Misiunea Simonei Halep la Roland Garros 2019 s-a complicat! Cum le afectează pe sportive ce s-a întâmplat, miercuri, la Paris
Corespondență din Paris
Programul Simonei Halep la Roland Garros și cursa de apărare a trofeului s-au complicat teribil, după o zi fără tenis la Paris. Organizatorii turneului au fost nevoiți să anuleze miercuri cele două sferturi de finală de pe tablourile de simplu feminin și masculin, meciuri din fazele finale ale tablourilor de dublu feminin și mixt și partide din competiția juniorilor.
Dimineață, la ora locală 11:00, s-a jucat pe tabloul juniorilor, însă niciun meci nu s-a încheiat. Ploaia a început cu mare intensitate și a forțat oprirea jocului, dar, chiar dacă la ora locală 16:30 intensitatea scăzuse, cu o prognoză deloc optimistă, reprezentanții turneului au luat o hotărâre finală. Prognoza anunța de la începutul turneului probleme pentru această a doua săptămână de concurs.
Decizia este una costisitoare pentru Federația Franceză de Tenis, care s-a angajat să ramburseze integral banii tuturor posesorilor de bilete pentru ziua de 5 iunie, cu promisiunea că fanii vor putea intra gratuit la meciuri, joi, în baza acestor tichete, pentru a asista la meciuri de pe arena Suzanne Lenglen – în limita locurilor disponibile , dar și pe arenele exterioare. Dar și mai mult pentru sportivi și sportive. Pentru Simona Halep, Amanda Anisimova, Madison Keys și Ashleigh Barty urmează un maraton cu trei meciuri în următoarele trei zile.
Turneul de la Roland Garros capătă astfel aspectul unui turneu normal din WTA, fără zile libere între sferturi, semifinală și finală.
În aceeași situație, la masculin, se vor afla Novak Djokovic, Alexander Zverev, Dominic Thiem și Karen Khachanov. la masculin, lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât partidele se joacă după sistem 3 din 5 seturi, doi sportivi nu vor avea zi liberă între sferturi și semifinale, în timp ce sportivii de pe jumătatea inferioară – Nadal și Federer au două zile de repaus înainte de semifinală și, teroretic, un avantaj important pentru finală din ceea ce va însemna recuperare și prospețime fizică.
De la începutul anilor 2000, s-a întâmplat de trei ori ca la openul Francez să nu se poată disputa niciun meci, de două ori din 2016 încoace.