Monica Niculescu e pe val! Adversara ei o va avea pe Hingis în lojă, în runda a doua la Australian Open
Australian Open este considerat un turneu special, ținând cont de miza pusă în joc, cât și de distanța mare față de precedentul și următorul turneu de Grand Slam: la patru luni după US Open și cu patru luni înainte de Roland Garros. Prima zi s-a încheiat, iar româncele au intrat și ele în acțiune la Melbourne, într-o atmosferă incendiară, provocată nu doar de tenisul intens de pe cele 16 terenuri, ci și de gradele Celsius din atmosferă.
Monica, românca momentului
Dacă Alexandra Cadanțu a dezamăgit în partida cu Flavia Pennetta, mai ales prin proporțiile scorului de pe tabelă, Monica Niculescu (60 WTA) a încântat printr-o demonstrație de forță pe Terenul 7 din Melbourne Park. A învins-o într-o manieră categorică pe israelianca Shahar Peer (77 WTA), care nu a făcut față slice-urilor „ucigătoare” ale româncei, scor 6-4, 6-1. Astfel, Monica se poate lăuda cu titlul neoficial de jucătoarea momentului în tenisul românesc, ținând cont de forma arătată de Simona Halep și Sorana Cîrstea, în primele turnee ale anului. Pe de altă parte, bucureșteanca a ajuns în situația de a-și putea egala o serie pe care n-o mai reușise din 2011: cinci turnee consecutive în care a triumfat în prima runda.
Slice-urile Monicăi vs așii Sabinei, în turul doi
Acest lucru ar fi posibil dacă Sabine Lisicki (15 WTA), finalista de la Wimbledon, s-ar împotmoli în fața româncei în turul doi. Va fi o întâlnire de gradul trei pentru Monica, ținând cont că nemțoaica a început o colaborare cu o legendă vie a tenisului, Martina Hingis (9 turnee de Grand Slam în palmares). Nu doar acest aspect ar trebui să o pună în gardă pe Monica, ci și calitățile sportive ale nemțoaice, dar în special serviciul devastator.
A „calmat-o” pe Shahar Peer
Niculescu a arătat o eficiență de luat în seamă în partida cu Shahar Peer, cifrele arâtând astfel: 7 mingi de break convertite din 10 posibile, 13 greșeli neforțate și 10 lovituri direct câștigătoare pentru româncă, în timp ce israelianca a reușit trei break-uri din șapte șanse, 38 de greșeli neforțate și 23 de lovituri câștigătoare. Privind aceste date, putem spune că jocul mai așezat al Monicăi a făcut diferența, israelianca fiind cunoscută pentru nervozitatea pe care o arată în timpul jocurilor.