Mihai Covaliu (43 de ani) a făcut o serie de dezvăluiri în legătură cu o decizie luată de Simona Halep după ce nu a putut participa la Jocurile Olimpice 2020.
Președintele COSR a discutat despre jucătoarele din tenisul românesc care nu au paricipat la Jocurile Olimpice, deși inițial și-au exprimat intenția de a merge la Tokyo și susține că Simona Halep chiar nu putea evolua la JO 2020.
Mihai Covaliu a anunțat că se analizează situația Federației Române de Tenis după ce mai mulți sportivi au decis să nu mai onoreze prezența la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Mai mult, Covaliu a dezvăluit că Simona Halep este singura sportivă care a transmis că este dispusă să returneze fondurile primite de la COSR pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo.
„Numarul copiilor din centrele olimpice s-a dublat. De la 300 am ajuns la 600. Selecția care vine de la cluburi o vom face mult mai atent și ne vom implica mult mai mult. Am dat până acum credit ferderațiilor și specialiștilor de acolo. Am fost dezămagit să constat că sunt oameni care nu își fac datoria. Când Federația de Tenis a propus înființarea unui lot pentru Tokyo, cu sportivi precum Halep, Begu, Tecău…nimeni nu era nebun să nu accepte un asemenea lot. Nu suntem fericiți de ceea ce s-a întâmplat. Așteptăm analiza comisiilor și apoi o să convocăm o ședință a Comitetului Executiv. Pe 21 octombrie vom decide.
Singurul sportiv, Simona Halep, care a spus că dacă se decide să se dea banii înapoi, este gata să ramburseze suma oferită de la Comitetul Olimpic. Am apreciat atitudinea ei, chiar dacă avem dovezi clare că ea de fapt a fost accidentată. Pentru ca este un sportiv profesionist și și-a dorit să ajungă la Olimpiadă, dar nu a putut din cauza unei accidentări”, a spus Mihai Covaliu la Radio Gold FM.
„COSR investește 2.000 de lei pe lună într-un sportiv junior atât timp cât face parte din Centrul Olimpic. Fară participarea la competiții, achiziționare de echipament, refacere. Spre tineret ajungem la aceleași chletuieli, plus indemnizații care sunt tot vreo 2.000 de lei pe lună.
Cum fiecare sportiv român și-a primit banii după fiecare Olimpiadă, sunt convins că se vor face aceste premieri. Mai ales că acum sunt dublate. Recompensate mult mai bine decât după alte ediții. Sportivii de acum au un obiectiv clar, știu pentru ce muncesc. Informațiile din presă pot fi adevărate sau mai puțin adevărate. Ele nu și au locul totuși ca atunci când ești la JO să spui că nu mai ai finanțare. E puțin cam mult. Aceste informații sunt cel puțin regretabile. Centrele Olimpice nu se închid. Va fi un parcurs după o analiză și reevaluare a Centrelor, recalibrare și restructurare. Criterii mai stricte de accedere în ele. Vor fi alte criterii. Federațiile vor fi înștiințate.
Ce ar însemna să se închidă Centrele Olimpice? Sunt sportivi care se pregătesc acolo. Ar fi bine dacă am putea lua exemplu de la alții, care au investit 221 milioane de euro. Să accesăm și noi în sport fondurile prioritare ale Statului. Degeaba discutăm, dacă acest domeniu nu este o prioritate. Daca nu face parte din priorități sa nu ne mai batem cu pumnii în piept că vrem performanță.Vorbim de sport și medalii doar în apropierea Jocurilor Olimpice și atunci ne plângem și ne arătăm cu degetul. Acum trebuie să vorbim și avem nevoie de sprijin, acum, pentru Paris. Înainte cu un an nu mai poți ajuta cu ceva. Sunt totusi și oameni care sunt interesați și ajută sportul. Am avut inițiative legislative. Una a fost ca să tripleze baremul acordat primelor olimpice de la 1.500 la 4.500 de lei. Ne-ar plăcea să fie mai mulți oameni care iubesc sportul”, a mai spus Mihai Covaliu.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER