LIVE BLOG Australian Open 2018 | 5 idei după turul 1. Surpriză anunțată: Ana Bogdan, a 15-a jucătoare care o învinge pe Mladenovic. Simona Halep e în turul 2, după o sperietură zdravănă, Cîrstea a muncit pentru calificare. Kvitova, OUT, după un meci nebun

LIVE BLOG Australian Open 2018 | 5 idei după turul 1. Surpriză anunțată: Ana Bogdan, a 15-a jucătoare care o învinge pe Mladenovic. Simona Halep e în turul 2, după o sperietură zdravănă, Cîrstea a muncit pentru calificare. Kvitova, OUT, după un meci nebun
  • Publicat:
  • Actualizat:

Ziua a doua la Australian Open 2018 a adus victorii pe linie româncelor înscrise în competiție, Simona Halep, Sorana Cîrstea și Ana Bogdan, întreaga acțiune fiind în format LIVE BLOG pe www.prosport.ro, începând cu ora 02:00.

  • Meciul Simona Halep (1 WTA) – Destanee Aiava (193 WTA), a provocat mari emoții: în primul set, din cauza unui start în forță al australiencei, dublat de o formă șubredă a Simonei, iar în setul doi – din cauza unei accidentări la glezna stângă a liderului mondial, pentru care a primit îngrijiri medicale. Halep s-a impus cu 7-6(5), 6-1 și urmează să o întâlnească pe Eugenie Bouchard (112 WTA) în turul doi.
  • Sorana Cîrstea merge și ea mai departe, după o revenire și un set decisiv complicat la final împotriva Zarinei Diyas. Jucătoarea din Târgoviște s-a impus cu 5-7, 6-4, 6-3 într-un meci încheiat exact înainte de startul duelului Simonei, de pe Rod Laver Arena.
  • Ana Bogdan a încheiat seria evoluțiilor tricolore cu o surpriză frumoasă, așteptată, în fața Kristinei Mladenovic (favorită 11), scor 6-3, 6-2.
  • Lista surprizelor notabile este deschisă de Petra Kvitova, care a pierdut, dramatic, duelul din primul tur cu Andrea Petkovic, deși a servit de două ori pentru victorie. Duibla campioană de la Wimbledon, favorită 27 la Australian Open 2018, era primul cap de serie pe care l-ar fi putut întâlni Simona Halep în acest turneu (turul trei).
  • Ziua de marți a adus victorii pe linie și pentru toți foștii câștigători ai Australian Open-ului: Roger Federer, Novak Djokovic, Angelique Kerber, Maria Șarapova – în minimum de seturi și Stan Wawrinka (3-1).

5 concluzii după încheierea meciurilor din primul tur pe tablourile de simplu

Australian Open 2018: patru șanse pe mai departe, pentru România, la simplu feminin

După o primă zi cu un singur succes, formula de atac ‘SAS’ a fost letală, marți, în ziua a doua de întreceri la Melbourne. Simona Halep a scăpat de complexul primului tur la Melbourne, însă prețul plătit se poate dovedi ulterior prea mare, după un pas greșit făcut pe teren, în game-ul doi al setului secund. Starea de nervozitate care s-a acumulat de-a lungul primului set, din pricina tertipurilor lui Destanee Aiava (lunga pauză medicală de la 5-2 în favoarea ei, confuzia legată de locul de reluare a jocului, lamentările non-stop) nu a fost nici ea de ajutor, iar pentru Simona, pelicula Wimbledon 2014 sau chiar Roland Garros 2017 pare că rulează din nou, cu un decor doar puțin modificat. Semnul de întrebare privind capacitatea de efort pe mai departe va fi elucidat doar de următoarele 24 – 30 de ore. Eugenie Bouchard este ținta următoare.

Sorana Cîrstea și Irina Begu nu au fost la nivel maxim din punct de vedere al calității jocului, dar au impresionat la capitolul determinare și perseverență. Așa s-au construit două victorii dramatice, cu emoții, cu mult consum de energie, care însă le dau șansa unor noi dueluri – cu Lucie Safarova, cap de serie 29 – pentru ‘Sori’, cea care are nevoie ca de aer să își scoată din service serviciul și să găsească o soluție pentru a se putea baza pe prima servă în turul doi și, respctiv, cu Petra Martic (81 WTA) – pentru Irina, și ea inconstantă de-a lungul duelului cu Makarova. Vestea bună pentru Begu este că, teoretic, meciul doi va fi mai ușor decât primul.

Ana Bogdan a făcut o treabă fantastică, reușind să fructifice o oportunitate aflată pe tavă pentru orice sportivă care o întâlnește în aceste luni pe Kristina Mladenovic, o umbră a jucătoarei care speria circuitul la început de 2016. A 15-a înfrângere la rând se datorează în mare măsură celor 47 de erori neforțate făcute cadou de sportiva din Franța, care nu mai pare stăpână nici pe loviturile de pe fundul terenului, nici pe cele specifice jocului de dublu, din apropierea plasei. Cu acest rezultat, Ana poate intra în Top 100, în premieră (este acum pe locul 98 în clasamentul WTA în timp real, însă totul depinde de ceea ce vor face pe mai departe jucătoare aflate în spatele ei în clasament și încă în cursă la Melbourne).

Australian Open 2018 | Factorul ‘wow”, la 15 ani

Marta Kostyuk, deținătoarea trofeului în competiția junioarelor, este cea mai tânără jucătoare care obține o victorie pe tabloul principal de la Australian Open, de la Martina Hingis încoace (1996). Prima adolescentă de 15 ani care a reușit, în ultimii 13 ani, să treacă de calificări pentru a se califica pe tabloul principal, Kostyuk s-a impus în doar 57 de minute cu un dublu 6-2 în fața favoritei 25, Shuai Peng, vizibil constrânsă în ceea ce privește deplasarea pe teren de o accidentare la genunchi, apărută la Sydney.

Cu 17 lovituri câștigătoare și două break-uri la zero reușite în primele șase game-uri ale meciului, Kostyuk a atras toate privirile. „În fiecare an, cu fiecare turneu mai fac câte un record – nu simt că ar fi ceva special. Ar fi prea mult dacă de fiecare dată când aș juca și aș mai face un record m-aș simți diferit” a declarat la finalul partidei Kostyuk, 15 ani și 6 luni, jucătoare care deja se poate mândri cu faptul că a intrat în stratosfera tenisului, fiind manageriată de actualul antrenor al lui Roger Federer, Ivan Ljubicic.

În urmă cu două săptămâni, Kostyuk pierdea în primul tur la un ITF de 25.000 de dolari, după ce avusese minge de set (7-5, 6-3 pentru Valentini Grammatikopoulou): „Am avut minge de set și am greșit în momentele alea. După meci, am fost atât de supărată. Mi-am spus că nu vreau să vin în Australia – voi pierde în primul tur în calificări, de ce aș face-o?” Acum, lumea deja visează la un posibil tur trei sută la sută „made in Ucraina”, între Kostyuk și Elina Svitolina, Marta având de jucat în turul doi cu reprezentanta gazdelor, Olivia Rogowska (26 ani, beneficiară de wildcard – 168 WTA). De pe locul 521 WTA, Marta Kostyuk și-a asigurat pătrunderea în Top 300 WTA – aproximativ locul 288.

Australian Open 2018 | Tenisul feminin american a deraiat în șase luni

La mai puțin de șase luni de la momentul de vârf înregistrat la US Open – cu două semifinale sută la sută americane pe tabloul feminin de simplu – Australian Open 2018 este un adevărat coșmar pentru reprezentantele ‘Unchiului Sam”. Luni, dintre cele 10 americance intrate în competiție, doar una a reușit să câștige – Nicole Gibbs (2-0 cu Viktoriya Tomova), iar marți – trei din opt – prin Madison Keys (20 WTA, 6-1, 7-5 cu Wang), Lauren Davis (76 WTA – 6-7, 6-3, 6-1 cu Jana Cepelova) și surpriza Bernarda Pera (123 WTA, jucătoarea care, în turul doi al calificărilor, a învins-o pe Irina Bara – 6-2, 6-2 cu Blinkova).

Venus Williams, finalista din 2017, a avut parte de o tragere la sorți aspră și a fost învinsă clar de tânara Belinda Bencic, revenită în circuit după accidentarea la încheietură care a ținut-o departe de teren aproximativ jumătate de an, campioana de la US Open – Sloane Stephens, a ajuns la a opta înfrângere consecutivă după triumful de la New York (de această dată, a profitat Shuai Zhang), Coco Vandeweghe, semifinalistă în 2017 la Australian Open, a cedat, din nou, presiunii apărării punctelor (învinsă de Timea Babos) și așa mai departe. Doar una dintre primele zece americance conform clasamentului WTA este în turul doi la Australian Open. Se pare că vorbele campioanei Sloane Stephens  se întorc împotriva SUA și vor vâna membrii USTA – ‘câteva decenii nu vreau să mai aud nimic vorbindu-se despre valoarea tenisului american”…

Australian Open 2018 | Tabloul feminin s-a dezechilibrat și mai mult

Meciurile din primul tur au mărit dezechilibrul între cele două jumătăți de tablou, în condițiile în care, încă de la tragerea la sorți, partea superioară (în specialul sfertul al doilea) era mai încărcată de nume cu greutate în circuit. Caroline Wozniacki rămâne izolată pe jumătatea inferioară, acolo unde șase dintre capii de serie sunt deja în drum spre casă. Pe partea superioară, s-au înregistrat doar două surprize (mai este de disputat meciul favoritei 18, Ashleigh Barty), iar Kristina Mladenovic nu intra oricum niciun moment pe lista potențialelor câștigătoare, având în vedere cele 14 meciuri fără victorie pe care le târâia după ea la startul acestui turneu.

SURPRIZELE PRIMULUI TUR LA AUSTRALIAN OPEN 2018, PE TABLOUL FEMININ

  • Belinda Bencic – Venus Williams (cap de serie 5) 6-3, 7-5
  • Timea Babos – Coco Vandeweghe (cap de serie 10) 7-6(4), 6-2
  • Ana Bogdan – Kristina Mladenovic (cap de serie 11) 6-3, 6-2 – jumătatea a doua
  • Shuai Zhang – Sloane Stephens (cap de serie 13) 2-6, 7-6(2), 6-2
  • Kaia Kanepi – Dominica Cibulkova (cap de serie 24) 6-2, 6-2
  • Marta Kostyuk (15 ani) – Shuai Peng (cap de serie 25) 6-2, 6-2
  • Andrea Petkovic – Petra Kvitova (cap de serie 27) 6-3, 4-6, 10-8 – jumătatea a doua
  • Irina Begu – Ekaterina Makarova (cap de serie 31) 3-6, 6-4, 8-6

Australian Open 2018 | Granzii i-au făcut să răsufle ușurați pe fanii tenisului, pe tabloul masculin

Novak Djokovic, Rafael Nadal și Stan Wawrinka au intrat în turneu fără meciuri oficiale disputate în 2018. Toți trei au câștigat fără emoții. Nadal s-a mișcat bine în duelul cu bătrânul Estrella Burgos, într-un meci care oferă o singură garanție – că, pentru moment, genunchiul nu îi limitează deplasarea – dar nu dă indicii clare despre ceea ce poate face în fața unor jucători cu armele la ei.

Novak Djokovic a declarat că s-a simțit perfect, iar Wawrinka, deși a pierdut set, este eficient chiar și cu o cicatrice imensă pe genunchi. (Da, Stan The Man poartă o cicatrice vizibilă, spre deosebire de Federer, operat și el la genunchi cu un an înainte).

Juan Martin del Potro și Roger Federer, intrați în turneu cu mai puține semne de întrebare deasupra capului, au depășit și ei turul întâi cu victorii convingătoare.

SURPRIZE ÎN PRIMA ZI LA AUSTRALIAN OPEN 2018, PE TABLOUL MASCULIN

  • Kyle Edmund – Kevin Anderson (cap de serie 11) 6-7(4), 6-3, 3-6, 6-3, 6-4
  • Matthew Ebden – John Isner (cap de serie 16) 6-4, 3-6, 6-3, 6-3
  • Yuicki Sugita – Jack Sock (cap de serie 8) 6-1, 7-6(4), 5-7, 6-3
  • Fernando Verdasco – Roberto Bautista Agut (cap de serie 20) 6-1, 7-5, 7-5
  • Lucas Lacko – Milos Raonic (cap de serie 22) 6-7(5), 7-5, 6-4, 7-6(4)
  • Ruben Bemelmans – Lucas Pouille (cap de serie 18) 6-4, 6-4, 6-7(4), 7-6(6)
  • Yoshihito Nishioka – Philipp Kohlschreiber (cap de serie 27) 6-3, 2-6, 6-0, 1-6, 6-2
  • H Chung – Mischa Zverev (cap de serie 32) 6-2, 4-1 abandon

 


12:15 Trei din trei, marți, pentru triolore! Ana Bogdan reușește surpriza, eliminând-o pe favorita 11 de la Australian Open 2018, Kristina Mladenovic, scor 6-3, 6-2. Frumoasa jucătoare din Sinaia îi administrează franțuzoaicei a 15-a înfrângere consecutivă, prelungind seria neagră a acesteia. Ana s-a bazat pe un procentaj bunișor la primul serviciu (61% față de 55%) și pe mai multă constanță în raliu: a irosit doar 15 puncte, față de 47 – Mladenovic. În turul doi, Ana va juca împotriva învingătoarei din partida Heather Watson (68 WTA) – Yulia Putintseva (54 WTA).


12:11 La un game de o surpriză anunțată. Ana Bogdan are răbdare pe serviciu, eroarea Kristinei Mladenovic, așa cum s-a mai întâmplat încă de vreo 40 de ori, iar românca mai are nevoie de un singur game în acest meci. 6-3, 5-2


12:05 Deținătorul trofeului trece fără emoții de Alijaz Bedene și primul tur de la Australian Open 2018, fără break cedat și cu 41 de lovituri câștigătoare, scor 6-3, 6-4, 6-3. Roger Federer va juca în turul doi împotriva unui german, Jan-Lennard Struff.


11:58 Break Ana Bogdan, care este acum la trei game-uri de victorie. Mladenovic, câștigătoare de turneu de Mare Șlem la dublu, urcă la fileu și ratează un voleu la îndemână, trimițând în burta fileului, iar acest aspect este sugestiv pentru forma și încrederea lui Kiki.


11:53 Ana Bogdan salvează o minge de break și apoi câștigă game-ul de serviciu, rezistând bine atacurilor franțuzoaicei, îndreptate spre dreapta sa. Când Kiki urcă la fileu, Ana trimite cu reverul spre corpul adversarei sale și aceasta nu poate face nimic. Este 6-3, 2-1, iar Mladenovic a depășit deja 30 de erori neforțate în partidă.


11:50 Break și rebreak în start de set doi. Ana Bogdan își pierde serviciul, însă recuperează imediat cu al patrulea joc câștigat consecutiv la retur.


11:45 Garbine Muguruza arată că a depășit problemele fizice și i se alătură Simonei Halep în turul doi.


11:35 SET Ana Bogdan, 6-3. Jucătoarea din Sinaia a câștigat ultimele trei game-uri începute de Mladenovic cu serviciul


11:15 Rebreak reușit de Mladenovic. Meciul este unu echilibrat.


11:10 Break, Ana Bogdan! Românca își face rost de minge de break cu un passing de pe rever la care ‘Kiki’ rămâne spectatoare. Convertește și trece în față pe tabelă, la 3-2.


11:05 Primele două mingi de break le are Ana Bogdan. Mladenovic scapă însă și păstrează conducerea, 2-1.


10:55 Ana Bogdan începe la retur meciul cu Mladenovic, favorita-nefavorită la Australian Open 2018.


10:40 Kvitova, OUT de la Australian Open 2018! Jucătoarea din Cehia a pierdut, dramatic, duelul din primul tur cu Andrea Petkovic, deși a servit de două ori pentru victorie. Petkovic (98 WTA) a câștigat primul set cu 6-3, a cedat break târziu în setul doi, în game-ul nouă și, deși a avut opt mingi de rebreak nu a reușit să revină pe moment. Setul decisiv a fost unul cu adevărat nebun: Petkovic a câștigat primele patru game-uri, Kvitova a răspuns cu propria serie de patru game-uri, apoi nemțoaica a avut trei mingi de meci, la retur, la scorul de 5-4. Șansele i-au scăpat printre degete, Kvitova a lăsat impresia că va scăpa în învingătoare după ce a salvat acel game și a reușit imediat break. Lansarea de la 6-5 a fost însă sub standardele dublei campioane de la Wimbledon, iar Petkovic a egalat la 6-6. Kvitova a reușit un nou break și a servit pentru calificarea în turul doi la 8-7, dar din nou ‘Petko’ a avut răspunsul potrivit: a egalat la 8, și-a apărat cu mare lejeritate următoarea tură de serviciu și mai apoi a jucat perfect la retur, câștigând game-ul la 15 și meciul, cu 10-8.

Petra Kvitova, favorită 27 la Australian Open 2018, era primul cap de serie pe care l-ar fi putut întâlni Simona Halep în acest turneu (turul trei). o altă favorită, Aga Radwanska, are probleme în acest moment: a pierdut primul set în fața Kristinei Pliskova.


9:48 Startul meciului Ana Bogdan – Kristina Mladenovic este amânat: Duelul generației 21, dintre Kokkinakis și Medved este abia la scorul de 2-1 la seturi. astfel încât partida care ne interesează nu va începe înainte de 10:40.


9:38 Controversă! Gael Monfils este nemulțumit din cauza faptului că adversarului său, ibericul Munar, i se permite să ceară vizita medicului înaintea game-ului de retur – în condițiile în care nu este vorba despre o căzătură care a provocat problema. Francezul este clar – vrea explicații de la James Keothavong și o clarificare a regulii, pentru că spune el, este de fiecare dată defavorizat de arbitrii, aducând în discuții meciuri anterioare. „Văd că băiatul este accidentat, dar mie mi se întâmplă de fiecare dată asta – verificați pe Youtube – mi se spune că trebuie să aștept până înaintea game-ului meu de serviciu„. Jaume Munar (20 ani) primește îngrijiri, dar nu mai rezistă în meci decât două game-uri, pentru că Monfils face break și închide conturile, 6-3, 7-6(5), 6-4.


9:15 Doi campioni ai Open-ului Australian, în turul doi la simplu masculin.Am jucat perfect, de parcă nu aș fi făcut nicio pauză. A fost foarte plăcut„, a declarat Novak Djokovic, favorit 14, după 6-1, 6-2, 6-4 cu americanul Donald Young (o oră, 52 minute de joc). Stan Wawrinka a trecut și el testul revenirii în competiție, depășindu-l pe lituanianul Berankis, scor 6-3, 6-4, 2-6, 7-6(2).


9:00 Iată ce a avut de spus Simona Halep după primul meci de la Australian Open 2018: „Nu am început bine. Acolo… m-am speriat!„. Mai multe detalii, în articolul de mai jos.


8:45 În turul doi, Simona va juca împotriva numărului 112 mondial, Eugenie Bouchard (Canada).  „Genie” a trecut în primul tur de franțuzoaica Oceane Dodin (85 WTA), cu 6-3, 7-6(5). Meciul, mai ales în contextul actual, cu accidentarea la gleznă a Simonei, ne amintește dureros de duelul similar din semifinalele de la Wimbledon, din 2014.


8:39 SIMONA HALEP ESTE ÎN TURUL DOI LA AUSTRALIAN OPEN 2018. Victorie la scor bun în condițiile date pentru numărul unu mondial, 7-6(5), 6-1, într-o oră și 51 de minute, împotriva australiencei Destanee Aiava. Însă Simona duce acum o cursă mai importantă cu propriul corp. Trebuie să vadă cum va reacționa glezna ei.


8:37 BREAK și super-puncte by S1mona Halep. Andrei Pavel și Darren Cahill aplaudă efortul făcut de Simona într-un raliu superb purtat cu dreapta, dar pe durata căruia românca a țipat mai tare decât o face de obicei. Cea mai bună jucătoare a lumii a luat la țintă dublul break și a luptat cu garda jos. Impresionează cu jocul defensiv, cu o combinație de lob, urmat de passing, iar reacțiile de bucurie sunt amplificate. O dublă greșeală a lui destanee Aiava pune punct game-ului, în favoarea Simonei. Va servi la 5-1 pentru victorie.


8:27 Liderul mondial este la două game-uri de victorie și dă semne că nu ar fi vorba despre probleme grave. Cu o adversară care nici ea nu este la sută la sută fizic. Simona se desprinde cu lejeritate la 4-1 în setul doi.


8:17 Simona obține break-ul în acest game al doilea fragmentat de problema la gleznă, deși a pierdut primele trei puncte la reluare.


8:08  Imagini teribile! Simona Halep, la pământ, cu grimase de durere. În plin fuleu, la scorul de 7-6, 1-0 și 0-30, Simona se prăbușește, cu dureri la glezna stângă. medicul intervine imediat și este al doilea time-out medical în acest meci.


7:55 SET, Simona Halep, 7-5 în tiebreak. Aiava câștigă primul mini break în tiebreak, Simona revine cu primul as. Aiava ridică tribuna în picioare câștigând un raliu de 15 lovituri. Simona este calmă și schimbă terenul la 3-3, după care scoate din pușculiță o super-lovitură de trecere. Domină această parte a doua a tieberak-ului, obține două mingi de set, la 6-4, dar ratează ținta, în spatele propriului serviciu. destanee scapă la limită de o dublă greșeală, la intervenția fileului, însă greșește de pe linia de fund.


7:54 Tiebreak în primul set.


7:45 Simona egalează, 5-5, cu o tură ușoară de serviciu


7:42 SET SALVAT! Simona face un punct de excepție la scorul de 30-15, iar Aiava acuză șocul. La minge de break, Simona rrcuperează în extremis o scurtă trimisă de australiancă, iar aceasta greșește voleul, cu terenul liber. Simona revine în calcule pentru primul set.


7:38 Simona salvează două mingi de set ale adversarei, în game-ul său de serviciu. Erorile sunt multe de tot. Aiava este nedumerită – nu știe de unde trebuie să servească, iar atitutdinea ei este iritantă și susă de confuzie.


7:30 Simona Halep este clar nemulțumită. Cere lămuriri, pentru că Aiava a părăsit Arena Centrală, pentru îngrijjiri medicale.


7:20 Unde este limita lui Destanee? Acoperă fantastic fileul și lovește mingea chiar cu prețul unui șpagat, dar nu poate închide game-ul de 5-2 la 40-0. Iar reacția pe moment seamănă a non-combat: adolescenta duce mâna la pulpă și pune capul în pământ. Însă câte un winner continuă să apară. Simona are parte de minge de break, după ce, la a treia egalitate, Destanee greșește ambele servicii. Simona forțează și ratează. Simona forțează din nou pe a doua minge de break și ratează. Pe a treia minge de break – returul de rever pleacă direct spre tribună, chiar pe serviciul doi al sportivei aflate la limita de jos a Top 200. După 11 minute de joc pe propriul serviciu, Aiava găsește prima servă câștigătoare și duce scorul la 5-2! Imediat, în drum spre scaun, cere intervenția medicului.

9-6 raportul loviturilor câștigătoare în favoarea australiencei


7:13 Simona pierde serviciul pentru a treia oară în acest start de meci! Destanee Aiava joacă fără teamă, rezistă fantastic în raliu, iar Simona este nevoită să urce la fileu pentru a închide puncte.


7:06 Rebreak. Simona revine, deși este clar în acest moment că lungimea loviturilor ei nu este încă una mulțumitoare. Aiava servește incomod și joacă totul spre linii. O minge prea largă a lui Destanee o readuce pe Simona în logica serviciului în acest start de meci.


7:03 Încă un break pentru Aiava! Simona nu pune în teren prima minge, comite și dublă greșeală, iar atacul pe diagonală scurtă al Aiavei este unul imposibil de returnat. 3-1 pentru australianca de 17 ani.


7:00 Aiava preia conducerea, 2-1. Simona a impresionat cu un lung de linie, dar favorita gazdelor se descurcă și ține pericolul la distanță.


6:55 Tatonare… cu break și rebreak. Simona câștigă primul game jucat din postura de principală favorită la un GS – un break, însă își pierde serviciul – moment în care Aiava strânge pumnul ca după un titlu.


6:45 Începe meciul Simona Halep – Destanee Aiava, cu liderul mondial la primire.


6:37 A doua victorie românească la Australian Open 2018! Sorana Cîrstea se califică în turul doi, învingând-o pe Zarina Diyas la șaptea minge de meci. Sorana ajunge rapid la 40-15, dar face un pas în spate și este nevoită să salveze minge de break. O face, dar un nou atac decis al Zarinei îi anulează mingea de meci cu numărul trei. Pe a patra, Sorana se vede atacată pe forehand, împinsă în spate și lăsată fără replică pe rever. Un as îi aduce mingea de meci cu numărul cinci, dar serviciul doi este întors câștigător de Diyas. Suspansul continuă: o nouă dreaptă în forță anulează a șasea minge de meci a Soranei, care până la urmă găsește două prime servicii, pentru a se impune, 5-7, 6-4, 6-3.

43 lovituri câștigătoare a reușit Sorana Cîrstea în acest meci, Diyas – 30


6:25 Sorana trebuie să câștige meciul pe serviciu. Diyas a avansat rapid la 40-0, românca a temperat-o cu un retur câștigător, dar nu a putut face mai mult. 5-3


6:23 La un game de turul doi! Sorana Cîrstea are parte de galerie, are și 5-2 pe tabelă.


6:18 Dreapta Zarinei. O mică șansă ratată de Sorana, pentru a se desprinde la două break-uri în decisiv. Două egalități pe serviciul Zarinei Diyas au dat speranțe fanilor români, însă sportiva din kazahstan și-a regăsit la timp dreapta în cros, pentru a apăra reduta. Românca servește la 4-2.


6:14 Sorana conduce cu 4-1, după 17 minute. 7-2 este raportul loviturilor câștigătoare. Hai, Sorana.


6:08 BREAK, CÎRSTEA! Românca se desprinde la 3-1 și strânge tare pumnul. A ratat un singur punct încept cu returul în acest debut de set decisiv.


5:02 Schimb de break-uri la zero în debut de set decisiv. Sorana cedează prima, însă repară imediat, atacând în valuri. Românca întrerupe seria, reușind să își apere serviciul și trece în avantaj, 2-1.


5:56 Și, totuși, DECISIV în meciul Sorana Cîrstea – Zar-ina Diyas! Românca profită în game-ul de retur și își adjudecă o manșă în care, totuși, a fost clar jucătoarea mai bună, având raport pozitiv lovituri câștigătoare / erori neforțate, de 17 la 11. Diyas a lovit decisiv de 11 ori, a greșit de 14 ori, dar procentajul la primul serviciu al Soranei este mult prea mic pentru acest nivel – 34%


5:52 Sorana Cîrstea ratează închiderea setului. Este rândul ei să greșească și, practic, îi întoarce cadoul adversarei sale, tot printr-o dublă greșeală la minge de break. 


5:48 BREAK pentru Sorana, care va servi la 5-3. Serviciul Zarinei Diyas dă primul mare rateu – dublă greșeală la minge de break, în condițiile în care Sorana a adunat deja o duzină de lovituri câștigătoare și în setul doi.


5:40 Game uriaș în setul doi al meciului Cîrstea – Diyas. Într-un moment în care erorile au luat prim-plan-ul, Sorana a reușit un passing în lung de linie spectaculos, cu dreapta, apoi un cros de rever impresionant – ambele lovituri aducându-i câte o minge de break în acest joc șase. Totuși, o dreaptă trimisă exact pe tușă îi aduce game-ul Zarinei Diyas, după cinci mingi de break anulate în principal de retururi slabe ale Soranei.


5:35 Asta da surpriză! În timp ce la feminin favoritele au avansat fără emoții în turul doi, la masculin capii de serie cad… pe capete. Lucas Lacko a înregistrat victoria carierei, în fața lui Milos Raonic, iar Fernando Verdasco își joacă iarăși perfect rolul de călău de giganți, învingându-l pe conaționalul Roberto Bautista Agut, cap de serie 20 la Melbourne.


5:30 Joc alb pe serviciu pentru Sorana, pentru 3-2. Un al treilea as în partidă și o doză mică de noroc la o minge scurtă ajunsă în extremis dar așezată în terenul advers de banda fielului o ajută pe Sorana Cîrstea.


5:27 REBREAK. Zarina ezită și ea pe serviciu și Sorana Cîrstea profită și restabilește egalitatea. Românca nu ezită însă să își arate frustrarea.


5:22 SERVICIU CEDAT LA ZERO DE SORANA CÎRSTEA. Zarina Diyas profită din nou de serviciile anemice ale româncei și trece în avantaj, 2-1, după un nou retur de rever câștigător, pe care jucătoarea noastră nici măcar nu îl mai urmărește. Procentajul la prima minge pentru Sorana este, din nou, la sub 30% în acest start de set doi.


5:20 Meciul Simona Halep nu va începe înainte de ora 6:30. ‘Sascha’ Zverev încă nu a încheiat setul doi al meciului cu italianul Fabbiano. Între timp, Maria Șarapova și-a câștigat locul în turul doi – 6-1, 6-4 în fața Tatjanei Maria.


5:10 SORANA CÎRSTEA PIERDE PRIMUL SET, 5-7. Zarina Diyas încheie manșa întâi, la 51 de minute după primul serviciu, cu un rever în cros cu două mâini în unghi scurt, letal. Deși a reușit cu patru lovituri câștigătoare mai puțin decât Sorana (10-14), Diyas a fost mai pragmatică în final de set. Cele 17 greșeli neforțate au costat-o pe Sorana Cîrstea, care, per total, a reușit șapte puncte mai puțin în primul set comparativ cu adversara sa.


5:05 BREAK DIYAS. Sorana Cîrstea este în dificultate, la 5-6. Două erori consecutive o costă break-ul. Diyas a rezistat bine contra reverului pe diagonală trimis de Sorana, apoi a dat lovitura decisivă spre forehandul Soranei, la minge de break.


5:01 Prelungiri în setul inaugural din meciul Sorana Cîrstea – Zarina Diyas, la 5-5. Românca a urcat încet-încet procentajul la primul serviciu, de la 25% la 32% și, acum, la 42%. A reușit 13 lovituri câștigătoare, iar Sorana se încurajează constant pe teren


4:55 Doar Maria o încurcă pe Șarapova 🙂 Într-un meci inedit pe Margaret Court Arena, Maria Șarapova este în dificultate în setul doi al meciului cu nemțoaica Tatjana Maria. „Masha” a câștigat rapid primul set, 6-1, însă acum este condusă cu 3-1 de sportiva aflată cu un loc mai sus în clasamentul WTA.

Iar „Iron Lady” Kerber este, mai departe, de neoprit în 2018: a câștigat primul meci de la Australian Open cu 6-0, 6-4.


4:50 La pământ, la propriu, dar în avantaj. Sorana Cîrstea este prinsă pe picior greșit de Diyas, cade, însă reușește să se adune după un prim punct cedat, care îi oferă minge de break Zarinei. ‘Sori’ salvează mingea de break cu rever câștigător din ‘zona interzisă’, la jumătatea distanței dintre linia de fund a terenului și careul de serviciu, apoi, tot cu joc agresiv, se îndreaptă spre bancă, înaintea schimbului de mingi, cu 4-3 pe tabelă. A pățit-o și jo Wilfred Tsonga, luni, în meciul câștigat cu 3-0.


4:40 Sorana rezistă pe serviciu și revine la conducere, 3-2. Diyas pedepsește, din nou, servicul doi al Soranei, cu retur direct câștigător, punând presiune la 30-30. Sorana însă este impecabilă î raliu, atacă decis cu dreapta în lung de linie și, cu răbdare în schimbul de mingi își oferă o minge de game, pe care o fructifică printr-un prim serviciu apăsat.


4:35 Egalitate. Zarina Diyas face dublă greșeală, dar Sorana nu profită. Diferență uriașă la primul serviciu, care o pedepsește pe româncă.


4:30 Înapoi pe serviciu! Zarina Diyas reușește rebreak-ul, Sorana având probleme în a pune prima minge în teren. 2-1 pentru româncă.


4:25 Start PERFECT pentru Sorana! Românca își apără la avantaj serviciul, salvează o minge de break, apoi reușește break-ul din prima și conduce 2-0 pe tabelă. Sorana a atacat curajos serviciul Zaronei Diyas, a returnat bine în lung de linie, a ținut-o în defensivă pe adversara sa și făcut pasul în teren pentru finalizare.


4:15 Undă verde pentru meciul Sorana Cîrstea – Zarina Diyas, pe Terenul 19. Francezul Adrian Mannarino, favorit 26 la Australian Open 2018, a trecut la pas, cu trei seturi încheiate cu scor identic, 6-4, de italianul Matteo Berrettini (130 AT) – intrat din postura de lucky loser în locul accidentatului Filip Krajinovic (36 ATP). Românca începe meciul cu propriul serviciu.


3:50 Bine, Caroline și Karolina! Favoritele 6 și 8 pe tabloul principal de la Australian Open 2018 se califică în tandem în turul doi, după victorii în minimum de seturi. Reprezentanta Franței, Caroline Garcia, ieșită pe teren într-un echipament neobișnuit, a învins-o cu 7-5, 6-3 pe nemțoaica Carina Witthoeft, în timp ce Karolina Pliskova a depășit-o cu 6-3, 6-4 pe Veronica Cepede-Roig. Cehoaica a reușit 7 ași, ceea ce înseamnă că va dona 700 de dolari pentru copiii bolnavi de cancer – întrucât fostul număr unu a anunțat că, pe durata ‘Openului Vesel’, va oferi 100 de dolari pentru fiecare serviciu neatins de adversară.


3:25 Furioasă și iute. Johanna Konta a trecut în mare viteză de primul tur la Australian Open 2018: cu 37 de lovituri câștigătoare și 8 ași, britanica nu i-a dat nicio șansă americancei Madison Brengle.


2:45 INFO: Statisticienii WTA anunță că Virginia Ruzici este ultima jucătoare care, din postura de principală favorită la Australian Open, a pierdut meciul de debut (învinsă de Mary Sawyer, din Australia, cu 0-6, 6-2, 6-4).


2:30 Terenul 2 este luat cu asalt de canadieni, care parcă deja au dat start la fiesta. Milos Raonic obține devreme break-ul și se distanțează la 3-1. Laura Arruabarrena este jucătoarea care încheie prima un set în ziua a doua la Australian Open 2018 – 6-1 în fața olandezei Richel Hogenkamp, în timp ce la masculin ziua începe cu un 6-0 în 22 de minute în duelul sută la sută german dintre Maximilian Martener și Marcel Stebe.


2:10 Bună dimineața! Australian Open 2018 continuă, iar la prima ora ne facem încălzirea cu meciurile jucate de Johannei Konta, Caroline Garcia și Milos Raonic. Sunt Cezara Paraschiv și, împreună, le ținem pumnii fetelor noastre și rămânem conectați pe frecvențele „:Openului Vesel’.


La Australian Open 2018, Simona Halep începe pentru prima dată în carieră un turneu de Mare Șlem din postura de principală favorită, iar Sorana Cîrstea, autoarea celui mai bun rezultat românesc la ediția 2017, dă start cursei pentru apărarea punctelor.

Australian Open 2018 | Programul româncelor în ziua a doua

Sorana Cîrstea este prima care va intra pe teren, dacă totul decurge în mod normal.

  • Sorana Cîrstea – Zarina Diyas, meciul doi pe Terenul 19, în jurul orei 4:00

Australian Open 2018 | Sorana Cîrstea (36 WTA) ia la țintă victoria cu numărul zece în carieră la primul turneu de Mare Șlem al anului. Cu un singur meci câștigat în 2018, jucătoarea din Târgoviște trebuie să găsească starea mentală optimă și să uite evoluțiile slabe avute contra Sevastovei (înfrângere în mai puțin de 60 de minute) sau în startul de meci de la Hobart, contra britanicei Watson, soldat cu un 4-0 năucitor. Zarina Diyas (60 WTA) ajunge la primul duel direct cu Sorana Cîrstea având în bagaj un succes în fața unei sportive din Top 40 în acest an – 6-3, 6-7(5), 6-4 cu Shuai Zhang (35 WTA la ora meciului) – la Shenzhen.

7-6(1), 6-4 este scorul cu care Zarina Diyas a câștigat singurul meci direct jucat cu Sorana Cîrstea, pe tabloul de calificare de la Wuhan, în septembrie 2014

Meciul Sorana Cîrstea – Zarina Diyas va începe după terminarea partidei dintre francezul cap de serie 26 la Australian Open 2018 – Adrian Mannarino și Filip Krajinovic (36 ATP).

  • Simona Halep (1 WTA) – Destanee Aiava (193 WTA), al treilea meci în sesiunea de zi pe Rod Laver Arena, după 5:30

Australian Open 2018 | Debutul liderului mondial la Australian Open este urmărit cu atenție de lumea tenisului. Așteptările sunt mari, pentru că istoria ‘Open-ului Vesel’ spune că principala favorită nu a pierdut niciodată în anii 2000 înainte de sferturi, iar Simona Halep are câte ceva de demonstrat, după două eliminări consecutive în primul tur.

Australia Open 2018 | Simona Halep – Destanee Aiava este un duel interesant și prin prisma atmosferei care va fi creată de public. În prima zi, Irina  Begu, Marius Copil și Monica Niculescu au avut parte de susținere importantă pe terenurile exterioare, însă Rod Laver Arena va fi un vulcan pro-Destanee, o puștoaică talentată, dar rebelă a Australiei. În 2015, Simona a gestionat perfect singurul meci jucat la Antipozi împotriva unei australience, învingând-o cu 6-2, 6-2 pe Jarmila Wolfe.

Destanee este o jucătoare înaltă, de 1,75 m, atletică, comparată cu surorile Williams pentru calitățile fizice și forța brută de care dispune. Însă în loc să împrumute etica de lucru și mentalitatea lui Lleyton Hewitt (așa cum o face colegul de generație Alex De Minaur), Destanee tocmai a anuțat că este sătulă de tenis, la turneul demonstrativ de la Kooyong, unde a fost măturată de pe teren de Eugenia Bouchard, ea însăși aflată într-o lipsă totală de formă. Scorul, 6-2, 6-0, în 50 de minute, sugerează faptul că Destanee poate fi complet deconectată, cu gândul mai mult la vacanță, așa cum a și spus după meci, în stilul lui Nick Kyrgios – pe motiv că tenisul o stresează, zgomotul din tribună o irită, iar retragerea îi face cu ochiul, deși are doar 17 ani.

Simona Halep se datașează ca favorită în acest meci, chiar dacă, deja, în prima zi, șase favorite au părăsit întrecerea de simplu feminin, iar marile lovituri pe tablou au fost date chiar de puștoaice: Belinda Bencic, 20 ani, a învins-o în minimum de seturi pe cea mai titrată jucătoare de pe tablou, Venus Williams, iar Marta Kostyuk (Ucriana) a câștigat un meci pe tabloul principal împotriva favoritei 25, Shuai Peng, la doar 15 ani.

Australian Open 2018 | Partida Simona Halep – Destanee Aiava va încheia sesiunea de zi pe Rod Laver Arena și va începe după finalizarea meciurilor Veronica Cepedebue Royg – Karolina Pliskova și, respectiv, Thomas Fabbiano – Alexander Zverev.

  • Ana Bogdan – Kristina Mladenovic (cap de serie 11) – meciul patru pe Terenul 3 – în jurul orei 8:00

Australian Open 2018 | Ana Bogdan (104 WTA) are în față o sportivă rănită în orgoliu, în primul rând. Kristina Mladenovic arată cum nu se poate mai rău pentru un număr 11 mondial – a pierdut ultimele 14 meciuri de simplu disputate, iar ultima victorie a înregistrat-o pe 2 august 2017. Franțuzoaica se află într-o situație similară cu Sloane Stephens, cea care nu a mai reușit să câștige niciun meci după ce a ridicat trofeul de la US Open deasupra capului și care, deja, a părăsit întrecerea de la Melbourne.

Mai mult, cu puține zile înainte de startul primului Grand Slam al anului, Kristinei Mladenovic i s-a făcut rău din cauza căldurii în timpul ultimului meci jucat, la Sydney, cedând lupta la jumătatea setului doi, la scorul de 4-6, 2-4. Mladenovic nu a strălucit niciodată la Antipozi: per total, la Australian Open, a adunat doar patru victorii la simplu de-a lungul carierei. ‘Kiki’ pare o candidată certă pentru completarea listei de ‘favorite eliminate’, însă jocul ei agresiv poate căpăta oricând un re-start magic, ceea ce impune o doză de rezervă în ceea ce privește un posibil verdict pus înainte de startul meciului.

7-6(4), 6-3 este scorul cu care Mladenovic și-a adjudecat singurul meci direct împotriva Anei Bogdan, în 2015, la Moscova.

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
ȘOC! Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
ȘOC! Soția lui Petre Daea a cerut ordin de protecție împotriva fostului ministru al Agriculturii!
Dramatic! E gata să spună „adio” fotbalului, după nu mai puțin de 17 accidentări
Dramatic! E gata să spună „adio” fotbalului, după nu mai puțin de 17 accidentări
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Lovitură pentru profesori! Salariile și sporurile, înghețate de la anul și asta nu e tot!
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Catalanii trec la ‘amenințări’! Starul Barcelonei care ar putea fi dat afară la finalul sezonului
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce echipă va semna
Juri Cisotti ar fi luat decizia finală! Dorit cu insistenţă de FCSB şi Dinamo, starul Oţelului s-a decis cu ce…
"Asta este o minciună". Zvonul despre Marius Şumudică a intrigat-o pe Diana Şucu
Cum arată astăzi cea mai veche asistentă tv! Abia dacă o mai recunoști. Pe vremuri făcea furori în ipostaze incendiare!
Cum arată astăzi cea mai veche asistentă tv! Abia dacă o mai recunoști. Pe vremuri făcea furori în ipostaze incendiare!
Suma COLOSALĂ plătită de Ștefan Bănică și Andreea Marin pentru facultatea fiicei lor. Violeta va studia la...
Suma COLOSALĂ plătită de Ștefan Bănică și Andreea Marin pentru facultatea fiicei lor. Violeta va studia la...
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
BANCUL ZILEI. Bubulina: – Bulă, te-am rugat să bați covorul. Ai făcut-o?
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Borşa, în care trei poliţişti au fost răniţi grav de un şofer vitezoman. Agenţii mai aveau jumătate de oră din tură
ANIMAŢIE. Filmul teribilului accident din Borşa, în care trei poliţişti au fost răniţi grav de un şofer vitezoman. Agenţii mai…
Premieră astronomică în România de Crăciun! Ce au descoperit gălățenii?
Premieră astronomică în România de Crăciun! Ce au descoperit gălățenii?
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, imagini de senzație de Crăciun. Mesajul transmis fanilor de Sorana Cîrstea
Iubita fiului miliardarului Ion Țiriac, imagini de senzație de Crăciun. Mesajul transmis fanilor de Sorana Cîrstea
BREAKING | Un tânăr de 30 de ani și-a pus capăt zilelor LIVE pe Facebook: 'Vă rog să nu mă plângeți'
BREAKING | Un tânăr de 30 de ani și-a pus capăt zilelor LIVE pe Facebook: 'Vă rog să nu mă…
Elena Udrea e distrusă. Anunț din spatele gratiilor
Elena Udrea e distrusă. Anunț din spatele gratiilor
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
Știrea momentului în Ajun de Crăciun
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Au început reducerile de iarnă: mii de jocuri la prețuri accesibile
Fostul fotbalist Robinho va petrece Crăciunul în închisoare
Fostul fotbalist Robinho va petrece Crăciunul în închisoare
Un șofer lent circulă pe banda 2. E legal să-l depășești prin dreapta, pe banda 1?
Un șofer lent circulă pe banda 2. E legal să-l depășești prin dreapta, pe banda 1?
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul Capitalei
Nicușor Dan, despre cum a cunoscut-o pe soţia sa, Mirabela şi unde va petrece Crăciunul. Ce spune ea despre Primarul…
×