Naomi Osaka, prea puternică pentru Buzărnescu. Mihaela termină cea mai dură zi din istoria turneului de la Roma cu o victorie și o înfrângere în optimi

Naomi Osaka, prea puternică pentru Buzărnescu. Mihaela termină cea mai dură zi din istoria turneului de la Roma cu o victorie și o înfrângere în optimi
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • Mihaela Buzărnescu a părăsit turneul de la Roma în optimi, învinsă în minimum de seturi de Naomi Osaka. Nipona a triumfat cu dublu 6-3 și 27 de lovituri câștigătoare (față de 11 ale Mihaelei), după ce își asigurase deja matematic prima poziție pentru startul turneului de la Roland Garros.
  • Mihaela Buzărnescu (29 WTA) a încheiat ziua de joi, una în care organizatorii au desfășurat un adevărat maraton, cu partide programate în premieră pe 9 terenuri, cu o victorie și o înfrângere. Dimineață, Buzărnescu a făcut un meci bun în fața favoritei 16, Julia Goerges (18 WTA): sportiva din Germania nu a putut termina partida, fiind accidentată la inghinali. Scorul meciului la momentul întreruperii: 6-4, 3-6, 4-4. Goerges s-a accidentat în momentul în care servea la 4-3 și 0-30 în decisiv, a luat o pauză prelungită de vestiare, de aproximativ zece minute, iar la revenire a fost clar că nu se poate deplasa pe teren. Buzărnescu a reușit rebreak-ul iar Goerges a anunțat oficial abandonul.
  • La Roma, Mihaela Buzărnescu a legat două victorii într-un turneu pentru doar a doua oară în 2019. Ambele meciuri au fost câștigate însă destul de ciudat, după abandonul adversarei. Românca avea avantaj 6-2, 5-4 când Jelenei Ostapenko i s-a făcut rău, în primul tur și 4-4 în decisiv cu Goerges, în turul doi.

 

â–º GAME, SET, MECI Osaka, 6-3, 6-3 Nipona se impune în 73 de minute, încheind practic turneul de la Roma pentru români, în proba de simplu.

â–º BREAK Osaka. Din păcate, Mihaela nu poate apăra lansarea, iar nipona sprintează spre sferturi, la 5-3.

â–º BREAK Buzărnescu. Mihaela pune ferm racheta și o surprinde în poziție greșită pe Naomi, la fileu. Egalitate la 3 în setul doi.

â–º Buzărnescu salvează o tură pe serviciu și îl cheamă din nou pe Artemon Apostu Efremov la bancă. Este un adevărat dialog între cei doi, Mihaela pune întrebări, se și plânge puțin, dar Efremov aduce multe informații tehnice și acoperă. Miki vrea să afle detalii despre fiecare parte a jocului.

Principalele indicații transmise de antrenorul Mihaelei Buzărnescu:

„Fii atentă, la retur, te ridici din lovitură. Știu că este foarte greu. Gândește-te la Kvitova. Ești sus și retragi repede. Ori faci un pas în plus în teren, decisă, ori te duci trei metri în spate. Pe al doilea. Pe primul nu se poate, pentru că îți dă unghiuri. Ești un pic în cochilie, îți vine minge normală și ești departe de ea. Îți dă din alergare pentru că mingea îi vine la șold”

â–º BREAK Osaka. Ce să-i faci? – pare a se întreba în acest moment Mihaela Buzărnescu. Pe conturile WTA, întrebare s-a transformat în „cum vine forehandul ăla?” Break la zero, o mină destul de posacă a româncei.

â–º Un prim examen depășit cu bine de Mihaela Buzărnescu, în start de set doi: trei mingi de break anulate și hold, concretizat cu o lovitură câștigătoare din centrul terenului.

â–º SET Osaka, 6-3. Cu al șaselea as, campioana de la US Open și Australian Open pune punct manșei întâi. Servește excelent, îi dă mâinile peste cap româncei când trimite spre reverul acesteia și finalizează prompt din teren.

Osaka a reușit 14 lovituri câștigătoare, față de 3 pentru Mihaela Buzărnescu.

â–º Cu puncte scurte, Mihaela împinge primul set al meciului dincolo de borna de 30 de minute de joc. Osaka va servi la 5-3 pentru a câștiga manșa.

â–º În 25 de minute, Osaka duce scorul la 5-2. Tentativele Mihaelei Buzărenscu sunt indecise, iar Naomi zbârnâie cu 9 din 9 puncte făcute în spatele primului serviciu.

â–º MIhaela rupe seria niponei, câștigând pe serviciu. Naomi Osaka este însă imperturbabilă la serviciu, returul româncei nefiinf nici el chiar la turație maximă.

â–º Mihaela Buzărnescu îl cheamă pe Artemon Apostu Efremov la on-court coaching când tabela indică 3-0 pentru niponă. Antrenorul îi cere mai multă agresivitate, determinare și să varieze, să o provoace pe Naomi Osaka – un lucru de care bucureșteanca a demonstrat în sezonul trecut că este mai mult decât capabilă.

„Trebuie să îți asumi și tu riscuri, dă-i mingea să sară. Ea rămâne în raliu și îți face măciucă. Asumă-ți. Fură un pic din start când îi servești pe rever. Știi unde se duce. Poți să furi un pic din cașcaval. Jocul ei nu e foarte șmecher, dar e în forță. Învață-l. Pune o scurtă, variază! Hai!”, a fost mesajul lui „Artie”.

â–º Nu este nicio surpriză faptul că Osaka atacă din start de meci. În 9 minute, numărul unu mondial câștigă primele două game-uri, adjudecându-și toate cele trei puncte jucate de Mihaela cu serviciul doi. Românca a cedat break cu un ultim forehand aterizat dincolo de linia de fund a terenului.

START în partida Mihaela Buzărnescu – Naomi Osaka. Japoneza a reușit 44 de lovituri câștigătoare în partida din turul doi, contra Cibulkovei.


â–º BREAK BUZĂ‚RNESCU și ABANDON pentru Goerges! Românca s-a calificat în optimi și se pregătește pentru un duel cu Naomi Osaka, în optimi.

Sportiva din Germania are nevoie de zece minute la vestiare pentru a i se aplica un bandaj consistent pe coapsă. Ea revine în ritm alert pe teren, dar jocul ei, la reluare, este mult diminuat. Mihaela câștigă următoarele două puncte și primește apoi biletul pentru optimi.

â–º Game opt CIUDAT! Primul punct se rejoacă, după o greșeală majoră de semnalizare de la linie. Arbitrul a strigat la un lob care a prins terenul, iar din scaun se dictează rejucarea, chiar dacă fiica lui Mihai Buzărnescu este convinsă că merită punctul. Românca se adună totuși, apoi primește o nouă lovitură. Meciul este întrerupt brusc, după ce Julia Goerges anunță, la scorul 0-30 pe serviciu, că i s-a făcut rău. Nemțoaica s-a dus glonț la scaun, Mihaela a primit permisiunea de a primi sfaturi de la antrenor.

Românca joacă pentru a obține rebreak-ul, la scorul de 6-4, 3-6, 3-4. Este însă time-out medical.

â–º BREAK Goerges. Mihaela Buzărnescu irosește o primă minge de game, care ar fi dus-o în premieră la conducere în decisiv, cu o a șasea sa dublă greșeală în meci. Două puncte mai târziu, la breakpoint, românca joacă cu serviciul doi și ratează un rever în lung de linie. Românca a avut 30-0 în game.

â–º BREAK Buzărnescu. Sub o ploaie de servicii bune ale Juliei, Mihaela aduce zâmbete pe chipurile zpectatorilor cu un nou passing în lungul liniei speactaculos, la scorul de 40-15. Cea care a mers la Roma alături de antrenorul Artemon Apostu-Efremov lovește o diagonală suplă cu reverul, razant cu fileul pentru egalitate. Mingea de break vine și este oferită cadou mai apoi de Goerges, cu dublă greșeală. De această dată, Julia a forțat la teu prea mult și nu a prins tușa.

â–º Loviturile cele mai bune ale Mihaelei refuză să intre în momentele-cheie. Astfel, Julia Goerges revine din nou de la 15-40 pe serviciu și, cu un procentaj în urcare la frecvența primei mingi (41% în primul set, 59% în setul doi, 64% în al treilea), sportiva cu șapte trofee WTA câștigate în carieră se impune, ducând scorul la 3-1.

â–º Mihaela nu boxează, dar face un un-doi intens cu umbra sa în drumul de la scaun spre linia de fund a terenului, la scorul de 1-2 în decisiv. Are nevoie de energie, mobilizare, atenție și răbdare.

â–º The Buzz is on! Mihaela Buzărnescu s-a activat. Pumnul e strâns după un super-raliu, cu un passing de pus în selecția best-of a zilei. Românca își apără cu succes serviciul și arată, din nou, un tenis de nivel înalt. Misiunea ei este însă clară și deloc ușoară: să obțină break.

â–º Start lansat pentru Goerges. Julia este în control în aceste momente. Mihaela păcătuiește, o invită la atac pe nemțoaică, iar game-urile se adună consecutiv în contul acesteia: break la 15, apoi hold la 30, pentru 2-0 în decisiv.

â–º Goerges câștigă setul doi și trimite partida în decisiv.  A 18-a jucătoare de tenis a lumii închide manșa cu smash câștigător, partida fiind deja în desfășurare de o oră și 39 de minute – un element din ce în ce mai important, având în vedere faptul că învingătoarea va juca mai departe cu Naomi Osaka (tocmai a încheiat meciul cu Dominica Cibulkova cu dublu 6-3).

Naomi Osaka va avea meci direct pentru securizarea primei poziții în clasamentul mondial. Dacă se va impune în al doilea meci al zilei (progranat pe arena Pietrangeli), nipona va fi cap de serie numărul unu la Roland Garros indiferent de ceea ce va face Simona Halep la Roma.

â–º Tură pe lansare cu emoții pentru Miki. Se vede lipsa de încredere a Mihaelei în felul în care greșește mingi în acest moment. Cu dublă greșeală, cu inițiativă în punct cedată în game-ul supraviețuirii, Mihaela a pierdut cel puțin o turație față de primul set, în fața unei jucătoare care se agață cu arme de pe hard, fără să știe secretele suprafeței cărămizii.

â–º Goerges salvează excelent în acest set doi la minge de break, la egalitate sau la minge de game. Cu un nou breakpoint anulat cât ai pocni din degete, cu servicii nereturnabile de necontestat, nemțoaica se apropie de la un game de decisiv, la 5-2 în setul secund.

â–º HOLD URIAȘ pentru Buzărnescu. A crescut numărul greșelilor, jocul are un aspect mai fragmentat. Mihaela se sprijină pe servicii foarte bune în cel mai lung game al meciului pentru a salva șase mingi de break avute de Julia. Scenariul se schimbă puțin la a șaptea egalitate – Julia face un punct superb  cu scurta, iar de această dată Mihaela salvează cu un raliu prelungit. Cu șapte mingi de break salvate, Buzărnescu strânge scorul în setul doi, 2-4.

â–º REBREAK Buzărnescu. Românca punctează în premieră pe tabelă, cu un break la zero. Julia-Ia-Tot câștigase primele patru game-uri după ce Miki avusese de fiecare dată cel puțin o minge de game.

â–º DUBLU BREAK Goerges. Cât de natural își deschide culoar spre punct Miki, lovind forehandul în lung de linie pentru a o destabiliza în colțul terenului pe Julia Goerges, pentru ca apoi, imediat, să vină finalizarea din apropierea plasei. Punctul acesta i-a anulat Juliei Goerges o primă minge de dublu break. Au venit însă puncte mult mai scurte, decise de erori, iar scorul ia proporții.

â–º Două șanse consecutive de rebreak ratate de Mihaela. Românca pierde al treilea joc din trei în care a avut minge de game în acest start de set doi. Din nou, punctele mai lungi, tactice, îi revin Mihaelei, însă Gperges iese la liman cu servicii care îi aduc atât de necesarele puncte ieftine. 3-0 în favoarea nemțoaicei este un scor dur pentru cum arată raportul de forțe pe teren în acest moment.

â–º BREAK Goerges. Julia îi răspunde Mihaelei cu aceeași monedă, ba chiar plusează după ce a trecut pe la egalitate pe lansare: profită de o minge scurtă a Mihalei și dă ferm cu dreapta din centrul terenului. Buzărnescu își procură minge de game punând-o să alerge pe Julia, însă un atac ratat de puțin o duce la egalitate, iar apoi, un nets norocos al germancei îi aduce minge de break fostului număr 9 mondial. Buzărnescu nu face față cu serviciul și se vede condusă pentru prima dată cu diferență de două game-uri.

â–º Buzărnescu face spectacol pe Terenul 6: pune din nou presiune pe serviciul Juliei Goerges, ajunge decisiv la fileu, fprțează egalitatea, însă nemțoaica scapă cu bine, reușind să închidă game-ul cu un lob de efect.

â–º Jucătoarele așteaptă puțin pentru ca terenul să absoarbă apa trimisă pe suprafața de joc de organizatori în pauza dintre seturi.

â–º SET Mihaela Buzărenscu, 6-4. Românca pune punct manșei inaugurale în 41 de minute, jucând excelent cu reverul. A fost 1-1 raportul așilor (ne aducem aminte că Julia Goerges este, de regulă, în topul celor mai mulți ași reușiți în sezon), 30 de procente în plus pentru Miki la frecvența primului serviciu.

â–º Mingea lungă a Mihaelei o face pe Julia să lovească precum Radwanska, dintr-o poziție extrem de joasă – direct în out, pentru 30-30. Goerges riscă pe mingea a doua și urcă prompt la fileu, oferindu-și minge de game, Miki-Buzz răspunde cu retur decisiv pentru a forța egalitatea, însă nu poate face același lucru de două ori la rând. În cele din urmă, nemțoaica este răsplătită pentru felul curajos în care a ales să trimită serviciul doi – Miki nu a avut minge de set în acest game de retur.

â–º Două servicii trimise câștigător spre backhand-ul advers îi rezolvă Mihaelei Buzărnescu game-ul de 5-3.

â–º BREAK Buzărnescu și românca revine la conducere, 4-3. Goerges are procentaj teribil la frecvența primului serviciu (38%), iar Miki stă extrem de bine în defensivă. Julia salvează o primă minge de break, însă bucureșteanca alternează bine punctele în care atacă în lung de linie și finalizează la fileu (cum a fost cazul pe mingea cu care și-a oferit minge de break) cu defensiva ermetică (vezi ultimul punct al game-ului, încheiat cu un lung de linie trimis în out de nemțoaică, în căutarea contre-pied-ului perfect).

â–º BREAK recuperat de Goerges și 3-3. Mihaela începe cu 0-40 ultima tură sa pe lansare disputată cu mingile inițiale. Goerges returnează excelent cu reverul, o surprinde pe Miki și își procură trei mingi consecutive de break, sancționând și jocul cu mingea a doua. De două ori, Mihaela alege inspirat plasamentul la serviciu, chiar și când joacă spre dreapta adversă, apoi construiește cu atenție și anulează primele două oportunități ale adversarei. Julia o execută însă pe a treia, jucând agresiv și finalizând cu dreaptă câștigătoare.

â–º Mihaela confirmă fără emoții break-ul, reușind să domine schimburile de mingi, de pe linia de fund a terenului. Goerges nu se simte confortabil când trebuie să se deplaseze în ritmul impus de Miki, iar defensiva sa este de asemenea fragilă. Buzărnescu pune în premieră diferență de două game-uri pe tabelă, la 3-1, înainte ca Julia să strângă din nou, cu un hold lejer.

â–º BREAK Buzărnescu! Românca face un excelent game de retur. În primul rând, pentru că gestionează perfect un moment bizar: Goerges a comis a doua dublă greșeală la scorul de 0-30, însă arbitrul de centru a decis rejucarea punctului deorece observase cum unul dintre copiii de mingi a scăpat o minge în timp ce mingea era încă în joc. În al doilea rând, Mihaela a reușit două retururi extrem de percutante, care au incomodat-o evident pe Goerges. Românca trece la conducerea, 2-1.

â–º Julia Goerges începe partida cu tură autoritară pe serviciu, adjudecată la zero. Mihaela este și ea precisă, iar primele două game-uri se împart. Ambele jucătoare au ales echipament de joc cu maiou, iar pe umărul stâng al Mihaelei observăm din prima niște benzi terapeutice albastre.

â–º Este soare, azi, la Roma! Toată lumea răsuflă ușurată, iar Mihaela Buzărnescu și Julia Goerges sunt gata de start. Se joacă pe terenul 6, pe care, cel mai adesea, sunt programate meciuri de dublu, situat în paralel cu un teren exclusivist, fără tribună și cu acces restricționat la sânge, inaccesibil inclusiv jurnaliștilor, preferat de starurile circuitului pentru a evita grămada gălăgioasă de fani.

Mihaela Buzărnescu joacă a 22-a partidă a sezonului în deschiderea programului zilei de joi, pe Terenul 6 de la Foro Italico. Românca are o bună oportunitate de a-și corecta palmaresul direct în fața unei adversare căreia, în partide disputate la nouă ani distanță (2009 și 2018), nu a reușit să îi câștige mai mult de două game-uri în set.

Goerges, o redutabilă jucătoare la serviciu, este mai vulnerabilă în această perioadă a carierei, după ce s-a confruntat cu accidentări în acest start de an. La Stuttgart, din cauza unor probleme în zona gâtului și a umărului, Goerges a fost forțată să se retragă în decisivul meciului cu Pavliucenkova. A doua rachetă a Germaniei a câștigat doar patru dintre ultimele 11 partide disputate în circuit, de la înfrângerea în fața Simonei Halep, de la Doha.

Mihaela Buzărnescu a legat victorii la un turneu o singură dată în acest sezon – la Charlestone, pe zgură verde.

  • Simona Halep este a doua tricoloră care va juca în turul doi la Roma, joi. Meciul numărului doi mondial cu Marketa Vondrousova se va juca pe arena Pietrangeli, după 12:30.
  • În cazul în care se impun, și Halep, și Buzărnescu vor avea de disputat și un al doilea meci de simplu, joi, în optimile de finală.
Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Cum a putut veni îmbrăcată Erika Isac la Masterchef de la Pro TV. Cătălin Scărlătescu a făcut ochii cât cepele când a văzut-o așa
Cum a putut veni îmbrăcată Erika Isac la Masterchef de la Pro TV. Cătălin Scărlătescu a făcut ochii cât cepele…
”Neprofesionist! Bizar”. Englezii au văzut ce a spus Lucescu despre Drăgușin și nu s-au abținut. Decizia luată de Tottenham
”Neprofesionist! Bizar”. Englezii au văzut ce a spus Lucescu despre Drăgușin și nu s-au abținut. Decizia luată de Tottenham
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte ca Gabi, Dana și fiica lor să fie înghițiți de inundații
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar câteva minute înainte ca Gabi,…
„Scandalul eșarfelor FCSB” a ajuns în presa din Scoția: „Le-a adus 30.000 de lire!”
„Scandalul eșarfelor FCSB” a ajuns în presa din Scoția: „Le-a adus 30.000 de lire!”
Asta ar putea fi mutarea anului în Superliga! Antrenorul ales pentru a-l înlocui pe Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Asta ar putea fi mutarea anului în Superliga! Antrenorul ales pentru a-l înlocui pe Costel Gâlcă la Universitatea Craiova
Ghenea, noi imagini incendiare! Aproape că a rămas dezgolită pe internet! Fanii sunt în extaz: ce face zilnic pentru a arăta atât de bine
Ghenea, noi imagini incendiare! Aproape că a rămas dezgolită pe internet! Fanii sunt în extaz: ce face zilnic pentru a…
Artistă care a slăbit 54 de kg. A ținut un regim ușor. E la îndemâna oricui. Transformarea e uluitoare: ''Mâncam făinoase, chipsuri, culciuri''
Artistă care a slăbit 54 de kg. A ținut un regim ușor. E la îndemâna oricui. Transformarea e uluitoare: ''Mâncam…
Bogdan Cosmescu nu s-a abţinut după surpriza produsă în Superliga:
Bogdan Cosmescu nu s-a abţinut după surpriza produsă în Superliga: "Sunt plătiţi din când în când, joacă din când în…
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii:
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii: "Am plâns"
Au fost găsite PRIMELE fosile de dinozaur în Hong Kong!
Au fost găsite PRIMELE fosile de dinozaur în Hong Kong!
Motivul pentru care maşinile distruse de furtuna DANA au fost marcate cu un X portocaliu. Ce se întâmplă acum în Valencia
Motivul pentru care maşinile distruse de furtuna DANA au fost marcate cu un X portocaliu. Ce se întâmplă acum în…
Cum a luat 'block' Un show păcătos! Capatos a răbufnit: 'Nu se poate așa ceva!' Fostul manager de sub păturica Oanei Zăvoranu a aruncat în aer emisiunea de la Antena Stars! A ieșit scandal în culise
Cum a luat 'block' Un show păcătos! Capatos a răbufnit: 'Nu se poate așa ceva!' Fostul manager de sub păturica…
Se TAIE BANII. Românii care nu mai primesc nimic la final de an
Se TAIE BANII. Românii care nu mai primesc nimic la final de an
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și a început scandalul.
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și a început scandalul. "Ce femeie…
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Jocuri gratuite în noiembrie 2024
Jocuri gratuite în noiembrie 2024
Coco Gauff: Finala WTA în Arabia Saudită poate ajuta la schimbări în numele egalităţii de gen
Coco Gauff: Finala WTA în Arabia Saudită poate ajuta la schimbări în numele egalităţii de gen
Care e limita de viteză pe E85. Diferența între un drum european și unul național
Care e limita de viteză pe E85. Diferența între un drum european și unul național
Club Colectiv, la un pas de o nouă tragedie, la 9 ani de la incendiul devastator: „Este un semn”. Flăcările au izbucnit din nou
Club Colectiv, la un pas de o nouă tragedie, la 9 ani de la incendiul devastator: „Este un semn”. Flăcările…
×