George Cosac anunță ce calități trebuie să aibă un copil pentru a practica tenisul: „Dacă i-a zis antrenorul să facă două genuflexiuni și el face una și jumătate, le recomand părinților să lase copilul acasă” | VIDEO EXCLUSIV „Așa-i în tenis”

George Cosac a vorbit, în cadrul emisiunii „Așa-i în tenis”, despre vârsta ideală la care copiii trebuie să înceapă antrenamentele.

George Cosac, invitatul Irinei Fetecău la prima ediție a emisiunii „Așa-i în tenis”

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a fost primul invitat al Irinei Fetecău în emisiunea „Așa-i în tenis”.

Irina Fetecău și-a făcut, cu această ocazie, debutul în lumea presei de sport, călcându-i astfel pe urme tatălui său, Adrian Fetecău, cunoscutul jurnalist de radio.

Prima ediție a emisiunii „Așa-i în tenis” poate fi urmărită pe canalul de YouTube ProSport și pe pagina de Facebook ProSport.

Irina Fetecău își va continua cariera în tenis, în paralel cu colaborarea pe care a început-o cu ProSport.

George Cosac anunță ce calități trebuie să aibă un copil pentru a practica tenisul: „Dacă i-a zis antrenorul să facă două genuflexiuni și el face una și jumătate, le recomand părinților să lase copilul acasă”

Președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a dezvăluit ce trebuie să urmărească părinții care doresc să își îndrume copiii spre o carieră în tenis.

Fostul jucător este de părere că în primul rând este nevoie de o dorință puternică a celor mici, fără de care nu pot practica o disciplină la nivel înalt. Acesta îi acertizează, însă, pe părinți că, în cazul în care copilul lor are calități reale, urmează investiții destul de serioase în pregătirea acestuia.

„Este un sport foarte greu tenisul, iar primul instructor sau antrenor are un rol extrem de important. Trebuie să fie în primul rând un bun pedagog, să aibă o comunicare cu copilul. Dacă el va reuși să îi insufle copilului plăcerea de a veni la tenis, acela este un copil câștigat, care poate spera mai departe.

Din punctul meu de vedere, principalele calități după care aș face selecția azi – până acum, te lua: motricitate, cât de înalt – sunt voința, determinarea și, sigur, putința. S-a ajuns la niște performanțe extreme. Dacă nu ești capabil să treci peste acel punct mort, când nu mai poți, să mergi mai departe, să te antrenezi, să tragi de tine, nu ai nicio șansă.

Dacă ești genul de sportiv căruia antrenorul i-a zis să facă două genuflexiuni, s-a întors cu spatele și tu ai făcut numai una și jumătate, le recomand părinților să lase copilul acasă.

Din punctul meu de vedere, cred că 6-7 ani este vârsta optimă la care copilul trebuie să înceapă să se joace cu racheta, cu mingea.

În momentul în care părintele își aduce copilul la tenis își asumă o responsabilitate enormă. Când părintele își dă seama că are potențial de a deveni mare jucător și nu a fost informat în legătură cu investițiile pe care urmează să le facă în tenis. A doua problemă: fiind un sport foarte greu, dacă antrenorul nu are abilitatea de a «păcăli» copilul să îi placă și să îl învețe corect, mai departe îi va fi foarte greu să corecteze loviturile astfel încât să spere”, a declarat George Cosac, la „Așa-i în tenis”.

Publicat: 20 04. 2023, 22:02