Naomi Osaka, al 2-lea titlu de Mare Șlem consecutiv! Cu dubla US Open – AO, a întrerupt o serie unică în tenisul feminin, care a inclus-o și pe Halep. Filmul unei finale epice: ‘Bazooka’ Osaka s-a sprijinit pe jocul sângerând de greșeli al Kvitovei & a închis meciul pe ploaie

Naomi Osaka, al 2-lea titlu de Mare Șlem consecutiv! Cu dubla US Open - AO, a întrerupt o serie unică în tenisul feminin, care a inclus-o și pe Halep. Filmul unei finale epice: 'Bazooka' Osaka s-a sprijinit pe jocul sângerând de greșeli al Kvitovei & a închis meciul pe ploaie
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Naomi Osaka este campioana Australian Open 2019 și noul număr unu mondial – începând de luni, după 7-6(2), 5-7, 6-4, în finala cu Petra Kvitova. Japoneza are, acum, 7.030 de puncte, urmată în clasament de învinsa din finală, cu 6.290 de puncte, și de Simona Halep (5.582 de puncte).
  • Nipona a închis meciul din prima în decisiv, după ce ratase în al doilea: Kvitova a salvat trei mingi de meci pe serviciu în manșa secundă, la 3-5, revenind de la 0-40, și câștigând apoi 4 game-uri consecutiv pentru a împinge finala în decisiv, însă tânăra de 21 de ani nu a mai lăsat loc de dubii, servind contra-cronometru în ultimul game, din cauza unor picături de ploaie apărute la Melbourne.
  • Pentru al 2-lea an consecutiv, într-o finală cu miză identică – trofeu plus numărul unu mondial, titlul la Australian Open s-a dat după DECISIV, la fel cum s-a întâmplat în 2018 în clasicul dintre Caroline Wozniacki și Simona Halep.

Naomi Osaka este noua regină a tenisului feminin. La 21 de ani, japoneza reușește ceea ce doar Venus Williams, apoi Jennifer Capriati mai făceau la startul anilor 2000: a câștigat primele două titluri de Mare Șlem ale carierei în turnee consecutive. Alipind succesului de la US Open victoria de la Melbourne, Naomi Osaka pare că face ordine într-un haos general care domină tenisul feminin din clipa în care WTA-ul a cedat-o pe Serena Williams vieții de familie: japoneza întrerupe o serie fără precendent în tenisul feminin, de-a lungul căreia, în 2017 și 2018, opt jucătoare diferite au câștigat cele opt titluri de Mare Șlem (Serena Williams, Ostapenko, Muguruza, Stephens, Wozniacki, Halep, Kerber și Osaka). Culmea! Osaka a întrerupt această serie cu un meci nebun, în care de multe ori Naomi a părut a fi pe buza prăpastiei, ori că se pierde ca o frunză în vârtej de vânt, într-un haos de nedrescris al propiilor emoții.

La finalul a două ore și 27 de minute de luptă epică, tabela reține egalitate între Osaka și Kvitova din punct de vedere al loviturilor câștigătoare (33-33), răspunzând, în parte, întrebărilor de la start de meci – cum va arăta un prim duel direct între două jucătoare total dedicate atacului, încrâncenate, cu arme excelente de atac?

Realitatea este că finala Naomi Osaka – Petra Kvitova a fost ca marea într-o zi cu vânt. Când una a dominat cu serviciul și s-a impus la zero în primul set, cealaltă a făcut la fel, apoi amândouă s-au zbătut, într-o serie de trei game-uri la mijloc de manșă întâi, Kvitova având șansele mai clare și ratând dureros, flagrant, nereușind să pedepsească un serviciu doi al lui Naomi foarte ofertant pentru sportiva aflată la retur. Primul examen psihologic al partidei a fost alăturarea game-ului 12, pe serva Kvitovei cu tiebreak-ul. Osaka a atacat lucid și cu mult succes, încărcându-se cu încredere la gândul că aceasta ar urma să fie a 60-a victorie consecutivă după câștigarea primului set.

Lucrurile nu au fost deloc limpezi în manșa a doua: Kvitova a lovit prima, însă desprinderea la 2-0 i-a fost nimicită cu serie de patru game-uri de Osaka. Nipona a devenit nesigură abia când a simțit gustul victoriei în nări, al 7-6, 5-3 și 40-0, iar moralul ei s-a prăbușit, în timp ce Kvitova trimiea câte un trasor și culegea savarine aruncate spre ea de pe partea cealaltă a fileului.

Osaka s-a duelat mai departe cu sine. Sugestivă: faza din start de set trei când, rămasă în urmă pe tabelă, Naomi a dat cu racheta de pământ, într-un gest tipic ei – un gest de copil bosumflat, care se înfurie, dar e și grav ca un bad-boy veritabil din ATP. Fata care tot turneul a fost torturată la culme și speriată de insectele mult prea active la Melbourne, care a sărit în sus de teamă că o gâză ar fi făcut popas pe tricoul său, alertând copii de mingi, arbitrii de scaun – și, probabil, dacă nu s-ar fi temut de vreo reacție nelalocul ei, ar fi negociat chiar și cu vreo doi-trei spectatori din primul rând al tribunei, s-a preschimbat de câteva ori la rând, ca pocnind din degete, din fata cu lovituri-laser, într-o adolescentă care împrăștie lovituri și doar se lamentează.

Pe cât de mare este contrastul între Naomi care este în zonă – vezi punctul jucat la minge de break în decisiv și Naomi cea depășită de situație, pe atât de puțin i-a luat în această finală să treacă de la o stare la alta – o dublă greșeală a Kvitovei, o greșeală a acesteia, un contact vizual cu Sascha Bajin. Perioadele mai lungi de cădere ale Kvitovei au decis soarta meciului, confirmând o dată în plus ceea ce Planeta Tenis intuise deja: Naomi Osaka are stofă de campioană și de superstar al tenisului.

FILMUL, PAS CU PAS, AL UNEI FINALE EPICE

â–º GAME, SET, MECI, NAOMI OSAKA!

â–º PLOUĂ‚ LA MELBOURNE! Dar Osaka va servi pentru trofeu, la 5-4. Startul e excelent, cu as!

â–º Osaka este inspirată să ceară reluare video la o execuție la care s-a strigat OUT, Ochiul de Șoim confirmând că a fost winner pentru ea. Mai departe, este o simplă formalitate până la hold-ul la zero și 5-3, scor pe care l-am văzut pe tabelă și în setul doi!

â–º Deja-vu unu la unu! Kvitova este în dificultate pe serviciu, din nou, rămânând la 0-40 în urmă. Dar și acum, la fel ca și în setul doi, dubla campioană de la Wimbledon revine cu cinci puncte consecutive și apără mingile de break și lansarea. Aflată cu spatele la zid, Kvitova a trimis, consecutiv, servii imparabile, Naomi nereușind să se atingă de mingea avdersarei sale. 4-3 pentru Naomi, cu un break avantaj, în tiebreak.

â–º Cum reușește Naomi Osaka? La minge de break pentru Kvitova, găsește două servicii imparabile, apoi transformă game-ul în punct pe tabelă cu o combinație 1-2, serviciu la teu plus forehand uriaș. 4-2 și nipona este, din nou, la 2 game-uri de victorie.

â–º Schimb de hold-uri la 30 în acest schimb de terenuri. Osaka ajunge la 25 de lovituri câștigătoare, Kvitova la al 3-lea as.

â–º BREAK, NAOMI OSAKA! Japoneza găsește resurse în start de set doi, câștigă două game-uri la rând, revenind de la 30-40 pentru a-i face break Kvitovei. Ce să înțelegi din jocul niponei, atât de oscilantă: lasă să se înțeleagă că se prăvălește lumea peste ea după câteva puncte pierdute, dar când Kvitova, la egalitate, îi pune pe tavă minge de break cu o dublă greșeală, restartează tot sistemul instantaneu, ia inițiativa și încheie un schimb. de opt lovituri cu rever letal, o veritabilă bazookă devastatoare.

â–º SET KVITOVA, 7-5 și mergem în DECISIV! Petra câștigă al patrulea game consecutiv și, pentru al doilea an consecutiv, finala având miză identică – trofeul plus numărul unu mondial, titlul la Melbourne se dă după DECISIV. Pentru a șasea oară din 2010 până în prezent, finala feminină are nevoie 3 seturi pentru a încorona campioana.

â–º Kvitova apără minge de break, în fața unei adversare din ce în ce mai imprevizibile. Osaka este angrenată într-un carusel al emoțiilor, ori ratează flgrant, ori izbește decisiv. Naomi este aproape de lacrimi după ce a pierdut primele două puncte, apoi sprintează pe lângă Kvitova, la minge de break, doar pentru a rata.

â–º OSAKA A RATAT VICTORIA, SERVIND LA 5-4! Jocul lui Naomi Osaka se dezintegrează! Greșește, rămâne în urmă la 0-30, apoi inventează un forehand câștigător în lung de linie, însă imediat vine dubla greșeală, iar Kvitova apasă la retur, obținând break-ul izbăvitor, pentru 5-5!

â–º DRAMATISM MAXIM PE ROD LAVER ARENA: Naomi Osaka zboară pe tabelă la 40-0 în game-ul pe retur, însă nu poate închide partida. Kvitova revine cu cinci puncte consecutive, salvează 3 mingi consecutive de meci ale niponei și o forțează pe Osaka să închidă la serviciul meciul, la set și 5-4.

â–º Kvitova are de două ori mai multe greșeli neforțate decât Osaka (30-15). Împinsă și aici la 30-30 de Naomi, cehoaica întrerupe totuși seria de patru game-uri avută de niponă. Misiunea arată însă foarte dificilă, în condițiile în care, în acest moment, schimburile lungi nu îi dau nicio șansă cehoaicei, iar atacurile îndrăznețe, în. primele faze ale schimbului ratează ținta.

â–º BREAK, din nou, pentru OSAKA! Naomi pune al treilea game consecutiv pe tabelă – nici mai mult, nici mai puțin decât un break alb pe serva stângacei Kvitova, săltând de la 0-2 la 3-2. Nipona a câștigat jumătate din puncte contra primului serviciu al dublei campioane de la US Open, 70% pe al doilea, iar Kvitova sângerează acum greșeli neforțate (10, în cinci game-uri). Urmează un hold de la 0-30, în condițiile în care experimentata Kvitova nu găsește soluția să returneze.

â–º REBREAK, OSAKA, pentru 7-6, 1-2. Este un mini-dezastru pentru petra Kvitova, care a strălucit pe alocuri în game-ul de 3-0. S-a desprins rapid la 30-0, moment în care Naomi Osaka aruncă racheta pe suprafața de joc, în caracteristicile răbufniri la limita dintre furie și copilăresc-comic. Kvitova a avut trei mingi de game, a reușit două super-execuții cu reverul, dar Osaka, după descătușare, s-a mobilizat, s-a regrupat, s-a agățat, a sperat, iar în final a primit, la egalitate, o dublă greșeală cadou, plus un nesperat miss-hit al Kvitovei, cu lovitura mai solidă azi, reverul. A 19-a lovitură câștigătoare în partidă o duce pe Osaka la egalitate. 

â–º PRIMUL BREAK al FINALEI este reușit de PETRA KVITOVA, pentru 2-0 în setul doi. Sportiva din Cehia insistă, după o nouă minge de break anulată de Osaka și, de această dată găsește un retur de nota zece cu forehandul.

â–ºSET NAOMI OSAKA, 7-6(7-2), în 52 de minute! Jucătoarea în vârstă de 21 de ani a revenit în game-ul șapte de la 0-40 pe serviciu, a anulat 5 mingi de break, a ridicat nivelujl de agresivitate exact în tiebreak și a câștigat primul set. Va fi aceasta victoria 60 la rând după câștigarea primului set sau revine Kvitova?

â–º Osaka este mai agresivă în tiebreak și ia un avans important, 5-1 la schimbul de terenuri. A făcut diferența devreme cu un retur câștigător de rever pentru 2-0, a reușit as, apoi combo 1-2 eficient, plus un passing de forehand pe post de cireașă pe tort.

â–º Tiebreak, după 46 de minute de joc. Kvitova salvează o primă minge de break și set punându-și în evidență excelentul forehand de urmărire a serviciului, apoi trăiește periculos așteptând ca returul adversarei să iasă în out.  Kvitova are avantaj clar la capitolul lovituri câștigătoare în acest moment, 16-10, are bilanț +1 winners / unforced errors, la fel ca Naomi, însă sentimentul este că sportiva din Cehia a avut șanse mai mari, mai multe în primul set și a ratat prea ușor, pe mingea a doua fragilă a lui Naomi.

â–º Naomi Osaka își asigură cel puțin prezența în tiebreak cu un game început cu accelerația la podea și două lovituri câștigătoare de forehand, dar în care, la 40-15, a simțit răsuflarea fierbinte a Kvitovei, la capătul unui schimb. de mingi fantastic, încheiat, după 18 lovituri, de un mic răsfăț al fileului. osaka însă a evitat complicațiile, sprijinindu-se în serviciu. 6-5 pentru niponă.

â–º 20 de lovituri câștigătoare în primele 10 game-uri! 5-5, Intermezzo-ul greu, cu trei game-uri încărcate de mingi de break (șase la număr, 5 pentru Kvitova, 1 pentru Osaka) a lăsat cale liberă altor hold-uri emfatice, la zero.

â–º Petra Kvitova trece, la rândul ei, de un game complicat de serviciu pentru egalitatea de la 3. Serviciul slice în exterior o ajută, apoi face și spectacol și punct, cu o scurtă. GAME-UL 7 este URIAȘ: pedepsită destul de aspru pentru serviciul doi apărut în joc mult prea des (aproape 50% din timp) și prea timid, Osaka face minuni la 0-40 chiar cu serva a doua, pe un moment de lipsă de concentrare a Petrei Kvitova, care ratează mingi relativ accesibile spre centru, lovind prea lung cu forehandul. Naomi Oswaka apasă accelerația și închide game-ul, cu cinci puncte câștigate consecutiv.

â–º Kvitova a trecut fără emoții de servicii, valorificându-și serviciul în exterior, în ciuda faptului că nipona a reușit să își adjudece un ăprim raliu prelungit al meciului. Game-ul cinci a fost însă complicat pentru Naomi, cedând pe ratări primele două puncte în game. Campioana de la US Open și-a construit revenirea mizând eficient pe servici la teu de peste 190 km/h, însă Kvitova și-a procurat o primă minge de break a meciului cu un unghi bine găsit în diagonală cu returul de rever pe mingea a doua a lui Naomi. Osaka a rezistat și aici, și două puncte mai târziu, când Kvitova își oferise avantaj tot cu un backhad letal. După șase minute de luptă, cu două mingi de break apărate, eleva lui Sascha Bajin răsufla ușurată, cun un hold important în cont, pentru 3-2.

â–º Ajungem la prima pauză a finalei după două game-uri adjudecate la zero de sportiva aflată la serviciu. Un as Kvitova, 2 pentru Osaka și un cel mai lung schimb de mingi de 4 lovituri. 2-1 pentru niponă.

â–º START sugestiv de meci. Kvitova nu a reușit să execute decât 3 lovituri. Osaka a deschis ezitant, cu dublă greșeală, s-a scuturat imediat cu un serviciu nereturnabil, a reușit un-doi-ul clasic, serviciu plus forehand câștigător și a decis, în total, patru puncte din serviciu.

interesant este faptul că tribuna și-a ales, clar, favorita: este sută la sută cu Naomi Osaka.

â–º Organizatorii au deschis acoperișul de pe Rod Laver Arena cu câteva minute ca jucătoarele să fie aduse pe teren. Nu este soare la Melbourne, instalația de lumini este aprinsă și temperatura este ideală pentru tenis – aproximativ 24 grade Celsius.

â–º Ceva din. mișcările Simonei Halep, ceva din ale lui Rafa pentru Petra Kvitova înainte de a intra pe teren.

La Naomi… să fie oare un pic de Macarena?

â–º „Am trecut prin asta la US Open. Yack!” Noami Osaka are o ideea deja despre cum se va simți pe teren, dacă Petra Kvitova prinde o zi bună. „E foarte interesant, pentru că am mai înfruntat jucătoare de genul acesta. Am jucat cu Sabalenka la US Open. Setul doi, frate! Yack! Juca incredibil iar eu îmi spuneam ceva de genul – și, acum, ce ar trebui să fac? Rar mi se întâmplăsă mă simt așa”, a povestit Naomi Osaka, tot într-o discuție cu WTA Insider.

â–º „Dacă ea va lovi 100 de lovituri câștigătoare, voi accepta”. Obișnuită să aibă soarta partidelor în propriile mâini (vă aduceți aminte, probabil, meciul din 2015 de la Madrid, în care a surclasat-o pe Serena Williams), Petra Kvitova a făcut o declarație interesantă într-o discuție cu WTA Insider, Courtney Nguyen, înaintea finalei: „Nu știu cum mă voi simți dacă ea va domina schimburile. Dar nu cred că voi fi frustrată. Cred că dacă ea va lovi 100 de lovituri câștigătoare, va lovi, eu voi fi a doua jucătoare pe teren și asta va fi. Cred că jucătoarea care va fi mai bună va câștiga”.

10:20 Bună dimineața! Ne pregătim pentru o finală Australian Open pe cinste. Patrick Mouratoglou, prezent în studioul Eurosport, o dă favorită pe Naomi Osaka, datorită abilității sale naturale de a face față sub presiune. De partea cealaltă, Mats Wilander mizează pe Kvitova, datorită abilității sale de a inventa lovituri – în tr-un match-up perfect pentru ea, cu o jucătoare care nu este atât de performantă în defensivă.


Finala feminină de la Australian Open promite spectacol total, aducând față în față două dintre sportivele cu cel mai impresionant arsenal de lovituri, cu un apetit ofensiv greu de stăvilit, atât Osaka – la 1,80 m, cât și Kvitova – la 1,83 m, intrând în categoria deja consacrată și familiară fanilor tenisului de „big-hitters„. Naomi Osaka și Petra Kvitova nu s-au mai înfruntat niciodată în circuit, ceea ce face duelul cu o miză dublă, uriașă, și mai interesant. În plus, una dintre ele își va păstra invincibilitatea în finalele de Mare Șlem jucate, cealaltă nu, în condițiile în care Kvitova a triumfat de două ori la Wimbledon fără să mai fi disputat vreo altă finală, iar Osaka a mers până la capăt la turneul care a pus-o pe harta mare a tenisului – US Open 2018.

Este, de asemenea, o confruntare dreptace versus stângace, un detaliu important, mai ales în condițiile în care nipona care, după succesul de la US Open s-a simțit aproape obligată să înceapă să vorbească și în japoneză după meciuri, pentru a ajunge mai aproape de inimile fanilor ei, dar și pentru a fi acceptată mai ușor ca una de-a lor, a recunoscut că nu a mai lovit de mult timp la antrenament împotriva unei jucătoare de mâna stângă. Germanul Sascha Bajin, antrenorul lui Naomi, puncta însă faptul că versatilitatea și adaptabilitatea sunt calități de bază ale sportivei sale în vârstă de 21 de ani, aceasta reușind rapid să se adapteze la situația nouă de joc și, cu o deplasare pe teren incredibilă, să își creeze avantaj.

Naomi Osaka – Petra Kvitova: miza finalei

Lupta din acest an pentru cupa Daphne Akhurst Memorial se dă între capii de serie 4 și 8. Naomi Osaka și Petra Kvitova ocupă însă, în această ordine, primele două poziții în clasamentul WTA în timp real, iar învingătoarea partidei, cea care va fi răsplătită cu 2000 de puncte WTA, va deveni, de luni, în premieră, lider mondial. Trebuie spus și că este a doua ediție consecutivă de Australian Open care se încheie cu o finală pentru locul 1 mondial la feminin, Caroline Wozniacki și Simona Halep jucând cu aceeași miză pe masă, în 2018.

Născută pe 8 martie 1990, Petra Kvitova ar urma să devină, la 28 ani, 10 luni și 18 zile, cea mai vârstnică sportivă care se încoronează în premieră lider mondial în tenisul feminin.

Miza financiară este, și ea, consistentă: 4,1 milioane de dolari va primi campioana și doar jumătate din bani, finalista – 2,05 milioane de dolari.

Naomi Osaka – Petra Kvitova: finală sentimentală între campioane

Sâmbătă, pe Rod Laver Arena se înfruntă două sportive care au parcă de dat o palmă destinului. Kvitova, pentru atacul de neînțeles din decembrie 2016, care i-a pus în pericol funcționalitatea mâinii stângi (detalii AICI despre lungul drum înapoi al Petrei), iar Naomi Osaka, pentru faptul că a primit o porție mai mare de amar decât de dulceață, în urmă cu doar câteva luni, când triumful său incredibil de la US Open nu a putut fi o sărbătoare pe de-a-ntregul, fiind mânjit de incidentul Serena Williams – Carlos Ramos – Patrick Mouratoglou, escaladat într-un scandal monstru care a acaparat prim-plan-ul (detalii AICI).

În urmă cu exact un an, Naomi Osaka era o talentată și promițătoare adolescentă, o prezență exotică pe teren, dar o sportivă de a doua jumătate a primei sute mondiale, ea ocupând locul 72 WTA și fiind învinsă în turul patru chiar de Simona Halep, prima în lume la acea vreme, ca și acum de altfel, în ultima dintre cele 64 de săptămâni de domnie. De partea cealaltă, Kvitova ocupa poziția 28 WTA și era eliminată încă din primul tur, cu un dur 10-8 în decisiv, de Andrea Petkovic (a 98-a în lume la momentul respectiv). La 12 luni distanță, Naomi Osaka și Petra Kvitova sunt bine ancorate în Top 10, finala de la Melbourne propunând fanilor tenisului un duel între două dintre cele 13 câștigătoare de Mare Șlem aflate la start pe tabloul feminin la Australian Open 2019.

Naomi Osaka – Petra Kvitova: reperele istoriei recente a tenisului

Naomi Osaka este doar a treia jucătoare de tenis care, de la începutul anilor 2000, reușește să confirme câștigarea primului titlu de Mare Șlem al carierei cu o nouă calificare în finală la Grand Slam-ul imediat următor. Venus Williams a făcut-o în 2000 (când reușea dubla Wimbledon – US Open), apoi în 2001 repeta isprava o altă americancă, Jennifer Capriati (dublă Australian Open – Roland Garros).

Petra Kvitova revine într-o finală de Mare Șlem după o absență de peste patru ani: a câștigat ultimele 8 finale disputate în circuit și va încerca să li se alături lui Angelique Kerber, Lindsay Davenport, Jennifer Capriati și Virginia Wade pe lista sportivelor cu trei trofee de Mare Șlem câștigate în carieră.

Naomi Osaka – Petra Kvitova: față în față, drumul spre finală

Petra Kvitova a avut un parcurs lin spre finală, fără set pierdut. Reprezentanta Cehiei, națiune care va înfrunta România în Fed Cup pe 9 și 10 februarie, a avut nevoie, în medie, de o oră și 10 minute pentru a câștiga fiecare dintre cele 6 dueluri de la Australian Open. În plus, Kvitova are în derulare o serie de 11 victorii consecutive în circuit, ea triumfând la Sydney înainte de a veni la Melbourne, cu un singur set pierdut, per total. De partea cealaltă, Naomi Osaka a obținut jumătate din victorii la Australian Open 2019 în set decisiv (cu Su-Wei Hsieh – pe care a întors-o de la 5-7, 2-4, 0-40, Sevastova și Karolina Pliskova).

O analiză realizată de Game Insight Group în parteneriat cu Infosys, pentru site-ul Australian Open-ului relevă cifrele semnificative dinaintea finalei. Naomi Osaka a expediat 69 de lovituri câștigătoare în plus față de Kvitova la această ediție a Openului Vesel, contorul oficial indicând un raport de winners 226 la 157. Asta înseamnă că nipona, care a jucat 3 seturi în plus față de reprezentanta Cehiei, a reușit, în medie, 15 lovituri câștigătoare în fiecare set, în timp ce media Kvitovei este de doar 13.

13 lovituri câștigătoare, media Kvitovei la Australian Open 2019. Osaka are medie de 15

1 oră 46 minute a jucat în plus Naomi Osaka la Australian Open 2019, comparativ cu Petra Kvitova (8 ore 51 minute, față de 7 ore 5 minute)

 44 km/h este diferența dintre viteza medie la primul și la al doilea serviciu pentru Naomi Osaka. Japoneza lovește mai iute decât Kvitova cu prima minge (172 km/h media, față de 163 km/h), însă serviciul doi este cu mult mai jos, Kvitova având 22 km/h în plus la viteza medie (150 km/h serviciul doi al Kvitovei, 128 km/h serviciul doi al Osakăi)

60 cm în interiorul liniei de fund a terenului este media punctului de impact minge – rachetă pe returul mingii a doua pentru Naomi Osaka, japoneza poziționându-se mai agresiv decât Kvitova pe serviciul doi advers de-a lungul turneului, cehoaica retrăgându-se puțin pe măsură ce turneul a avansat. Petra stă și ea în teren la returul pe mingea a doua, dar la  30 cm de baseline

68% din timp a treia lovitură în raliu executată de Petra Kvitova este un forehand. Acest lucru sugerează faptul că sportiva antrenată de Jiri Vanek are inițiativa în schimbul de mingi și control asupra punctului în aproximativ o treime din puncte. De partea cealaltă, Naomi Osaka lovește cu dreapta a treia lovitură din raliu cu o frecvență de 48%

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
INTERDICȚIA halucinantă primită de Gabriel Cotabiță de la fiicele sale. Artistul a fost nevoit să se supună...
INTERDICȚIA halucinantă primită de Gabriel Cotabiță de la fiicele sale. Artistul a fost nevoit să se supună...
Două cuvinte! Cum l-au numit englezii pe Radu Drăgușin, după ce a jucat 95 de minute în Manchester City – Tottenham 0-4
Două cuvinte! Cum l-au numit englezii pe Radu Drăgușin, după ce a jucat 95 de minute în Manchester City –…
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul să moară: „Era riscant”
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu puțin timp înainte ca artistul…
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Sârbii nu au avut milă după decizia UEFA în cazul România – Kosovo: „Un lucru este șocant”
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Luis Phelipe este dorit la o echipă din Superligă! Anunţul făcut astăzi
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i
Temerea lui Gâlcă! El e antrenorul pe care l-a bănuit că-i "vânează" postul: "Am simţit şi noi, dar a greşit"…
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie din lume”
Cum a ajuns să arate Anna Kournikova acum, la 22 de ani după ce era votată „cea mai sexy femeie…
Mihai Traistariu, dezvăluiri șocante după moartea lui Gabriel Cotabiță. Lovitură de teatru: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat!”
Mihai Traistariu, dezvăluiri șocante după moartea lui Gabriel Cotabiță. Lovitură de teatru: „În primăvară a venit salvarea și l-a luat!”
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru. Ninsorile vor continua în 23 de judeţe
Haos pe șosele, trafic paralizat și viscol în jumătate de ţară. Zona în care zăpada e de jumătate de metru.…
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Sunt consternat! Reacţie tulburătoare după ce Gabriel Cotabiţă a murit la 69 de ani: Am copilărit cu el
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Gabriel Cotabiță a murit cu o mare durere în suflet! Se plângea soției sale că nu îl mai…
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Decizie șoc pentru Ion ILIESCU. Înalta Curte de Justiție a hotărât definitiv
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și harta pentru Sectorul 1, Sectorul 2, Sectorul 3, Sectorul 4, Sectorul 5 și Sectorul 6
Secțiile de votare din București pentru prezidențiale și referendum 2024: Cum vezi online lista și harta pentru Sectorul 1, Sectorul…
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de ani
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul a murit la 69 de…
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
România este campioană mondială la Counter-Strike 2. Care e „formula” câștigătoare?
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Oţelul sparge ghinionul la Farul, după nouă meciuri fără victorie
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste două zile
×