IMAGINEA ZILEI | Coadă mai mare n-ați văzut, nici la pâine, nici la vot. Punctul fierbinte al zilei de miercuri, la Roland Garros 2019

Corespondență din Paris

Miercuri, în ziua a patra de întreceri la Roland Garros 2019, s-a stat la coadă mai ceva ca la pâine pentru a-l vedea câteva secunde pe legendarul Roger Federer. Dacă pe Philippe Chatrier, la ora locală 16:00, când a început meciul lui Federer cu Otte, găseai suficiente locuri goale în tribunele centralului cu 15.000 de scaune, cât timp elvețianul s-a aflat în centrul de presă, pentru obișnuitele declarații de după partidă, s-a format o grămadă imensă în fața micuței clădiri ce adăpostește punctul de lucru al jurnaliștilor.

Accesul din și înspre centrul de presă s-a blocat automat, oamenii de ordine, în costume negre, s-au înmulțit vizibil, pentru a se asigura că nimeni nu dă năvală înăuntru, iar întreg fluxul din complex s-a strangulat în zona dintre Chatrier și Terenul numărul 1.

Coadă și haos a mai fost și la intrarea pe nou-inauguratul teren Simonne Mathieu, în setul al treilea al meciului Grigor Dimitrov – Marin Cilic, câștigat de bulgar, după o revenire de la 1-2 la seturi și un meci maraton, de patru ore și 23 de minute, 6-7(3), 6-4, 4-6, 7-6(2), 6-3. Terenul dintre sere este unul aparte, cu acces dinspre cele două laturi mici, control în afara lanțului de sere și posibilitatea de a te învârti de jur împrejurul terenului, în spatele scaunelor bine flancate de stâlpi de susținere și grinzi. Astfel, de-a lungul arenei s-a format un cordon uman viu, mai ales în condițiile în care, pe teren, se și disputa un game lung, cu 18 puncte. Cu locuri goale rămase pe băncile din tribune, asemănătoare vechilor bănci de pe stadionul de rugby Arcul de Triumf, tentația de a urca pe scări în timpul punctelor, mai ales în capetele arenei, a fost de nestăvilit. S-a stat pe scări, cei ce voiau să coboare rămâneau blocați, cam ca în stațiile de metrou bucureștene, la orele de vârf. Atmosfera creată însă în arena cu maxim 5000 de locuri, de inimoșii fani bulgari a fost de nedrescris.

Mai ceva a fost doar nevoia oamenilor de a-l zări, mări pentru o clipă, cu speranța unui autograf sau a vreunui selfie, pe marele Roger Federer.

Publicat: 30 05. 2019, 00:52
Actualizat: 30 05. 2019, 15:40