INTERVIU | George Cosac: „Performanța Simonei Halep este comparabilă cu o finală de Campionat Mondial la fotbal!”. De ce le-a picat rău britanicilor după ce România i-a învins în Fed Cup, cum a comentat scandalul de la Cupa Davis. Plus alegerile, subiectul fierbinte

Redactor:
Marius Hutu
INTERVIU | George Cosac: „Performanța Simonei Halep este comparabilă cu o finală de Campionat Mondial la fotbal!
  • Publicat:
  • Actualizat:

Tenisul românesc a devenit unul dintre cele mai vizibile domenii sportive, în primul rând datorită rezultatelor obținute în ultimii ani de Simona Halep, lider mondial în WTA, Sorana Cîrstea, Irina Begu, Monica Niculescu, Horia Tecău, Florin Mergea, etc, datorită turneului WTA organizat anual în România începând din 2014. Tenisul oferă suficientă adrenalină pentru a capta atenția, inclusiv la nivel de Federație! Președintele pentru următorii 4 ani deocamdată nu a putut fi ales, din cauza disputelor în special între actuala conducere și Marius Vecerdea, care a intentat mai multe procese forului de specialitate.

Săptămâna viitoare, pe 2 noiembrie, a fost stabilită o nouă Adunare Generală Ordinară și de Alegeri a echipei manageriale pentru următorii 4 ani. Vor fi duse la bun sfârșit aceste alegeri? Un răspuns am încercat să aflăm chiar de la președintele în exercițiu George Cosac. Actualul șef, dar și Marius Vecerdea vor fi adversari și în această bătălie, în care s-au mai înscris Răzvan Itu și Dumitru Hărădău. Am discutat cu George Cosac despre alegeri, despre liderul mondial la feminin, Simona Halep, și despre situația din echipa de Cupă Davis.

Sunteți unul dintre cei mai fericiți președinți de federație din România, aveți nr. 1 în lume la fete. E totul în regulă la final de mandat?
Sunt la sfârșitul unui mandat extrem de frumos, extrem de greu, în care de multe ori am trecut de la agonie la extaz, un mandat în care am depus toate eforturile, toate cunoștințele, de multe ori singur, de foarte multe ori înconjurat de colegi, de prieteni, de echipă, de parteneri, astfel încât să dăm tot ce am avut mai bun pentru tenisul românesc. Fiecare dintre noi am considerat că suntem datori tenisului pentru că acest sport ne-a format ca oameni. Federația de Tenis este imediat după fotbal, deși la un moment dat, un mare partener al federației, o bancă, a făcut un reserch să vadă audiența. Iar la acel moment, acum 2 ani, tenisul ca și audiență bătea fotbalul. Datorită performanțelor de excepție obținute de jucătorii de tenis, datorită numărului de competiții organizate în România. Anul trecut, FRT a organziat peste 50 de competiții internaționale, pornind de la copii, juniori și până la seniori. Din primele 6 competiții ca importanță desfășurate pe teritoriul țării, 5 au fost organizate de FRT: turneul WTA de la București, 2 meciuri în Cupa Davis și 2 meciuri în Fed Cup. Aș vrea să menționez și faptul că suntem printre puținele federații din lume care a primit bonusuri semnificative, bonusuri financiare importante în urma modului în care noi am organizat aceste competiții. Apoi, performanțele sportivilor, numărul de competiții, proiectele implementate în această perioadă au făcut ca pentru prima dată în istorie să fim vizitați de ultimul președinte ITF și de președintele ITF în exercițiu. Până acum, niciun președinte al ITF nu a venit în România, iată că în acest mandat au venit doi președinți, ceea ce înseamnă foarte mult. Mai mult decât atât, președintele în funcție ne-a invitat special la Londra pentru a ne întâlni cu dânsul, pentru a ne întâlni cu toți reprezentanții compartimentelor, astfel încât noi, astăzi, știm exact ce avem de făcut, știm exact ce ar trebui să facem pe viitor poentru ca România să progreseze din toate punctele de vedere. Știm unde trebuie investit, cât trebuie investit, când trebuie luat copilul.

Este pe profit Federația azi?
Când am venit la federație, a trebuit să așteptăm să plătim o datorie de 60.000 de euro. După ce am achitat acea datorie, abia atunci ne-am putut intra în mandat. Pe toată durata acestuia, Federația și-a câștigat o independență financiară, are parteneri extrem de serioși, contracte extrem de serioase și cred că este capabilă se se dezvolte foarte mult. Nu a fost un mandat ușor, având în vedere că primul an l-am petrecut mergând foarte des la Parchetul General. Exista o plângere penală împotriva domnului Năstase din partea fostei conducere. Mai mult decât atât, biroul contabil a fost ocupat câteva luni de cei de la Parchetul General, căutând documentele necesare. La final, plângerea s-a dovedit ca fiind neîntemaiată, deci rămasă fără niciun rezultat. Pe lângă această problemă, în ultimii 2-3 ani ne-am confruntat cu o grămadă de procese, intentate de președintele unui club (n.r. Marius Vecerdea), mai mult sau mai puțin întemeiate.

Adică?
Aceste procese au apărut în urma insuccesului aș putea spune, în urma nealegerii domniei sale în funcția de vicepreședinte al FR de Tenis. A candidat de două ori la funcția de președinte, nu a fost ales. De fiecare dată, după ieșirea din sală mergea la Tribunal să reclame faptul că cvorumul nu îndeplinește condiții sau fel și fel de situații. În toată această perioadă, am participat la multe întâlniri ale ITF. Una dintre ele a fost la Lausanne, unde este sediul Comitetului Internațional Olimpic. Am rămas impresionat de principiile ce guvernează olimpismul, principii care erau înscrise pe aleea ce ducea în interiorul sediului. Din păcate nu am avut parte de aceste 5 principii: fair-play, excelență, respect, prietenie și pace. Di contră, am avut parte de procese, de intimidări, de amenințări, de destabilizări, de tulburări ale liniștei. Am venit cu gândul să construiesc o familie a tenisului și iată că anumite interse personale de a ocupa funcția de conducere în Federația Română a încercat să ducă la destabilizare. A fost un mandat extrem de dificil din acest punct de vedere, dar un mandat pe care l-am dus din punctul meu de vedere la bun la sfârșit. Și așa cum toată lumea poate vedea, Federația Română de Tenis este una dintre cele mai vizibile.

Președintele FRT va fi ales în urma voturilor celor 362 membri afiliați

Sunteți una dintre cele mai vizibile federații, aveți cea mai bună jucătoare din lume la fete și totuși aveți niște probleme, în sensul că nu puteți să organizați niște alegeri de ceva timp. De ce?
Aș face o precizare, cred că suntem printre puținele Federații în care conducerea, președintele și vicepreședinții, ca o paranteză – avem doar doi vicepreședinți, nu am fost într-o echipă completă – nu este remunerată. Facem totul pur din respect față de acest sport, respect față de membrii afiliați, respect față de toți sportivii și din dorința de a da acestui sport care ne-a format ca oameni. Într-adevăr, oamenii sunt puțin derutați, înțelegând cluburile afiliate. Și aici aș dori să fac o precizare. În ultima vreme, atât în presa scrisă, cât și printre membrii afiliați a fost împrăștiat un zvon, conform căruia numai 54 din membrii afiliați FRT au drept de vot în Adunarea Generală. Acest zvon este fals, neîntemeiat juridic, născut tocmai pentru a nu le permite membrilor afiliați să-și exercite drepturile. Toți membrii afiliați ai FRT care au fost aprobați în Adunările Generale de-a lungul timpului au drept de vot. Acest lucru este confirmat de numeroase decizi judecătorești în situații similare cu a noastră. Prin urmare, președintele FRT va fi ales în urma voturilor a celor 362 membri afiliați. Noi susținem cu tărie dreptul constituțional la vot, un drept care din interese personale încearcă un anumit domn să-l interzică.

De ce contestă aceste lucruri?
Este mai ușor să convingi, să păcălești sau să ademenești 16-17 voturi, cât ar însemna jumătate plus unu din cele care au mai rămas din cele 54 așa-zise cluburi fondatoare. Cluburile fondatoare sunt cele care au întemeiat Federația în 1930, nicidecum în 2002. Iar acesta este singurul motiv. Nu se poate! De-a lungul timpului, au fost instanțe judecătorești care au dat sentințe definitive în 2004 la crearea Statutului, în 2013 când noi am fost aleși și consemnați de instanță judecătorească. Din punctul meu de vedere, toate cluburile au contribuit mai mult sau mai puțin la dezvoltarea tenisului pe toată întinderea României, mai mult sau mai puțin au contribuit la formarea de performanță. Ce este cert, aceste asociații că sunt proprietare de teren, că au închiriat baze sportive, că sunt cluburi de apartament așa cum le numesc unii, toate contribuie la dezvoltarea tenisului, la tot ce înseamnă performanța în lume.

  • Una dintre realizările mele este organizarea în premieră a unui turneu WTA în România care a pornit în 2014, un turneu care concurează cu turneul băieților, momentan închiriat la Budapesta”, George Cosac, președinte FR de Tenis

Un lucru esențial, cred că pentru prima dată în istorie ne-am confruntat și cu o moțiune de cenzură. Aceasta a venit imediat după ce Tennis Europe, forul care guvernează tenisul în Europa, ne-a dat premiul pentru țara cu cele mai importante îmbunătățiri – „most improved nation”. Cred că numai în România se poate întâmpla lucrul acesta. La nivel internațional ești recunoscut ca țara care implementează cele mai multe proiecte, atragerea copiilor către tenis, „Născut pentru tenis”, „Primii pași în tenis” și toate celelalte proiecte pentru care am mers în școli și am atras copii, în țară o persoană născocea fel și fel de motive pentru a pune mâna pe această federație.

Aveți certitudinea că săptămâna viitoare, Adunarea Generală de Alegeri va fi dusă la bun sfârșit, în sensul că va fi ales președintele pentru următorul mandat de 4 ani?
Îmi doresc să avem cvorum, să se termină odată cu acest balamuc. Încă de la venirea la conducerea acestei frumoase federații, am fost conștient că este o funcție trecătoare și fiecare vine pe o perioadă determinată și nicidecum nu ține de scaun, nu este o funcție remunerată. Am demarat anumite proiecte, ne dorim să le terminăm, dar în niciun caz nu pot renunța și nu mă pot da la o parte la amenințările unei persoane care are o plângere penală în instanță, care în incinta unui club sportiv în fața a patru fetițe de 9 ani lovește un părinte, astfel încât îi dă sângele. Mi-e greu să cred că sunt oameni în România care se vor asocia cu astfel de persoane. FRT este o federație a sportului alb, care are nevoie de un președinte mult mai elegant, mult mai diplomat, să-i reprezinte pe toți. Nu avem nevoie de un om cu atitudini golănești. Nu este prima dată când a lovit pe cineva, are multe fapte de indisciplină, a mai fost suspendat. Haideți să dăm respectul cuvenit acestei funcții. Consider că sunt foarte mulți care pot îndeplini această funcție, dar în același timp sunt foarte mulți care au impresia că pot fi președinte la Federația Română și cu siguranță nu îndeplinesc nici cele mai mici calități și condiții.

Va fi implicat politicul în aceste alegeri? La alte federații, după alegerea unui președinte, s-a speculat acest aspect…
Este o întrebare extrem de dificilă, e greu de spus. Sunt anumite presiuni, dar nu le-am dat curs. Eu cred că de multe ori sunt niște presiuni imaginare, în care respectivul individ apelează la așa-zise susțineri. Mi-e greu să cred că politicul se poate implica și dacă s-ar implica, votul este secret. Când omul intră în cabină, el votează așa cum îi dictează conștiința.

  • „La sfârșitul anului trecut ne-am întâlnit la MTS 21 de federații care aveau mai mult sau mai puțin părobleme asemănătoare, mă refer la Federațiile Importante, precum cea de Handbal, Baschet, Gimnastică, Scrim. Toate au ajuns la concluzia că este o eroare birocratică, faptul că din anul 2002 niciun alt club nu a fost înregistrat, deci o eroare birocratică, au înțeles acest lucru. Pentru bunul mers al federațiilor, cu toții de comun acord au reușit să-și rezolve problemele. Singurul lucru, la noi, că o anumită persoană nu a fost aleasă în cele două Adunări Generale în care a candidat, s-a dus în istanță să se răzbune oarecum pe această situație. Repet, au fost 21 de federații, Comitetul Olimpic în această situație”, George Cosac, președinte FRT

Ce vă propuneți pentru următorul mandat?
Avem avantajul că am căpătat o experiență în primul rând, am stat de vorbă cu cei de la Federația Internațională, au venit în România. Ne dorim să continuăm pregătirea antrenorilor, este esențial să avem tehnicieni pregătiți. În mandatul nostru am avut invitați de nenumărate ori specialiști din tenisul internațional, Castellani și mulți alți lectori din străinătate și din țară, cu ajutorul cărora încercăm să pregătim antrenorii. Ne dorim să îmbunătățim relația cu cluburile, deja am început proiectele cu Comitetul Olimpic și Sportiv Român, care ne oferă 8 burse la nivel de juniori și 7 la nivel de tineret. Pe lângă investițiile pe care FRT le face în tineri, iată că și COSR prin programele și proiectele prezentate a venit alături de noi și susține această dezvoltare a tenisului.

În ce constau bursele?
La nivel la juniori constau în mese pentru sportivi și remunerarea antrenorilor, la nivel de tineret susținerea financiară a pregătirii și competiții internaționale, lucruri care mi se par esențiale pentru jucătorul de tenis

Revenind la ideea antrenioară, ce vă propuneți…
Ne propunem să investim mai mult în jucători, să dezvoltăm baza materială, am reușit în mandatul nostru să acoperim 5 terenuri de tenis la FRT, avem cel mai modern balon. Încă nu am renunțat la proiectul cu CNI, proiectul pentru dezvoltarea Centrului Național, e vorba de acea sală cu 6 terenuri, cu 40 de camere, cantină, centru de recuperare ș.a.m.d. Am organizat trei licitații pentru refacerea bazei Doherty.

Câți legitimați are azi Federația Română de Tenis?
Federația nu este singura care ar trebui să răspundă de numărul de legitimați. Sunt foarte mult practicanți, dar din păcate numărul de legitimați este undeva la 3.500.

„Și la tenis băieți, performanțele sunt de mare excepție!”

Se spune că forța unei federații depinde foarte mult și de cum este reprezentată pe plan internațional. Pe de-o parte sunteți foarte bine reprezentați în sectorul feminin. În schimb, la masculin, lucrurile nu stau chiar foarte bine.
Ar fi ideal dacă am avea reprezentative la cel mai înalt nivel, atât la feminin, cât și la masculin. Dacă ne uităm în general la sportul românesc, marile performanțe sunt obținute de fete. Este adevărat că este un schimb de generații la băieți, după Pavel, Tecău, dar nu trebuie să trecem cu vederea performanțele de excepție obținute de Tecău și Mergea. Noi când ne uităm și amintim de performanțele la băieți, spunem ce performanțe avem în proba de simplu. Uitați-vă că marile performanțe ale României din canotaj, scrimă sunt obținute la dublu rame, la 8 plus 1, acolo unde este o echipă. Deci, nicidecum la individual. Și la tenis băieți, performanțele sunt de mare excepție. Avem Tecău în 2015 declarat campion mondial, fiind câștigător de Masters. După cum știți, Turneul Campionilor este declarat Campionat Mondial. Horia a câștigat US Open, împreună cu Mergea a obținut și prima medalie olimpică a tenisului, iată că și acest lucru s-a întâmplat în mandatul meu. De multe ori glumesc cu prietenii mei, performanțele vin și după sufletul omului. Fără să fii implicat în organizarea de competiții, de la cel mai mic până la cel mai înalt nivel, nu ești luat în seamă, tocmai de aceea am avut și vizitele celor doi președinți ITF. Deci, suntem o națiune puternică în tenis, o națiune care scrie istorie prin performanțe, care scrie istorie prin ceea ce realizează. Și cu siguranță vom scrie istorie mai departe.

Că tot am vorbit despre băieți, aș aborda puțin subiectul Cupa Davis. Cum ați privit declarațiile lui Marius Copil de săptămâna trecută?
Sincer să fiu, m-au suprins puțin declarațiile lui, aș fi preferat să aibă un răspuns mult mai profund, să vadă lucrurile altfel. Mă deranjează enorm când un sportiv, indiferent de disciplina pe care o practică, spune că România nu l-a ajutat cu absolut nimic. Eu spun așa, dacă ei ar fi trăit într-o altă țară, România nu l-ar fi ajutat cu nimic pentru că s-a născut într-o altă țară. În momentul în care tu te naști aici și participi la zeci de turnee, sute de turnee la copii, juniori, seniori, în momentul în care ai jucători români cu care te antrenezi, e prea dur să spui că România nu ți-a dat nimic. Asta ține puțin și de patriotism și de cultură și de tot bagajul pe care l-ai acumulat până la acea vârstă. Eu cred că dacă s-ar gândi mai bine, ar reveni pestea acea declarație dată la repezeală.

Dar au fost tensiuni în echipă?
Nu cunosc astfel de tenisuni, dimpotrivă, știu că Andrei Pavel le este ca un frate mai mare, le-a fost extrem de apropiat. În același timp, știu că el a trecut printr-o perioadă foarte dificilă, probleme personale care l-au măcinat, trebuia să facă destul de des naveta în America. Dar eu cred că Andrei le este unul dintre cei mai buni prieteni, nu cred că este genul de om cu care să ai conflicte.

Și totuși, la ultimele acțiuni, dintre acțiunile importante, doar Horia a răspuns pozitiv…
Într-adevăr, doar Horia a răspuns, nu trebuie să trecem cu vederea că Florin Mergea a absentat din circuitul profesionist, acuzând mai multe accidentări. Iar la Marius Copil, sigur că a intrat pentru prima dată în Top 100, astăzi este pe cea mai bună poziție, pe locul 74, își dorește foarte mult un clasament cât mai bun, pentru că îi aduce accederea pe tabloul principal la competițiile importante, îi aduce un venit financiar și sigur că este cariera lui în joc. Nu trebuie să trecem cu vederea faptul că tot ei au pierdut meciul împoitriva Belarusului, meci care putea fi câștigat în februarie. Și atunci cu totul ar fi fost subiectul azi și întâlnirea din acest weekend.

Simțiți că echipa de Cupa Davis a devenit neinteresantă pentru jucători?
Mi-e greu să spun lucrul acesta. Sigur, neparticipând, ai tendința să faci această declarație. De fiercare dată când vorbești cu ei, toți își doresc să joace. La Horia vedeți foarte bine, este la un pas să înceapă Turneul Campionilor, este extrem de important pentru el. Nu pot spune că echipa de Cupa Davis nu este importantă pentru jucători.

Ultimul meci pentru Andrei Pavel la Cupa Davis. El va pune probabil accent pe colaborarea cu Simona Halep

Meciul din Cupa Davis cu Israel este ultimul pentru Andrei Pavel în calitate de căpitan nejucător?
Da, va fi ultimul meci. Andrei, probabil, va pune accent pe colaborarea cu Simona. A fost o perioadă în care el a fost căpitan, toți jucătorii l-au cerut. Sigur, am fi preferat să aducă această schimbare de la echipa națională puțin mai devreme, să facă trecerea de la jucătorii consacrați la cei tineri. A schimbat acum, sunt niște jucători foarte talentați, în principal Frunză și Borza, cred că în viitorul apropiat vor fi doi jucători care alături de mult mai consacrații Tecău și Mergea pot forma o echipă redutabilă.

Ați găsit înlocuitor pentru Andrei Pavel?
Acum așteptăm rezultatul din acest weekend cu Israel, încă nu am discutat pe această temă. Suntem în discuții avansate, în schimb, pentru un nou căpitan-nejucător la Fed Cup, am avut deja discuții cu fetele consacrate, cele care au dus greul în ultimii 4 ani, le-am informat de intențiile noastre, am stat de vorbă inclusiv cu Alina Tecșor, care va rămâne antrenor.

Este soluție de pe plan intern sau vă orientați și d-voastră, la fel ca și alte federații, spre un nume din afara țării?
Este o soluție de pe plan intern, ne-am gândit la cineva care este neutru, echidistant față de toate fetele, cineva care a condus echipa de Cupa Davis a României și care își dorește să facă performanță.

Apropo de căpitanul-nejucător al echipei de Fed Cup și de domnul Ilie Năstase, care a ocupat această funcție, ați abordat problema care a apărut cu președintele ITF în discuțiile pe care le-ați avut?
Am stat de multe ori de vorbă, dânsul cu diplomație și eleganță ne-a spus că încearcă să facă tot ce îi stă în putință să aplaneze lucrurile, din păcate pentru noi este o Comisie de Disciplină care ia aceste hotărâri, care din punctul nostru de vedere a fost cam drastică pentru evenimentele petrecute. Avem o nemulțumire a noastră pentru modul în care au fost prezentate evenimentele și dezbătute acolo.

În ce stadiu mai este Apelul domnului Năstase?
La un moment dat, noi am recomandat și un alt jurist, se merge pe o echipă de juriști contractată de către domnul Țiriac cu domnul Năstase.

Bugetul federației britanice de tenis, impresionat comparativ cu fondurile de care dispune forul român. Și totuși, nr. 1 mondial în WTA este din România

Simona Halep… Cum a decurs prima discuție cu ea după ce a devenit numărul 1 mondial?
Cu Simona vorbesc prin mesaje, pentru că de cele mai multe ori este plecată, cam o dată la 2 zile este media pe parcursul unui an. Comunicăm foarte des. Este o realizare deosebită pentru Simona. Să fii nr. 1 într-un sport profesionist, eu cred că este comparabil cu o finală de Campionat Mondial la fotbal. Concurența este accerbă. Spre exemplu, în America sunt 20 de milioane de practicanți ai tenisului. La nivel mondial sunt extrem de mulți. Și ca un amănunt de culoare, la ITF sunt legitimate 211 țări membre. Nu știu câte federații din lume se pot mândri cu atâtea țări membre.

Și apropo de cei 20 de milioane de practicanți din Statele Unite… Cele mai multe atacuri la adresa Simonei Halep tot de la oameni din Statele Unite vin, de ce credeți că se întâmplă asta?
Cu siguranță există invidie și sunt mulți care știu, mulți care nu știu diferențele bugetare și diferențele investiționale, între o țară ca România și țări precum Statele Unite, Australia, țări organizatoare de Grand Slam. Când am fost invitați la Londra cu președintele ITF, atunci ne-a făcut cunoștință și cu unul dintre conducătorii Federației britanice de tenis. Printre multe altele, am ajuns la buget. Bugetul forului respectiv este peste 110 milioane de pounds. Gândiți-vă că noi primim de la Ministerul Tineretului și Sportului undeva la un milion de euro, chiar mai puțin. Gândiți-vă că nu le pică bine și nu le-a căzut bine în momentul în care România învingea Marea Britanie la tenis în Cupa Federației în acest an la Mamaia.

La ce buget a ajuns azi Federația Română de Tenis?
Federația și-a căpătat o independență financiară, am muncit mult și cred că bugetul provenit din venituri proprii depășește sigur bugetul venit de la MTS. Una din propunerile mele a fost de modificare a Statutului, propunere care a fost boicotată de un anumit grup, în sensul că au ieșit din sală. În acel Statut eu propuneam ca președintele, ca în mai toate federațiile, să aibă și un rol executiv, în sensul să lucreze 24 de ore din 24 numai pentru federație. Sunt convins că în momentul în care se va întâmpla treaba aceasta, atunci și rezultatele la nivel de federație vor fi și mai bune.

În final, v-aș întreba cum răpundeți la ceea ce se vehiculează uneori în spațiul public, faptul că domnii Ilie Năstase și Ion Țiriac se află în spatele d-voastră la Federația Română de Tenis?
Sincer să fiu, mi-ar plăcea dacă s-ar implica, cine nu-și dorește să aibă suportul lui Țiriac și Năstase, atât managerial și financiar? Nici unul, nici altul, din păcate, nu se implică nici financiar, nici managerial. Sigur că vin alături de noi când este o competiție, ne respectă sau mai bine spus respectă tenisul prin participarea domniilor sale la competițiile importante.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
”Duel între doi giganți” pentru transferul lui Dennis Man! Parma a luat imediat decizia
”Duel între doi giganți” pentru transferul lui Dennis Man! Parma a luat imediat decizia
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Ungaria se ”implică” după ce UEFA a decis să dea cele 3 puncte României: ”Va plăti un preţ mare!”
Ungaria se ”implică” după ce UEFA a decis să dea cele 3 puncte României: ”Va plăti un preţ mare!”
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot:
Becali a sărit să-şi bată un fotbalist din lot: "I-am spus că nu ştie fotbal. Antrenorul s-a făcut mic". Toţi…
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista a rămas aproape dezgolită
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista a rămas aproape dezgolită
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. '' Îi urez tot binele din lume''
Ce reacție a avut Reghe, la o săptămână de când Anamaria Prodan i-a dat mesaj și i-a cerut iertare. ''…
BANCUL ZILEI.  Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Prima mare iubire a lui Gabi Balint a împlinit 50 de ani! Cât de frumoasă este femeia de care a divorţat legenda Stelei
Prima mare iubire a lui Gabi Balint a împlinit 50 de ani! Cât de frumoasă este femeia de care a…
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
Poliția, chemată la vila lui Silviu Prigoană! Totul la scurt timp după ce copiii lui au fost luați de autorități
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit:
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu…
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
Cât costă cea mai ieftină Dacia Logan la final de 2024. Varianta full e mai scumpă decât noul Duster
Cât costă cea mai ieftină Dacia Logan la final de 2024. Varianta full e mai scumpă decât noul Duster
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce…
×