LIVE BLOG | Begu e în turul al treilea după un maraton cu o asiatică valoroasă! Ana Bogdan, eliminată de Kerber, 2-6, 3-6. Simona Halep s-a calificat în turul al treilea la Roland Garros după o victorie „scurtă”, 6-3, 6-1, cu Taylor Townsend, în 70 de minute

  • Simona Halep (26 de ani, 1 WTA) a obținut, joi după-amiază, calificarea în turul al treilea de la Roland Garros, la capătul unei victorii lejere, 6-3, 6-1, în 70 de minute, contra americancei Taylor Townsend. Pentru un loc în „optimi”, liderul mondial va sta față în față cu Andrea Petkovic (Germania, 107 WTA), jucătoarea pe care a învins-o în semifinalele de la Openul Franței 2014 și pe care o conduce cu 7-1 la meciurile directe.
  • Și Irina Begu (28 de ani, 40 WTA) merge în turul al treilea. Bucureșteanca s-a impus după un meci complicat, 6-3, 6-4, cu o asiatică tenace, Shuai Zhang (China), în aproape două ore de joc. Eleva lui Apostu Efremov o va întâlni în faza următoare pe Caroline Garcia (Franța, 7 WTA).
  • Aflată la cea mai bună performanță a carierei la Paris, Ana Bogdan a fost eliminată în această seară, într-o oră de joc, scor 2-6, 3-6, de nemțoaica Angelique Kerber. Jucătoarea din Germania a controlat cu autoritate jocul, nelăsându-i vreo șansă sportivei din Sinaia. Participarea în turul doi la simplu este recompensată la Roland Garros cu 79.000 de euro și cu 70 de puncte WTA.
  • Raluca Olaru a fost eliminată încă din primul tur al probei de dublu. Românca a făcut pereche cu bielorusa Vera Lapko, dar cehoaicele Krejicova și Siniakova, favoritele șase, s-au dovedit prea puternice și au câștigat în trei seturi, scor 5-7, 6-3, 6-2.
  • Prima victorie românească de joi a fost adusă de Irina Bara și Mihaela Buzărnescu, 6-7, 6-3, 6-4, în primul tur al probei de dublu, contra perechii Knoll/Smith.

Shuai Zhang – Irina Begu 3-6, 4-6

21:40 Speranțe deșarte pentru Zhang. Ambițiosa chinezoaică servește bine, însă Irina lovește variat, apoape de linii, uzându-și adversara pe final. Irina face breakul și închide meciul, unul maraton, de aproape două ore. În turul al treilea, eleva lui Apostu Efremov o va întâlni pe Caroline Garcia, din Franța.

21:34 Irina servește pentru meci, dar se grăbește să închidă punctele și ratează mingi simple. Zhang salvează o minge de meci a Irinei, apoi face break-ul. Meciul se joacă.

21:22 Bucureșteanca școlită în Germania, la mătușa sa, Aura Wagner, declanșează un forcing de zile mari. Își ia înapoi breakul, egalează și trece în avantaj. Perseverenta asiatică excelează la capitolul deplasare în teren.

21:04 Irina Begu e condusă cu 3-1 în setul al doilea, după ce și-a pierdut serviciul o dată. Chinezoaica și-a ridicat nivelul de joc și alternează mingile în lung de linie cu venirile la fileu după fiecare atac agresiv.

20:42 La finele unui game de aproape 17 minute, Irina a făcut break pe serviciul asiaticei, adudecându-și primul set. 6-3 în aproape 60 de minute de joc.

20:20 BREAK! Irina Begu reușește al doilea break din primul set și va servi pentru 6-2. Zhang a făcut re-break și se poate apropia.

20:12 Zhang a fost la un pas de break, dar Irina a rezistat și a reușit să-și câștige serviciul. Românca are 4-2 în primul set.

19:55 2-0 pentru Irina Begu!

19:54 Irina Begu a reușit să înceapă perfect partida cu Zhang. Românca și-a trecut în cont primul break chiar în game-ul de debut, iar acum servește pentru 2-0.

Ana Bogdan – Angelique Kerber 2-6, 3-6

Cu un joc fragil, lipsit de consistență, Ana Bogdan nu a reușit să o pună în dificultate pe experimentata jucătoare din Germania. A început slab, iar evoluția din primul act i-a scăzut nivelul de încredere pentru manșa următoare. Stângacea de pe locul 12 WTA a mizat pe un serviciu fără cusur, și-a valorificat deplasarea în teren și a închis meciul în 60 de minute. Ana rămâne cu cel mai bun rezultate al său la turneul de la Roland Garros, turul al doilea.

19:02 Kerber închide meciul cu o scurtă de efect care o lasă fără replică pe Ana, după ce românca salvase prima minge de meci.

18:58 La 2-5, Ana nu-și pierde luciditatea pe serviciul adversarei, nu profită de primele două șanse de break avute, dar face, ulterior, breakul. Rămâne în meci, dar trăiește periculos, 3-5.

18:50 La 2-3 în actul secund, Bogdan beneficiază de minge de break, dar Kerber anulează rapid șansa româncei și menține avansul, 4-2.

18:40 Ana nu găsește antidot pentru a o pune pe Kerber în dificultate și cade în capcanele întinse de nemțoaică. Reverul româncei nu-i pune probleme experimentatei nemțoaice, iar Kerber se distanțează succesiv, 3-1. Își câștigă apoi serviciul și aprinde speranțele din nou.

18:25 Angelique Kerber are capacitatea de a citi tot ce înceracă Ana să facă și va servi, după 25 de minute, pentru primul set. Poate nu va fi o carte deschisă Ana, în setul secund. Kerber închide actul inaugural în doar 28 de minute. Stângacea din Germania mizează pe lovituri înșelătoare, care nu se prăvălesc în fileu. De partea cealaltă, eleva lui Gabriel Moraru nu-și poate găsi ritmul și ratează mingi ușoare. Ana trebuie să-și regăsească încrederea!

18:20 Kerber profită de nesiguranța din jocul Anei și face imediat rebreakul. 4-1 pentru nemțoaică, în aplauzele celor peste 500 de spectatori

18:16 Ana începe să etaleze lovituri mai variate și anulează seriviciul în forță al nemțoaicei. Speculează prima minge de break și reduce din diferență, 1-3.

18:13 Îmbrăcată în negru, eleva lui Gabi Morariu nu poate aduce puțină culoare în jocul ei. A devenit mai agresivă, însă serviciul îi joacă feste și jucătoarea din Germania face un nou break, 3-0.

18:08 Cu un joc agresiv și o deplasare formidabilă în teren, Kerber pare că deține controlul în debutul partidei. Își câștigă serviciul și se distanțează, 2-0.

18:04 Nemțoaica începe bine meciul, Ana Bogdan se încălzește mai greu. Kerber speculează prima minge de break dintre cele două de care a beneficat și ia primul avans, 1-0. Meciul se joacă pe un teren secundar, la partidă asistă în jur de 500 de spectatori.

Simona Halep – Taylor Townsend 6-3, 6-1

17:52 „A fost un meci grozav, după părerea mea. A fost greu să returnez mingea, nu a fost ușor să joc împotriva ei, pentru că alternează efectele. Dar am reușit să fiu agresivă, să returnez bine și asta a contat. Am încercat să joc cross-uri scurte, să o fac să se miște pe teren, să stau aproape de linia de fund. Dar mingea sărea foarte mult, iar eu nu sunt așa înaltă și a fost mai dificil pentru mine. Trebuie să joc cel mai bun tenis al meu pentru a câștiga titlul, dar o iau meci cu meci și turul următor sper să joc și mai bine. E important să câștig meciul următor, apoi voi vedea ce va fi”, ne spune Simona la final, în timp ce Andrea Petkovic, adversara din turul al treilea, are motive de îngrijorare.

Citiți mai jos de ce.

 


17:43 GAME, SET ȘI MECI! Townsend nu mai face față ritmului impus de liderul mondial, Simona pune al doilea break pe tabelă, apoi închide meciul cu un game la zero, după doar 70 de minute. Loja constănțencei e mulțumită.


17:34 Simona iese câștigătoare dintr-un game maraton. După trei șanse de break ratate și patru oportunități ale lui Townsend, Simona decide că e momentul să facă pasul în față, închide un punct cu forehand-ul în cross, pistonează pe reverul adversarei și calculele se simplifică. 3-1 pentru liderul mondial, care are nevoie de trei game-uri solide pe propriul serviciu pentru a-și asigura biletele pentru turul al treilea. Iar avantajul moral dat de lupta câștigată în game-ul patru se vede din plin și Simona ajunge lejer la 4-1.

Dacă vă întrebați de ce tribunele de pe Philippe Chatrier nu sunt pline, Cezara Paraschiv vine cu explicația. Ar mai fi de adăugat că Rafa Nadal, omul care se confundă cu istoria recentă de la Roland Garros, joacă tot la această oră contra argentinianului Guido Pella.


17:23 Când nu greșește cu reverul, Townsend „îngroapă” mingea în zgură cu scurte de efect, însă o asemenea strategie nu poate funcționa la nesfârșit în fața unei jucătoare de talia Simonei. Liderul mondial continuă să citească jocul, scapă ușor de game-urile de pe propriul serviciu și conduce cu 2-1 în setul al doilea.

 


17:16 Pauza dintre seturi e scurtă, terenul e udat rapid și tot rapid vine și primul game al Simonei. Rețeta? Trei mingi în backhand-ul lui Taylor, trei greșeli neforțate și un serviciu la exterior pe care americanca încearcă în zadar să-l returneze cu forehand-ul.

Avem și statistica primului set, iar Halep a terminat la +5 raportul lovituri câștigătoare/greșeli neforțate: 11-6.


17:12 Dar e 6-3! După 36 de minute, un start perfect, o mică perioadă de ezitare și cinci mingi de set, Simona se așază pe scaun din postura de câștigătoare a primei manșe, scor 6-3. Liderul mondial va intra cu serviciul în setul al doilea.


17:08 Nu a fost 6-1, nu e nici 6-2. Și momentul bun al lui Townsend continuă. Încărcată de acea revenire de la 0-40, americanca își pune în practică ideile nonconformiste, face o scurtă de efect, apoi salvează încă o minge de set și scorul devine 5-3. E o relaxare din partea Simonei, dar și adversara sa și-a ridicat vizibil nivelul jocului.

În altă ordine de idei, Ion Țiriac nu pare că are prea multe emoții.


17:01 Trei șanse de set ratate de Halep și un prim game cu adevărat bun al adversarei. Simona continuă să pună în aplicare strategia câștigătoare, ajunge la 5-1 și 40-0 pe serviciul lui Taylor și e la un pas de al treilea set consecutiv câștigat cu 6-1, dar reprezentanta Statelor Unite ale Americii găsește răspunsul și face cinci puncte la rând. Townsend a început să vină mai des în față și pune presiune la fileu, dându-și seama că aceasta e singura tactică prin care poate face față. Să vedem cât va dura momentul bun.


16:53 Bine ai venit pe tabelă, miss Townsend! Tactica Simonei e cât se poate de simplă, dă și va da roade. Forehand în cross, direct în reverul vulnerabil al adversarei, terenul se deschide și povestea se încheie odată cu următoarea lovitură, venită de obicei în forehand-ul lui Townsend, dar departe de zona de confort a americancei. După 17 minute, americanca face primul game grație unei ușoare relaxări a Simonei, care greșește două retururi și mai face o altă greșeală neforțate.


16:45 Clinică! Trec doar trei game-uri și ne dăm seama că Taylor Townsend e o adversară modestă, care nu are cum să-i pună probleme Simonei. Americanca ajunge la 40-0 în game-ul al treilea, dar începe să împrăștie mingile cu forehand-ul lovit cu mâna stângă, greșește din poziții ușoare și Simona e acolo pentru a capitaliza al doilea break. E cu totul și cu totul alt meci față de cel cu Riske,.


16:40 Un alt start. Simona nu mai repetă greșelile din startul meciul cu Riske, returnează lung, profită de problemele de deplasare ale adversarei și pune mâna pe primul break, adus de un backhand superb în lung de linie. Vine și un game rapid, pe propriul serviciu, și tabela arată 2-0.

Cezara Paraschiv, corespondenta ProSport la Paris, vine cu toate informațiile de pe Philippe Chatrier.


16:33 VICTORIE pentru Bara și Buzărnescu! Irina și Miki au reușit să închidă meciul cu Knoll și Smith, 6-7, 6-3, 6-4, la a treia șansă de meci ;i au obținut calificarea în turul al doilea. Acolo, perechea română va da peste câștigătoarele meciului Brady/King (SUA) – Bondarenko (Slovacia) /Krunic (Serbia).


16:30 Cele două jucătoare au intrat pe teren și au început încălzirea, nu înainte ca Simona să câștige tragerea la sorți. Liderul mondial a ales ca meciul să înceapă cu Townsend la serviciu, iar aceasta e o strategie adoptată de mulți dintre jucătorii importanți, care evită să servască primii în ideea că un start lent i-ar putea da adversarului un avantaj important.


16:13 15 minute până la meciul Simonei! Lucas Pouille, jucătorul manageriat de Ion Țiriac, a făcut o faptă bună. Deși și-a pierdut serviciul în momentul în care a servit pentru închiderea meciului, a reușit un tiebreak perfect, a câștigat cu 7-3 și i-a deschis ușa Simonei spre Philippe Chatrier.


16:00 Din păcate, parcursul Ralucăi Olaru la Roland Garros 2018 se oprește încă din primul tur. Alături de Vera Lapko, din Belarus, românca a fost eliminată din proba de dublu, scor 5-7, 6-3, 6-2, de perechea cehă formată din Barbora Krejicova și Katerina Siniakova. Bara și Buzărnescu au câștigat setul al doilea, iar vestea bună este că reprezentantele noastre conduc cu 3-1 în setul decisiv.

O altă veste bună este că Simona Halep nu ar mai trebui să aștepte mult până să-și facă apariția pe teren. Francezul Lucas Pouille a salvat o minge de set, a reușit break-ul și servește pentru meci la 6-5 în setul al patrulea.


15:07 S-a terminat meciul dintre Marin Cilic și Hubert Hurkacz, iar croatul a avut o misiune mult mai grea decât se așteptau specialiștii. A învins până la urmă, scor 6-2, 6-2, 6-7, 7-5, după două ore și 53 de minute de joc, și le face loc lui Lucas Pouille și Cameron Norrie pe Centralul de la Paris.

Între timp au început meciurile de dublu în care sunt implicate reprezentantele României. Raluca Olaru și Vera Lapko au câștigat primul set cu cehoaicele Krejicova și Siniakova, dar sunt conduse cu 5-2 în manșa a doa. Irina Bara și Mihaela Buzărnescu au pierdut primul set, 6-7 cu Knoll și Smith.


14:20 Simona mai are de așteptat. Primul meci al zilei se lungește, după ce polonezul Hubert Hurkacz a reușit să câștige setul al treilea al meciului cu Marin Cilic. E 2-1 la seturi pentru croat, iar după terminarea acestei partide Lucas Pouille și Cameron Norrie sunt așteptați pe teren pentru a-și termina meciul abandonat la scorul de 2-1 pentru fracez.


Principala favorită a turneului de la Paris, Simona se bucură din plin de statutul oferit de ocuparea primului loc în ierarhia mondială și a fost repartizată să joace pe „Philippe Chatrier” într-o distribuție de vis. Înaintea lui Halep, se va juca meciul dintre Marin Cilic, favorit trei pe tabloul masculin, și Hubert Hurkacz, care va începe la ora 12:00. Cum croatul e mare favorit, e de așteptat ca partida să nu se lungească, dar o schimbare de ultim moment amână intrarea Simonei pe teren, organizatorii programând și continuarea meciului Lucas Pouille – Cameon Norrie, întrerup la 2-1 la seturi pentru primul. După Halep, scena le va aparține lui Juan Martin del Potro, care-l va înfrunta pe reprezentantul gazdelor Julien Benneteau, și Serena Williams, programată în ultimul meci, contra australiencei Ashleigh Barty, a 17-a favorită.

Iar ziua româncelor continuă pe Terenul 18, unde Irina Begu a fost programată în al patrulea meci, în jurul orei 20:00, contra chinezoaicei Shuai Zhang. Înaintea Irinei se vor juca două meciuri de pe tabloul masculin (Fabio Fognini vs. Gastao Elias și John Isner vs. Horacio Zeballos) și un meci de pe tabloul feminin, între cehoaicele Lucie Safarova și Karolina Pliskova.

În jurul orei 17:00, Ana Bogdan va încerca, pe Terenul 7, să dea peste cap toate calculele hârtiei și să o învingă pe Angelique Kerber, fostul lider mondial cotat cu șansa a 12-a la trofeu. Meciul se va juca după partidele Jan-Lennard Struff – Steve Johnson și Pablo Cuevas – Kevin Anderson.

Raluca Olaru intră în concurs pe Terenul 15, alături de bielorusa Vera Lapko, iar misiunea româncei se anunță foarte grea, în jurul orei 14:00, când le va înfrunta pe cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, favorite 6. În jurul aceleiași ore, Irina Bara și Mihaela Buzărnescu vor intra pe Terenul 5, adversare urmând să le fie Xenia Knoll (Elveția) și Anna Smith (Marea Britanie).

Publicat: 31 05. 2018, 21:46
Actualizat: 31 05. 2018, 21:47