Mărturia copleșitoare care „spală” imaginea Simonei Halep! A rupt tăcerea și a explicat de ce românca poate fi în același timp și vinovată și nevinovată: greșeala care o va costa grav! „Undeva pe parcurs”

„Fabricanții procesează intenționat substanțe interzise în suplimentele nutritive!”, dezvăluie singurul expert român acreditat de circuitul feminin WTA să efectueze teste doping.
Vezi galeria foto - 4 poze

Mats Wilander, un nume uriaș din tenisul mondial, fost lider al clasamentului ATP, îi ia apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj.

Fostul câștigător a 7 titluri de Grand Slam susține că o cunoaște bine pe sportiva româncă și face parte din categoria celor pe care nu ar putea vreodată să le suspecteze că ar ingera substanțe interzise în mod intenționat.

Wilander crede în posibilitatea ca Halep să fi consumat, într-adevăr, Roxadustat, fără a cunoaște cu exactitate și care sunt consecințele consumului acestui medicament în sportul de performanță, dar pe de altă parte, susține că nu este etic pentru un atlet de top să nu fie informat în totalitate într-o asemenea speță.

Mats Wilander îi ia apărarea Simonei Halep în cazul de dopaj

Suedezul în vârstă de 58 de ani a precizat că este cu „inima alături de Simona Halep” și speră ca românca să-și poată reveni la statutul pe care îl avea înaintea acestui scandal în lumea tenisului mondial.

Mats Wilander, alături de Simona Halep

„Inima mea este alături de Simona Halep. Nu aș pretinde niciodată că o cunosc. Dar am urmărit-o jucând o mulțime de meciuri de tenis de-a lungul anilor și am intervievat-o de câteva ori. Aș spune că, dintre toate jucătoarele pe care le-am întâlnit, ea este una dintre cele care nu are cum să facă ceva intenționat.

Ea a spus că va încerca să își reabiliteze numele. Nu se știe niciodată, este posibil ca în ziua de azi să iei din greșeală ceva despre care nu știi mare lucru. Dar, din nou, nu-mi pot imagina că există un sportiv în lumea tenisului profesionist care să nu știe ce este bine să consume. Așa că mă gândesc că este o greșeală clară. Undeva pe parcurs, nu-mi pot imagina…

Cred că Simona Halep este o mare atletă și o mare ființă umană, iar inima mea este cu ea. Și sper că își poate reabilita numele, pentru că vreau să o văd pe teren, pentru că presupun că este nevinovată, are un spirit grozav” , a declarat Mats Wilander, conform Eurosport.

Scandalul de dopaj al Simonei Halep a împărțit lumea sportului în două

După informația conform căreia Simona Halep a fost testată pozitiv cu Roxadustat, lumea sportului a fost împărțită în două tabere. Pentru reacții precum cea a lui Mats Wilander, a existat și reversul medaliei, prin mesaje precum cel al lui Nick Kyrgyos.

Australianul a distribuit postarea inițială care anunța că Halep a fost prinsă dopată, însoțită de un mesaj scurt, dar sugestiv: „Mmhmm”.

Fanii i-au replicat acid lui Kyrgios după postarea făcută pe Twitter, fiind de notorietate momentele în care acesta a fost implicat în situații nu tocmai plăcute și neconforme sportului de performanță.

Printre mesajele transmise de fani se numără: „Nu ești tu cel care lovește femei?” sau „Când intri la pușcărie?”, făcând referire la situația dintre tenismen și fosta lui iubită, Chiara Passari.

Ilie Năstase a preferat să păstreze tăcerea

Ilie Năstase, fostul mare tenismen român, a preferat să păstreze tăcerea atunci când a fost contactat de ProSport pentru o opinie în cazul Simonei Halep. â

„Va rog frumos să nu mă băgați în așa ceva. Nu am ce să vorbesc despre acesta situație pentru că eu nu știu absolut nimic. Simona este singura în măsură să elucideze ceea ce s-a întâmplat.

Nu pot să spun absolut nimic, de cei din staff-ul ei sau ceva legat de această situație. Cred că am fost destul de clar”, a spus Ilie Năstase pentru ProSport.

Ce este Roxadustat, substanța depistată în organismul Simonei Halep

Roxadustat, substanța depistată în organismul Simonei Halep, este un medicament care ajută corpul în lupta împotriva anemiei. Este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge.

Medicamentul se comercializează sub denumirea de Evrenzo și a fost aprobat pentru consum în Uniunea Europeană în luna august a anului 2021.

Printre efectele adverse întâlnite se numără hipertensiunea arterială, tromboză vasculară (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge), diaree, edem periferic (excesul de lichid de la nivelul zonelor inferioare ale corpului – glezne, picioare), hiperkaliemie (ridicarea nivelului de potasiu din sânge) și greață.

Publicat: 02 11. 2022, 06:00