Halep spune ‘bye-bye’ US Open, de la primul meci. Regina Maria a revenit, cu tertipuri cu tot. Cronica unui joc superb, dramatic, în care Simona a fost, însă, vioara a doua. Begu, Buzărnescu și Copil sunt OUT și ei

Halep spune 'bye-bye' US Open, de la primul meci. Regina Maria a revenit, cu tertipuri cu tot. Cronica unui joc superb, dramatic, în care Simona a fost, însă, vioara a doua. Begu, Buzărnescu și Copil sunt OUT și ei
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Simona Halep părăsește turneul de la US Open încă din primul tur, învinsă de Maria Șarapova. 6-4, 4-6, 6-3 este scorul prin care „regina Maria” își anunță revenirea în tenis.
  • Irina Begu (55 WTA) și Marius Copil (87 ATP), primii reprezentanți ai României intrați în luptă la ediția 2017 a US Open-ului au început partidele în paralel și au pierdut în paralel, la interval de câteva minute.
  • Jo Wiilfred Tsonga (favorit 8) l-a învins pe Copil cu scorul de 6-3, 6-3, 6-4.
  • Irina Begu a fost învinsă de Kateryna Kozlova (118 WTA), scor 6-2, 7-6(7).
  • Mihaela Buzărnescu a pierdut la debutul absolut pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem. A intrat bandajată pe teren împotriva danezei Caroline Wozniacki, iar favorita 5 a obținut, cu emoții în setul doi, victoria cu numărul 100 în turneele de Mare Șlem: 6-1, în 25 de minute – setul întâi; 7-5, setul doi, după 55 de minute!

Simona Halep și Maria Șarapova au făcut show pe Arthur Ashe Stadium. Americanii au avut parte, așa cum și-au dorit, de o super-producție la aniversarea a 20 de ani de la inaugurarea celei mai mari arene de tenis a lumii. Dar Simona Halep părăsește turneul de la US Open încă din primul tur, învinsă de o Maria Șarapova.la fel de sclipitoare precum echipamentul său de joc presărat cu zeci de cristale Swarovski. Sclipitoare, în cele mai multe momente. 6-4, 4-6, 6-3 este scorul prin care „regina Maria” își anunță revenirea în tenis. Din toate punctele de vedere.


Foto: usopen.org / USTA

A fost un meci spectaculos. O bijuterie de meci, în care tonul l-a dat Maria Șarapova. Rusoaica a început partida cu o viteză fantastică – în deplasare, în execuție, în decizie. A luat-o pe sus pe Simona Halep și i-a dat temă de gândire cu fiecare lovitură trimisă în apropierea tușei. Românca a început economicos, dar a ridicat nivelul. Treptat și forțat. Din nou, se vede cum lipsa unui serviciu eficient este o problemă majoră.

Site-ul WTA vorbește deja despre o adevărată rivalitate între cele două. Calitatea jocului, atmosfera produsă la meci – le dă dreptate. Au fost puncte intense, replici dure de pe o linie de fund a terenului înspre cealaltă și concurs de priviri aruncate tăios. Simona Halep a luptat și s-a agățat magistral de rusoaică în setul doi, forțând decisvul prin răstunarea scorului, de la 1-4 la 6-4. Efortul depus însă de Simona în acest set, efortul de a găsi soluții, resurse și energie s-a spulberat în momentul în care Șarapova s-a regrupat la vestiare.


Pretendenta și campioana. Raportul de forțe sugerat de ținute s-a confirmat și pe tabelă, în final. Foto: usopen.org / USTA

S-a citit clar iritarea pe fața Simonei. Iar de partea cealaltă, rusoaica parcă și-a calibrat tirul. A ajuns astfel la 60 de „directe”, 60 de lovituri câștigătoare, care au mușcat usturător din Simona. Cele 64 de greșeli neforțate nu au ajutat-o sufiecient pe tricoloră, deși Halep a alergat 400 de metri în plus față de rusoaică. În startul setului doi, clipe bune, românca s-a lăsat pradă resemnării. Și a fost de ajuns pentru ca Șarapova să tragă de partea ei victoria și să își tragă concluzia – „still the one” – cum ar spune-o Shania Twain. Este aceeași, Maria. Fata care dă asalt peste asalt, care sclipește, care enervează, care trage de timp, care face orice pentru victorie. A obținut-o pe a 18-a sub luminile electrizante ale US Open-ului. Numărătoarea contniuă.

Regina Maria s-a întors. Și, sugestiv, rochița din 2017 seamănă cu cea de la triumful din 2006. Cu siguranță, este o mutare bine gândită de experții care se ocupă de imaginea ei.

FILMUL PAS CU PAS AL PRIMEI ZILE de la US OPEN

06:00 Victoria a însemnat enorm de mult pentru „Masha”. S-a lăsat în genunchi, iar ochii i s-au umezit.


05:50 GAME, SET, MECI MARIA ȘARAPOVA, 6-4, 4-6, 6-3. Aventura Simonei Halep la US Open 2017 s-a încheiat.


05:40 Simona câștigă serviciul, într-un game în care parcă ambele jucătoare voiau să treacă mai repede spre serva Mariei. La 5-3, Șarapova servește pentru calificarea în turul 2. Simona duce mâna la picior. Instinct? Durere? Greu de spus…


05:35 Șarapova trece cu bine peste game-ul șapte în decisiv. Ajunge la un game distanță de turul doi. Simona are frecvență mai bună la primul serviciu, procentaj de reușită mai bun în spatele primului serviciu. Și totuși…


05:25 Simona se ceartă. Își reproșează că nu s-a mișcat mai bine. Șarapova a decis soarta a 114 puncte. 55 pentru ea, direct, 59 pentru Simona. Este 4-1 în setul decisiv pentru rusoaică.


05:15 Cum a revenit Șarapova de la vestiare! Accelerația este dn nou la podea, iar Simona mai-mai că iese din teren la cât are de alergat. Masha fructifică a doua minge de break.


05:05 Maria Șarapova ia o nouă pauză mult prea lungă de vestiare. Simona vorbește cu arbitra, cere mingi și exersează serviciul. Maria s-a pierdut pe undeva, pe culoare, pe la baie… pe undeva. Cahill discută aprins cu Andrei Pavel. 56 de minute a durat setul doi. Șarapova a făcut un pas în spate – nu a mai venit deloc la fileu (o făcuse de trei ori în primul set), a greșit neforțat de 25 de ori și a dat winner de 28 de ori. Mai îngrijită, Simona a avut nervi de oțel în final de manșă și s-a impus cu o rație de lovituri câștigătoare / erori neforțate de 6/7.


05:00 DECISIV! Simona duce până la capăt o REVENIRE FE-NO-ME-NA-LĂ‚! Super-Simo luptă ca o leoaică: i-a luat cinci game-uri la rând rusoaicei, salvează cinci mingi de break în game-ul zece și strânge pumnul învingătoare, după 14 puncte. Urmează decisivul unui duel sclipitor


04:52 FA-BU-LOS! Simona servește pentru decisiv, după al patrulea game câștigat la rând. Rusoaica a cedat break pe dublă greșeală.


04:45 Simo egalează. Maria Șarapova lasă impresia că poate pune cușitul înapoi în spinarea Simonei, dar românca rezistă. Servește bine la Teu și crede în șansa ei. Și este 4-4.


04:40 REVINE SIMONA! Break alb pentru Halep, într-un moment în care rusoaica părea că scăpase în câștigătoare. Simona s-a hrănit cu energie după forehandul din alergare care i-a adus practic victoria în game-ul pe serviciu, iar Maria Șarapova este, în sfârșit, pedepsită pentru graba extremă. Patru erori o readuc în set pe Simona. Se poate?


04:30 Rezumatul zilei, făcut plastic de reprezentanții site-ului WTA. Șarapova este „vinovată”. ea a făcut asta să se întâmple. este 4-1 pentru rusoaică. Soluția trebuie să vină RE-PE-DE!


04:25 Break Maria Șarapova. 3-1 și asaltul continuă. Rusoaica este dezlănțuită și emană ambiție.


04:15 Ce putem reproșa acestui meci foarte bun, cum rar vezi chiar uneori și prin săptămâna a doua de turneu? Scorul și faptul că Simona nu are mai multe idei pe teren. L-am văzut pe Marius Copil apelând frecvent la scurtă în debut de meci cu Tsonga, iar Carole Bouchard o indică drept o posibilă soluție pentru româncă. 1-1. Simona a avut deja de salvat două mingi de break în acest prim game pe serviciu.


04:05 Maria Șarapova câștigă primul set, 6-4. Rusoaica joacă incredibil, la limită și are câștig de cauză într-un prim-set maraton, după un set de fix o oră! 28 de lovituri câștigătoare a reușit rusoaica, iar ultimele două puncte arată exact diferența dintre cele două, punctată de altfel dinaintea meciului de Mouratoglou și extrem de bine cunoscută de orice pasionat al tenisului: Simona a rezistat la trântă, în raliu. A făcut față și după retururi agresive, dar la momentul Z serviciul a trădat-o: dublă greșeală, urmată deun al treilea serviciu ratat și o a patra minge trimisă temător spre Masha. Iar Șarapova trimite o directă atât de clară și de frumoasă, pe cât de dureroasă pentru stomacul Simonei, al lui Darren și al găștii „Halepenos”.


03:55 Simona servește la 4-5, pentru prelungiri. Are 57% procentajul primului serviciu și doar 32% puncte câștigate pe al doilea.


03:50 Andrei Pavel este alături de darren Cahill. Umăr la umăr. 4-4, 47 de minute de joc. Enorm duel și incredibil de importantă această manșă inaugurală.


03:47 Al patrulea break consecutiv. Simona revine la diferență de un game. O ajută și Masha, cu dubla. Se ajută și Simona. Simona servește la 3-4 și tensiunea se vede și pe chipul Nadiei.


03:42 Simona plătește pentru că joacă una din două mingi cu serviciul doi, iar Maria atacă non-stop. Rusoaica face al doilea său break consecutiv în partidă și servește la 4-2.


03:35 Re-break, Simona Halep. Constănțeanca se decide să atace, iar asta o ajută enorm. Citește destul de bine serviciul rusoaicei, pentru că a pus 85% dintre mingile Mashei în teren, pune la lucru dreapta în cros și închide game-ul cu un passing pe lângă Șarapova, care a greșit evident în punct, punând o scurtă facilă pentru o sportivă atât de iute precum Simo.


03:30 Break Șarapova. Parcă fiecare minge a rusoaicei are nevoie de reluare. Atât de aproape de linie țintește „Masha”. Impresionează această vvariantă rapidă a Mariei, agresivă pe retur. face winner direct, Simona aleargă în fantastic și se apără incredibil. Are și o doză de șansă la a treia minge de break a Mariei, deoarece rusoaica dă o minge pe centru, care îi dă timp Simonei să ajungă, apoi îngroapă un voleu în plasă. Dar Simona servește pe forehandul rusoaicei și este pedepsită. Este break pentru Șarapova și 3-1.


03:22 Simona Halep își trece în cont prima minge de break, după o dublă greșeală a Mariei Șarapova urmată de eroare directă. Milimetrică. Rusoaica alternează mingile care ciupesc câțiva milimetri din tușă, cu unele ratări la fel de greu de văzut. Hawk Eye muncește deja, la fel de intens ca și jucătoarele. Trebuie menționat și faptul că Halep a revenit în game și a ajuns la minge de break cu patru puncte consecutive. Deloc rău, nu? Dar rusoaica este în față, apărându-și din nou, lansarea. 2-1

10 winners și 10 erori neforțate pentru Maria. 2-2 raportul Simonei.


03:15 Diferența uriașă din stilul vestimentar se vede, dar la nivel mult redus în joc: Maria Șarapova începe apăsat și game-ul de retur, o taie pe Simona cu o scurtă, dar serviciul româncei este la datorie. 1-1 după câteva schimburi de mingi superbe. Plus ofensiv pentru eleganta rusoaică, venită pe teren cu o rochie neagră cu ‘licurici’, amintind de triumful din urmă cu câțiva ani.


03:05 Primul serviciu în meci îi aparține Șarapovei. Primul punct îi revine Simonei – pe o eroare mare a rusoaicei, de pe dreapata. Consecința: vine winner-ul mai tăios ca privirea Mashei, tot de pe forehand. Ce început de meci! Maria face 1-0 cu trei lovituri câștigătoare!


02:55 Gata! Jucătoarele sunt pe tunel! Începe confruntarea! Iată și singurul steag românesc din arenă. A făcut înconjurul lumii aproape: a fost la Jocurile Francofoniei și la Euro 2016 – la ceremonia de deschidere și la super-meciul Franța – România. În tenis, nu există egalități. Dar exisă meciuri câștigate cu inima. Adrian Socaciu se mândrește că a arborat primul tricolor în cea mai mare arenă de tenis a lumii, pentru un meci fabulos.


02:45 Ce mai spunea Masha?

Nimeni și nimic nu mă va împiedica să îmi îndeplinesc visurile. Și am multe. Voi fi sinceră, nu am avut cea mai bună pregătire. Eram atât de pregătită și de dornică să joc tot circuitul din America și Canada. M-am antrenat mult în Florida, așa că am fost fericită când am luat acel avion spre New York„,
Maria Șarapova

 


02:35 Sărbătorita zilei este „Still the one” pe Arthur Ashe Stadium. Încă se cântă, încă e show Shania Twain. Așteptăm, așteptăm, în timp ce pe pe Grandstand, Mihaela Buzărnescu a avut micul ei moment de glorie: 2-0 în startul setului doi cu Wozniacki. Doar și meciul anului a fost amânat, nu? Dacă Mayweather și McGregor i-au făcut să aștepte pe fani, din cauza unor probleme de sistemul de vizionare pay-per-view, cum să nu o facă și fetele din meciul vedetă al zilei inaugurale de US Open?


02:08 Asta se întâmplă pe Central. a început show-ul.


Adrian Socaciu ne ajută să intrăm în atmosferă.

Iar ea este diva. Shania Twain.


02:05 Mihaela Buzărnescu își face acum debutul absolut pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem. A intrat bandajată toată pe teren împotriva danezei Caroline Wozniacki – plasture pe umăr, la genunchi, bandaj pe coapsă, dar își trăiește visul. Startul fostului număr unu mondial este însă iute și rece: 3-0.


02:00 Nadia is in the house. Zeița din România care a redefinit perfecțiunea este la New York. O susține pe Simone și își promovează și cel mai nou proiect – o incursiune cinematografică în universul campionilor. În esență – winning.


01:50 Maria Șarapova a efectuat antrenamentul dinaintea meciului cu Simona Halep în condiții normale, fără acea mânecă elastică pe care a afișat-o la prima ședință de pregătire de la New York. Să fi fost doar ‘fashion-statement’?


01:40 Virginia Ruzici este o susținătoare a jucătorilor români. Găsește cuvintele potrivite pentru Marius Copil, învins de puternicul Tsonga. va fi cu ochii pe Simona din tribună în super-duelul cu Șarapova.


Foto: Adrian Socaciu


01:25 The Coach a vorbit. Despre partida turului 1. Și remarcă diferența uriașă de la serviciu. „Este greu de spus unde se află Maria Șarapova acum. Ca joc. Șarapova câștigă mai multe puncte directe”. Asta pentru că este mai precisă la serviciu. În zona ideală pentru serviciu, în apropierea liniilor, Simona trimite doar 38% dintre mingi în terenul de egalitate, față de 60 câte trimite Șarapova în cei 50 de centimetri față de linie. La avantaj, maria trimite 70% dintre mingi în această zonă. Riscul este mai mare – de aici și numărul mai mare de duble, dar și răsplata este, de regulă, una importantă.


01:15 Ultimele tușe. Simona Halep se încălzește pentru marele meci cu Șarapova.


00:50 „Queen V” revine, 20 de ani mai târziu, pe terenul pe care debuta și își arăta pentru prima dată strălucirea în fața Irinei Spârlea. Așa spun americanii. Elegantă, victorioasă – chiar dacă a cedat set în succesul în fața Kuzmovei, o sportivă fără meci disputat la nivel WTA până acum! și flămândă. Cu ochii ațintiți spre trofeu.  „Nu pot garanta că voi mai fi aici peste 20 de ani, dar vreau să mă bucur de acest moment. Vreau doar să câștig! Nu știam că suntem opt fete în lupta pentru numărul unu. Vreau să câștig – dacă o să câștig, va veni și ranking-ul. Au fost 20 de ani fantastici care au început aici”. Desigur, șansele de a urca pe primul loc sunt pur teoretice pentru Venus Williams, iar o victorie a Simonei în această noapte le-ar anula complet, dar singura jucătoare cu două finale de Mare Șlem disputate în acest sezon poate avea un cuvânt greu de spus pe tablou.


Foto: usopen.org / USTA/Darren Carroll


00:45 Teaser: repetiții pentru deschidere. Așa arată repetițiile. Show-ul final, de la ora 2:30.

Ne introduce în atmosferă Adrian Socaciu, unul dintre oamenii care au făcut cel mai mare lobby pentru sportul universitar din România.


00:30 Interes maxim! Venus Williams joacă pe Central. Urmează blockbuster-ul Halep – Șarapova. Ce fac fanii de la New York? Au aflat că se antrenează Federer. Deci, chiar și printr-o fâșie milimetrică e bine de privit.


23:15 UPSET ALERT: KO-nta. Aleksandra Krunic produce prima surpriză veritabilă la US Open 2017: o învinge pe Johanna Konta, scor 4-6, 6-3, 6-4. Reprezentanta Serbiei a avut nevoie de două ore și 16 minute pentru a o învinge pe britanică: a terminat meciul cu o lovitură câștigătoare în plus față de favorita 7. Brusc, parcă este 2014 din nou. Atunci, Krunic reușea în premieră să învingă o jucătoare de Top 10 – pe Kvitova și mergea până în optimi, unde se înclina în fața Azarenkăi. Konta era cel mai puternic cap de serie de pe sfertul Simonei Halep.


23:00 AMR 3 ore. Cu gustul amar dat de cele două înfrângeri ale reprezentanților noștri, ne îndulcim nu cu SugarPova – deși bomboanele rusoaicei ar fi o variantă destul de dulce – ci cu o porție de „Masha-style”. Șarapova a muncit mult de tot la ședințe foto vara asta, înainte de US Open. Mai mult decât oricine. Iată ce a ieșit pentru Nike.


22:32 Debut și atât pentru Marius Copil: francezul Jo Wilfred Tsonga trece în minimum de seturi de singurul reprezentant al României pe tabloul principal masculin.


22:25 SET NEBUN pentru Irina Begu, dar eliminarea este doar amânată, nu evitată! Românca forțează decisivul în fața Kozlovei: a crescut net la serviciu, săltând cu 30 de unități procentajul la prima minge, de la 54% în primul set, la 85% în setul doi. Revine de la 2-5, anulează 3 mingi de meci, egalează la 5-5, apoi ratează două mingi de break și KO pentru Kozlova în manșa a doua. Irina merge în tiebreak, câștigă primele patru puncte pe serviciul ucraineencei, dar este ea cea întoarsă acum, de la  6-2 în tiebreak. Kozlova răstoarnă scorul și se impune 9-7 în tiebreak, 2-0 în partidă. Reacția de frustrare a Irinei este logică: dă cu racheta de pământ, la capătul unei evoluții slabe.


22:00 Irina supraviețuiește în turneu! Jucătoarea pregătită de Artemon Apostu-Efremov a salvat trei mingi de meci ale ucrainiencei în setul doi: și-a pierdut de șase ori la rând serviciul, însă a revenit în ultimul moment și ține aprinse speranțele pentru turul doi.


21:50 Marius Copil pierde și al doilea set al partidei cu Tsonga. Francezul este prea puternic pe punctele mari. Românul nu a reușit să convertească niciuna dintre cele patru mingi de re-break din setul doi, iar finalistul de la Australian Open a accelerat, luând și un al doilea break pentru a închide setul cu același scor ca și în primul act: 6-3.


21:25 Trista povestea a japonezei Misa Eguchi. Una dintre cele 13  jucătoare care își fac debutul pe tabloul principal într-un Grand Slam în prima zi de întreceri de la Flushing Meadows, a fost la Open-ul de la București anul trecut, a mers din calificări până la optimea cu Lara Siegemund, apoi, în septembrie, a fost la două mingi de cel mai important succes al carierei: victorie în turneul WTA 125 de la Dallan. S-a accidentat însă la genunchiul stâng, a fost nevoită să abandoneze în timpul finalei cu sora actualului lider mondial, a fost nevoită să se opereze, a stat nouă luni pe tușă, dar cu ajutorul clasamentului protejat a reușit să intre, ultima pe listă, pe tabloul principal de la US Open. Adversara sa a fost aceeași Kristyna Pliskova, ca în finala de la Dallan, dar de data asta cehoaica s-a impus net de tot, 6-2, 6-2, în 59 de minute.


21:15 Set pierdut în debut de meci și de Irina, și de Marius. Begu a luat un start excelent de meci împotriva Kozlovei – break din prima, dar ucrainianca a revenit și, cu serie de șase game-uri, și-a adjudecat primul set, 6-2. Marius Copil a pierdut și el primul set al meciului cu Tsonga, 3-6.


20:50 Irina a luat un start excelent de meci împotriva Kozlovei – break în primul game, iar românca a confirmat, însă doar după ce a salvat două mingi de rebreak ale ucrainiencei. Pe terenul 17, marius Copil și-a pierdut serviciul la a doua tură de lansare: intrat în partidă cu o tactică netă – atac la fileu și multe scurte puse francezului, Marius nu a putut salva decât două dintre cele trei mingi de break consecutive din game-ul patru. Arădeanul a pus o scurtă fantastică la 15-40, dar pe punctul următor, fostul finalist de la Australian Open a găsit passingul în lung de linie la un atac la plasă al românului.


20:35 Start în paralel: Marius Copil și Irina Begu sunt gata de duel. Arădeanul de pe poziția 87 ATP s-a răsfățat înainte de startul US Open-ului, cu înghețată. Ne promite că a făcut-o o singură dată. Are meci greu împotriva lui Tsonga, favoritul opt, al cărui serviciu impresionează, la fel ca și cel al lui Marius.


20:00 Muguruza defilează spre turul doi și, clar, este „Happy”, ca și ținuta ei semnată de Pharell. Iberica nu are nicio problemă în meciul de debut, împotriva americancei Varvara Lepchenko. A cedat doar trei game-uri, și, după 6-0, 6-3 și 63 de minute de joc este în turul doi, iar forma spaniolei este una impresionantă. Al doilea meci consecutiv cu „bagel”.

reu cu


19:30 Tragere la sorți „Nasty”. Ilie Năstase a prefațat meciul dintre Simona Halep și Maria Șarapova și explică de ce nu este chiar o misiune ‘imposibilă’. „Nu e un meci dificil, pentru că Șarapova nu a jucat de mult timp și nu mai are încrederea pe care a avut-o până acum. Nu știu cum i s-a acordat acest wildcard, dar, oricum, nu cred că Simona o să aibă probleme„, a declarat campionul din 1972 de la US Open.


19:00 „Are probleme și cu mentalul”. Controverstul președinte al Federației de tenis din Rusia, Shamil Tarpischev, vobea despre situația Mariei Șarapova cu o zi înainte de întocmirea tabloului pentru ultimul turneu de Mare Șlem al anului: „Din câte știu, retragerea ei de la Cincinnati a fost o măsură de precauție, pentru a putea continua refacerea. masha este înconjurată de o echipă de profesioniști și are experiență. Cred că poate face treabă bună dacă are un tablou favorabil. După primele două tururi ar prinde și ritm, și încredere. Cred că nu are nici fizic acum, dar nici mental. Atunci când un jucător nu este încă pregătit mental, apar și accidentările„, a spus Tarpischev, potrivit Tennis World USA.

Ulterior, șeful Federației Ruse s-a sucit. Și-a temperat discursul și a devenit chiar optimist. „Meciul dintre Masha și Halep va fi foarte interesant. Deși toată lumea se așteaptă să câștige românca, Șarapova poate să o învingă. Halep ar trebui să fie speriată de Șarapova, care are substratul psihologic de partea ei. Nu cred că Șarapova o să câștige turneul, dar dacă trece de Halep, va avea un culoar favorabil„, a declarat Tarpischev, potrivit Adevărul.


18:30 Halep – Șarapova este un meci în care orice se poate întâmpla. După ce am văzut pronosticul reprezentanților de la US Open, dar și argumentul lor în favoarea Simonei, iată și o perspectivă opusă. Ne-o propune Tennis.com. „Câștigă Șarapova” și este păcat de Simona. „Biata Simona”, scriu americanii.


18:15 Game on! La această oră, cele mai interesante meciuri parcă tot pe tabloul feminin le găsim – Jankovic versus Kvitova și Watson – Cornet.


18:00 Americanii au rupt tiparele la tragerea la sorți. Nu au mai adus campionii ediției precedente pentru a plasa pe tablou capii de serie. Nu au mai arătat mai întâi cum arată distribuția meciurilor pentru sportivii din afara listei capilor de serie. Ci au arătat, pe rând, câte un sfert de tablou complet, cu capi de serie cu tot și l-au comentat. Și iată și un alt capitol la care americanii își asumă riscuri: dau trei pronosticuri pentru meciurile zilei. Între ele, bineînțeles, este și Halep – Șarapova. Reprezentanții US Open-ului o văd câștigătoare pe Simona Halep în trei seturi. „Pe talent doar, Șarapova ia un set, dar Halep – mai bine pusă la punct de vedere fizic – va merge mai departe, după trei seturi”.


18:45 Premii fabuloase. Ediția 2017 a US Open-ului a crescut plafonul de premiere la 50 de milioane de dolari! Mai exact, 50,4 milioane de dolari. Pe cecul campionilor de la simplu – feminin și masculin – va scrie exact 3.500.000 de dolari.Ați citit corect: trei milioane și jumătate. Iată miza financiară a unei ediții de record. O finală pe tabloul de simplu aduce un cec de 1.750.000 de dolari.


17:30 „Looks like we made it / Look how far we’ve come, my baby / We mighta took the long way / We knew we’d get there someday

They said, ‘I bet they’ll never make it’. / But just look at us holding on / We’re still together, still going strong / You’re still the one”

Salutare! Ne conectăm la vibe-ul US Open-ului. US Open este despre rețete de marketing de succes, despre show și show și iarăși show. Este despre muzică ce se aude în difuzoare mai tare ca oriunde. Astăzi, Shania Twain împlinește 51 de ani, iar diva cu peste 90 de milioane de discuri vândute dă start oficial întrecerii care își va afla lista finală de câștigători pe 10 septembrie. Dacă în 2015 americanii uimeau o lume întreagă prin aceea că reușeau să fie sold-out (adică să fi vândut toate biletele!) – pentru finala feminină înainte ca finala masculină să treacă pe „casă închisă”, în 2017 New York-ul vede o finală la feminin încă din primul tur. 


Americanii au o super-producție la aniversarea a 20 de ani de la inaugurarea celei mai mari arene de tenis a lumii – Arthur Ashe Stadium este singurul teren de tenis cu peste 20.000 de locuri. Simona Halep versus Maria Șarapova este meciul care dă start oficial ediției 2017 a US Open-ului, fiind prima partidă programată după ceremonia de deschidere, pe central, luni noapte, de la ora 02:00.

Din punct de vedere sportiv, Simona Halep are avantaj clar. Este jucătoarea numărul unu în WTA LIVE Rankings, este a doua sportivă în Race to Singapore. De partea cealaltă, Șarapova trăiește din amintiri în acest moment: a disputat un singur meci în ultimele trei luni, vine după o accidentare care i-a dat planurile peste cap la recăpătarea dreptului de joc, după expirarea suspendării dictate de WADA. Paradoxal, prin prisma cifrelor din dreptul jucătoarelor, al poziționării în ierarhia WTA, acesta este cel mai ușor debut al Simonei la un turneu de Mare Șlem, de la US Open 2014 încoace, în condițiile în care Maria Șarapova staționează pe poziția 146 WTA.

Simona întâlnește o sportivă fără ritm în circuit, fără exercițiul fizic și mental de a face față unor situații tensionate în ultimii doi ani. Argumentele care o dau favorită pe Simona, din acest punct de vedere, sunt clare – fie că ne gândim la felul în care a încheiat Șarapova partidele cu Mladenovic (semifinala de la Stuttgart care, o dată câștigată, o ducea la Roland Garros, pe main draw) și apoi cu Bouchard (tur 2 la Madrid), fie că ne gândim la felul în care Stephens a evoluat în fața Simonei și a clacat în al doilea ei meci disputat într-un an de zile, dispărând din meci după câteva puncte decisive în tiebreak-ul primului set. Evident, Maria Șarapova aparține unei alte clase de jucătoare, dar nici chiar Roger Federer nu s-a simțit confortabil ]n acest an la primul meci pe iarbă jucat după un sezon de zgură în care nu a evoluat, cedând pe lipsă de reacție duelul cu Tommy Haas.

2016, Australian Open – ultimul meci jucat de Șarapova împotriva unei jucătoare de Top 10. A fost învinsă 4-6, 1-6 de Serena Williams.

39-12 este raportul de victorii / înfrângeri pentru Simona Halep, în 2017

7 meciuri împotriva unor sportive de top 10 a jucat Halep în 2017

2015, finala FED Cup, la jumătatea lunii noiembrie – 3-6, 6-4, 6-2, cu Petra Kvitova – ultima victorie a Mariei Șarapova în fața unei sportive din Top 10

6-4, 6-4 scorul victoriei Mariei Șarapova în fața Simonei Halep, în grupele Turneului Campioanelor (luna octombrie)

Din punct de vedere psihologic, Șarapova are avantajul: nu a pierdut niciun meci în fața Simonei Halep, din șase jucate, a impus o dominație mentală în finala de la Roland Garros. A fost învinsă în 2017 de două jucătoare extrem de montate, care au intrat cu ură pe teren, împotriva ei. A fost secretul lui Mladenovic, dar și al canadiencei Eugenie Bouchard. Ambele au avut reacții dure la adresa reprimirii cu brațele deschise a rusoaicei în competiții și a ploii cu invitații pe tablourile principale. Această supra-motivație s-a transpuns în răutate pe teren, determinare, motivație și as în mânecă.

Halep a declarat că nu se gândește la context. Nu este neapărat un lucru rău, pentru că fiecare jucătoare are propriile trăsături, reacții și maniere de a se motiva. Răutate și determinare absolută a arătat Simona chiar la New York, în 2015, în sfertul de finală cu Victoria Azarenka (victorie 6-3, 4-6, 6-4). Și cu un tur în urmă, în optimi, în meciul adjudecat cu 6-7(6), 7-5, 6-2 în fața nemțoaicei Sabine Lisicki (24 WTA). este genul de determinare de care Simona are nevoie pe Arthur Ashe, după concertul susținut de Shania Twain.

Programul complet al românilor în primul tur la US Open: Simona Halep nu este singura româncă pe arenele principale

România are patru reprezentanți în programul primei zile a US Open-ului – în care organizatorii au selectat jumătățile inferioare de tablou, atât la simplu feminin, cât și la masculin. Meciurile încep, pentru pasionații de tenis din România, luni după-amiază, de la ora 18:00 și vor pătrunde adânc în noapte, până spre ora 07:00 (din pricina meciurilor programate în sesiunea de seară, pe nocturnă, pe Arthur Ashe Stadium).

Mihaela Buzărnescu (133 WTA) are o întâlnire cu istoria pe al treilea teren al complexului de la Flushing Meadows. La 29 de ani, „Miky” debutează pe tabloul principal într-un turneu de Mare Șlem și va închide programul primei zile pe Grandstand, împotriva danezei Caroline Wozniacki (cap de serie 6). Partida va începe, cel mai probabil, la miezul nopții – în România.

Marius Copil (87 ATP), singurul reprezentant al României pe tabloul de simplu masculin, va disputa meciul al doilea pe Tereaul 17, împotriva francezului Jo Wilfred Tsonga, cap de serie 8 la New York – în jurul orei 19:30.

Irina Begu (57 WTA) dă start participării la ediția 2017 a US Open-ului pe Terenul 14, împotriva Kozlovei (115 WTA), jucătoare venită din calificări, pe care a învins-o de două ori, cu 2-0, pe hard – în jurul orei 20:00 (ora României).

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă tinerică
Aris Eram a lăsat-o în urmă pe câştigătoarea de la America Express. Mezinul Andreei Esca s-a reorientat către o blonduţă…
”Cel mai bun jucător din campionat!”. Așteptat la naționala României, e gata de transferul carierei. Prețul stabilit
”Cel mai bun jucător din campionat!”. Așteptat la naționala României, e gata de transferul carierei. Prețul stabilit
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor majora
Ce se mai aude de Silkeborg, echipa care a i-a dat 10 lui FCSB în mandatul lui Nicolae Dică
Ce se mai aude de Silkeborg, echipa care a i-a dat 10 lui FCSB în mandatul lui Nicolae Dică
Asta ar putea fi mutarea anului în Superliga! Antrenorul ales pentru a-l înlocui pe Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Asta ar putea fi mutarea anului în Superliga! Antrenorul ales pentru a-l înlocui pe Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Grădinescu n-a mai suportat şi a cerut explicaţii. Comentatorul nu înţelege de ce i-a fost anulat penalty-ul FCSB-ului:
Grădinescu n-a mai suportat şi a cerut explicaţii. Comentatorul nu înţelege de ce i-a fost anulat penalty-ul FCSB-ului: "Aceasta este…
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată de soț și viața i s-a schimbat radical
O mai ții mine pe Catrinel Sandu? Cum arată acum fosta vedetă. A fost înșelată de soț și viața i…
Viviana Sposub, imagini cu burtică de gravidă! Fanii sunt în culmea fericirii! ”Sarcina ușoară și multă sănătate”
Viviana Sposub, imagini cu burtică de gravidă! Fanii sunt în culmea fericirii! ”Sarcina ușoară și multă sănătate”
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
BANCUL ZILEI. Bulişor: – Mami, de ce îți pui atâta fard pe față?
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
Boala care a umplut spitalele în ultimele săptămâni. Doi copii au murit deja
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
A fost găsită ARCA lui NOE? Indiciul găsit pe o monedă din secolul III
Cât de frumoasă este prima soţie a lui Walter Zenga. Are 63 de ani şi arată ca o adolescentă
Cât de frumoasă este prima soţie a lui Walter Zenga. Are 63 de ani şi arată ca o adolescentă
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de seară, într-un local de fiţe din Capitală, familia s-a reunit
Bianca Drăguşanu şi Gabi Bădălău, mai fericiţi ca niciodată alături de copii. La ceas de seară, într-un local de fiţe…
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de circulație
Reguli ITP 2024. Se suspendă automat înmatricularea. Ce șoferi nu mai au drept legal de circulație
"Inima frântă! Te-am căutat ca disperatul!" Doi copilași români, rămași orfani după ce tatăl lor a fost înghițit de puhoiul…
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia Pârva
Jocuri gratuite în noiembrie 2024
Jocuri gratuite în noiembrie 2024
Start promiţător pentru Bernadette Szocs la WTT Champions Frankfurt 2024
Start promiţător pentru Bernadette Szocs la WTT Champions Frankfurt 2024
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți locatari s-au îngrozit: „Vi se pare normal?!”
Ce a putut să facă un român pe scara blocului, chiar la ușa liftului. Ceilalți locatari s-au îngrozit: „Vi se…
×