Simona Halep (32 de ani) sfidează suspendarea de patru ani pe care a primit-o după ce Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) a acuzat-o de dopaj!
Halep a primit interzis la evenimentele oficiale, dar fostul lider mondial nu poate sta departe de tenis! Simona a participat la un eveniment dedicat copiilor, organizat de CF Tennis Academy, pe „Dubai Duty Free Tennis Stadium”, arena centrală a turneului de la Dubai (Emiratele Arabe Unite).
Reprezentanții ITIA vor lua foc când vor vedea imaginile postate duminică de Simona Halep! Constănțeanca a făcut spectacol la un eveniment oferit copiilor, cărora le-a dat sfaturi, chiar pe terenul central al puternicului turneu de la Dubai! „Sunt atât de fericită să văd acești copii!”, a spus „Simo”, care s-a antrenat în ultimul timp în cel mai mare oraș din Emirate.
Simonei Halep îi este interzis să participe la orice eveniment de tenis autorizat sau sancționat de membrii ITIA: ATP, ITF, WTA, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon și US Open sau orice asociație națională. De asemenea, Simona nu are voie să meargă în zonele oficiale la turneele de tenis și nici să se antreneze cu jucători profesioniști.
Cu toate acestea, Halep nu riscă vreo sancțiune pentru că a participat la evenimentul pentru copii de la Dubai, care nu a fost organizat în cadrul turneului WTA, ce se desfășoară de obicei în luna februarie. Simona este dublă campioană a competiției din Emiratele Arabe Unite, adjudecându-și trofeele din 2015 și 2020. De asemenea, Halep se bucură de multă apreciere în zona arabă, devenind în anul 2018 ambasadoarea companiei Dubai Duty Free.
Probabil că reprezentanții ITIA vor fi șocați să o vadă pe Simona Halep atât de repede pe terenul unui turneu WTA, chiar dacă apariția ei nu a avut loc într-un cadru oficial. După ce Halep a primit o suspendare de patru ani, conducerea Agenției de Integritate a aplaudat decizia tribunalului Sport Resolutions:
„După un proces riguros și complex, salutăm decizia tribunalului independent. Numărul de dovezi trimise tribunalului, legate atât de roxadustat, cât și de pașaportul biologic, au fost substanțiale. ITIA a urmat procedura obișnuită, așa cum ar fi făcut cu orice alt sportiv, în concordanță cu Regulamentul Global Anti-Doping, pentru a îndeplini scopul și responsabilitatea noastră, aceea de a menține principiul de competiție corectă.
În cadrul hotărârii scrise, juriul a admis că s-a urmat procedura corectă. Înțelegem interesul public semnificativ în astfel de cazuri și vrem să rămânem cât mai transparenți posibil, iar decizia completă va fi publicată în timp util”, a spus Karen Moorhouse, director executiv ITIA.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER