CORESPONDENȚĂ DE LA MADRID. Visul rostit în limba română de Bianca Andreescu: „Vreau să ajung numărul 1 mondial!”. Ce spune despre agresiunile pe care femeile le suportă în familie și despre parteneriatul dintre Halep și Mouratoglou | EXCLUSIV VIDEO
This browser does not support the video element.
Bianca Andreescu a șocat sportul mondial în 2019 când a cucerit titlul la US Open. A oprit-o pe Serena Williams să schimbe istoria tenisului „bătută în cuie” de Margaret Court cu ale ei 24 de Grand Slam-uri cucerite în carieră.
Cu o a doua victorie pe zgură obținută la Madrid Open după eșecul suferit cu Tamara Zidansek la Roland Garros 2021, Bianca Andreescu a redescoperit tenisul care a fascinat-o când a pus prima dată mâna pe o rachetă la Pitești, acum exact 12 ani.
Fără a realiza că primul ei antrenor, Gabriel Hristache, a ajuns să locuiască într-o rulotă pentru a-i da șanse fiului lui, Radu (cu care juca și se antrena mereu la Pitești) să facă perfromanță în tenis, Bianca rememorează fiecare detaliu trăit la Pitești unde a locuit cât timp mama ei, Maria, a pornit o afacere cu basculante în construcții.
Visul rostit în limba română de Bianca Andreescu: „Vreau să ajung numărul 1 mondial!”
Campioană de dublu ca junioară la Roland Garros, în 2017, alături de compatrioata ei Carson Branstine, după o finală cu Olesya Pervushina / Anastasia Potapova, Bianca dezvăluie, pentru Prosport, visul ei exprimat numai în limba română.
„Zgura pentru mine cred că îmi așează foarte bine jocul. Mie îmi place să fac scurte, să fac slice (n.red. – tăiat). Dau mingea așa (n.red. – arată cum manevrează racheta ca să învâtească mingea, simulează efecte imprimate). Zgura chiar este bună pentru jocul meu” a declarat pentru ProSport, Bianca Andreescu.
„Da, sigur am început la Pitești pe zgură și pentru doi-trei ani mereu jucam pe zgură. A fost cred în 2015 sau 2016 am câștigat dublu la juniori cu Carson Brastine pe zgură. Amintiri de-ale mici, chiar îmi fac, multă bucurie” a mai spus ea.
„Acuma sunt cu Sven Groenveld și chiar îmi place foarte mult de el. Chiar avem o bună conecție pe teren și în afara terenului. Are multă experiență, care poate să mă ajute să ajung numărul 1, poate ! Asta sper cu mult drag ! Îmi place foarte mult și sper să fiu numărul 1 curân !” nu are complexe Bianca să își facă cunoscută dorința secretă românilor, fiind entuziasmată de metodele olandezului care a lucrat cu foști lideri mondiali WTA ca Monica Seles, Ana Ivanovic, Caroline Wozniacki sau Maria
Sharapova.
A apelat la psiholog
Bianca Andreescu a vorbit despre perioada în care a trebuit să apeleze la psiholog: „A fost una dintre cele mai grele decizii din cariera mea. Nu a venit peste noapte, dar nu am vrut să continui și să-i expun pe cei apropiați din cauza conjuncturii prin care treceam. Nu numai pentru mine, ci și pentru ei pentru că îi iubesc foarte mult. Pur și simplu am simțit că nu este corect. M-am gândit la diferite scenarii, cum ar fi: Bine, mă opresc după Indian Wells și apoi ce se întâmplă? Îmi iau o lună liberă? Se vor schimba lucrurile cu adevărat? Nu știu. Așa că nu mi-am dat timp” a spus aceasta.
Am vrut doar să-mi dau seama, știi, ce este bine pentru mine și ce nu este bine pentru mine. Din fericire, am reușit să-mi dau seama în cinci luni. Este destul de lung, dar, în același timp, nu este. Dar cred că mi-am folosit timpul cu înțelepciune. Acum nu pot spune că regret această decizie. Cred că a fost unul dintre cele mai bune hotărâri luate vreodată” Bianca Andreescu
Ea l-a ales ca manager pe Max Eisenbud, fost agent al Mariei Sharapova, vicepreședintele IMG, compania care a cumpărat de la Ion Țiriac turneul de la Madrid cu 390 de milioane de dolari.
Agresiunile pe care femeile le suportă în familie
Cu toate că a vrut să își protejeze familia ținând-o departe de problemele mentale cauzate de accidentarile „în cascadă” care au făcut-o să lipsească mai bine de o jumătate de an din circuit, Bianca a declașant campanii voluntare împotriva violenței domestice conștientizând gravele implicații vitale trăite de persoane apropiate:
„Am simțit că nu se discută suficient despre agresiunile pe care femeile le suportă în familie. Lucrurile devin mai serioase, lumea este din ce în ce mai conștientă. Cunosc și câțiva apropiați care au trecut prin ceva similar. Este o experiență traumatizantă. M-am simțit foarte apropiată de oamenii de acolo. Cine știe, poate într-o zi o să pornesc propria mea asociație în această zonă. Am o mulțime de idei. Nu știu pe care le voi și pune în aplicare, dar îmi face bine să fiu în acel mediu, să simt că pot ajuta”.
Bianca Andreescu a vorbit și despre parteneriatul Halep – Mouratoglou
Chiar dacă l-a angajat pe olandezul Groenveld, după ce a rupt contractul cu canadianul Sylvain Bruneau, Andreescu nu și-a ascuns surprinderea pentru insistența Simonei Halep de a-l avea ca antrenor pe Patrick Mouratoglou:
„Da, chiar ! Nu m-am așteptat la asta, dar, nu știu ce să zic la asta ! Cred că o să fie un bun partnership! Cum se zice corect în română?…Colaborare”.