CORESPONDENȚĂ DE LA MIAMI | Irina Begu dezvăluie cum s-a impus în meciul cu Eala și e gata de duelul cu Qinwen Zheng! INTERVIU
This browser does not support the video element.
Irina Begu, locul 34 mondial, s-a calificat în turul doi la Miami Open. În runda inaugurală a învins-o pe sportiva din Filipine, Alexandra Eala, locul 219 mondial, scor 6-2, 7-5.
Irina Begu dezvăluie cum s-a impus în meciul cu Eala și e gata de duelul cu Qinwen Zheng
Meciul a durat o oră şi 51 de minute, iar în turul doi, românca o va înfrunta pe chinezoaica Qinwen Zheng, locul 23 WTA.
Pentru calificarea în turul doi, Irina Begu va primi 30.885 de dolari şi 35 de puncte WTA.
ProSport: Provocator să joci un prim tur cu o jucătoare pe care nu o cunoști ca stil de joc?
Irina Begu: Cred că întotdeauna primul meci este dificil ținând cont că a fost o pauză destul de lungă între Indian Wells și Miami. A trebuit să mă adaptez un pic. Mă așteptam să fie un meci greu pentru că nu o cunoșteam foarte bine. Mă bucur că am reușit să câștig în două seturi.
Eala este jucătoare de mână stângă. Ți se întâmplă ca în meci să aplici tactica specifică unei jucătoare de mână dreaptă?
Nu neapărat, știam și m-am antrenat și înainte să joc cu ea. Zilele trecute mi-am făcut oarecum planul pentru o jucătoare de acest tip.
A trebuit să ajustezi ceva, tactic, la 1-5 în setul 2 ca să recuperezi?
Nu cred că a trebuit să mă liniștesc ca să-mi găsesc controlul interior pentru că devenisem extrem de agitată și oarecum nervoasă pe jocul meu. Mă bucur că am reușit, într-un final, să câștig setul.
Împotriva unei jucătoare pe care nu o cunoști, este important să âți faci jocul tău, tactica ta. Dacă este așa cum ai gândit să âți pui în valoare punctele forte?
În primul rând tactica ți-o faci și în funcție de adversară: ea este stângace, servește diferit, trebuia să închid unghiurile mult mai bine. Cred că m-am focusat mai mult pe mine în meciul acesta, nu neapărat pe ce face ea. Am încercat să joc cât mai variat, aici suprafața mă ajută, pot să liftez mai mult. Atunci când o minge era mai scurtă, să reușesc să intru în teren. Asta a fost tactica, dar în teren am mai încercat să ajustez.
Vorbeai de adaptabilitate, comparativ cu Indian Wells, aici este o altă suprafață și un alt tip de mingi.
Diferă un pic, si acolo (n.r. la Indian Wells) sare mingea. Diferă…dacă e ziua, când e un pic mai cald sau seara, fiind un pic altitudine în California, și acolo mingea sare. Am avut suficient timp să mă adaptez. Am venit la Miami de la Indian Wells de câteva zile bune și m-am obișnuit și cu umiditatea, și cu suprafața și cu mingile.
Te avatajează această suprafață și mingile de joc?
Atât la Indian Wells (n.r. deșertul californian din jurul Palm Springs) cât și aici la Miami (umiditate, căldură sufocanta la prânz, vânt ca schimbă direcția mingii și lansarea acesteia la serviciu), ambele turnee mă avantajează. Aici cred că mingea sare un pic mai mult decât la Indian Wells.
Horia Tecău a ținut să vadă meciul tău cu Alexandra Eala din tribună unde a stat și analizat cu antrenorul tău, Victor Crivoi, pasaje din partidă. Ai interacționat cu el?
Da, sigur! Noi suntem și prieteni. Ne înțelegem foarte bine și atunci când poate, vine și la meciurile mele.