Franța în setul doi, se face 5-2.

â–º Franța ia avantaj de un break, pe serviciul Monicăi, după 25 de minute în setul doi. Mladenovic, apoi Garcia, au reluat eficient de deasupra capului și au construit un avantaj de două game-uri în setul secund. 5-7, 3-1.

â–º Garcia câștigă un adevărat game al supraviețuirii pe serviciu în start de set doi. Simona Halep a făcut risipă de efort, a alergat în spatele terenului, a răspuns la voleurile lui Caroline, dar a 21-a jucătoare de simplu a lumii se poate lăuda că a făcut un game mare. 

â–º Sunt momente magice pentru Monica Niculescu: face școală cu Mladenovic și Garcia. Din colecția de bijuterii: un lob de excepție peste cele două eleve ale lui Benneteau, aflate foarte aproape de fileu. Așa ajungem să avem trei  mingi consecutive de set, iar un nou lob executat perfect nu mai poate fi returnat corect de Garcia și ne aduce manșa întâi.

â–º BREAK, România. Monica are o atingere magică, prin care o bulversează pe Garcia, mai ales că mingea sa mai este și deviată de fileu. Simona ratează un retur important la 0-30 pe lansarea lui Mladenovic, însă apoi vine cu o execuție marcă-înregistrată pentru a procura minge de break, iar Niculescu păcălește pe toată lumea cu un excelent retur dropshot! 6-5 pentru România, cu Niculescu urmând la serviciu.

â–º Contabilizăm pe tabelă încă un hold pentru Halep, care face 5-5. Franțuzoaicele schimbă mult pozițiile în teren, Garcia are un plus, dar soarta atârnă mai departe de un fir de ață.

â–º Servind cu mingi noi, Monica Niculescu duce scorul la 4-4. Au fost emoții de la 40-0, după o dublă greșeală și un voleu ratat de Simona, dar Garcia a trimis prea lung și nu s-a ajuns în prelungiri.

â–º Mladenovic se folosește de primul serviciu pentru a trece fără emoții de a doua tură pe serviciu, pentru 4-3.

â–º Halep se confruntă cu minge de break, dar își apără lansarea: gazdele au avut avantaj la 15-30, Monica a intervenit bine la fileu, luând-o la țintă pe Mladenovic, dar Garcia a răspuns la indigo, aducând minge de break. Două servicii apăsate ale Simonei au rezolvat game-ul de 3-3.

â–º Franța revine în avantaj, 3-2, după un schimb perfect de terenuri. Garcia nu a cedat punct pe tura de lansare: pe mingea returnată de Simona, Monica nu poate trimite înapoi când mingea vine pe direcția corpului său, iar returul său este modest.

â–º Niculescu este vulnerabilă cu serviciul în fața retururilor celor două sportive din Franța. Simona nu intervine la început, apoi, când o face, la minge de rebreak, trimite în plasă. 2-2.

â–º BREAK, România, pe serviiciul lui Mladenovic. Kiki are un prim game dificil pe lansare, început cu dublă greșeală. Numărul trei mondial al probei de dublu apără trei mingi de break, având avantaj alături de Garcia din apropierea fileului. Pe a patra minge de break, Monica Niculescu returnează însă bine, susține duelul de pe linia de fund a terenului, iar după ce Kiki a testat vigilența Simonei, Monica intervine perfect la fileu, pentru 2-1.

â–º Fetele noastre au ales să înceapă meciul la retur. Garcia depășește cu brio testul primului serviciu, deși Monica este activă la fileu. Halep este autoritară pe lansare.

â–º FED CUP,  SEMIFINALA FRANȚA – ROMÂNIA, ZIUA II, MECIUL 5: Simona Halep va intra la dublu alături de Monica Niculescu pentru România.

Franța mizează pe cuplul Garcia / Mladenovic, care, în 2016, triumfa la Roland Garros. Kristina formează cu Timea Babos a doua cea mai bună echipă de dublu a momentului. În 2018, alături de Babos, Mladenovic a triumfat la Australian Open și a jucat finală la US Open.

Monica Niculescu este, la rândul ei, finalistă la Wimbledon 2017. Ea ocupă locul 46 în clasamentul individual al probei de dublu.

Simona Halep are o victorie recentă în fața perechii Mladenovic / Babos, la Miami, în match tiebreak, alături de Julia Goerges. Simona Halep și Monica Niculescu au împreună o victorie prețioasă în fața dublului Mladenovic / Garcia, în iulie 2016, la Montreal.


SOARTA SEMIFINALEI SE DECIDE LA DUBLU, ÎN PARTIDA A CINCEA!

â–º GAME, SET, MECI ȘI PUNCT PENTRU FRANȚA! 6-3, 2-6, 6-2.

Parmentier închide meciul, la serviciu, cu un passing pe lângă Irina Begu.

â–º Irina Begu se duce la baseline, pentru a primi serviciul lui Parmentier, aflată la 5-2 în decisiv  situația de a servi pentru victorie și împingerea semifinalei într-o a cincea partidă. Dărâmată fizic și psihic, Irina se târâie dintr-o parte în cealaltă a terenului, având șanse minime de refacere.

â–º Moment critic pentru Irina Begu: jucătoarea noastră, aflată la serviciu, a aterizat greșit pe piciorul drept, după serviciu, și s-a încovoiat de durere. Irina pierde automat game-ul, apoi se îndreaptă anevoios spre bancă, fiind luată în primire de Florin Segărceanu.

Urmează un time-out medical.

â–º Parmentier trece din nou de tura de lansare fără punct cedat. Irina, pe game-ul propriu, la 2-4, deschide cu o ratare greu de uitat, la o minge lovită de deasupra fileului. Francezii din tribună se aud din ce în ce mai tare, iar Parmentier își procură două mingi de break.

â–º Begu, cu al ei bandaj discret dedesubtul genunchiului drept, luptă într-un game de serviciu echilibrat. S-a jucat un punct atipic la 30-30, cu mingi „balonate” în mod repetat, pe care Irina a reușit să îl rezolve cu o execuție pretențioasă. Nu este simplu nici punctul următor, însă pumnul strâns ne arată că este bine pentru moment.

â–º Irina pune primul game pe tabelă în setul decisiv, cu hold la zero. A schimbat bine direcția în primul punct, apoi a făcut diferența din serviciu.

â–º Irina Begu a făcut un pas înapoi după pauza prelungită de vestiare luată de Pauline. În punctul secund pe lansarea lui Pauline, ratează o execuție care doare și, cel mai probabil, i-ar fi ieșit în manșa secundă. Statistica greșelilor este încă o dată răsturnată: de cinci ori a ratat Irina, o dată Pauline, în primele două game-uri. Este 2-0 pentru reprezentanta gazdelor.

â–º BREAK Parmentier în start de set decisiv. La 33 de ani, Pauline sare pe teren ca o adolescentă, după ce obține, cu o dreaptă-fulger, un break contrar cursului jocului din ultimele minute.

â–º SET, BEGU! Irina insistă la retur, chiar dacă Parmentier începe prompt, salvează minge de game și primește, la egalitate, un cadou sub forma unei duble greșeli. Irina lovește din nou pe linie, dar nu fructifică, însă, două puncte mai târziu, o nouă dublă greșeală a lui Pauline pune punct manșei secunde. Mai multe lovituri câștigătoare pentru Begu în setul doi (8-5 față de Parmentier), mai puține greșeli neforțate (11-15), plus două break-uri pentru a face diferența într-un set de 37 de minute.

După o minge de break salvată în game-ul inaugural al setului secund, Irina  nu a mai avut probleme pe lansare.

â–º Irina Begu este acum jucătoarea care are controlul pe baseline. Putem pune primul set la capitolul „acomodare la zgură”, însă în acest moment dreapta bucureștencei arată bine de tot. La 5-2, este la un game distantă de setul decisiv.

â–º Irina începe să o pună la respect pe Parmentier cu dreapta, se descurcă excelent și atunci când alternează dreaptă-rever. O vedem și la proba smash-ului, la fileu, în drumul spre un mult mai confortabul 4-1.

â–º BREAK, Begu. Irina face un prim game solid la retur, pune mingea lung, în picioarele lui Pauline Parmentier, iar reprezentanta Franței nu are ce face. Românca preia controlul net și pune pe tabelă un break la zero.

â–º Un game alimentat de servicii bune, o accelerare eficientă pe prima lovitură după serviciu le dă mai multe motive fanilor români să se facă auziți. Irina, la conducere în setul doi, 2-1.

â–º Mai aproape de baseline decât Irina, Parmentier închide prima tură pe lansare din setul doi cu o dreaptă letală. Unghiurile găsite de Pauline, pe diagonală, au fost extrem de eficiente în acest meci în fața Irinei.

â–º Game salvat de la 0-30 de Irina, în start de set doi. Pauline Parmentier are o dispoziție de joc impresionantă: face rapid pasul în față în primul game al setului doi, o deplasează pe Irina și pune un periculos 0-30 pe tabelă. Două servicii apăsate o ajută pe Irina să echilibreze. Pauline are minge de break după o nouă demonstrație cu dreapta, dar Irina servește bine, anulează breakpoint-ul și strigă. Mai expediază un Haideee! și după serviciul la teu care o pune în avantaj, iar pumnul este strâns, sus, după un raliu pe care l-a controlat.

â–º SET, Parmentier, 6-3, după 40 de minute. Cel mai lung punct al setului îi revine Irinei, însă Parmantier păstrează un plus. Ultima minge a setului este o dreaptă în diagonală trimisă de Irina puțin afară. Begu a greșit neforțat de 17 ori, nereușind să se apropie la retur de veterana echipei Franței, în vârstă de 33 de ani.

â–º A doua jucătoare a Franței în clasamentul mondial degajă siguranță la serviciu. A cedat un singur punct în spatele primului serviciu până la 5-2, din 13 jucate, are un plus la viteză, un forehand performant și un joc mai îngrijit (8 – 14 raportul greșelilor neforțate).

â–º Parmentier confirmă break-ul, câștigând patru puncte la rând după un punct frumos al Irinei, în care eleva lui Adrian Marcu a atacat la fileu.

â–º BREAK Parmentier. Irina lasă să treacă pe lângă ea câteva oportunități bune de a lovi decisiv. Parmantier își procură primele mingi de break, Begu salvează în două rânduri, insistând pe reverul advers. Irina greșește însă la rândul ei cu reverul, iar, după a 9-a greșeală neforțată în 19 minute și 4 game-uri, cedează break.

â–º Startul este unul fără evenimente majore: Irina testează la retur, trece cu hold la zero de prima tură pe lansare și Parmentier schimbă la pauză cu 2-1.

â–º FED CUP,  SEMIFINALA FRANȚA – ROMÂNIA, ZIUA II, MECIUL 4: Pauline Parmentier începe meciul la serviciu.

17:25 Benneteau a luat decizia! Meciul patru, care ne poate duce în finală, se va juca între Pauline Parmentier și Irina Begu. E o șansă enormă, pentru că Parmentier era, la startul duelului, abia a patra opțiune de simplu, după Garcia, Mladenovic și Cornet.


â–º GAME, SET, MECI ȘI PUNCT PENTRU ROMÂNIA! 6-7(6), 6-3, 6-4.

Simona găsește passing-ul în cele din urmă după voleuri succesive ale lui Garcia în primul punct al game-ului pentru victorie. Garcia a replicat decisiv cu dreapta în lung de linie, pentru 15-15. Caroline mută bine stânga-dreapta și, din retragere, inventeză un forehand perfect, punându-l în colțul terenului. Este egal 30, după un retur ratat de Garcia, iar Halep trimite as pentru prima sa minge de meci. Simona face un punct bun și readuce România în avantaj, 2-1 la general.

â–º BREAK, HALEP! Garcia comite o primă dublă greșeală în meci la 1-1 la seturi, 15-15. Imediat vine și a doua, iar Halep are două mingi de break consecutive. Simona finalizează decisiv cu forehandul și va servi pentru victorie, la 5-4 în decisiv.

â–º Dreaptă on fire pentru 4-4. Halep se vede taxată de Garcia după o minge trimisă prea lobat. Caroline face pasul în față, iar Simona, în defensivă și un pas prea în spate, ratează passing-ul, rămânând la 0-30 pe lansare. Garcia impresionează o dată în plus în defensivă, dar Simona este precisă, atentă și are punctul trei al game-ului în cont. Caroline păcătuiește tânjind după un nou retur câștigător. Simona își procură minge de game și 4-4, găsind încă resurse pentru a o alerga pe Garcia.

Simona face spectacol cu o lovitură de trecere brutal trimisă cu dreapta. Vine un al doilea winner de pe dreapta, de data asta în lung de linie, care încheie conturile în game-ul opt. Intrăm în zona de totul sau nimic.

â–º Un prim punct în care i-a fost net superioară lui Garcia o face pe Simona să se certe pentru risipa din punctul următor. Motivul supărăroo: poziționarea în teren. Garcia știe să profite, joacă eficient cu serviciul, apoi economicos – agresiv, ajunge la 40-15. Primind o nouă porție de noroc servită de fileu, garcia greșește un smash, trimițând prea lung. Simona rateazp la rândul ei, un retur decisiv.  Fără break în primele șapte game-uri ale decisivului. Franța – România 4-3.

â–º Nivelul de joc a scăzut (12 lovituri câștigătoare în setul decisiv, dintre care 8 ale lui Garcia, față de un total de 23 de greșeli neforțate). Totuși, într-o logică a punctelor mai scurte, România ajunge la 3-3.

â–º Garcia caută ieșiri directe din puncte, îl face să tresară pe președintele Federației Franceze de Tenis după un retur visător la minge de break. Simona țipă între puncte, dojenitor, însă contabilizează trei greșeli de pe dreapta ale adversarei pentru a egala scorul la 2 în decisiv.

â–º Simona este cam războinică în aceste momente, dar nu în sensul bun. Verifică suspicioasă racheta, după un game în care a încasat un winner pe dreapta trimis violent de garcia. Franțuzoaica are șansă și cu fileul, iar Simona, care a pierdut trei puncte la rând de la 15-30, este cam nemulțumită de tot și toate în acest moment. Garcia are 2-1 în decisiv.

â–º Test trecut cu bine. Reverul în lung de linie îi intră Simonei la minge de break pentru Garcia. Halep încearcă să schimbe plasamentul serviciului și oferă o nouă minge de break cu dublă greșeală. Racheta numărul unu a României pistonează reverul advers, jucând tare și trece în avantaj în game. A doua dublă greșeală a game-ului prelungește cu o nouă egalitate tura pe lansare. De această dată, vedem la 40-40 un spectaculos rever din săritură al Simonei, așa cum mai des vedem la băieți. Un serviciu la teu rezolvă ecuația pentru Simona, după patru egalități.

Jucătoarea noastră are ceva de reproșat lojei sale, cerând mai multă implicare.

â–º Garcia trece fără emoții de prima tură pe lansare, chiar dacă a jucat, practic, fără prima minge.

â–º SET HALEP, 6-3, în 48 de minute! Simona mizează pe atac la plasă în startul game-ului pe serviciu, nu execută însă un voleu prea bun și Garcia o depășește cu un lob înalt. Un forehand prea larg o pune într-o situație dificilă pe Simona, la 0-30. Halep revine, fără a face cel mai bun punct, însă egalează jucând eficient cu serviciul doi. Un rever în lung de linie îi aduce minge de set doi Simonei. Cu un grunting din ce în ce mai apăsat, Simona muncește mult, trimite pe linie, dar Garcia rezistă cu mingi extrem de înalte și trimite spre reverul Simonei o minge la limită, pe care Eva Asderaki o anunță în teren.

Garcia contrează bine în lung de linie și anulează o a doua minge de set a Simonei, pentru care tribuna cântă ca la Cluj. Vine o a treia șansă, după un serviciu la mediană eficient. Halep încheie cu o execuție imparabilă.

Manșa întâi a durat 70 de minute! Suntem în a treia oră de joc, într-un meci în care s-au reușit deja 49 de lovituri câștigătoare și 59 de greșeli neforțate.

â–º BREAK HALEP! Simona atacă de manieră cumpătată pe minge de break, Garcia se apără, cu slice, dar Halep scoate lungul de linie decisiv din buzunar și se distanțează la 5-3, urmând a servi pentru a împinge meciul în decisiv.

â–º Se face 3 -3 în setul doi, după un game în care Simona a încercat lovituri decisive, dar a ratat de puțin. Halep trece cu bine game-ul pe serviciu, și cu ajutorul lui Garcia.

â–º BREAK recuperat de Garcia. După o tură de serviciu lină pentru franțuzoaică, în care Halep a cedat cam ușor în punct, Simona este taxată pe propria lansare de lovituri de dreapta precise, încărcate de efect ale lui Garcia. Cele trei game-uri făcute de româncă primesc replica unei serii de două game-uri ale lui Caroline.

â–º Răspuns de clasă dat de Simona: Halep primește câteva îngrijiri medicale la mână în pauza dintre seturi, în timp ce Garcia merge la vestiare. Simona pare însă mâniată de felul în care a pierdut primul set și face ravagii: servește ferm, o pasează din toate pozițiile pe Garcia, nu mai greșește vreo minge, alege momentele inspirat pentru contre-pied și are, consecutiv, 1-0, 2-0 și apoi 3-0. Un singur punct în primele 11 câștigat de garcia, 3 la 12 bilanțul la prima pauză a setului.

â–º TIEBREAK CÂȘTIGAT DRAMATIC DE GARCIA, 8-6!

Simona începe tiebreak-ul cu două puncte câștigate: minibreak smuls pe un rever nevontrolat al adversarei, plus un retur forțat de garcia și trimis în out. La 2-0, Simona servește bine, dar Garcia face primul punct construind cu forehandul și finalizând din teren. Garcia, tot mai agresivă în poziționarea în teren, egalează scorul la 2 cu un voleu ferm, apoi trece în față la 3-2, taxând un retur scurt al Simonei, cu o execuție fără emoții cu reverul – diagonală scurtă. Cele două schimbă terenul la 3-3 după ce Simona replică excelent la un retur aproape perfect al lui Garcia, la care Simona găsește totuși diagonala-răspuns lungă, ce o surprinde pe Garcia cu un pas în față, trezindu-se cu mingea în picioare.

Garcia câștigă cu mult noroc punctul al șaptelea, returul său razant fiind prăvălit decisiv de fileu în terenul Simonei, pentru 4-3. Simona păstrează echilibrul, jucând și ea la fel de lung, pentru 4-4. Forehandul în lung de linie o ajută din nou pe Garcia să stea în față, la 5-4, în timp ce Simona a făcut un pas înapoi. Simona primește punctul de 5-5 cadou, pe un retur forțat pe mediană de Garcia. Un serviciu mare, la exterior, îi aduce practic minge de set, lăsându-i o finalizare în lung de linie facilă, cu terenul gol.

Minge de set ratată de Simona: Halep joacă la siguranță și este taxată de Garcia, care stă bine cu reverul și strânge punctul după ce Simona, din colțul de rever, trimite prea lung.

Simona cade într-un moment crucial! La 6-6, Simona iese în afara culoarului de dublu pentru a returna, alunecă pe zgura prea afânată și cade. Pierde punctul, dar și controlul asupra nervilor, dă cu racheta de pământ și nu mai este concentrată la următorul punct.

â–º AVEM TIEBREAK, după două execuții stelare cu reverul ale Simonei Halep: un lung de linie pe prima minge de set a lui Garcia și un passing în diagonală la avantaj. Este rândul lui Garcia să calibreze acea lovitură aflată pe avarie – așa cum Simona a făcut cu dreapta după primele 15 minute. Caroline Garcia stă acum perfect pe baseline, se joacă la un nivel stelar. La minge de set (15-40), Caroline rezistă excelent cu reverul cu două mâini, dar Simona inventează un rever în lung de linie de lider mondial. Garcia ratează returul cu forehandul – în plasă – pe a doua minge de set avută, chiar dacă constănțeanca a servit cu doiul. Mingile lui Garcia au acum o lungime ideală – foarte aproape de linie. Astfel, Garcia oferă cu o rataer la limită minge de game, pe care o salvează de manieră similară. Un serviciu bun o scoate din încurcătură pe Simona, iar un passing de nota 20 încheie pentru moment conturile în favoarea ei.

! Interesant este că și Mladenovic a plecat la încălzire.

â–º Seviciul lui Garcia este din nou „on fire”! Franțuzoaica a deschis cu punct făcut cu dreapta, apoi a regăsit execuțiile inspirate pe lansare, trimițând la teu ași consecutivi. În final vine și o scurtă, la care Simona, chiar și cu toată energia dată de tribună, nu o ajunge, iar Caroline trece în față pe tabelă, la 6-5.

â–º Simona a servit pentru câștigarea primului set, dar a ratat închiderea manșei: Garcia egalează la 5. Problemele au început după un anunț greșit de la linie. Simona a comis dublă greșeală, a fost încurcată apoi de o săritură neortodoxă a mingii, iar calitatea returului lui Garcia a crescut. Simona a cedat game-ul cu minge îngropată în fileu.

â–º Halep câștigă al cincilea game consecutiv! Are 5-4, de la 0-4. Garcia are un rever complet nefuncțional în acest moment, adunând 19 greșeli neforțate – cu zece mai mult decât Simona. Ne amintim, raportul era 1-4 în primele game-uri.

â–º Pauline Parmentier părăsește loja echipei sale și pare a se pregăti pentru începerea unui meci. Mihaela Buzărnescu este alături de Raluca Olaru și Adrian Cruciat, în loja României. Este deja confirmat faptul că Irina Begu îi va lua locul în echipă, la simplu, lui Miki. Parmentier a învins-o de trei ori pe Begu pe zgură, ultima dată în 2018.

â–º Ce revenire pentru Simona Halep! Al doilea break recuperat! În primele 15 minute, dreapta trimisă în lung de linie de Simona s-a oprit în plasă. Acum, lovește decisiv. Simona nu a intrat în panică, a reglat tirul, iar acum are controlul în schimburi. Garcia ratează cross-ul și Halep va servi pentru a egala la 4.

â–º Descătușare a Simonei după al treilea punct al game-ului șase. Halep este la serviciu și, deși nu pierde centimetri în raport cu Garcia față de linia de fund a terenului, este jucătoarea în defensivă. Simona aleargă și se întinde pentru a trimite înapoi dintr-un colț în altul, iar garcia ratează mingea decisivă din apropierea plasei. Greșelile neforțate s-au înmulțit în contul lui Garcia, în condițiile în care Simona îi ia la țintă reverul și folosește mingi înalte, care încep acum să dă roade.

â–º Bun venit în meci, Simona Halep! La 20 de minute de la startul partidei, numărul doi mondial punctează pe tabelă, în premieră. Garcia a încercat în primele puncte să pună presiune cu mingi lungi, dar a ratat ținta. Halep și-a făcut și ea partea, cu retur câștigător, iar unul dintre break-uri este recuperat. 4-1 pentru Garcia.

â–º Garcia are 4-0 după primele 15 minute.Simona revine în primă fază de la 0-40, surprinzând cu serviciu mai scurt, însă pe linia de fund a terenului Simona nu a găsit ritmul loviturilor și nu rezistă în raliu. Tribuna însă nu este dezarmată.

â–º Garcia domină startul de meci. Evoluează fără greșeală pe primul serviciu și duce scorul în meciul 3 la 3-0, în doar 12 minute. Simona a greșit deja neforțat de 4 ori, fără să fi reușit vreun winner.

â–º BREAK GARCIA! În timpul încălzirii s-a auzit distinct numele Simonei. Acum, se strigă Ro-mâ-ni-a! Din păcate, Simona este ezitantă în acest moment, declanșează atacul cu forehandul în momente mai puțin inspirate și cedează break din start, în fața unei adversaer determinate.

â–º Partida este deschisă de Garcia, cu hold la 30. Caroline arată din start un serviciu performant, lovește decisiv cu forehandul într-o combinație 1-2, dar pierde schimbul mai lung, pe greșeală.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANȚA – ROMÂNIA, ZIUA II, MECIUL 3:  Simona Halep rervine pe teren pentru echipa României. Este duelul rachetelor numărul unu, iar Julien Benneteau afirmă că are încredere sută la sută în Garcia. La fel – și Florin Segărceanu este sută la sută în spatele Simonei.


â–º GAME, SET, MECI ȘI PUNCT PENTRU FRANȚA!

Caroline Garcia o învinge cu dublu 6-3 pe Mihaela Buzărnescu și egalează scorul general în semifinală, 1-1. Mihaela Buzărnescu a arătat multă fragilitate în joc, în special în spatele serviciul doi, acolo unde Garcia a câștigat 14 dintre cele 23 de puncte. Chiar dacă a terminat meciul având o lovitură câștigătoare în plus față de Garcia, Buzărnescu nu a arătat niciun moment ca un pericol real pentru numărul 21 mondial. 44 de greșeli (32 neforțate, 12 forțate) au costat-o mult pe bucureșteanca în vârstă de 30 de ani.

â–º Fanii români au senzația că reprezentanta Franței trișează, aruncând mingea și renunțând, pentru a relua mișcarea – un gest pe care l-am văzut de multe ori și la Venus Williams. Arbitrul de scaun intervine, iar pe tabelă se înregistrează un nou hold la zero pentru reprezentanta gazdelor, pentru 6-3, 5-3.

â–º BREAK GARCIA, care ajunge la două game-uri de victorie, la 6-3, 4-3. MIhaela Buzărnescu face un game șapte teribil, pe lansare. Românca arată, din nou, fragilitate psihică: un retur pe linie trimis de Garcia o destabilizează, iar din racheta ei pleacă patru servicii incorecte – două duble greșeli care îi aduc mingi consecutive de break numărului unu din echipa lui Julien Benneteau. Pe serviciul doi, Mihaela primește un cadou la primul breakpoint, apoi se vede executată cu un retur în diagonală imparabil.

â–º REBREAK BUZĂ‚RNESCU. Două puncte magice, o tușă plină și un passing de excepție îi aduc break-ul Mihaelei Buzărnescu. Simona Halep a ajuns și ea în arenă, la susținere, și a avut motive să aplaude.

â–º Setul doi începe la fel ca primul: cu break pentru Garcia. Buzărnescu a găsit un as pe breakpoint, dar nu este suficient.

â–º SET GARCIA, 6-3, în 47 de minute. Românca domină statistica la winners (7-4), dar cele 18 greșeli neforțate, plus alte 10 forțate, venite în serii, au stricat balanța setului întâi, unul în care, trebuie spus, Garcia a avut plus destul de evident.

â–º BREAK GARCIA. Mihaela scapă se sub control game-ul de la scorul de 30-15: trimite o dublă greșeală, apoi Garcia înțelege parcă mesajul și pune retur lung, iar mingea sa care aterizează pe tușă o destabilizează complet pe Mihaela. Seria consecutivă de greșeli a româncei continuă și Caroline ajunge la un game de victorie în primul set, la 5-3.

â–º BREAK, Buzărnescu. Românca returnează bine, rezistă în schimb lovind cu reverul, iar Garcia forțează consecutiv și ratează. Două game-uri consecutive pentru Miki, aplaudată și încurajată în picioare de Adrian Cruciat, va servi pentru a egala scorul la 4.

â–º Buzărnescu punctează pe tabelă cu un joc un pic mai îndrăzneț, dar replica vine imediat, sub forma unui hold la zero. A greșit deja neforțat de 12 ori, având doar 6 lovituri câștigătoare.

â–º Șansă ratată de Mihaela Buzărnescu. Garcia este stăpână pe serviciu atunci când contează cel mai mult și anulează două mingi de rebreak, urcând scorul la 3-0.

â–º Start excelent pentru Caroline Garcia. Sportiva din Franța câștigă prompt primele șase puncte ale meciului și face break, dublându-și avantajul pe tabelă, la 2-0. Mimica Mihaelei Buzărnescu nu este deloc încurajatoare, forehand-ul nu este calibrat.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANȚA – ROMÂNIA, ZIUA I, MECIUL 2:  Mihaela Buzărnescu intră pe teren pentru a o înfrunta pe Caroline Garcia. Florin Segărceanu mizează pe elementul-surpriză, având în vedere faptul că Miki îi este total necunoscută franțuzoaicei, acesta urmând a fi primul lor meci direct, dar și pe avantajul dat de faptul că Mihaela este stângace.


â–º GAME, SET, MECI ȘI PUNCT PENTRU ROMÂNIA!

Simona Halep o învinge pe Kristina Mladenovic, 6-3, 6-1, într-o oră și 40 de minute. Aflată la primul meci pe zgură în sezon, Halep a trecut de un start extrem de echilibrat, pentru a încheia în control, afișând siguranța unei sportive de Top 5. Citește AICI prima reacție a Simonei.

Constanta partidei: presiunea aplicată la retur de Simona Halep în fața unei adversare care a încheiat partida cu frecvență a primului serviciu de 55%. Românca a avut minge sau mingi de break pe fiecare tură pe lansarea fostului număr 10 mondial și a știut să facă ajustările necesare într-un start de meci în care dreapta i-a făcut probleme, reușind să construiască și să puncteze decisiv cu reverul. Momentul de cotitură al partidei a fost game-ul cu numărul șapte al primului set. Reprezentanta Franței a avut cinci mingi de 4-3, însă românca s-a agățat cu încăpățânare, a reușit break-ul și, de acolo, a strâns 9 game-uri câștigate din ultimele 10 disputate.

Dezechilibrul s-a creat, în final, și din cauza multelor erori ale franțuzoaicei: Mladenovic a terminat meciul cu 35 de greșeli neforțate, față de 19 ale Simonei. Halep a echilibrat statistica în dreptul rubricii winners în ceea ce privește raportul execuțiilor cu forehand-ul și backhand-ul (10-9), fiind la egalitate, per total, la acest capitol cu Mladenovic.


â–º La un game de primul punct pentru România. Simona Halep face un nou break, returnând excelent, iar Mladenovic ratează chiar și cu voleul. o lovitură pe care, ca dublistă de top, o stăpânește pe deplin. Virginia Ruzici este în tribună și aprobă.

â–º Să spunem, deja, că nu mai dejucîm în deplasare. Este un vacarm galben la Rouen, Simona se mobilizează și cu hold la avantaj se apropie la două game-uri de victorie. Franța – România 3-6, 1-4

â–º Ro-mâ-ni-a! Ro-mâ-ni-a! se aude tare în Kindarena. Mladenovic este apăsată de presiune și cedează break pe dublă greșeală. Simona arată, prin tot ceea ce face în acest moment, că Fed Cup chiar este obiectivul ei numărul unu. Franța – România 3-6, 1-3

â–ºSimona este stăpâna liniei de fund a terenului, iar Mladenovic transpiră la greu. Defensiva nu o avantajează, iar Halep este îndârjită să ia fiecare punct. Fragilă în defensivă și pe serviciul doi, Kiki se agață de prima minge și de atacul la plasă, salvând al doilea game din setul secund. Franța – România 3-6, 1-1

â–º Seria bună a Simonei continuă. Deși a fost vizibil iritată de întârzierea adversarei, Halep exersează la baseline și deschide apăsat manșa secundă, cu serviciul. Al patrulea game consecutiv pentru Simona. Franța – România 3-6, 0-1

â–º SET, HALEP. Simona a apăsat accelerația și încheie setul întâi, în 54 de minute, cu trei game-uri câștigate consecutiv.  Franța – România 3-6

Sunt opt puncte făcute în plus de Simona în primul set, un rever superior forehandului (6 lovituri câștigătoare față de 4) și un total de 30 de greșeli neforțate comise de cele două jucătoare (11-19). Mladenovic apelează la tactica Șarapovei, luând o pauză prelungită de vestiare.

â–º BREAK, Halep. Duelul galeriilor este cel puțin la fel de intens precum meciul de deschidere, cu un plus pentru superba galerie a României. Lupta este totală, fiecare punct are propria istorie, însă sunt destule ratări de neînțeles pentru ambele jucătoare, de pe dreapta. Vine însă un nou break pentru Simona, la 45 de minute de la startul meciului, pentru ca numărul doi mondial să preia conducerea pe tabelă. Franța – România 3-4 Franța – România 3-3https://twitter.com/FedCup/status/1119583743809814528

Mladenovic ajunge la minge de 4-3 cu un atac violent în doi timpi, care o îndoaie pe Simona în colțul de rever, nedându-i vreo șansă de a mai ajunge în zona opusă a terenului pentru a lovi cu forehandul. Kiki mizează pe aceeași strategie la punctul următor, trimite din nou în exterior spre reverul Simonei, dar nu face destul cu voleul, iar Simona o execută cu un passing din alergare în lung de linie care o face să sărbătorească exact ca Nadal, cu piciorul în aer și pumnul strâns.

Mladenovic mai irosește o minge de game cu dublă greșeală, dar reușește să o alerge eficient pe Simona, românca fiind în criză de timp și ratând. Kiki are din nou mingea de 4-3 în rachetă, dar ratează mingea decisivă. Un retur câștigător în lung de linie aduce o nouă egalitate, Simona luându-și revanșa pentru un punct în care a fost depășită ca viteză pe linia de fund a terenului. Simona însă se bizuie pe rever și iese învingătoare, cu un nou break.

â–º REBREAK, Mladenovic. Pe cât de mult s-a chinuit Simona să obțină break-ul, pe atât de ușor cedează avantajul. Mladenovic o hărțuiește, îi retunrează tare și smulge erori pe bandă, Simona ajungând să lovească extrem de retrasă. Ultimul punct este pus pe tavă cu o greșeală dureroasă cu dreapta, în fileu. Franța – România 3-3

â–º BREAK, Simona Halep, după 27 de minute. Simona pune mingea lung în terenul advers și fructifică a șaptea minge de break avută, după ce Mladenovic parcă și-a rupt propriul scenariu magic, făcând primul său punct – o combinație un-doi de efect, la 0-30.

â–ºSimona Halep strânge pumnul după un rever câștigător trimis iute pe lângă Mladenovic, ce pune punct unui prim game fără prelungiri al meciului. Este hold la 15 pentru Simona. Franța – România 2-2

â–º Halep câștigă din nou primele trei puncte pe serviciul advers, profitând de ezitările lui Kiki. Mladenovic insistă spre reverul Simonei și o execută de două ori la rând, chiar dacă, până acum, românii s-au auzit mai tare din tribună, inclusiv cu un Hai, Simo! tare de tot. După 19 minute și o nouă scădere a randamentului returului Simonei, Mladenovic își apără pentru a doua oară lansarea. Franța – România 2-1

â–º Primul game ne-a arătat o Mladenovic cu poftă de joc, determinată. Kiki face primul punct pe retur, făcând pasul în față și împingând-o mult în defensivă pe Simona. Halep răspunde cu trei puncte, lăsând bine un lob în out al sportivei franceze. Simona cade în propria capcană a atacului pe reverul lui Mladenovic și este prinsă, la 40-15, cu o accelerare spre partea sa stângă. Mladenovic forțează egalitatea, mizând pe lovituri consecutive de rever cu slice. Tribuna exultă câteva secunde mai târziu, însă arbitrii indică out la un retur în diagonală trimis ca din tun de Kiki, iar Simona scapă fără minge de break, la 1-1. 13 minute pentru primele două game-uri.

â–º Mladenovic deschide meciul la serviciu. Simona returnează excelent în primele trei puncte și preia controlul schimbului cu dreapta, dominând terenul cu o poziționare mai agresivă decât cea a franțuzoaicei, finalizând cu voleul drive. Kiki revine de la 0-40, cu un prim punct încheiat rapid, apoi jucând curajos în spatele serviciului doi, punctând pentru a doua oară la rând, decisiv, cu dreapta. Pe a treia minge de break, Halep riscă și ratează ținta. Franțuzoaica își procură minge de game cu o scurtă de nota zece, executată de pe linia de fund a terenului, la care românca nu are nicio șansă să ajungă. Simona o întoarce la egalitate, taxând o minge trimisă lobat cu o schimbare brutală de direcție. Un serviciu imparabil și un atac prompt la fileu îi aduc game-ul, după șase minute, reprezentantei Franței. Franța – România 1-0

â–º Julien Benneteau, aflat doar pentru a doua oară pe banca echipei Franței, pare a fi mers „all in” cu Mladenovic.  „Au fost multe lucruri la care m-am gândit în această săptămână. Trebuie să privim la tot acest weekend, iar cu toate informațiile pe care le am, eu și cu staff-ul meu credem că sâmbătă, dacă avem o șansă să o batem pe Simona Halep, Kristina e cea mai bună opțiune a noastră. Cornet are un stil de joc care cere condiție fizică și în ultimele săptămâni Mladenovic a arătat mai bine„, a declarat Julien Benneteau la conferința de presă.

FED CUP,  SEMIFINALA FRANȚA – ROMÂNIA, ZIUA I: Echipa României este prima care intră în arenă, cu Raluca Olaru în frunte. Galeria tricoloră se face auzită, Simona Halep este alături de căpitanul-nejucător Florin Segărceanu.


În ciuda faptului că, în clasamentul mondial, Parmentier și Cornet sunt mai bine clasate decât Mladenovic (jucătoare cu patru titluri de Mare Șlem câștigate la dublu – feminin și mixt), Julien Benneteau mizează pe fostul număr 10 mondial. Mladenovic a învins-o de trei ori în circuit pe Simona Halep (pe hard și iarbă, ultima dată la Indian Wells 2017). Reprezentanta Franței are, astfel, avantaj 3-2 în fața Simonei, la general, dar și un joc agresiv, variat, cu multe soluții prin care îi poate pune probleme jucătoarei noastre cu o deplasare fantastică pe teren.

Florin Segărceanu a făcut marea alegere: la fel ca și în duelul cu Cehia, mizează pe Mihaela Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), în fața Irinei Begu și a Monicăi Niculescu. Bucureșteanca o va înfrunta în al doilea meci de simplu al zilei de sâmbătă pe numărul unu din Franța, Caroline Garcia, o jucătoare agresivă, cu 10 victorii din 14 meciuri de simplu disputate pentru Franța în Fed Cup.

Alegerea lui Mladenovic, o jucătoare cu rezultate bune pe zgură indoor (finală în 2017, în cel mai bun an al său de la simplu), nu a susprins-o pe Mihaela Buzărnescu, nici pe Simona Halep. În cazul echipei României, Mihaela Buzărnescu a primit credit după ce, la Charleston, pe zgură verde, jocul ei a fost mai închegat, iar duelul cu Wozniacki a arătat o jucătoare mult mai aproape de forma din prima parte a anului trecut față de duelurile din turneele precedente.

Meciul 1: Kristina Mladenovic (66 WTA) – Simona Halep (2 WTA) – sâmbătă, de la ora 15;00
Meciul 2: Caroline Garcia (21 WTA) – Mihaela Buzărnescu (30 WTA) – sâmbătă, al doilea meci
Meciul 3: Caroline Garcia (21 WTA) – Simona Halep (2 WTA) – duminică, de la ora 14:00
Meciul 4: Kristina Mladenovic (66 WTA) – Mihaela Buzărnescu (30 WTA)
Meciul 5: Caroline Garcia / Kristina Mladenovic – irina Begu / Monica Niculescu


ȘTIREA INIȚIALĂ‚

Tragerea la sorți a meciurilor din semifinala Fed Cup, Franța – România, are loc vineri, de la 13:30, la Rouen. Aflăm împreună, în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro, pe cine mizează Julien Benneteau și Florin Segărceanu, cei doi necăpitani-nejucători ai celor două echipe, pentru locul doi în meciurile de simplu, dar și la dublu.

Echipa României, formată din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Raluca Olaru, țintește o calificare istorică într-o primă finală în competiția pe națiuni din tenisul feminin. De partea cealaltă, Franța, prin Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Alize Cornet, Kristina Mladenovic și Fiona Ferro, vizează a șasea prezență în finală.

Cele două echipe au câteva puncte comune.

Ambele națiuni ar urma să joace în deplasare finala, împotriva învingătoarei celei de-a doua semifinale, care le aduce față în față pe reprezentativele din Australia și Belarus. În plus, doar unul dintre cei doi căpitani-nejucători își va păstra invincibilitatea la cârma echipei de Fed Cup: Julien Benneteau a disputat o singură partidă cu echipa Franței, în timp ce Florin Segărceanu are trei victorii în trei dueluri disputate cu echipa României.

  • Kindarena este gazda semifinalei de Fed Cup, Franța – România. Julien Benneteau și-a motivat alegerea orașului Rouen: „M-am simțit foarte bine aici, când am jucat în Cupa Davis.” Capacitatea sălii: 5.234 locuri
  • Primele două meciuri de simplu, care se vor disputa încrucișat, între prima rachetă a unei echipe și racheta a doua a adversarei, sunt programate sâmbătă, de la 15:00, ora României.
  • Duminică se dă start-joc cu o oră mai devreme, de la 14:00, cu meciul direct al rachetelor numărul unu, urmat de duelul rachetelor numărul doi și apoi de confruntarea de la dublu.-
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
Joe Biden, președinte doar pe hârtie: dormea tot timpul și delega totul. Cine trăgea de fapt sforile la Casa Albă?
100.000.000 € pe an! Genoa îl costă o avere pe Dan Șucu: ”Mai sunt datorii de vreo 60 de milioane”
100.000.000 € pe an! Genoa îl costă o avere pe Dan Șucu: ”Mai sunt datorii de vreo 60 de milioane”
Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o
Ea este Beatrice, polițista de 23 de ani moartă în accidentul cumplit din Botoșani. Inconștiența unui șofer teribilist a ucis-o
Ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, înaintea duelului cu Manchester United. Anunțul britanicilor
Ce se întâmplă cu Radu Drăgușin, înaintea duelului cu Manchester United. Anunțul britanicilor
De la FCSB, la
De la FCSB, la "U" Cluj! Mutarea care ar urma să se producă zilele acestea
E mai rău ca Becali. Patronul care şi-a bătut angajaţii şi care şi-a antrenat singur echipa a făcut pariu pe un Ferrari cu un jucător:
E mai rău ca Becali. Patronul care şi-a bătut angajaţii şi care şi-a antrenat singur echipa a făcut pariu pe…
Oana Mizil arată incredibil la 49 de ani! După despărțirea de Marian Vanghelie, s-a schimbat radical! Imagini incendiare cu femeia de afaceri
Oana Mizil arată incredibil la 49 de ani! După despărțirea de Marian Vanghelie, s-a schimbat radical! Imagini incendiare cu femeia…
Monica Bîrlădeanu a făcut MARELE anunţ sub bradul de Crăciun: 'Să-și ceară iertare...'
Monica Bîrlădeanu a făcut MARELE anunţ sub bradul de Crăciun: 'Să-și ceară iertare...'
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur:  - Sunt ăla cu 3 dorințe!
BANCUL ZILEI. Gigi Becali prinde pestisorul de aur: - Sunt ăla cu 3 dorințe!
A luat taxiul de la Suceava la Iaşi, după ce i-a fost anulat zborul. Cât a plătit
A luat taxiul de la Suceava la Iaşi, după ce i-a fost anulat zborul. Cât a plătit
DOVADA că Luna Pământului este obiect artificial! S-a întâmplat recent
DOVADA că Luna Pământului este obiect artificial! S-a întâmplat recent
Cristina Demetrescu ne spune care este zodia care va trăi cel mai frumos an din viață în 2025
Cristina Demetrescu ne spune care este zodia care va trăi cel mai frumos an din viață în 2025
Băsescu, deconspirat. Ce a făcut ca să ajungă președinte: Vă spun ceva ce nu știe nimeni!
Băsescu, deconspirat. Ce a făcut ca să ajungă președinte: Vă spun ceva ce nu știe nimeni!
"Adio, iubirile mele!” - Andreea și bebelușul ei au murit! Detalii șocante
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Cele mai bune jocuri ale anului 2024
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să furnizeze ajutor militar Ucrainei.
Trump va cere statelor membre NATO să crească cheltuielile pentru apărare la 5% din PIB. FT: Intenţionează să continue să…
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
TOP 5 decorațiuni auto care te lasă fără talon. Mare grijă de montezi pe mașină
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a găsit-o
Iubire cu parfum de lavandă, rezumat episoade 38, 39 și 40, 20 decembrie 2024. Anda, bulversată! Soțul ei, Albert, a…
×