Miracol de Crăciun sau informații secrete? Simona Halep a scăpat de grijile suspendării pentru dopaj: imaginile de la Londra care demonstrează că românca nu are nicio emoție cu procesul! FOTO

Simona Halep (31 de ani) a scăpat de grijile suspendării primite pentru dopaj la US Open și a „fugit” la Londra.

După ce Ziua Națională a României a petrecut-o la Atena, în Grecia, alături de un numeros grup de prieteni, Simona Halep a ales Londra drept destinație pentru Crăciun.

Sportiva care ocupă locul 10 în clasamentul WTA profită din plin de timpul liber pe care îl are de când a fost prinsă dopată la US Open și vizitează alte țări din postura de turist.

Simona Halep a scăpat de grijile suspendării pentru dopaj: imaginile de la Londra care demonstrează că românca nu are nicio emoție cu procesu

Astfel, Simona Halep a ales ca de Crăciun să nu mai rămână în țară alături de familie, așa cum o făcea an de an, ci a plecat în Londra, orașul unde va fi judecată pentru dopaj.

Simo a postat pe rețelele de socializare o serie de fotografii din diverse locații pe care le-a vizitat în Londra, dar și cu renumitul autobuz roșu pe care toți turiștii încearcă să-l surprindă în fotografiile lor.

Ce urmează pentru Simona Halep

Simona Halep a fost prinsă dopată la US Open 2022 cu Roxadustat. Potrivit ANAD, medicamentul găsit în corpul fostului lider WTA este o „substanță nespecifică”, iar Simo nu poate primi o suspendare mai mică de 12 luni, indiferent care sunt circumstanțele atenuante.

Vestea că Simona Halep a picat testul anti-doping în SUA a apărut pe 21 octombrie 2022, după ce fusese prinsă dopată la US Open, turneu de Grand Slam la care a fost eliminată de debutanta Daria Snigur din Ucraina, scor 2-6, 6-0, 4-6.

Ce este Roxadustat-ul, substanța cu care a fost găsită dopată Halep

Roxadustat-ul este un inhibitor al prolil-hidroxilazei HIF care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și celule roșii din sânge. Printre efectele secundare ale substanței Roxadustat se numără hipertensiunea arterială, tromboză vasculară (formarea de cheaguri de sânge în vasele de sânge), diaree, edem periferic (excesul de lichid de la nivelul zonelor inferioare ale corpului – glezne, picioare), hiperkaliemie (ridicarea nivelului de potasiu din sânge) și greață.

Publicat: 25 12. 2022, 10:20
Actualizat: 25 12. 2022, 10:34