LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 5-a | Doar cu Simona, la simplu. Halep deține controlul, dar vrea mai mult de la tenisul ei. Stop joc dictat de umăr pentru Sorana. Cîrstea a picat examenul fizic în setul 2 cu Suarez Navarro: TO medical, trei game-uri fabuloase de speranță, apoi colaps pe rever, speculat de spaniolă. Tecău e în optimi, la dublu

LIVE BLOG Roland Garros, ziua a 5-a | Doar cu Simona, la simplu. Halep deține controlul, dar vrea mai mult de la tenisul ei. Stop joc dictat de umăr pentru Sorana. Cîrstea a picat examenul fizic în setul 2 cu Suarez Navarro: TO medical, trei game-uri fabuloase de speranță, apoi colaps pe rever, speculat de spaniolă. Tecău e în optimi, la dublu
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • De Ziua Copilului, eroii noștri în capitolul cinci al poveștii Roland Garros 2017 sunt Simona, Sorana, Irina și Horia.
  • Urmărim împreună, în format LIVE BLOG, cele două evoluții de la dublu și două de la simplu: Irina Begu s-a calificat în turul doi alături de chinezoaica Saisai Zheng. Tot pe Terenul 8 Horia Tecău și Jean-Julien Rojer și-au câștigat biletele pentru optimile de finală, după un categoric 6-1, 6-1 cu Moutet și Lestienne.
  • Pe Suzanne Lenglen, Simona Halep a învins-o pe Tatjana Maria și este în turul trei de la Roland Garros, unde va juca împotriva rusoaicei Daria Kasatkina (28 WTA).
  • Sorana Cîrstea se oprește în turul doi, după duelul cu Suarez Navarro, românca având probleme mari la umăr.

Simona Halep (4 WTA) rămâne singura reprezentantă a României pe tablourile de simplu de la Roland Garros. Chinuită de o nouă accidentare la umăr, Sorana Cîrstea nu a putut face minuni, joi, în fața ibericei Carla Suarez Navarro (23 WTA): a pierdut la fotofiniș, după o dublă greșeală pe minge de break, un prim set pe care l-a început foarte bine, cu 2-0, și pe care l-a avut la îndemână după o replică foarte aspră dată ibericei cu două sferturi de finală jucate în carieră la French Open. Combinația de durere fizică și dezamăgire pentru pierderea setului inaugural i-au turnat plumb în picioare Soranei, care a ratat startul de set doi și s-a văzut condusă cu 2-0. 

Pentru moment, salvarea a venit sub forma unui time-out medical. Revenită pe teren după trei minute în care a stat întinsă la pământ, în timp ce fizioterapeuta îi masa umărul, Sorana a fost eroină preț de trei game-uri: i-a luat două break-uri ibericei, s-a instalat la conducere 4-2 și a părut că s-a conectat la o stare de transă în care orice atac îi iese, orice punct poate fi câștigat din două lovituri și revenirea este posibilă. A fost doar o scurtă trecere prin „beast mode”, pentru că înainte ca Suarez Navarro să apuce să își ridice nivelul, Sorana a rămas fără adrenalina aceea fierbinte, iar jocul ei s-a surpat cu repeziciune. Experimentata iberică prietenă cu zgura a simțit imediat fragilitatea de la serviciu a româncei, dar mai ales de la lovitura de rever și a pistonat fără urmă de milă. Rezultatul: 16 puncte câștigate din următoarele 17 jucate, serie de patru game-uri și victorie cu 7-5, 6-4 în fața celei care o elimina la Australian Open, în aceeași fază a competiției.

Simona Halep a fost stăpână pe situație în partida sa de pe arena Suzanne Lenglen. Considerată favorită principală la trofeu, Simona a apăsat accelerația atât cât a avut nevoie pentru un succes în minimum de seturi, fără emoții cu Tatjana Maria, pe durata căruia  a fost totuși testată și pregătită pentru jocul variat al Dariei Kasatkina din turul trei. Simona a avut și momente de joc ezitant, dar mai ales a avut răspunsurile juste pentru această fază a competiției, în care nu se câștigă turneul de Mare Șlem, dar cu siguranță se poate pierde. Simona a parat cu o doză importantă de șansă un prim asalt pe serviciul el al nemțoaicei, la 1-2, apoi a avut mereu un break în față în primul set, într-o serie de cinci jocuri câștigate pe serviciul advers, pe care ea a început-o și tot ea a încheiat-o.

Aceste break-uri multiple au dat aspectul de joc echilibrat, dar și faptul că Maria a arătat mult curaj pe teren, luându-se la trântă din punct de vedere ofensiv cu Simona, oferind și ea lovituri câștigătoare spectaculoase, alternând momentele în care ea a fost la fileu cu cele în care Simona a venit la plasă. Halep nu s-a aflat însă în niciun moment în pericol iminent de a pierde set, sau de a fi rănită cu adevărat.

Simona și-a dublat numărul de winners de la primul la al doilea tur.

23 de lovituri câștigătoare a reușit Simona Halep în meciul cu Tatjana Maria, fiind pe +4 atunci când luăm în calcul erorile neforțate (19 la număr). Adversara ei a produs 18 mingi imparabile și 24 de erori neforțate conform statisticii oficiale oferite de IBM pe site-ul oficial al competiției.

Fanii Simonei au motive de a zâmbi la finalul Zilei Copilului, una în care România a înregistrat trei victorii pe zgura de la Roland Garros, prin Halep la simplu și prin perechile Irina Begu / Saisai Zheng și Horia Tecău / Jean Julien Rojer – la dublu.

Aceasta a fost povestea zilei a cincea de la Roland Garros. Sita cerne românii la ediția 2017 a French Open-ului, dar suntem deja siguri de o preznță în optimi – prin Horia Tecău și sperăm alături de Simona, care pare a fi ok cu glezna și deci o candidată la fazele superioare ale probei feminine. Se încheie un capitol, dar povestea French Open-ului va continua și mâine, și pe tărâmul roșu, și pe site-ul www.prosport.ro.

20:55 Simona Halep este mulțumită de rezultat, nu însă și de jocul ei: „Sper să fie șI mai bine în meciurile următoare„, a declarat Simona la microfonul Eurosport, după meci.


20:50 Sorana Cîrstea părăsește ediția 2017 a Roland Garros-ului încă din turul doi. Victorie pentru Carla Suarez Navarro, 7-5, 6-4, într-o oră și 29 de minute de joc, după o simplă formalitate pe serviciu.


20:45 Doar trei game-uri de speranță după time-out-ului medical pentru Sorana. Navarro simte slăbiciunea pe rever, presează doar acolo de unde vin erorile pe bandă rulantă, ia break și servește pentru meci, la 7-5, 5-4.


20:40 Sorana se luptă cu Navarro, se luptă însă mai ales cu durerile. La 4-2 o trădează din nou serviciul, viziunea de joc se pierde, iar Sorana merge la scaun și cere un nou masaj. Are 4-3 totuși.


20:37  Sorana, „beast mode on!”. Ce răsturnare de situație: după imaginile dureroase din timpul time-out-ului medical, Sorana Cîrstea îi ia trei game-uri la rând lui Suarez Navarro și conduce 4-2.


20:35 Sorana trece cu bine de game-ul de serviciu și revine la conducerea partidei! 3-2!


20:30 Ce răsturnare de situație! Nu apucăm să ne bucurăm de victoria Simonei, pentru că Sorana ne dă motive de uluială: după ce a chemat medicul pentru a îi îngriji umărul, efortul depus la serviciu fiind evident, Sorana găsește resurse fabuloase și câștigă game la retur, egalând situația la geneeneral, 2-2.


20:20 Imagini dureroase de pe Terenul 3: Soarana Cîrstea cere intervenția medicului pe teren, ia time-out medical, dar revine pe teren pentru a încerca să-i reziste cu ultimele puteri spaniolei.


20:15 VICTORIE pentru SIMONA HALEP., 6-4, 6-3 Constănțeanca este în turul trei, după o oră și 22 de minute de joc cu Tatjana Maria. „Mersi, Paris”, scrie Simona pe lentila camerei de filmat, la capătul unui meci în care nu a strălucit, dar a făcut suficient pentru victoria în minimum de seturi.


20:10. Duelul Halep – Maria s-a domolit, în sensul în care game-urile pe serviciu sunt adjudecate fără emoții deosebite. Românca avansează încet, dar sigur spre turul 3. Are 5-3, în timp ce pe terenul 3, Sorana Cîrstea are probleme pe serviciu, pierde break și, aparent, contactul cu spaniola Suarez Navarro. 5-7, 0-2.


20:05 Sorana Cîrstea pierde primul set al duelului cu Suarez Navarro. „Sori” pierde la fotofini; un prim set pe care l-a început excelent: face dublă greșeală în momentul în care adversara avea avantaj, apoi nu poate face nimmic la retur. Spanioala a depășit-o pe Simona și la numărul de winners, 13-11, în condițiile în care Sorana a ratat ținta de 19 ori.


20:00 Simona se desprinde la 3-1 pe tabelă. Acest joc ar putea reprezenta un moment psihologic în meci: Tatjana Maria a avut minge de break, a purtat excelent schimbul în defensivă, a văzut-o pe Simona atacând indecis la plasă, cu voleu ezitant care nu i-a câștigat punctul, apoi a privit-o pe constănțeancă retrăgându-se. Maria a încercat atacul decisiv, a crezut că mingea ei a prins tușa, dar arbitra a coborât din scaun și a indicat OUT. Germana a părut descumpănită, încheind jocul cu un retur ratat complet și trimis în baza fileului.


19:54 Simona obține un prim break în setul doi pe o dublă greșeală a Tatjanei Maria. 2-1 pentru româncă. pe Terenul 4, Sorana Cîrstea este la un game de set, la 5-4, însă iberica urmează la serviciu. Procentajul de primă minge al ibericei este mai bun decât al Soranei.


19:45 Echilibru și în duelul Cîrstea – Suarez Navarro. Tabela indică 3-3, patru dintre jocuri fiind câștigate contra-serviciului. Evident, Sorana are mai multe lovituri câștigătoare (9) decât iberica.


19:40 Statistica primului set adjudecat de Simona: 14 – 12 raportul pozitiv lovituri câștigătoare / erori neforțate din jocul constănțencei.


19:38 SET SIMONA HALEP, 6-4! 44 de minute de joc echilibrat se încheie în favoarea Simonei. Două passinguri inspirate pe lângă germana venită neconvigător la fileu sunt highlight-urile acestui game care o duce pe Simona la un set de turul trei.


19:35 Simona Halep va servi pentru primul set la 5-4, după 40 de minute de joc. Misiunea ei: să întrerupă o serie de cinci break-uri consecutive în meci. Pe terenul 3, Sorana Cărstea nu s-a putut desprinde la două game-uri, cedând break-ul înapoi ibericei.


19:30 Vești excelente de pe terenul Soranei: Cîrstea a reușit break-ul în fața lui Suarez-Navarro, la capătul unui game maraton. Sori fructifică a patra minge de break și face 2-0.


19:25 Serie de trei break-uri. Tatjana Maria este determinată să lupte, nu se lasă cu una cu două și obține break-ul cu două lovituri câștigătoare succesive, ducând scorul la 3-3. Acest lucru o ambiționează pe Simona, care face un pas în interiorul terenului, atacă la plasă la 30-30 și astfel pune presiune pe forehandul germanei, care ratează ținta. 4-3 cu break pentru Simona.


19:20 Break Simona și start joc Sorana. Halep o reacție de mare jucătoare, reușind break-ul imediat după game-ul dificil pe serviciu. Maria o ajută cu un ultim atac ratat. Sorana Cîrstea incepe cu serviciul partida cu Suarez Navarro. Umărul este acoperit de un plasture special, dar startul este bun.


19:10 Simona scapă dintr-o situație dificilă. Tatjana Maria este o jucătoare curajoasă în acest moment, în fața Simonei Halep. Îi ia constănțencei primele două puncte, cu winner de pe reverul reinventat, apoi cu forehand în lung de linie. Nemțoaica ajunge la 40-15 pe serviciul Simonei, iar constănțeanca are noroc cu carul pe prima minge de break, după un punct construit perfect de Maria, cu atac la plasă, pe care însă îl încheie cu smash complet ratat, cu tot terenul liber. Halep își hrănește revenirea din șocul nemțoaicei, ajunge la minge de game, dar este lovită din nou de mingea agresivă și de variația din jocul lui super-mami. Totuși, Simona rezistă celor patru mingi de break avute de Maria și egalează scorul la 2.


19:00 Sorana Cîrstea se pregătește să intre și ea pe teren. Între timp, Simona caută reglajele în raliu, își adjudecă primul game de serviciu cu ceva emoții, la 30 și schimbă terenul la 1-2, după ce Maria mai face o tură lejeră de serviciu, la 15.


18:51 Simona a câștigat tragerea la sorți și a ales primirea. Spectatorii întârzie să își reia însă  locurile în tribună. Germana începe cu dublă greșeală partida, dar redresează și câștigă jocul, cu patru puncte la rând, în care a forțat eroarea din partea Simonei.


18:30 Andy Murray pune capăt calvarului cu Martin Klizan, câștigând în patru manșe, cu revenire importantă în setul patru, 7-3 în tiebreak. Simona halep intră pe teren în 15 minute pentru meciul cu Tatjana Maria


17:50 Ni’k de făcut. Nici Kyrgios nu ne ajută astăzi. Australianul pierde setul doi al meciului cu sud-africanul Kevin Anderson, cu 4-6, de la 3-0.


17:35 Bouchard e out, Murray nu se hotărăște să încheie meciul: după ce a făcut 2-1 la seturi, a rămas în urmă în debutul setului patru, 0-3. Un altfel de „ce bine-mi pare că ai luat țeapă”, v-ați bucurat că intră Simona…


17:15 Andy Murray este la un set de victorie. 6-2, 6-2 este scorul de la re-startul dat de scoțian. Simona Halep își așteaptă rândul pe Suzanne Lenglen. Pe Terenul 3, Nyck Kyrgios are un avantaj destul de net cu Anderson: 7-5, 3-1, iar meciul Soranei ar putea începe în același timp cu cel al Simonei.


17:10 Elina Svitolina a vorbit despre ingredientul secret care a dus-o spre victorie în meciul din turul doi cu Pironkova, după un prim set pierdut.

„Încrederea este cea care mi-a adus victoria astăzi. Dacă nu aveam atâta încredere în mine nu puteam rezista în fața unei jucătoare care a produs lovituri precum cele ale Pironkovei. Mi-am așteptat șansa, deși nu am jucat rău în primul set, ea a fost fantastică acolo. Am găsit modalitatea de a câștiga setul doi, apoi mi-am regăsit cu adevărat jocul. La finalul primului set nu mă mișcam prea bine, dar am avut jocul pregătit la momentul potrivit”,
Elina Svitolina


16:45 Simona Halep nu și-ar mai dori cu siguranță o schimbare de teren. A pățit-o înaintea meciului cu Jana Cepelova. Andy Murray însă îi dă un start târziu: a jucat două seturi și două game-uri în două ore.

„Am avut emoții din pricina schimbării de teren, nu a fost ușor. Dar cred că m-am descurcat onorabil. după câteva jocuri mi-am dat drumul. Glezna este la 80%”,
Simona Halep


16:35 Murray este un alt om în setul doi al partidei de pe Suzanne Lenglen, după o manșă întâi pierdută 6-7(3) la Martin Klizan. Liderul mondial a egalat, după un set de 6-2.


16:30 IMAGINI DE COLECȚIE: Micuța Sorana. Să ne amintim tema zilei. Iat-o pe Sorana Cîrstea, la șase ani, într-o imagine rarisimă din arhiva ProSport. Mai avem surprize pentru mai târziu.


16:25 13 cu ghinion. Tot pe lista surprizelor și-a înscris numele și cehul Tomas Berdych (favorit 13 la Paris). Cehul a fost învins de rusul Khachanov, 7-5, 6-4, 6-4.


16:10 Primul meci de pe terenul pe care o așteptăm pe Sorana Cîrstea s-a încheiat cu o surpriză. David Ferrer a fost învins de conaționalul Feliciano Lopez. Urmează Anderson – Kyrgios apoi Sorana….


15:50 Imagini incredibile pe Terenul 2: meci încheiat în lacrimi, cu abandon, între doi dintre cei mai ghinioniști jucători de tenis din actualele generații de jucători. Genunchiul lui Nicolas Almagro a cedat după o oră și 33 de minute de joc. Argentinianul Del Potro, omul cu patru operații la încheieturile mâinilor, câștigase primul set, 6-3; spaniolul revenise, cu scor identic în setul doi, dar timpul a încremenit la 1-1 în setul trei. Almagro s-a tăvălit pe teren, de durere fizică dublată de o uriașă dezamăgire.

Așa cum spunea colegul de redacție Cristi Voicu – Almagro în lacrimi, accidentat și scos astfel din cursă, dinn nou – este rezumatul perfect și complet al carierei lui Nico. mereu ghinionist, mereu accidentat. Iar „Turnul din Tandill”, Del Potro, a ajuns într-o clipită alături de Nicolas, pentru a-l consola și a-l încuraja.

Scene similare am văzut în urmă cu doar câteva zile, la Roma, când Nico a rezistat doar trei game-uri în fața lui Nadal. Tot genunchiul a cedat și atunci și, la fel, Nadal a suferit ca și DelPo alături de ibericul de 31 de ani.


15:40 Agnieszka Radwanska a reușit pentru prima dată în patru luni să lege două victorii. Sezonul 2017 începuse excelent pentru poloneză, cu finală la Sydney, însă filmul s-a rupt brusc pentru Aga. Numărul 10 mondial a explicat după meciul din turul doi de la Roland Garros.

„M-am chinuit cu probleme fizice în ultimele săptămâni. Am reușit să mă antrenez doar o săptămână înainte de a veni aici, deci sunt foarte fericită să fiu în turul trei. Primul set a fost extrem de echilibrat și Alison a reușit lovituri excelente în momentele-cheie. A fost un meci foarte bun, foarte solid și mă bucur să am reușit să livrez mai multă forță pe măsură ce meciul se apropia de final”,
Aga Radwanska

 

Radwanska va juca un tur trei de foc cu Alize Cornet (43 WTA).


15:30 Sorana Cîrstea are de așteptat până să intre pe teren: cel mai probabil, meciul ei cu Suarez Navarro va începe după ora 19:00. David Ferrer a trimis meciul cu Feliciano Lopez în set decisiv, iar mai apoi se va juca partida Kyrgios – Anderson. Doi serveori redutabili, predispuși la multe tiebreak-uri. Popcorn, cafea, Cola, ciocolată, energizante – faceți rost de provizii.


15:05 Userul „Candid” se ține de glume în secțiunea de comentarii, așa că această imagine se cere postată! „Din surse neoficiale, s-a aflat că Agassi i-a propus lui Nole să-i vândă Simonei jumătate din GS-urile câștigate până acum. Cică, Darren i-ar fi recunoscător. Andre i-a promis ferm că îi poate face rost de alteleă(cumparate la licitația cu trofeele furate din vitrina lui Sampras). Așa se face că la sfârșitul anului, Simona va avea 6 GS-uri, exact cum prognoza Namibul :))))))”. Dacă tot se glumește pe seama lui Andre, să vedem o altă imegine scoasă de la naftalină de Troll Tennis: podiumul olimpic din 1996, cu Agassi, Bruguera și Paes refăcut la 21 de ani distanță. Un „Then and Now” de milioane!

 

1996 Olympic winners reunite at Roland Garros today 😀 Credits: Praveen C

A post shared by Troll Tennis (@officialtrolltennis) on


15:00 Break și în debut de set doi pentru campionii din 2015 de la Wimbledon. 2-0 pe tabelă și cei doi apasă și mai apăsat butonul „Moutet” 🙂


14:52 SET Horia Tecău și Jean Julien Rojer: favoriții 11 ai tabloului de dublu au defilat în primul set al duelului cu Lestienne și Moutet. Horia și Jules au luat primele cinci game-uri ale meciului, au făcut 1-0 la seturi în 25 de minute, iar faza optimilor se vede la orizont,


14:45 FOTO DE COLECȚIE: Imaginile cu micuța Aga Radwanska sunt absolut irezistibile. Să notăm faptul că acest maraton al polonezei ne dă programul peste cap și amână intrarea Simonei Halep. Totul depinde acum de cât de repede se va mișca Andy Murray. Greu de mizat pe un meci-laser, de o oră, mai ales împotriva lui Martin Klizan.


14:30 Emoții depășite: Elina Svitolina și, mai apoi, Aga Radwanska, favorite 5 și 9 la Roland Garros 2017, și-au asigurat biletele pentru turul trei cu victorii în set decisiv. Cea mai în formă jucătoare din 2017, Svitolina, a cedat primul set în fața Pironkovei, o jucătoare aflată doar pe locul 77 WTA 3-6, însă a ridicat mult nivelul, pentru a lua următoarele două seturi la 3 și la 2. În fața unei jucătoare din afara Top 100, poloneza a stat pe teren două ore și 22 de minute și, cu stilul cunoscut, economicos, a reușit să câștige duelul cu Uytvanck, 6-7, 6-2, 6-3, deși Radwanska a trimis 44 de lovituri câștigătoare. Cele 45 de erori ale lui Alison au contat însă mai mult, raportat la bilanțul de 18 winners și 16 unforced errors al îndemânaticei poloneze. 


14:25 Start-fulger pentru Horia Tecău și Jean Julien Rojer pe Terenul 8 care pune pe „mute” orice fan francez: 3-0 în 9 minute cu reprezentanții gazdelor Lestienne și Moutet.


14:20 Joi a concurat, în calificările tabloului de junioare, și Mihaela Mărculescu. Din păcate, jucătoarea noastră în vârstă de 16 ani, favorită 6 a calificărilor, a pierdut în minimum de seturi, 0-6, 5-7 la finlandeza Oona Orpana. Dar, tot rămâne cu amintiri frumoase de la Paris.


14:05 Capitolul doi: pumnii strânși pentru Horia. Și continuăm să scotocim după fotografii de colecție. Horia, alături de fratele său, Andrei.


13:55 Start perfect în prima poveste a lui Cireșar: victorie pentru Irina Begu, la dublu! Jucătoarea noastră a trecut în turul doi al probei de dublu, alături de Saisai Zheng, grație victoriei scor 6-3, 7-6(6), cu perechea Knoll / Stojanovic, după 100 de minute de joc. Și Irina are motive să zâmbească de Ziua Internațională a Copilului.


13:47 Daria Kasatkina (20 ani) câștigă duelul puștoaicelor, cu o adversară de doar 17 ani, iar favoritele revin în cărțile calificării. Rusoaica o așteaptă în turul trei pe învingătoarea partidei dintre Simona Halep și Tatjana Maria – meci care nu va începe însă decât după terminarea meciului liderului mondial din circuitul ATP, Andy Murray. Elina Svvitolina (6 WTA) a împins duelul cu Pironkova în set decisiv, însă a irosit un start aproape perfect, 3-0, elanul ei fiind temperat cu serie de două jocuri de către bulgăroaică.  Radwanska, cealaltă favorită cu start lent în această zi, servește la 5-2 pentru un set trei cu van Uytvanck.


13:45 Este tiebreak în meciul irinei Begu.


13:35 După o veste bună, vine una proastă. Knoll și Stojanovic mai câștigă o dată contra serviciului și sunt la două game-uri distanță de un set decisiv, la 4-3. Și roata continuă să se întoarcă în acest set: Irina și Saisai egalează, 5-5, apoi trec în față, 6-5.  Break pentru victorie sau tiebreak?


13:20 Vești bune de pe Terenul 8: Irina Begu și Saisai Zheng și-au recuperat break-ul în setul doi și au preluat conducerea, 3-2 în manșă, sperând acum la un succes în minimum de seturi.


13:15 1 iunie cu emoții pentru două dintre favoritele tabloului feminin: Elina Svitolina, jucătoarea cu cele mai multe puncte stârnse în 2017, a pierdut primul set al duelului vecina noastră, bulgăroaica Pironkova (77 WTA), 3-6. Iar Aga Radwanska (10), jucătoarea care până acum are interzis la trofeele de Mare Șlem, este obligată să revină în partida cu belgianca van Uytvanck (113 WTA), după ce a cedat tiebreakul primului set, 3-7.


13:10 După un prim set în care nu s-au confruntat cu mingi de break, Irina și Saisai își pierd lansarea în debut de manșă secundă. Cele două sunt conduse cu 2-1, situația fiind în oglindă cu ceea ce se în debut de meci.


12:55 SET câștigat de Irina Begu și Saisai Zheng, 6-3. Perechea româno-chineză a încheiat manșa cu un al doilea break, 6-3, după 39 de minute de joc.


12:40 Irina Begu a vorbit pentru TreizeciZero despre perioada dificilă pe care o traversează în prezent. Declarațiile Irinei sunt interesante, la obiect și explică înfrângerea din primul tur.

„Nu am început așa cum mi-aș fi dorit. Au fost anumite schimbări în echipa mea. A fost un început de an așa… aș putea să folosesc cuvântul ‘haos’.La antrenamente joc bine, mă antrenez foarte bine, muncesc, dar nu se leagă la meciuri. În momentul de față nu pot să zic că mă simt la fel de bine cum mă simțeam în trecut și nu mai aduc liniștea spectatorilor sau a oamenilor din jurul meu, așa cum o făceam în trecut. Serviciul nu are cum să meargă din anumite considerente. Iar din cauza aceasta, jocul este afectat și nu-mi mai câștig punctele așa cum de obicei mi le câștig mai ușor: servind mai puternic mai primesc puncte gratis, așa cum spunem noi, jucătorii de tenis, însă în momentul de față nu are cum să mă ajute și nu am cum să-i cer mai mult de atât. În general mie nu-mi place ca după un meci, după ce pierd, să caut scuze. (…) Am anumite probleme la cot, nu pot servi și de aceea…Tot eu am făcut punctele, eu am fost locul 22, tot eu o să fiu acum pe locul nu-știu-cât-o-să-fiu. Eu fac punctele, eu le pierd. Din punctul ăsta de vedere, sunt liniștită, pentru că știu că am capacitatea de a o lua de la capăt”


12:25 Irina Begu și Saisai Zheng obțin primul break al meciului împotriva perechii Knoll / Stojanovic, preluând conducerea, 2-1. Între timp, pe terenul 1, Marin Cilic s-a desprins în primul set al duelului cu rusul Kravchuk, 3-1.


12:10 FOTO DE COLECȚIE. Pentru că… 1 iunie… astăzi nu putem să nu scotocim prin arhivele foto pentru a ne aminti cum arătau jucătorii și jucătoarele noastre cu ani și ani în urmă. Irina Begu este prima pe teren, deci și prima pe care o redescoperim. La patru ani, Irina avea racheta de tenis în mână.


12:00 Salut! Astăzi, când ne gândim la copilărie, când fiecare își amintintește și de „copilul rebel” dinlăuntrul său, așteptăm ca poveștile supereroilor noștri cu racheta de tenis în mână să aibă „happy ending„.  Simonei i se potrivește imaginea de gladiatoare, Soranei – cea de prințesă. Sunt Cezara Paraschiv și vă invit să parcurgem împreună acțiunea zilei a cincea de la Roland Garros și să le ținem pumnii alor noștri.


De Ziua Copilului, eroii noștri în capitolul cinci al poveștii Roland Garros 2017 sunt Simona, Sorana, Irina și Horia. Urmărim împreună, în format LIVE BLOG, cele două evoluții de la dublu, începând cu ora 12:00, cu Irina Begu alături de chinezoaica Saisai Zheng și cu Horia Tecău secondat de Jean-Julien Rojer, apoi ne mutăm atenția către cele două dueluri de pe tabloul de simplu, ale prințeselor războinice Simona Halep și Sorana Cîrstea, așteptate pe teren în jurul orei 16:00.

Țară, țară vrem… dublă victorie la dublu, pe terenul 8

Joi la prânz ne facem încălzirea cu privirile ațintite asupra acțiunii de pe Terenul 8, unde domnița Irina-Camelia deschide programul, fiind urmată imediat de cavalerul Horia. Învinsă încă din primul tur la simplu, Irina Begu încearcă să i se alăture Ralucăi Olaru în șaisprezecimile probei de dublu. Campioni la Geneva și favoriți 11 la trofeul de la Paris, Horia Tecău și Jean-Julien Rojer țintesc a șasea victorie consecutivă pe zgură.


Programul zilei de joi pe Terenul 8

Protagonistele de la simplu se înscriu în turul al doilea după ce le-au dat emoții uriașe fanilor în ceea ce privește condiția fizică. Simona Halep (4 WTA) a fost incertă pentru turneul de la Roland Garros, anunțând un diagnostic de ruptură de ligament la gleznă, dar evoluția ei din primul tur și lejeritatea deplasării în teren în fața Janei Cepelova au risipit deja în mare măsură emoțiile. De partea cealaltă, Sorana Cîrstea dă un dublu examen fizic, după abandonul din partida de dublu programată în ziua liberă dintre meciurile de simplu. Jucătoarea antrenată de Marius Comănescu a resimțit dureri la umăr și are în față un duel care oricum este dificil din punct de vedere fizic, împotriva ibericei Suarez-Navarro.

Simona Halep (4 WTA) – Tatjana Maria (102 WTA), al treilea meci pe „Suzanne Lenglen”, după ora 15:30. „Super-mami” Maria a avut același diagnostic cu Serena Williams și o poveste de dragoste aproape la indigo

O altă Marie îi iese în drum Simonei Halep pe zgura de la Roland Garros. Mult mai puțin cunoscută decât Maria Șarapova, cea care i-a refuzat constănțencei trofeul în 2014, Tatjana este o nemțoaică născută în aceeași zi cu Roger Federer, pe 8 august și are o poveste interesantă, care te face să exclami „mamma mia!”.

La 29 de ani, Tatjana Maria are ceva în comun cu două dintre marile jucătoare de tenis ale ultimilor ani.

Cu trei ani înainte ca Serena Williams să fie trimisă pe tușă de un cheag de sânge ajuns la plămân care i-a pus viața în pericol (2011), sportiva din Germania a trecut printr-o experiență similară: a fost diagnosticată cu embolism pulmonar, unul care i-ar fi putut fi fatal. Apoi, ca și Serena Williams, Tatjana a jucat un turneu de Mare Șlem însărcinată. Se întâmpla în 2013: a disputat Wimbledonul fiind însărcinată în patru luni, însă fără vreun succes, întrucât a pierdut în primul tur.

Apoi, ca și în cazul Serenei, care și-a anunțat logodna cu fondatorul Reddit în decembrie 2016 apoi la câteva săptămâni a venit și știrea despre sarcină, lucrurile s-au întâmplat rapid pentru Tatjana, pe atunci Malek: se căsătorise în aprilie 2013 cu antrenorul ei, francezul Charles Edouard Maria, iar micuța Charlotte s-a născut în luna decembrie.

Potrivit unui material publicat la 13 luni după aceea de Eurosport Germania, proaspăta-mămică a revenit pe terenul de antrenament la șase săptămâni după naștere, croindu-și drumul înapoi în tenisul de top fără a fi sprijinită în vreun fel de federația națională cu invitații pe tablou sau prin orice alt mijloc. Asta deși Tatjana Malek oferise mult tenisului german, propulsând de una singură echipa de Fed Cup în Grupa Mondială, în anul 2007. La revenire, super-mami a jucat meciuri de tenis sub privirile fetiței ei, exact cum a făcut-o și Kim Clijsters, germanca reușind și ea să câștige trofee, chiar dacă incomparabil mai puțin importante decât cele adjudecate de belgiancă. Cireașa de pe tort în poveste: Tatjana Maria și Venus Williams au fost vecine în Florida, iar ‘V’ a dat de câteva ori o mână de ajutor oferindu-se să stea cu micuța Charlotte în loc de dădacă, mai scriau jurnaliștii germani.

6 ani și-a reprezentat Tatjana Malek țara în Fed Cup, adunând opt victorii și  înfrângeri

„Este foarte frumos faptul că putem călători împreună ca o familie la turnee și ne putem bucura împreună de această experiență”,
Tatjana Maria, 2016, înaintea revenirii după o pauză de șase ani la turneul de la Hobart

Simona Halep va avea de înfruntat reverul cu o mână redesenat de Tatjana după 2013, alături de soțul și antrenorul ei. Nemțoaica figurează încă pe site-ul ITF drept o jucătoare cu rever cu două mâini, însă de patru ani aceasta nu mai lovește astfel.

„Jucam multe mingi tăiate, iar soțul meu mi-a spus, când eram însărcinată, să încercăm să schimbăm reverul. Nu a fost ușor, dar mă bucur că am făcut-o. Am muncit mult la noua lovitură, se îmbunătățește de la zi la zi. Acum este ceva normal pentru mine”,
Tatjana Maria, 2016, înaintea revenirii după o pauză de șase ani la turneul de la Hobart


Sursa: www.rolandgarros.com

Simona Halep este favorită clară în partida cu Tatjana Maria. Primele argumente provin din forma arătată de constănțeancă în primul meci. În plus, nemțoaica a ajuns o singură dată în carieră în turul trei al unui turneu de Mare Șlem (Wimbledon 2015), iar prin victoria din meciul inaugural în fața chinezoaicei Yy Duan, tocmai și-a egalat cel mai bun rezultat la Roland Garros (prezență în turul doi, la fel ca în 2016). Maria a reușit doar două victorii în 2017 în fața unor jucătoare de Top 100 – la Rabat (cu Irina Begu / 29 WTA și Yaroslava Shvedova / 51 WTA).


Programul zilei pe terenul Suzzane Lenglen

Sorana Cîrstea (64 WTA) – Carla Suarez-Navarro (23 WTA), al treilea meci pe terenul 3. „Știe cum să-mi facă rău”

Duel cu repetiție pentru Sorana Cîrstea și Carla Suarez Navarro. Pentru al doilea turneu de Mare Șlem consecutiv, cele două își dispută un loc în turul trei.

La Australian Open, la jumătatea lunii ianuarie, Sorana obținea o victorie excelentă, în minimum de seturi, 7-6(1), 6-3. Românca s-a impus pe suprafața pe care o agreează mai mult, rapidă, cu lovituri de forehand marcă-înregistrată, agresive, într-un meci în care s-au reușit zece break-uri. La Melbourne, „Sori” a reușit să o alerge pe iberică, a plimbat-o dintr-un colț în celălalt al terenului și nu i-a dat timp să revină în puncte. Sorana a fost și jucătoarea care a câștigat punctele importante în meci, în special în primul set, acolo unde românca s-a descătușat în tiebreak.


Sursa: www.rolandgarros.com

„Sorana este o jucătoare care mă cunoaște și care știe cum să îmi facă rău. Tenisul feminin este foarte echilibrat, dacă slăbești puțin ritmul, te mănâncă! Sper să-mi fac jocul și să o incomodez, să n-o las să fie agresivă”,
Carla Suarez Navarro

4-1 este scorul întâlnirilor directe dintre Sorana Cîrstea și Carla Suarez-Navarro. Toate victoriile româncei au venit însă pe suprafață „hard” (2006, de două ori în 2007 și în 2017). Singurul meci direct pe zgură a fost adjudecat de spaniolă, în decisiv, în 2009.

Sorana a admis la Paris că a început să țină mai mult la suprafața roșie, pe care de altfel a crescut. Carla Suarez-Navarro este însă o specialistă pe zgură, cu două sferturi de finală jucate la Paris și alte două prezențe în optimi. O jucătoare cu rezistență fizică tipic spaniolă, dispusă la efort, Navarro este o adversară cu atât mai dificilă cu cât asupra stării fizice a Soranei planează un semn de întrebare, după abandonul din setul decisiv al meciului de dublu feminin programat miercuri, de la 1-4. 

„Sorana va fi aptă de joc. Accidentarea la umăr nu este una gravă”,
Marius Comănescu, antrenorul Soranei Cîrstea, pentru București FM

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
Haos! Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înaintea luptei: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la ce a pornit
Haos! Mike Tyson l-a pălmuit pe Paul înaintea luptei: ”S-a terminat cu vorba” / ”Lovești ca o fetiță”. De la…
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu:
Văduva lui Silviu Prigoană îi dă replica Adrianei Bahmuțeanu: "Copiii nu vor să o vadă: «"Știm ce i-ai făcut lui…
Giani Kiriță dă scorul exact la România – Kosovo și spune pe cine vrea în atac: „Poate să dea și gol!”
Giani Kiriță dă scorul exact la România – Kosovo și spune pe cine vrea în atac: „Poate să dea și…
Cutremur în fotbalul românesc! Încă o echipă este pe cale de dispariţie: „Am adus bani de acasă”
Cutremur în fotbalul românesc! Încă o echipă este pe cale de dispariţie: „Am adus bani de acasă”
Mircea Lucescu a ales! Cei trei
Mircea Lucescu a ales! Cei trei "tricolori" lăsaţi în afara lotului pentru partida cu naţionala din Kosovo. Surpriza uriaşă a…
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Cum să cureți eficient caloriferele. Trucuri simple pentru a îndepărta praful și murdăria dintre elemenți
Se ÎNCHID granițele în Europa, înainte de sărbători! Măsura INTRĂ în vigoare pe 9 decembrie 2024
Se ÎNCHID granițele în Europa, înainte de sărbători! Măsura INTRĂ în vigoare pe 9 decembrie 2024
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte bună…
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că varza murată ar fi foarte…
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
Vremea 18 noiembrie - 16 decembrie 2024. Mai cald la început de săptămână, apoi răcire. Ninsori și viscol la munte
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
GENIUL matematician, forțat să se CASTREZE chimic pentru că...
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: Am foarte mare nevoie de voi
Apelul făcut de milionarul român de doar 28 de ani: Am foarte mare nevoie de voi
Adriana Bahmuțeanu vrea să deschidă succesiunea lui Prigoană! Revendică 1/2 din averea lui Silviu : o vilă, un Rolls și…
Adriana Bahmuțeanu vrea să deschidă succesiunea lui Prigoană! Revendică 1/2 din averea lui Silviu : o vilă, un Rolls și…
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
România a pierdut un mare actor. Durere de nestins după moartea sa: Ne rămân amintirile
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
Mihaela Prigoană rupe tăcerea. Adevărul despre...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
Tastatura ce schimbă jocul în materie de personalizare
FRF, reguli de conduită pentru spectatori la meciul România-Kosovo: Scandările cu conţinut xenofob, rasist, naţionalist, interzise
FRF, reguli de conduită pentru spectatori la meciul România-Kosovo: Scandările cu conţinut xenofob, rasist, naţionalist, interzise
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Un jurnalist britanic dă verdictul noului DUSTER 2024: Merită să-l cumperi?
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
Copiii lui Silviu Prigoană anunță că regretatul afacerist a fost deja înmormântat. Mesajul lui Honorius și al lui Silvius
×