În pofida unui 2013 aproape perfect, care i-a adus în vitrina de trofee 6 titluri și i-a garantat prezența între cele mai bune 10 din lume, Simona Halep a simțit nevoia să treacă la următorul nivel și l-a angajat, în acest sens, pe Wim Fissette. Cei doi au părut a forma o echipă redutabilă încă de la început și chiar dacă în timpul jocurilor intervențiile belgianului nu sunt foarte vizibile, el pare să-i fi oferit Simonei acel plus de încredere și de știință de care avea nevoie pentru a face un pas înainte în circuitul WTA.
Simona a urcat, încet dar sigur, spre vârful ierarhiei, bifând câteva rezultate pe care nu ar fi pariat nimeni: finale la Roland Garros și Turneul Campioanelor și semifinală la Wimbledon. Și, dacă nu ar fi fost accidentările dese, probabil că jucătoarea din Constanța ar fi fost mult mai constantă la alte turnee de top.
Totuși, semnalele par a indica o ruptură între Halep și Fissette, chiar dacă belgianul i-a îmbunătățit în mod vizibil atât jocul – în special serviciul, o armă importantă în Singapore -, cât și mentalul. Fără o experiență deosebită în partidele decisive ale competițiilor mari, Simona a gestionat în general bine presiunea, dovadă fiind finala de la Roland Garros, când s-a bătut de la egal la egal cu Șarapova. În condițiile unor diferențe mici la vârf, psihicul face diferența, iar Fissette i-a clădit un moral de campioană.
„După vacanță voi lua o decizie în ceea ce privește staff-ul și echipa mea. Momentan am pauză, apoi voi pleca în cantonament la munte„, s-a rezumat să spună Simona luni, la sosirea în București, semn că există cel puțin un semn de întrebare privind continuarea colaborării. Și de partea cealaltă asistăm la un discurs similar, care indică o despărțire. Imediat după Turneul Campioanelor, Fissette a publicat pe un site de socializare prima impresie, pe care unii au interpretat-o în cheia unui „adio”: „Nu există o modalitate mai bună pentru a termina un an minunat decât disputarea unei finale la Turneul Campioanelor împotriva Serenei Williams„.
Mai mult, un alt argument care să susțină ruptura stă în faptul că în Singapore, alături de Simona a fost și Daniel Dobre, un antrenor care s-a ocupat în trecut în mai multe rânduri de pregătirea campioanei noastre. Acesta a avut-o sub „aripa” sa și pe Alexandra Dulgheru, pe vremea când aceasta cocheta cu poziția 30 WTA și este cu siguranță o variantă mai ieftină. Totuși, la începutul lui 2014, când multe voci susțineau că nu are un antrenor pentru că tatăl său vrea să găsească varianta optimă calitate-preț, Simona a ales o opțiune extrem de scumpă, demontând speculațiile.
Wim Fissette, antrenorul Simonei Halep, a venit, probabil, cu acele detalii, cu ajutorul cărora jucătoarea poate să facă acum diferența mai ușor în fiecare meci. Când cei doi au început colaborarea, în februarie, românca era deja în Top 10, însă evoluția sub bagheta fostului antrenor al belgiencei Kim Clijsters a produs deja efecte pozitive. Ședințele de pregătire sunt destul de complexe și desfășurate cu zâmbetul pe buze, iar la fiecare reușită a jucătoarei Fissette nu ezită să intervină cu un „Good point!”, „Good serve!” sau alte încurajări.
Stiați că avem o pagină de Facebook dedicată Simonei Halep?
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER