LIVE BLOG Australian Open | Halep, mai mult decât OK! A dominat-o pe Bouchard. Avem două românce în turul 3. Ana Bogdan, revenire superbă și lacrimi de fericire: va debuta în Top 100! FOTO & VIDEO. Cîrstea, eliminată. CUTREMUR pe Rod Laver: principalul pericol pentru #1 e OUT. ‘Tennys’ i-a dat KO lui „Stan the Man”

  • România are două reprezentante în turul trei la Australian Open 2018, pe Simona Halep și Ana Bogdan. ‘Șaisprezecimile’ ne rezervă două dueluri româno-americane.
  • Ana Bogdan (104 WTA) a reușit prima victorie tricoloră a zilei de joi, la capătul unei reveniri memorabile, care o duce automat în Top 100 WTA – 1-6, 6-2, 6-3 cu Yulia Putintseva (54 WTA). Sportiva din Sinaia o va întâlni pe finalista de US Open, Madison Keys (favorită 17), în meciul pentru un loc în optimi.
  • Simona Halep a risipit emoțiile fanilor cu o evoluție entuziasmantă în fața unei veche rivale, Eugenie Bouchard (112 WTA): dublu 6-2 pe Margaret Court Arena și va juca mai departe împotriva minionei Lauren Davis (76 WTA, 1,57 m).
  • Sorana Cîrstea (36 WTA) a fost eliminată în turul doi, de Lucie Safarova, cap de serie 29 la Melbourne, cu scorul de 6-2, 6-4.

14:35 Deținătorul trofeului, Roger Federer, completează tabloul ‘șaisprezecimilor’ și încheie povestea zilei a patra la Australian Open 2018. 6-4, 6-4, 7-6(4) cu germanul Struff îl propulsează spre un duel cu Richard Gasquet (cap de serie 29). Culoarul său s-a eliberat convenabil – în optimi ar avea de jucat împotriva învingătorului dintre ungurul Fucsovic și argentinianul Kicker – ambii la prima prezență în turul trei la un Grand Slam. 20 dintre cei 32 de capi de serie de la masculin au făcut pasul în turul trei.


13:30 Surpriză la masculin: Stan Wawrinka, campionul din 2014, este eliminat de numărul 97 ATP. Are 26 de ani, este american și se numește Tennys!


13:25 Australianca Ashleigh Barty completează tabloul ‘șaisprezecimilor’, cu o revenire în fața Camilei Giorgi – 5-7, 6-4, 6-1. 15 capi de serie au ajuns în turul trei pe tabloul feminin.


11:17 GAME, SET, MECI, SPECTACOL, Simona Halep! 6-2, 6-2 cu Eugenie Bouchard și este în turul trei! Două execuții în lung de linie, cu dreapta, îi aduc practic punctele victoriei. Într-o oră și 6 minute, liderul mondial a reușit 16 lovituri câștigătoare (față de 15 Bouchard) și a câștigat 60 dintre cele 99 de puncte jucate.


11:11 Încă un break! Simona strânge pumnul și va servi pentru victorie!


11:02 Simona Halep a rupt scorul și în setul doi. După o tură confortabilă pe serviciu, liderul mondial apasă returul, aleargă pe tot terenul după o scurtă insuficient amortizată de Genie, lovește decisiv în lung de linie și cu reverul, din alergare, iar ultimul retur este suficient pentru a forța eroarea canadiencei, în fileu. Numărul unu urmează la serviciu, la 3-2.


:10:56 Bouchard câștigă primul game pe serviciu abia în setul secund. Astfel, preia conducerea în manșă, tot pentru prima dată în acest meci.


 10:53 Rebreak. Se păstrează logica primului set, cu schimb de break-uri la debut.


10:49 Break și în start de set doi pentru cea mai bună jucătoare a lumii. Forehandul lui ‘Genie’ nu este calibrat, Simona rămâne agresivă.


10:45 Simona Halep își adjudecă primul set cu 6-2, grație unui game alb. Diferența majoră: la erori neforțate. 8 pentru liderul mondial, 15 pentru jucătoarea de pe locul 112 WTA. La winners, este egalitate perfectă, 7-7.


10:42 Break-ul numărul patru pentru Simona! Bouchard nu a reușit să câștige nici măcar o tură de serviciu în acest start de meci. 5-2, în 31 de minute și câte 7 lovituri câștigătoare pentru fiecare.


10:38 Un break înapoi! Bouchard găsește un atac în lung de linie inspirat, apoi, la minge de break, profită de ezitările de la fileu ale Simonei și pasează decisiv. 4-2.

Frecvența la primul serviciu pentru Simo – 53%, însă eficiența în spatele primei mingi este la doar 38% în acest moment.


10:35 Primul punct câștigat de Simona în acest game pe lansarea lui Bouchard este un retur în lung de linie imparabil. Halep este mai bună la deplasarea pe teren și lovește mai precis din alergare, împinge game-ul la egalitate și avantaj de la 40-15, iar efortul îi este răsplătit cu încă un break. 4-1


10:29 Șase lovituri câștigătoare în primele patru game-uri, câte 3 de fiecare parte a fileului. Simona face din nou pasul în teren și rupe seria break-urilor, ducând scorul la 3-1.


10:20 Un punct fabulos ne aduce liniștea! Schimbul de mingi prin care Simona face 15-30 pe serva canadiencei lămurește problema gleznei: ea rezistă, iar românca aleargă fantastic într-un raliu de 20 de lovituri, construiește cu reverul cu două mâini și decide punctul cu o dreaptă-cross. Bouchard apără două mingi consecutive de break, iar schimburile lungi de mingi continuă să se adune. Halep nu este dispusă acum să lase acest game să îi scape și, cu un super-retur, tot pe diagonală, o surprinde pe Bouchard, întorcând-o la egalitate. Cu o dreaptă câștigătoare, Bouchard mai anulează o minge de break, însă Simona se descurcă de minune cu un serviciu puternic al adversarei. Pe a patra minge de break din game, Simona urcă la fileu și aceasta este soluția câștigătoare. Al treilea break consecutiv în start de meci și 2-1 pe tabelă pentru liderul mondial.


10:17 Rebreak. Bouchard decide să atace, face pasul imediat dincolo de linia de fund a terenului și o atacă eficient pe Simona. 1-1.


10:13 BREAK din start pentru Simona. Halep nu lasă să se vadă vreo problemă în deplasarea pe teren, iar emoțiile sunt în tabăra lui ‘Genie’.


10:00 Pregătiți pentru meciul Simona Halep – Eugenie Bouchard. Primul serviciu îi aparține sportivei din Canada.


9:55 Ana Bogdan le trimite fanilor o fotografie specială de la Melbourne.


9:50 Surpriză la masculin. După un prim set câștigat în 17 minute, David Goffin a capotat. Francezul Benneteau și-a luat revanșa, eliminându-l pe favoritul 7, al doilea cel mai puternic cap de serie de pe sfertul dominat de Roger Federer. Novak Djokovic și Juan Martin del Potro sunt în turul trei, după victorii cu 3-1.


8:50 Marius Copil și Victor Troicki părăsesc întrecerea de dublu, învinși de perechea cap de serie 16, Ram / Sharan, 6-7(5), 4-6. Horia Tecău rămâne singurul nostru reprezentant.


8:40 Ciudate sunt, uneori, meciurile de tenis. Priviți statistica unui super duel


7:50 Cunoaștem numele adversarei care așteaptă în turul trei învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard. Americanca Lauren Davis (76 WTA) a câștigat 12 game-uri la rând în turul doi, împotriva lui Petkovic (98 WTA), în victoria cu 4-6, 6-0, 6-0. Petkovic a rămas fără energie după ce în turul inaugural a purtat un duel crâncen cu Petra Kvitova (10-8 în decisiv) și a mai jucat și dublu, în ziua de refacere.


7:40 CHIAR se întâmplă! Angie Kerber și Maria Șarapova se ciocnesc în cel mai intens meci din turul trei la feminin! Jucătoarea cu cele mai multe victorii pe 2018, neînvinsă, are examen împotriva rusoaicei care tocmai a arătat un set perfect de tenis: 12 winners în 7 game-uri, 10 din 10 puncte câștigate pe primul serviciu, 2 ași, 2/2 mingi de break convertite, 6 din 8 puncte pe serviciul doi, 4 game-uri din 6 câștigate la ZERO!


7:35 Cum reacționează jucătorii când e… căldură mare? Monfils parcă face duș după ce a câștigat primul set al dulului cu Novak Djokovic, Goffin câștigă primul set cu Benneteau în 17 minute! Iar Angie Kerber… o fi sesizat? a obținut a 11-a victorie consecutivă pe 2018, 6-4, 6-1 cu Donna Vekic.


7:25 Cifrele care explică succesul: Ana Bogdan s-a impus având un raport mai bun de lovituri câștigătoare / erori neforțate -10, față de -22. Românca a lovit decisiv de 23 de ori, în timp ce reprezentantei Kazahstanului i-au intrat 20 de astfel de atacuri. Și la capitolul greșeli neforțate, Ana a stat net mai bine – 33 față de 42.

2 ore 6 minute a durat partida de pe Terenul 8.


7:15 Calificarea în turul trei la Australian Open îi asigură Anei Bogdan, matematic, intrarea în premieră în Top 100, ba chiar mai mult, un loc la limita primelor 90 de jucătoare ale lumii. În acest moment, este pe locul 88 în clasamentul WTA înn timp real și doar Luksika Kumkhum, Denisa Allertová, Bernarda Pera și Eugenie Bouchard se mai află în cursă la Australian Open dintre jucătoarele din urma Anei, putând astfel să o depășească.


7:12 Reacție lipsită de fair-play a Yuliei Putintseva: moscovita a refuzat să dea mâna cu arbitrul, iar pe întreaga durată a decisivului s-a lamentat, a protestat și a tras de timp.


7:09 Reacții superbe și de la iubitorii tenisului, pe rețelele de socializare.


7:05 Etapele bucuriei:

1. Lacrimi de fericire ascunse în prosop.

2. Sărbătoare alături de fani pe refrenul „Campionii, campionii!”

3. Îmbrățișarea perfectă


7:00 VICTORIEEEE Ana Bogdan! Super-revenire, super emoții pentru frumoasa Ana Bogdan! 1-6, 6-2 (cu șase game-uri câștigate la rând, de la 0-2), 6-3.


6:52 Hai, Ana! Bogdan servește pentru calificarea în turul doi!


6:50 Se cântă „România, România, Ole-Ole!”. Ana își apără serviciul, Yulia dă cu racheta de pământ și este tot mai frustrată, iar tabela arată bine de tot 5-2 pentru Bogdan.


6:45 BREAK, BREAK pentru frumoasa ANA! Tabăra micuță a Anei Bogdan se aude tare și clar. putintseva primește avertisment pentru tragere de timp la serviciu, iar românca noastră, cu mai multă răbdare în raliu, obține două șanse de break. O convertește pe prima, după un retur pe centru care o prinde nepregătită pe Yulia. 4-2 în setul decisiv!


6:40 Ana Bogdan luptă bine de tot. Și-a pierdut prima dată serviciul în decisiv, însă nu a lăsat-o pe Putintseva să se desprindă: a pus imediat pe tabelă rebreak-ul, după un game cu două egalități și a smuls o reacție de frustrare din partea cealaltă a fileului, după o tură lejeră de serviciu, care a dus-o la 3-2.


6:35 SORANA CÎRTSEA PĂ‚RĂ‚SEȘTE TABLOUL DE LA AUSTRALIAN OPEN 2018 ÎN TURUL DOI. Safarovei îi tremură mâna! Trei erori cum nu a făcut tot meciul îi aduc Soranei minge de break, însă serviciul de stângace o ajută pe Lucie. Cu un retur cross, Sorana anulează prima minge de meci, pe a doua – cu un atac furibund cu dreapta, dar pe a treia, returul ei nu mai face față. Safarova a dominat momentele-cheie, a livrat servicii de top în clipele grele (6 ași, multe puncte ușoare cu mingile în exterior), iar cele 22 de locituri câștigătoare ale Soranei, cu 3 mai multe decât ale cehoaicei, nu au fost de ajuns.

30 de greșeli neforțate a comis Sorana Cîrstea, Safarova – doar 23.


6:27 Cu servicii de 177 km/h, Sorana rezistă în partidă. La 5-4 însă, Safarova urmează la serviciu pentru calificarea în turul 3.


6:22 Safarova continuă să defileze la serviciu, reușind un-doi câștigător chiar și pe mingea a doua: Sorana aleargă degeaba dintr-un colț în altul, însă nu are vreo șansă. 5-3 pentru Lucie.


6:20 Sorana Cîrstea pierde primul game complicat pe serviciu în setul doi. Safarova servește la 4-3.


6:16 Șase gameuri din șase câștigate de Ana Bogdan, care trimite meciul cu Putintseva în decisiv! Totul se joacă la 1-6, 6–2.


6:06 Super-galerie pentru Sorana, care în sfârșit urcă procentajul la prima minge. La 76% frecvența primului și cu 7 lovituri câștigătoare are conducerea, 3-2.


6:03 Ce revenire construiește Ana Bogdan împotriva Putintsevei! A câștigat al patrulea game la rând! Conduce 4-2 în setul doi


6:00 CUTREMUR LA AUSSIE OPEN: Garbine Muguruza este eliminată de Su Wei Hsieh (7-6/1, 6-1), iar principala amenințare la poziția de lider mondial pentru Simona Halep este înlăturată. Cele două ar fi putut avea un meci de totul sau nimic în semifinale, care, în cazul unei victorii, ar fi lăsat-o pe Garbine la o lungime distanță de revenirea pe prima poziție. Rămâne în cursă pentru trofeu Pliskova, după un dublu 6-1 cu brazilianca Haddad Maia.


5:55 Un licăr de speranță pentru Ana Bogdan. Jucătoarea din Sinaia răspunde la 0-2 în setul doi, cu o primă serie pozitivă, de trei game-uri. Conduce în premieră pe tabelă, 3-2 în setul doi.


5:46 SET SFAROVA, 6-2! Sorana este taxată pentru cele 15 erori neforțate, dar mai ales pentru acel procentaj dezastruos pe prima minge – doar 32% prime servicii reușite. Sportiva din Cehia a fructificat fiecare oportunitate de break avută, Sorana s-a temut de forehandul advers, dar a ratat ținta și cu dreapta, și cu reverul.


5:40 În jumătate de oră, Cîrstea pierde trei ture de serviciu. Unicul break recuperat o ajută prea puțin, la fel și frumoasa atmosfera din tribună: fanii cântă superb! Safarova conduce 5-2.


5:35 Serviciul, serviciul! Unde-i serviciul? Cu doar 35% frecvența primei mingi, Sorana cedează dublu break în fața Safarovei. Favorita 29 se desprinde pe tabelă la 4-1.


5:25 SET PUTINTSEVA, 6-1 ÎN FAȚA ANEI BOGDAN. Deși a avut două lovituri câștigătoare în plus (5-3), Ana Bogdan a încheiat setul cu doar 15 puncte, față de 25 ale adversarei sale.


5:18. Sorana Cîrstea deschide cu serviciul meciul împotriva cehoaicei Lucie Safarova, în timp ce Garbine Muguruza este în dificultate pe Central: a pierdut la tiebreak primul set.


5:15 Omul care a dus de unul singur Ungaria înapoi în Grupa Mondială a Cupei Davis este, în premieră, în turul trei la un turneu de Mare Șlem. L-a învins cu 6-4, 7-6(6), 4-6, 6-2 pe Sam Querrey (13 ATP). Fucsovic (80 ATP) sau argentinianul Nicolas Kicker (25 ani, 93 ATP) va fi în optimi, pentru că au meci direct.


5:10 Început complicat de meci pentru Ana Bogdan: românca își pierde prima tura de serviciu pe Terenul 8 și este condusă cu 3-0 de Yulia Putintseva.


5:00 Radwanska și Garcia au găsit resursele și, cu victorie în deciisv, avansează în turul trei. Franțuzoaica a câștigat partida cu numărul 150 în circuitul profesionist.


4:00 DEBUT VICTORIOS pentru Horia Tecău și Juls Rojer la Australian Open 2018. Favoriții trei au câștigat cu 6-4, 6-3 partida împotriva perechii


3:46 KONTA E KO! Bernarda Pera reușește prima surpriză a zilei pe tabloul feminin, 6-4, 7-5. Este la prima prezență pe tabloul principal la un turneu de Mare Șlem. în paralel, Radwanska și Caroline Garcia au împins meciurile lor în set decisiv. Garbine Muguruza, rivala Simonei Halep la #1 mondial, intră pe Central pentru duelul cu Su-Wei Hsieh.


3:43 Konta cade pentru a doua oară în acest meci! Pera a irosit trei mingi de meci pe retur, la scorul de 6-4, 5-3 în duelul cu a zecea jucătoare a lumii, nu a reușit să își apere serviciul și să închidă meciul la 5-4, însă Konta clachează încă o dată pe serviciu. Vântul pare că o pune la pământ pe britanică, extrem de dezamăgită după ce ajunge la pământ chiar la minge de break. Va servi din nou pentru calificarea în turul trei la 6-5.


3:36 Șarapova este în turul trei! Sevastova a provocat-o pe Maria, în tiebreak, cu un winner fantastic de pe dreapta, care îi aduce primul punct contra serviciului, iar rusoaica răspunde aspru, cu winnere consecutive. De la 1-2 face rapid 5-2, iar soarta meciului este pecetluită. Sevastova îngroapă un lung de linie în fileu, apoi salvează o primă minge de meci, pe serviciu, însă Masha își permite chiar și luxul unei mingi prea lungi pe centrul terenului. A treia minge de meci îi aparține – un cadou de la Sevastova. 6-1, 7-6(4) este scorul care o duce în șaisprezecimi pe cvintupla campioană de GS, după 80 de minute de joc.


3:24 Maria i-a ascultat pe organizatori 🙂 S-a calmat, numărul de greșeli neforțate l-a depășit pe cel de lovituri direct câștigătoare și se apropie de 30, a a servit pentru victorie la 6-1, 5-4, dar nu și-a ținut dreapta în frâu, iar Sevastova a revenit și a trecut chiar în față pe tabelă, 6-5.


3:15 Teen power! Adolescentele continuă să facă ravagii la Australian Open 2018. După senzația de 15 ani, Marta kostyuk, calificată în turul 3, este rândul unei speranțe a Cehiei să iasă la rampă. Victima: Caroline Garcia.


3:05 La indigo! Aga Radwanska începe meciul din turul doi la fel de greoi cum a făcut-o și în primul, contra Kritynei Pliskova: a pierdut și primul set cu Lesia Tsurenko tot cu 2-6.


2:50 UPSET ALERT! Ba chiar de două ori! Bernarda Pera o trimite în corzi pe Johanna Konta, cu un 6-4 în primul set. Nu știți cine e? O americancă de 23 de ani, venită din calificări – după trei meciuri în care a trecut, printre altele, de românca Irina Bara. Este locul 123 WTA și parcă a luat toată energia disponibilă pentru America la această oră. Conaționalul ei, Sam Querrey, cap de serie 13, a cedat primul set în fața numărului unu din Ungaria, Marton Fucsovic (25 ani, 80 ATP), cu 4-6.

Pentru Konta, problemele nu se rezumă la scorul de pe tabelă. A căzut în start de meci și a tras, și ea, o sperietură zdravănă.

Între timp, Maria Șarapova a redus puțin intensitatea pe central: și-a pierdut serviciul după ce câștigase primul game în manșa a doua pe retur. Tabela se modifică apoi, la 2-2.


2:38 Fast and furios X! Maria Șarapova pare un personaj desprins din celebra franciză de la Hollywood. A câștigat primul set al meciului cu Sevastova în 23 de minute, 6-1, pierzând doar două puncte pe propriul serviciu – în ultimul game! Iar raportul loviturilor câștigătoare este covârșitor – 12-2!

Doar Șarapova din 2013 era mai înspăimântătoare decât cea de acum – câștigând primele 28 de game-uri jucate la respectiva ediție a Openului Vesel (6-0, 6-0 cu Olga Puchova, apoi cu Misaki Doi, apoi start lansat cu Venus Williams). Cine o învingea atunci pe Masha? Nu, nu era Serena Williams, dar nici nu are vreo șansă să o scoată din turneu și în 2018: Na Li a jucat rol de călău pentru Maria, în semifinale.


2:32 Pe cât de prost merge Mladenovic, pe atât de bine începe ‘jumătatea ei’, Thiem. Austriacul îi dă 3-0 net americanului Kudla. Iar tăvălugul Șarapova mătură tot pe teren: ajunge la 12 puncte câștigate consecutiv pe serviciu, apoi mai reușește un break. Rusoaica are deja 11 lovituri câștigătoare.


2:26 Super-Masha. cea mai controversată jucătoare de la Australian Open a ieșit pe teren cu o sete de lovituri câștigătoare fantastică. O execută pe Sevastova cu o diagonală scurtă și reușește break la zero. Este al treilea game alb în acest start de meci pentru Șarapova, care se desprinde pe tabelă la 3-1, cu zero puncte pierdute pe serviciu.


2:15 Start într-unul dintre cele mai tari dueluri din turul doi de la Australia Open 2018: Maria Șarapova – Anastasija Sevastova. Meciul care s-a jucat și la New York și s-a încheiat cu o mare surpriză. Sub un soare torid, care o face pe Maria Șarapova să îl întrebe răspicat pe arbitru de prosoapele cu gheață, începe duelul pe Rod Laver Arena. Rusoaica începe cu o tură-fulger pe serviciu în care nici măcar nu apucăm să remarcăm țipetele carcateristice. De partea cealaltă, Sevastova este bandajată pe pulpa dreaptă. Lista accidentatelor la primul Grand Slam al anului este lungă…


Trio-ul ‘SAS’ al României, care a strălucit marți, înregistrând procentaj la victorii de sută la sută, revine pe teren, joi, în ziua care definitivează tablourile de 32 la simplu feminin și masculin. Sorana Cîrstea și Ana Bogdan îi provoacă pe fanii tenisului la o nouă noapte albă, întrucât vor juca fiecare meciul doi de pe terenul pe care au fost repartizate. La o oră mai prietenoasă pentru fanii aflați pe ‘bătrânul continent’, Simona Halep dă examen fizic: principala favorită a turneului a fost protejată de organizatori după accidentarea la gleznă din primul tur și va juca după asfințit, nu sub soare arzător, însă pe a doua arenă a complexului, nu pe Central, așa cum a fost cazul în primul tur.

Și, pentru că Australian Open nu se rezumă doar la partidele româncelor, să privim puțin și imaginea de ansamblu: zece partide din turul doi au avut nevoie de set decisiv, miercuri, dintre care șase pe tabloul feminin (din totalul de 16). În condițiile în care jumătățile de tablou cu distribuții mai echilibrate vor intra în concurs joi, este de așteptat ca numărul meciurilor care ajung în set trei la feminin să fie chiar mai mare. Miercuri, acțiunea la Melbourne a continuat târziu în noapte, ultimul joc începând la miezul nopții, din cauza ultra-maratonului de cinci seturi în care Grigor Dimitrov i-a rezistat cu greu americanului de 22 de ani venit din calificări, Mackenzie McDonald.

Australian Open 2018 | Programul româncelor în ziua a patra

  • Ana Bogdan – Yulia Putintseva, meciul doi pe Terenul 8 – în jurul orei 3:30

Australian Open 2018 | Ana Bogdan (104 WTA) va juca pentru prima dată în carieră împotriva Yuliei Putinsteva (54 WTA), o sportivă de 23 de ani, născută la Moscova, rezidentă la Moscova, dar care a ales, începând cu 2012, să reprezinte un stat potent financiar și cu o întreagă istorie în ceea ce privește importul de talente – Kazahstan.

Ana Bogdan va încerca, sub îndrumarea antrenorului Gabi Moraru, să fructifice încrederea dată de prima victorie a carierei pe tabloul principal de la Australian Open și, totodată, de succesul în fața unui adversar de top, de pe poziția 11 WTA. Românca are acum trei victorii la sportive din Top 20 în CV (la Sevastova – la București 2017, la Vesnina – la New Haven 2017 și la Mladenovic, acum, la Melbourne). Partitura tactică se schimbă însă în turul doi.

Putintseva, finalistă în 2010 la US Open-ul junioarelor, este o jucătoare minionă, de doar 1,63 m, care a câștigat meciul din primul tur, împotriva britanicei Heather Watson, mizând pe constanță mai mare și profitând de erorile adversarei, exact cum a făcut și Ana în meciul său contra lui Kiki Mladenovic. Putintseva a avut de două ori mai puține winnere decât Watson, care a lovit câștigător de 35 de ori, însă moscovita a impresionat printr-o precizie chirurgicală pe mingile de break (4 din 4 convertite) și, în plus, a salvat minge de set decisiv. În primul tur, Yulia a avut și câteva procente în plus la profilul serviciului față de Ana (66% față de 61% la frecvența primei mingi, 52% procentaj de reușită în spatele mingii a doua – față de 48%).

Yulia Putintseva a pierdut singurul meci din 2018 jucat împotriva unei sportive din afara Top 100 – dublu 3-6 cu belgianca Bonaventure la Auckland, iar la Australian Open 2018 a pierdut deja un duel cu o româncă, la dublu feminin, în fața Ralucăi Olaru.

Australian Open 2018 | Meciul Ana Bogdan – Yulia Putintseva va începe după finalizarea unui alt duel contând pentru turul doi de pe tabloul feminin, dintre Lesia Tsurenko (Ucraina) și Agnieszka Radwanska (Polonia, cap de serie 26) – două sportive care vin după partide intense, de trei seturi și aproape două ore de joc.

Citește CUM ȘI-AU ASIGURAT SORANA, ANA ȘI SIMONA PREZENȚA ÎN TURUL DOI

  • Sorana Cîrstea – Lucie Safarova (cap de serie 29) – meciul 2 pe Terenul 3

Australian Open 2018 | Sorana Cîrstea (36 WTA) continuă cursa pentru apărarea optimii de finală din 2017, împotriva cehoaicei Lucie Safarova (29 WTA). Jucătoarea din Târgoviște a avut mari probleme cu primul serviciu în primul tur, jucând zece puncte în plus cu serviciul doi. Seturile le-a început cu procentaj la primul serviciu de 30% sau mai puțin, iar asta i-a complicat misiunea. Chiar și așa, Sorana a găsit calea spre victorie, semnând una dintre cele mai frumoase reveniri ale carierei. Safarova, de partea cealaltă, are în serviciu o armă redutabilă, care a tras cu frecvență de 75% în primul meci.

‘Frumoasa Sorana’, așa cum i s-a cântat de către fanii români prezenți în tribune la meciul din primul tur, va încerca să obțină a treia victorie a carierei în fața unei favorite pe terenurile de la Melbourne Park. În 2017 a învins-o pe Carla Suarez Navarro (cap de serie 10), iar în 2012 – pe Sam Stosur (favorita 6). Site-ul oficial al Australian Open-ului a înregistrat numeroase probleme tehnice în timpul defășurării partidelor, secțiunea de live scoring fiind indisponibilă în multe momente, iar în mod curios, în programul zilei a patra publicat inițial s-a strecurat o eroare. Safaraova era trecută favorită 4 pe tabloul feminin, în loc de 29.

4-1 este scorul întâlnirilor directe, în favoarea cehoaicei (2008 – 2014). Singura victorie a Soranei a venit însă chiar la un turneu de Mare Șlem, US Open 2008, scor 6-4, 4-6, 6-2.

Australian Open 2018 | Meciul Sorana Cîrstea – Lucie Safarova este programat după o partidă de pe tabloul masculin, între Sam Querrey (cap de serie 13) și Martin Fucsovic.

  • Simona Halep (principala favorită) – Eugenie Bouchard – primul meci în sesiunea de seară pe Margaret Court Arena, de la 10:00

Australian Open 2018 | Simona Halep joacă, din nou, împotriva canadiencei Eugenie Bouchard, cu probleme la gleznă. În cazul semifinalei de la Wimbledon, din 2014, Simona s-a accidentat în game-ul cu numărul patru. Acum, are entorsă de gradul 1 cu întindere ușoară a fibrelor ligamentului de la glezna stângă, după ce a călcat greșit în game-ul doi din setul doi cu Destanee Aiava – partida din primul tur.

Principala sursă de îngrijorare: glezna Simonei și capacitatea ei de a se deplasa la nivel optim. Liderul mondial a făcut RMN și a fost sfătuită de medici să poarte orteză fixă, însă a spus și că acum a simțit mai multă durere decât în finala de la Roma, din 2017, pierdută până la urmă în fața Elinei Svitolina și care i-a pus în pericol prezența la Roland Garros.

Bouchard, căzută în afara Top 100, acum pe poziția 112 WTA, a intrat pe tablou la Australian Open cu 12 înfrângeri în ultimele 15 meciuri oficiale de simplu disputate. Chiar și așa, se poate lăuda în 2017 cu două victorii de prim rang, cu Maria Șarapova și Angelique Kerber, la Madrid.

2-1 este scorul cu care Simona conduce în întâlnirile directe.

! Australian Open 2018: Tot joi, dau start joc în proba masculină de dublu Horia Tecău și Marius Copil. Horia Tecău și Jean Julien Rojer sunt favoriți 3 la Melbourne și vor juca, de la ora 2:00, primul meci pe Terenul 10, împotriva perechii argentiniene Duran / Molteni. Marius Copil face pereche cu sârbul Victor Troicki și va disputa meciul trei pe terenul 19, împotriva perechii cap de serie 16, Ram / Sharan (SUA / India),

! Australian Open 2018 | Meciuri de interes în ziua a patra

  • Maria Șarapova Anastasija Sevastova – primul meci pe Rod Laver Arena, ora 2:00, al treilea meci direct în 3 luni
  • Garbine Muguruza (cap de serie 3) – Su-Wei Hsieh – meciul doi pe Rod Laver Arena, aprox. 4:00, lupta pentru #1
  • Novak Djokovic (cap de serie 14) – Gael Monfils -al treilea meci pe Rod Laver Arena, aprox. 5:30
  • Roger Federer (cap de serie 2) – Jan-Lennard Struff – primul meci sesiunea de seară pe Rod Laver Arena
  • Angelique Kerber (cap de serie 21) – Donna Vekic – meciul 2 pe Margaret Court Arena, aprox. 4:00
  • Juan Martin del Potro (cap de serie 12) – Karen Khachanov – meciul 2 pe Hisense Arena – aprox 3:30
Publicat: 18 01. 2018, 13:33
Actualizat: 07 10. 2021, 11:36