În circuitul ATP, Lindahl, născut în Suedia, dar dus de părinți în Emisfera Sudică de la trei luni, a câștigat un singur meci. Luni, în fața magistraților, tenismenul care potrivit paginii sale de profil al forului național de tenis din Australia, Tennis Australia, visa să devină jucător de Top 10, avându-l ca idol pe Marat Safin, a fost găsit vinovat pentru trântirea unor meciuri, după ce Matthew Fox, fost jucător și el, a pledat „vinovat” la acuzațiile de: folosire de informații corupte pentru pariuri, la două meciuri, trafic de cocaină, deținere ilegală de cocaină și canabis și respectiv folosirea unor bunuri provenite din acțiuni suspecte de fraudă.
Se spune că atleții mor de două ori, prima dată la retragere. Fox a intrat în depresie după cariera din tenis, s-a apucat de pariuri și l-a atras în joc pe Nick. Lindahl a trântit ultimul meci, la un turneu Futures, în Australia
Din 1972, circulă un proverb în lumea sportului, despre sportivi și șocul retragerii. „Sportivii mor de două ori” este formula care a rămas în folclor, după cartea dedicată baseball-ului, „The boys of summer”, scrisă de Roger Kahn. Personajul principal al scandalului de pariuri, Matthew Fox, a devenit dependent de pariuri și cocaină după ce a fost nevoit să renunțe, la capătul lui 2009, la cariera de tenismen profesionist, din cauza cancerului, scrie publicația australiană theage.com, citând concluziile magistraților. În plus, Fox suferea de depresie și anxietate după încetarea carierei.
Nick Lindahl a spus adio tenisului la doar 25 de ani iar tribunalul a stabilit că meciul jucat în luna septembrie a 2013, în Australia, la un turneu Futures, împotriva unui jucător de 18 ani, tot australian, Andrew Corbitt și pierdut în minimum de seturi, 2-6, 3-6, a fost „blat”. Nick părăsise Top 700 și oscila între pozițiile 700 și 1000, deși cel mai bun rezultat al său fusese un loc 187, la jumătatea lui mai 2010. Potrivit relatărilor, Lindahl a fost interogat de reprezentanții turneului imediat după înfrângerea din acest meci, el luând imediat decizia de a se retrage.
156 de dolari a fost cecul încasat de Lindahl la ultimul turneu, pentru prezența pe tabloul de 32 de jucători. În întreaga carieră, australianul a strâns 196.632 de dolari, totalul premiilor în bani. Lindhal a fost finalist în 2006 la Australian Open, în competiția juniorilor
32 de meciuri care l-au avut ca protagonist pe Lindahl s-au încheiat prin abandon sau forfait înainte de primul punct – al său sau al adversarului, între 2006 și 2013 – perioada în care Nick a activat în tenisul profesionist. În 2012, Nick a abandonat de 6 ori
Nick Lindahl a făcut cărțile pentru un fost jucător profesionist australian, Matthew Fox, cel care a ocupat o poziție de antrenor-coordonator la Universal Tennis Academy din Melbourne, în perioada în care Nick s-a antrenat acolo, alături de Marinko Matosevic. Fox, un supraviețuitor al cancerului testicular, care i-a întrerupt cariera, potrivit jurnaliștilor de la Telegraph, a pariat pe meciul lui Lindahl, dar și pe un al doilea meci. Fox a primit o amendă de 1.850 de lire sterline (2.900 de dolari), după ce se presupune că australianul ar fi câștigat 2.190 de lire sterline de pe urma pariurilor.
Lindahl a fost omul de încredere al lui Fox. El a fost de acord să trântească meciul, dar ar fi încercat, pentru a fi sigur de rezultat, să vorbească și cu adversarul său, Corbitt, însă acesta a refuzat. Victoria lui Corbitt i-a adus totuși 750 de lire sterline lui Fox, ia Lindhal l-a convins pe Adam Feeney, un alt conațional, să piardă un meci, împotriva unui jucător clasat cu 600 de locuri mai jos în clasamentul ATP, rezultat care i-a băgat alți 1.440 de lire sterline în buzunar lui Fox, potrivit jurnaliștilor de la Telegraph.
Matthew Fox a fost singurul reținut la capătul unui raid din luna iulie, în Melbourne, organele de poliție investigând o întreagă rețea a mafiei pariurilor în tenis.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER