În pofida retragerii, Simona s-a întors cu patru avantaje din Beijing | ANALIZĂ‚
Simona Halep (2 WTA) n-a mai putut continua să joace în turneul de la Beijing, din cauza durerilor musculare, dar experiența din China nu este neapărat una descurajatoare.
Sfertul de la Beijing, cel mai important după aproape trei luni
La o analiză la rece, rezultatul reușit de Halep este cel mai bun al său din sezonul de hard din toamnă și cel mai important după titlul câștigat pe 13 iulie în România. Jucătoarea în vârstă de 23 de ani a mai participat la alte patru competiții după București și la niciuna nu a reușit să lege trei victorii, așa cum a făcut-o în această săptămână: Cincinnati, turneu din seria Premier 5 (sfert de finală), New Haven, turneu din seria Premier (tur doi), US Open, turneu de Grand Slam (turul trei) și Wuhan, turneu din seria Premier 5 (tur doi).
Turneul China Open face parte din categoria Premier Mandatory, a doua ca valoare din circuit, punând la dispoziție premii în valoare totală de 5.427.105 de dolari.
Simona a uitat de coșmarul ultimelor două înfrângeri
Lăsând la o parte durerile musculare pe care le-a acuzat, Simona a dovedit că și-a regăsit jocul de forță din spatele liniei de fund. Acest fapt a ieșit la iveală în două meciuri pe care le-a câștigat împotriva celor două adversare puternice, Barbora Zahlavova (28 WTA), cu 6-1, 6-4, dar mai ales cu Andrea Petkovic (17 WTA), 7-6 (4), 5-7, 7-6 (1). Simona nu a mai fost timidă ca în meciurile cu Lucic Baroni (6-7, 2-6 la US Open) și Garbine Muguruza (6-2, 2-6, 3-6 la Wuhan), a intrat ca o rachetă pe terenul central și a dictat toate punctele. N-a așteptat greșeala lui Petkovic, așa cum era de așteptat împotriva unei jucătoare care lovește mecanic și care face erori în raliurile lungi.
L-a ridicat pe calmul Wim Fissette în picioare
Constănțeanca a dezlănțuit loviturile într-un mod care părea dezordonat, însă chiar asta i-a adus victoria. Un stil prin care a făcut 61 de greșeli neforțate, însă erorile au fost eclipsate de două lucruri mult mai importante pe care le-a reușit: spectacolul și faptul că l-a făcut pe calmul Wim Fissette să sară de pe scaun.Faza s-a consumat în debutul setului trei, la un raliu în care Petkovic a înghesuit-o pe Halep, iar a doua jucătoare a lumii a scos din joben un lob defensiv, rar întâlnit în circuitul feminin, prin care a realizat break-ul. Omul carea mai antrenat-o pe Kim Clijsters s-a ridicat în picioare, lucru pe care îl făcea cu greu chiar și în finala de la Roland Garros, și pe fața lui se putea citi: „Sunt mândru de jucătoarea mea”.
Plusurile Simonei după Beijing
- Cea mai bună performanță din sezonul de hard din toamnă
- Revenirea de formă
- Jocul spectaculos
- L-a ridicat pe calmul Wim Fissette în picioare 🙂
Minusurile Simonei după Beijing
- Accidentarea la coapsă
- Poate pica pe locul 4 WTA, daca Petra Kvitova și Maria Șarapova joacă finala, iar Petra o câștigă. Totuși o cădere în clasament nu i-ar influența prea mul finalul de sezon Simonei, ținând cont că este calificată la ultima competitive importantă a anuui, Turneul Campioanelor de la Singapore.