Familia Simonei Halep e bună de plată după ce a intrat în conflict cu Primăria Constanța, mărul discordiei fiind un loc de parcare! Stere Halep a înaintat o chemare în instanță, iar ProSport a aflat motivul, dar și deznodământul procesului.
Stere Halep nu s-a înțeles cu Primăria Constanța asupra închirierii unui loc de parcare și a ajuns să acționeze în instanță municipalitatea, în anul 2020! Procesul s-a amânat până în februarie 2021, când tatăl campioanei de la Wimbledon a luat o decizie care îl costă din punct de vedere financiar.
Tatăl Simonei Halep a formulat o cerere de renunțare la proces, fapt pentru care este obligat acum la plata cheltuielilor de judecată! Probabil că Stere Halep și-a luat gândul de la locul de parcare, după mai bine de un an și jumătate în care procesul nu a avut o finalitate.
Conflictul dintre Stere Halep și Primăria Constanța a luat sfârșit înainte ca procesul să se judece, dar acest lucru îl costă pe tatăl sportivei. Familia Halep este obligată la plata sumei de 1.487 de lei către municipalitate: „A existat un proces între Halep Stere și Primăria Municipiului Constanța: speța era încheierea unui contract de închiriere asupra unui loc de parcare aflat la o adresă din Constanța. Între timp, domnul Halep Stere a formulat o cerere de renunțare la judecată.
Renunțarea s-a făcut după comunicarea cerererii de chemare în judecată a primăriei. Reclamantul va fi obligat la plata cheltuielior de judecată, iar asta presupune onorariul avocatului. Suma este în valoare de 1.487 de lei și are drept de recurs în 30 de zile, ultima zi fiind 25 martie. Cererea de renunțare a fost formulată oral de dânsul”, ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei Constanța. Cauza înregistrată pe rolul Judecătoriei Constanța avea ca obiect „obligația de a face”, Stere Halep fiind reclamant.
Potrivit Primăriei Constanța, pentru a putea dobândi dreptul de utilizare asupra unui loc într-o parcare de reşedinţă, solicitantul trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă adresa de domiciliu într-un imobil al cărui fronton se găseşte la mai puţin de 30 m de respectiva parcare, iar prin adresă de domiciliu se înţelege faptul că imobilul în care solicitantul are calitatea de proprietar sau de utilizator de drept al unui apartament și să facă dovada și să prezinte în original cartea de identitate a vehiculului sau a certificatului de înmatriculare, a dreptului de proprietate asupra unui autovehicul funcţional a cărui masă să nu depăşească 3,5 t.
În cazul în care solicitantul, persoană fizică sau juridică, nu are calitatea de proprietar al autovehiculului pentru care se solicită un loc de parcare, acesta trebuie să facă dovada dreptului de utilizator prin prezentarea contractului de achiziţionare a autovehiculului în sistem leasing sau să facă dovada, prin prezentarea unei adeverinţe, că persoana juridică ce are calitatea de proprietar al autovehiculului, este de acord ca solicitantul să utilizeze vehiculul, inclusiv să parcheze la domiciliu. Taxa anuală pentru închirierea unui loc de parcare în Constanța este de 208 lei pe an pentru persoane fizice, respectiv de 934 de lei pe an pentru persoane juridice.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER