Maria Sharapova, în Hall of Fame: suspendarea pentru dopaj e singurul impediment ca rusoaica să intre definitiv în istoria tenisului feminin

Maria Sharapova, în Hall of Fame: suspendarea pentru dopaj e singurul impediment ca rusoaica să intre definitiv în istoria tenisului feminin
Vezi galeria foto - 5 poze

Singurul impediment pentru ca Maria Sharapova să fie introdusă în Hall of Fame este suspendarea pentru dopaj primită în 2016.

Fosta mare jucătoare rusă de tenis Maria Sharapova este principala favorită a fanilor în ceea ce privește introducerea în Hall of Fame.

Maria Sharapova va intra definitiv în istoria tenisului feminin, dacă va fi introdusă în Hall of Fame

Retrasă din activitate în 2020, fosta jucătoare rusă de tenis Maria Sharapova a fost propusă pentru a fi introdusă în Hall of Fame. Lucrurile nu sunt, însă, atât de simple, iar orice sportiv care va avea parte de respectiva onoare trebuie să depășească mai multe etape.

De prima a trecut relativ repede, deoarece fanii sunt de acord ca deținătoarea a cinci trofee de Mare Șlem să ajungă în Hall of Fame. Urmează, însă, examinarea unor comisii de specialitate, care vor aproba sau respinge propunerea.

Reputatul jurnalist Jon Wertheim consideră că un test pozitiv al unui jucător, la substanțe interzise, nu ar trebui să fie motiv de blocare a drumului către Hall of Fame, dar recunoaște că acest lucru este o pată pe imaginea lui.

Maria Sharapova merită să fie inclusă în Hall of Fame

Wertheim se referă concret la cazul Mariei Sharapova, care într-o primă fază a justificat prezența meldoniumului în organismul ei prin faptul că nu citise e-mail-ul primit de la WTA, în care era informată că substanța a devenit interzisă.

„Fără a fi de acord cu utilizarea acelor substanțe, în unele cazuri – acesta fiind unul dintre ele – nu ar trebui să fie criteriu de eliminare pentru eligibilitatea în Hall of Fame.

S-a făcut de rușine Maria Sharapova, atât cu testul pozitiv, cât și cu alibiul ei neglijent, atribuind consumul ei de meldonium unui presupus istoric familial de diabet? Da. Șterge asta tot ce a realizat ea ca jucătoare? Nu”, este de părere Jon Wertheim.

Sharapova anunța, imediat după Australian Open 2016, că a fost depistată pozitiv la meldonium

În acest sens, jurnalistul amintește că substanța găsită în organismul Mariei Sharapova la Australian Open 2016 abia fusese introdusă pe lista produselor interzise. El a punctat și faptul că Sharapova și-a acceptat suspendarea de 15 luni.

„Ani de zile, «drogul interzis» nu a fost interzis. Jucătorii aflați în aceeași situație au contestat cu succes suspendările primite.

Șarapova a fost testată pozitiv pentru un medicament interzis, cu calități de îmbunătățire a performanței. Se poate să fi făcut o eroare strategică încercând să controleze singură povestea. Nu este ca și cum s-ar fi eschivat. Ea va primi votul meu”, a transmis Jon Wertheim, potrivit Sports Keeda.

La scurt timp după Australian Open 2016, la care a fost eliminată în sferturi de marea ei rivală americană Srrena Williams cu 4-6, 1-6, Sharapova anunța că a fost depistată pozitiv la meldonioum. A primit o suspendare de doi ani, fiind la prima abatere, dar Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne i-a redus pedeapsa la 15 luni.

Publicat: 21 09. 2024, 21:21